vampi_r 22.03.05, 18:29 To dobra wiadomość forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23704&w=21962065&a=21962065 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uni Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.03.05, 20:35 Tak, tak proboszcz musi byc... Jeszcze go tam nie slyszeli!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki IP: *.idea.pl 22.03.05, 22:29 Wygląda na to, że idzie w dobrą stronę. Jedyne czego się obawiam, to zablokowania budowy przez jakieś kruczki prawne, to częsta broń polskich krzykaczy-pieniaczy. A w końcu tak trudno sprawdzić najpierw plany ? Fakt, każdemu zdarza się popełnić błąd, ale ja bym wtedy położył uszy po sobie a nie robił zadymę w mediach żądając skrzywdzenia kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki 22.03.05, 23:06 Idzie w dobrą stronę, ale to nijak nie uspokoi "pieniaczy". Zwracam uwage na wypowiedź: " - Hałas i spaliny zamiast wymarzonego cichego mieszkania. Kto by chciał żyć w takich warunkach?" Kto przy zdrowych zmysłach kupuje mieszkanie przy od dawna planowanych trasach, z myślą o ciszy i spokoju? Jak ktos chce ciszy i spokoju, to przeprowadza się do Blizn lub Grot, a nie pod planowane trasy szybkiego ruchu. Tłumaczenie, że ktos nie wiedział jest po prostu bzdurne. Całe to zamieszanie na Chomiczówce i Bemowie jest sterowane najwyraźniej przez developerów, co doskonale wiedzieli o planach, nie informowali oczywiscie klientów, a teraz mają problemy ze zbyciem pozostałych mieszkań. Ale cała ich para pójdzie w gwizdek i w sumie kręca sobie pętle na własną szyję. Ja na miejscy developera przekonywałbym wszystkich o zaletach lokalizacji. Tereny przy węzłach tras szybkiego ruchu, gwałtownie zdrozeją. Zdrożeją nieruchomosci, mieszkania. Dobry i bezkolizyjny dojazd, to zaleta lokalizacji. Wkrótce zostanie to docenione przez wsztystkich. Niech tylko zbudują warszawskie obwodnice. Tyle, ze po takim nastawieniu, nikt nie będzie chciał długo kupic niezasiedlonych mieszkań. Developerzy strzelili se samobója. Trasy i tak powstaną. Nic po tych wszystkich protestach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:09 Nieco sie mylisz, w tym miejscu gdzie jest planowany nowy bieg trasy, własnie buduje się nowe osiedle, ok 200 nowiutkich domów, ktore zachowujac odleglosc odsunelo sie od trasy. Chcesz te domy burzyc? Nie ma ich na żadnej mapie, bo jak wiesz następuje to dopiero po odbiorze technicznym lub odnawiania map geodezyjnych. Z drugiej strony jest dopiero co oddane inne osiedle przy Olszynowej Jeszcze pachnie od farby i niecałkiem zasiedlone bo trwaja prace wykonczeniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki 23.03.05, 19:18 Gość portalu: kk napisał(a): > Nieco sie mylisz, w tym miejscu gdzie jest planowany nowy bieg trasy, własnie > buduje się nowe osiedle, ok 200 nowiutkich domów, ktore zachowujac odleglosc > odsunelo sie od trasy. Chcesz te domy burzyc? Nie ma ich na żadnej mapie, bo > jak wiesz następuje to dopiero po odbiorze technicznym lub odnawiania map > geodezyjnych. Z drugiej strony jest dopiero co oddane inne osiedle przy > Olszynowej Jeszcze pachnie od farby i niecałkiem zasiedlone bo trwaja prace > wykonczeniowe. Hej. Nie wiem, czy piszemy o tym samym. Ja mam na myśli odsunięcie S-7 i całego węzła z TMP na środek lotniska na Bemowie. tam chyba nie ma żadnego osiedla. Ja nie chcę burzyć nikomu domów. Jeśliby jaka kolwiek korekta w przebiegu S-7 i TMP wiązała się z wyburzeniami domów, to trzeba z niej zrezygnować. W tej kwestii masz moje całkowite poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:35 www.vin7.republika.pl/ Moja wypowiedz odnosiła sie do tych mapek załaczonych w tej lince. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:11 Nieco sie mylisz, Proponuje wybrac sie w teren i sprawdzic! w tym miejscu gdzie jest planowany nowy bieg trasy, własnie buduje się nowe osiedle, ok 200 nowiutkich domów, ktore zachowujac odleglosc odsunelo sie od trasy. Chcesz te domy burzyc? Nie ma ich na żadnej mapie, bo jak wiesz następuje to dopiero po odbiorze technicznym lub odnawiania map geodezyjnych. Z drugiej strony jest dopiero co oddane inne osiedle przy Olszynowej Jeszcze pachnie od farby i niecałkiem zasiedlone bo trwaja prace wykonczeniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki IP: *.aster.pl 23.03.05, 21:18 Nie ma żadnych szans na odsunięcie trasy od Chomiczówki. Nikt nie zgodzi się na likwidację lotniska. Jeśli trasa przebiegnie w wariancie 2 to ze wszytkimi konsekwencjami w wyznaczonym torze. Jedyne odsunięcie to wariant 4 S-7 przeciw któremu protestują ekolodzy i mieszkańcy Grot i Radiowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pb_7 Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki 23.03.05, 21:58 Realista nie jest realista. Nasze władze Bemowa już zatwierdziły plany rozwojowe bemowa i lotnisko jest przeznaczone do zabudowy handlowej a także na apartamentowce. Bedziemy jedna z nowocześniejszych dzielnic. Najwiekszy problem to stare blokowiska i rudery Bernerowa ale to chyba wkrotce zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki IP: *.aster.pl 23.03.05, 22:15 Docelowo (za 15-20 lat) pewnie masz rację ale dopóki nie będzie alternatywnego lotniska - to musi być. Trasa S-7 powstanie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:13 Dziwisz sie, że protesutją,???? hmm....moze zatem otwórzmy nowy watek "kto chce oddac dom pod budowe trasy w zamian za mieszkanie w przyczepie campingowej". Jak myslisz ile osób się zgodzi. Mysle, że Ty jako patriota lokalny na pewno bys sie poswięcił. Wiec zrób ten pierwszy krok. !!! Moze znajdziesz nasladówców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki IP: *.aster.pl 23.03.05, 22:17 Nie dziwię się że protestują. Zdziwiłbym się gdyby nie protestowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Trasa S-7 nieco dalej od Chomiczówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:21 Dzięki...za to wyjasnienie....bo czasami mam wrazenie, że zyje w buszu. Odpowiedz Link Zgłoś