pankanapka 21.04.05, 15:26 Witam wszystkich :)) mam mieszkanie w bloku c... Chętnie poznam miłyuch ludzi i może jakieś fajne panny :)) mój nr gg to 7392979 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lohengrin77 Re: WITAM!! 24.04.05, 17:38 W kwestii fajnych panien jesteśmy na razie skazani na outsourcing ;) W kwestii poznawania sąsiadów - chętnie poznam typka nade mną, który zrzucał niedopalone pety na mój balkon. Odpowiedz Link Zgłoś
pankanapka Re: WITAM!! 24.04.05, 20:16 nie kumam.. kim jest ten typek? to miałbym być ja?? Odpowiedz Link Zgłoś
sexmag Re: WITAM!! 24.04.05, 20:29 No i kolega Cię spali teraz albo przy najmniej skopie jesli masz psa. Odpowiedz Link Zgłoś
miro74 Re: WITAM!! 24.04.05, 21:35 ja również znajduję pety na balkonie, niestety pojawiają się podczas mojej nieobecności. Ale kiedyś...za tydzień, może za miesiąc,kto wie...namierzę tego kogoś i wszystkie pety tego osiedla trafią na jego wycieraczkę. I żeby nie było, nie mam nic przeciwko paleniu...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lohengrin77 Re: WITAM!! 26.04.05, 00:53 Ależ niczego takiego nie śmiałbym insynuować! Respect. Odpowiedz Link Zgłoś
blacky45 Pety na balkonie 26.04.05, 10:35 Pety są nie tylko na balkonie, proszę przyjrzyj sie trawnikom. Jestem miejscami więcej petów niż trawy. Jestem ciekawy jak będzie wyglądało nasze "blokowisko" za kilka lat: wszędzie odchody psie, pety, trawa tak zroszona moczem, że w tym miejscu już nigdy nic nie urośnie. Wymazane klatki schodowe, pourywane znaki i taki wspaniały (szczególnie latem) zapach odchodów psich i kocich znany ze wszystkich blokowisk z wielkiej płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
blacky45 Re: Pety na balkonie - zakaz palenia 26.04.05, 10:50 Jeszcze jedno, dlaczego wszędzie wciskające się pety i odchody psie muszą być polską specyfiką. Może wprowadzić absolutny zakaz palenia na terenie naszego "blokowiska"? Jak pierwszy raz wszedłem w Polsce do bloku z wielkiej płyty, to zapach odchodów zwierzęcych mnie ściął. Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Pety na balkonie - zakaz palenia 26.04.05, 11:07 A nie widziałeś petów na klatce schodowej, w garażu, śmietniku, komórkach lokatorskich a czasem nawet windach? Więc o te drobiazgi na trawniku mógłbyś się nie czepiać. Będziemy mieli tylko tak jak sami sobie tu zrobimy. Chcemy mieć zasrane i zapetowane osiedle to bedziemy takie mieć choć z obserwacji i rozmów wnioskuję że inne były i są oczekiwania dużej grupy mieszkańców. Dokąd nie będziemy wymagać i egzekwować przestrzegania najprostszych zasad będzie coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
blacky45 Polacken - Hundenscheiß und Zigaretten 26.04.05, 11:29 W społeczeństwach, które niewątpliwie osiągneły wyższy stopień rozwoju cywilizacyjnego, naprawdę nie ma takich problemów. Gdyby ktoś rzucił peta np. w Niemczech, inna osoba go podniesie i wyrzuci do śmietnika. Na samym początku ja tak samo robiłem w naszym blokowisku, kiedy zobaczyłem peta w windzie, ale po pewnym czasie się poddałem, bo rozmiar tego wszystkiego był przygniatający. Pierwsze szczyny psie na korytarzu czy w garażu też mnie ruszyły, ale dzisiaj już chodzę obok tego tak obojętnie. Pośmierdzi, sprzątaczka, która pracuje tak dokładnie jak opisuje wszechobecny stereotyp o Polakach, po kilku miesiącach to zmyje i jakoś to będzie. Noch Polen ist nicht verloren - jak to się mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
lohengrin77 Re: Polacken - Hundenscheiß und Zigaretten 26.04.05, 22:38 Byłem dziś u klientki na osiedlu zbudowanym przez JW Construction. Pomijając fakt, że po czterech latach jest to już horrendalna ruina (tak owa firma widocznie buduje), jeden praktyczny akcent. Na wprost wyjścia z klatki schodowej, tak, że nie sposób nie zauważyć - czerwony znak na chodniku: "PSY WYPROWADZAĆ ZA TEREN OSIEDLA". Odpowiedz Link Zgłoś
blacky45 Imperatyw versus forma grzecznosciowa 27.04.05, 23:18 To jest naprawde ciekawe, ze u nas trzeba powiedziec lub musi byc napisane: Psy wyprowadzac, nie srac na korytarzu itd. a formy grzecznosciowe jak: prosze, uprzejmie prosimy, czesc mieszkancow ma inne wyobrazenie o zasadach wspolzycia sasiedzkiego sa z gory zlewane i nikt tego nie bedzie przestrzegal, albo co gorsza nie rozumie. Dlatego proponuje napis czerwona farba na pol chodnika przed wyjsciem i na kazdym korytarzu jezykiem zrozumialym i nie budzacym zadnych watpliwosci: "Wszystkie zwierzeta sraja poza terenem osiedla, nie na klatkach schodowych oraz w garazach" oraz "Papierosy wrzuca sie do kosza. Zabrania sie wrzucania niedopalkow na balkon sasiada, do windy lub na trawnik". Odpowiedz Link Zgłoś
freigeist Re: Polacken - Hundenscheiß und Zigaretten 27.04.05, 22:47 Ale z wyraźnym akcentem na "noch".... Odpowiedz Link Zgłoś
anna6666 A moze zrobic taka inwestycje u nas 27.04.05, 19:57 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34883,2677173.html Odpowiedz Link Zgłoś
pankanapka Re: A moze zrobic taka inwestycje u nas 27.04.05, 20:30 cześć anna6666 :) co masz na sobie ?? :p Odpowiedz Link Zgłoś
anna6666 Re: A moze zrobic taka inwestycje u nas 27.04.05, 22:40 O tej porze juz z reguly nic :-) i tak sobie siedze przy kompie ... trzymajac raczki z boku Odpowiedz Link Zgłoś
miro74 Re: A moze zrobic taka inwestycje u nas 27.04.05, 22:53 miło popatrzeć anna...jak tak sobie siedzisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anna6666 Re: A moze zrobic taka inwestycje u nas 27.04.05, 22:55 A cos mozesz widziec? Odpowiedz Link Zgłoś
miro74 Re: A moze zrobic taka inwestycje u nas 27.04.05, 22:58 oczy wyobraźni docierają wszędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
pinokio11 Re: WITAM!! 28.04.05, 16:57 Czesc pankanapka, witamy w gronie szczesliwych mieszkancow Wyscigowej! Odpowiedz Link Zgłoś