Gość: Wełnik Re: fajne :) IP: *.acn.waw.pl 17.02.05, 08:48 Ze Stanów (przez duże S) ją wypierdzielili, bo jak widać ma coś z głową, to przyjechała do Polski i będzie wieszać torebki.....a my przeceż amerykance pod górę nie będziemy robili tylko chętnie popatrzymy na torebki, bo jak nie to amerykanie nie zniosą wiz dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: fajne :) 17.02.05, 09:47 My w przedszkolu to jeszcze grzybki z masy solnej robili smy, a także warzywka... ponadto czapki górnicze z papieru, a butelki po śmietanie obklejaliśmy gazetami, a potem malowaliśmy... (Poddaję następne pomysły a sztukę przez duże S) Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: fajne :) 17.02.05, 10:34 esmeralda_pl napisała: > My w przedszkolu to jeszcze grzybki z masy solnej robili smy, a także > warzywka... ponadto czapki górnicze z papieru, a butelki po śmietanie > obklejaliśmy gazetami, a potem malowaliśmy... (Poddaję następne pomysły a > sztukę przez duże S) Wlasnie i od siebie dodam, ze wydzieranki z kolorowego papieru, czy wyklejanki z waty ( zima ) i kolorowej wlóczki ( latem ) byly nieodzownym programu zajec plastycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: fajne :) 17.02.05, 10:41 Dorzucam: - plastelina na papierze - wydzieranki z papieru z czasopisma "Kraj Rad" (to sztuka zaangażowana politycznie) - rysowanie świecą po papierze, a następnie nakładanie na to warstwy tuszu kreślarskiego... Ech, ta sztuka przez duże S Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: fajne :) 17.02.05, 10:44 esmeralda_pl napisała: > Dorzucam: > - plastelina na papierze > - wydzieranki z papieru z czasopisma "Kraj Rad" (to sztuka zaangażowana > politycznie) > - rysowanie świecą po papierze, a następnie nakładanie na to warstwy tuszu > kreślarskiego... > Ech, ta sztuka przez duże S Nie no, to juz wyzszya szkola jazdy sztuki przez duze S, bo na poziomie szkoly podstawowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: fajne :) 17.02.05, 10:54 ej buggi, w szkole to ziarenkami różnych zbóż oraz ksz itp wyklejaliśmy obrazki... Te poprzednie przykłady to na prawdę z przedszkola... Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: fajne :) 17.02.05, 11:01 Taaak? Hmmmm,no moze... technika tuszu na swiecy mnie zmylila, a moze bylas w przedszkolu dla dzieci plastycznie uzdolnionych;) Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: fajne :) 17.02.05, 11:16 zaręczam że nie - a ja to nawet nie uzdolniona Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Obrazy z plastikowych torebek 17.02.05, 11:04 A propo's plastkiu. Nie pamietam kto i kiedy, ale byl taki, co to robil kolekcje wiosenno-letnie z plastikowycch worków na odpady. Szuka polegala na tym, by odpowienio worek skroic, zszyc, czy upiac i juz gotowe byly mega modne spodnie cargo o dlugosci 7/8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Obrazy z plastikowych torebek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 11:42 pomysł równie "piękny" jak sam autorka... :))))) hehehe, następnym razem proponuję obrazy z zużytego papieru śanidaniowego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Obrazy z plastikowych torebek 17.02.05, 11:44 też myślałam, że to facet :) A ja mam kawełk folii aluminiowej po bułeczce, może się nada do zaproponowanego przez Ciebie projektu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: Obrazy z plastikowych torebek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 12:32 pamela jedź ty do swojej ameryki ,z tą kiczowatą sztuką przez ogromne S. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Obrazy z plastikowych torebek 17.02.05, 12:33 kkkkk - przeczytaj parę książek zanim dasz głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: Obrazy z plastikowych torebek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 12:49 proponuje aby pamela robiła rzeźby z tego co zrobi w wc . Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Obrazy z plastikowych torebek 17.02.05, 12:50 poziom wypowiedzi świadczy o twoim intelekcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: Obrazy z plastikowych torebek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 12:52 nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Obrazy z plastikowych torebek 17.02.05, 12:53 jesteś pewny, że znasz znaczenie tego słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: Obrazy z plastikowych torebek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 14:02 skoro śmieci Cię tak uduchowiają życzę miłego buszowania po wysypisku ,w celu szukaniania wyrzszych wrażeń estetycznych . p.s. miło było. Odpowiedz Link Zgłoś
pra_gosia G......ne obrazy 17.02.05, 14:12 Nie wiem, czy ktoś z Was oglądał w TVP kilka lat temu program o obrazach g.....m malowanych. Nie pamiętam, z jakiego kraju był ten malarz, ale ja od tego czasu mam niesmak w stosunku do każdej "nowoczesnej" sztuki. Głowę daję, że gdybyśmy się spotkali i wypili po trzy lampki wina na zachętę, to moglibyśmy zrobić dla "Za- chęty" o niebo, ba - nawet o trzy nieba - lepszą wys- tawę naszych dzieł. Odpowiedz Link Zgłoś
sebpl Re: Obrazy z plastikowych torebek 17.02.05, 14:26 Pamiętam jak na początku lat 80. ludzie ustawiali sobie na meblościankach puszki po napojach (oczywiście z Pewexu). Dla nich to była sztuka, podnosząca ich morale artystyczne i poczucie statusu majątkowego. Dla mnie tylko zbieranina śmieci :/ A może ktoś podpowie tej "artystce", gdzie leży Łubna - największa galeria jej dzieł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Gozdecki Re: Obrazy z plastikowych torebek IP: *.ikp.pl 17.02.05, 16:40 Internet to zabawka Sztuka nie jest tym czym sie zdaje Pamela Nie lubi ameryki, nie lubi Walkera Busha ani palanta gubernatora Szwarcegera. Nie warto jechac do USA! matejko nie robil dobrych obrazow strona pameli, za kilka dni bedzie dzialac: www.pamelawells.co.uk dlaczego nie? Zbyszek gozdecki Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Obrazy z plastikowych torebek 18.02.05, 08:58 dużo mnie łączy z artystką - jak miałam 3 lata, to też taką sztukę robiłam... Gdzie ona studia kończyła - tak na wszelki wypadek - żeby wiedziec kto doi podatników w USA albo naiwnych, którzy nazywają potem siebie artystami... Panie Gozdecki - o Matejce to ktoś przynajmniej amiętać będzie - o tej Pani raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosso Re: Obrazy z plastikowych torebek IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.02.05, 16:49 no to pieknie bedzie........tylko czy sklepy nie straca klientów- pomyslec mozna, ze remont.dlaczego wogole pisz esie o takich sprawach, he?po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklep Re: Obrazy z plastikowych torebek IP: *.ikp.pl 17.02.05, 17:49 Pisza o tym, bo to jest duzo lepsze niz nasi poslowie, polfaszysta Giertych, swir Lepper i diabel Rydzyk, prez War kaczynski... Spotkalm Pamele i ona jest naprawde w porzadku kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: Obrazy z plastikowych torebek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.05, 07:34 kicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Obrazy z plastikowych torebek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:20 no sztuka miesa :D Odpowiedz Link Zgłoś
ervumem Re: Obrazy z plastikowych torebek 18.02.05, 09:32 ejno ludkowie, nie podsuwajcie pani Aartystce gotowych pomyslow, niech sama sie wysili cos... a po drugie primo to oczywiscie wszyscy juz musza teraz pamietac ze jak skleja 2 torebki i wywiesza w witrynie sklepowej to to juz bedzie PLAGIAAAT !! pozdrows. W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be@ Czy nie wystarczająco mamy plastikowych smieci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:20 Jeszcze sztuką z plastikowych torebek się otaczać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Lepianka zadziwiajaca dyskusja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 15:16 dyskusja, ktora tu sie toczy, raczej przepychanka slowna, opiera sie tylko na wiedzy: "Pamela robi obrazy z plastiku". tak - moze to i absurdalne, i dziwne. Ale czy ktos z was, poza Zbyszkiem, widzial jej prace w przestrzeni, wie, ze ta sztuka (nie wazne czy przez duze s.) jest sztuka powstajaca w procesie, jest polaczona z nauka jezyka polskiego, jest wyjsciem poza galerie (tak - gdybysmy zamkneli Pamele w Zachecie lub CSW byloby dobrze - przeciez tam tylko swiry chodza i tylko swirow sie wystawia, no nie?). i dalej wmawiajmy sobie: "nie lubie sztuki nowoczesnej", - to bardzo wygodne, ale moze jakies argumenty wykraczajace poza opor w stosunku do wykorzystywania tak przyziemnego materialu jak torebki plastikowe. smutne, ze caly czas odnosimy cos do sztuki przez duze s. lub male s. mam pytanie: czy sztuka przez male s. jest sztuka w ogole? ja proponuje bysmy odbierali sztuke (nie tylko nowoczesna, bo i takze Matejke) w kategoriach: "lubie" - "nie lubie", "interesujace" - "nieinteresujace", "dziala na mnie" - "nie dziala na mnie". i nie uniwersalizowalbym tak, co do tzw. sztuki nowoczesnej. bo moze ktos mi wytlumaczy, czy skoro nie lubi sie sztuki nowoczesnej to juz w ogole nie chodzi sie do galerii, muzeow, do kin i teatrow? no tak - niektorzy przestana chodzic do sklepow czy pralni, bo zadziwi ich widok palstikowych obrazow w witrynie. zostanmy w domach - nie lubimy sztuki wspolczesnej... pozdrawiam dyskutantow, sciskam Pamele Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: zadziwiajaca dyskusja 21.02.05, 15:24 nie lubię - nieinteresujace - nie dziala na mnie Jak tak lubicie sztukę śmietnikową, to proponuję do "edich" dołączyć się... Te tony puszek, gazet itp... Sztuka, sztuka, sztuka... Odpowiedz Link Zgłoś