Gość: obserwator63 IP: *.aster.pl 04.03.05, 09:21 A co z Witkacym? Modrzewskim? Hoffmanową? Żmichowską? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: el Re: Pierwsza dziesiątka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 09:44 Cieszę się, że mój były ogólniak jest na II miejscu (Władysław IV). Zawsze był niezły, ale mam nadzieję, że dziś jest bardziej przyjazny dla uczniów. Nie wspominam najlepiej tamtych czasów, choć uczyłam się nieźle i "z marszu" dostałam się na studia. To na pewno duża zasługa obecnej dyrektorki - pani Filipiak (znanej mi jeszcze jako Miller). Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Pierwsza dziesiątka 04.03.05, 09:47 Nie dali wystarczająco komuś w łapę... Kamiński to przecież beznadziejna szkoła - dawna budowlanka... Jeżeli chce się w jakiejś ankiecie osiągnąć odpowiedni wynik, to wystarczy sformułować takie, a nie inne pytania... Kazdy kto z badaniami miał do czynienia potwierdzi to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Staszic rządzi! IP: *.devs.futuro.pl 04.03.05, 10:06 Tak trzymać! To w końcu wylęgarnia genialnych ludzi, takich jak ja :) Jak widać następcy także nie zawodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: Pierwsza dziesiątka IP: 213.241.34.* 04.03.05, 10:30 To nie była ankieta, awyniki rekrutacji na największe warszawskie uczelnie.Jak o czyms piszesz, to choć wiedz o czym! Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Pierwsza dziesiątka 04.03.05, 10:36 A jeżeli większość uczniów dostaje się na wyższe uczelnie, ale na prywatne, gdzie wystarczy się zapisać, to co? Też jest cudownie i wspaiale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: Pierwsza dziesiątka IP: 213.241.34.* 04.03.05, 11:01 Jeszcze raz- dowiedz się oczym piszesz zanim napiszesz!Kryterium sa przyjęcia na bezpłatne(!) studia dzienne na najwiekszych warszawskich uczelniach (UW,PW,SGH,SGGW, Uniwersytet imPrynasa Wyszyńskiego i WAT(w częsci cywilnej). Kapituła rankingu to rektorzy i prorektorzy tych uczelni.Nie pisz głupstw, choc rozumiem, ze twojej szkole "nie poszło" w rankingu to go próbujesz deprecjonować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRAŻYNA Re: Pierwsza dziesiątka IP: *.crowley.pl 04.03.05, 11:34 Jestem matką dzieci które uczęszczały do LXX LO popularnie zwanym KAMYKIEM. Dzięki nauce w tej szkole, oboje studiują na dziennych studiach w szkołach państwowych.Gratuluje DYREKCJi szkoly za tak znakomity wynik.Kamiński to nie żadna była bydowlanka tylko BARDZO DOBRE LICEUM na URSYNOWIEz kilkunastoletnią tradycją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoTniK696 Re: Pierwsza dziesiątka IP: *.chello.pl 05.03.05, 11:29 Widać Twoja szkoła słusznie nie wypadła dobrze w rankingo bo nie potrafiła Cię nauczyć porządnie czytać. Jakbyś posiadała tą cenną umiejętność to byś wiedziała że to nie ankieta tylko fakty ile osób się dostało na dzienne państwowe studia więc nie pie..tu głupot z czystej zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Pierwsza dziesiątka 04.03.05, 11:39 dla mnie po prsotu takie rankigi są bez sensu... z najgorszej szkoły można dostać się na dobre studia... Ja chodziłam do liceum z długą tradycją, z tym że wcześniej było to Liceum Pedagogiczne... Dostałam się na UW, na studia dzienna, gdzie było 14 kandydatów na studia... Byłam po prostu dobrze przygotowana... I to tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: Pierwsza dziesiątka IP: 213.241.34.* 04.03.05, 11:58 Sądząc po ortografii to chyba trochę siE reklamujesz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Pierwsza dziesiątka 04.03.05, 12:08 Sorry, ale ja nie mam czasu na wczytywanie się po 10 razy w jeden komunikat... Jeżeli na podstawie postu, w którym są literówki, ale nie ma błędów ort. wyrabiasz sobie opinię, to gratuluję!!!! Naprawdę!!! Jesteś po prostu debeściakiem intelektualnym!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: Pierwsza dziesiątka IP: 213.241.34.* 04.03.05, 12:18 Piszesz jak myślisz - myślisz jak piszesz! Obie rzeczy robisz bardzo niestarannie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Pierwsza dziesiątka 04.03.05, 12:20 Skoro tak, to mam propozycję - nie myśl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: Pierwsza dziesiątka IP: 213.241.34.* 04.03.05, 12:21 Ty to już robisz, a nie jesteś najlepszym obiektem do brania przykładu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: Pierwsza dziesiątka 04.03.05, 12:58 ooo jednak mało inteligentny jesteś - nie myśl = nie pisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fizyk Re: Pierwsza dziesiątka IP: 213.241.34.* 04.03.05, 14:52 Inteligentny czlowiek rozumie to, co chce rozumieć;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topper esmeralda_pl niech wróci do oglądania telenowel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 20:07 A ciekawe jakie to było liceum, to "z długą tradycją". Jak takie świetne, to szkoda, że o nim nie piszesz... Dlaczego nie skończyłaś "Moktowskiej"? Co, ciężar intelektualny był nie do udźwignięcia dla ciebie, czy po prostu cię wywalili, bo sobie nie radziłaś? P.S. Ode mnie z klasy odeszło po 3 latach nauki w Reytanie (na rok przed maturą) 12 osób. Rozsiali się oni po różnych prywatnych szkółkach (i takich innych "z długą tradycją") i byli bardzo happy. Ja tam uważam, że lepiej odejść późno, niż wcale. I nie ma co płakać, że mi się nie udało, a innym tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Pierwsza dziesiątka IP: *.chello.pl 04.03.05, 12:15 Gdzie jest pełna lista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Są bardzo daleko mimo świetnych kandydatów, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.05, 22:26 których przyjmują.Patrz dzisiejsza "Rzepa" z tekstem M.Kozubala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdasd 67 LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:09 liceum które w tym roku jest na 3 miejscu wcale nie ma w nazwie "przy Wydziale Pedagogicznym" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusz Re: 67 LO do asdasd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 18:33 Fakt, że zjedli ....przy UW, ale wszyscy wiedzą, że chodzi o "Mokotowska". Ten "studencki" ranking bardziej do mnie przemawia niż poprzedni "olimpijski". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: 67 LO do asdasd IP: *.chello.pl 05.03.05, 18:53 "Studencki" ranking jest bardziej przekonywujący, ale tak naprawdę ciekawa jestem jak oceniane będą szkoły po Nowej Maturze. A propos Mokotowskiej - szkoła świetna, ale nie dla np. kandydata na medycynę. Biologia i chemia nie sa najmocniejszą stroną tej placówki. Może warto by było pokusić się o ranking, z których szkół dostaje się najwięcej kandydatów na poszczególne kierunki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 67 LO do asdasd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.05, 20:01 Kup "Perspektywy" - w ramach tego rankingu są i takie dane;-)Wyborcza podała najkrótszą informację o tym rankingu z warszawskich gazet, a już dziś wystąpiła w centalnym wydaniu z kolejną promocją szkół niepublicznych.Bo prywatryzacja oświaty a nie obiektywna informaja jest celem"Wybiórczej"(bardzo trafne okreslenie)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo Władek! Królowi gratulujemy wygranej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 20:19 Władkowi to miejsce naprawdę się należy. GRATULUJEMY! To pierwsza szkoła w tegorocznym rankingu liceów OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH. A "Gottwald"? Ot, technikum matematyczne dla domorosłych komunistów i innych lewaków spod ciemnej gwiazdy (z resztą nazwa mówi sama za siebie). Jeżeli wszyscy stamtąd idą na informatykę (gdzie jest 20/m-ce), to wynik nie dziwi. Tylko czy można powiedzieć, że taka szkoła kształci "ogólnie"? :> Acha! Chodziło nam oczywiście o "Staszica" nie o "Gottwalda", bo przecież niedawno patrona zmienili (jakoś tak głupio było mieć bandytę w nazwie, nie?!) Pozdrawiamy!- Reytansquad Odpowiedz Link Zgłoś