Dodaj do ulubionych

Internet w Aster City

IP: 10.105.13.* 08.09.01, 18:00
Zastanawiam sie nad podlaczeniem domowego sprzetu do internetu.
Mam juz kablowke Aster City. Czy warto korzystac z ich oferty internetowej?
Ktos ma doswiadczenia z nimi zwiazane? Bede wdzieczny za opinie i rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: jawar Re: Internet w Aster City IP: *.acn.waw.pl 08.09.01, 18:21
      Korzystam ze zintegrowanej oferty Astercity (telefon, kablówka i internet) od
      dwóch miesięcy i jestem zadowolony.Nie było wiekszych problemów z dostępem i
      jakością połaczeń. Mogę polecić
      • civic_vtec Re: Internet w Aster City 08.09.01, 18:56
        Zalozylem w maju i ciesze sie, ze nareszcie mam lacznosc z domem podczas
        dlugich wyjazdow za granice :-)
        Ogolem jest "jak trza" - przyzwoity transfer do zwyklych zastosowan i
        oczywiscie by, by TPSA z rachuneczkami za modem :-)))
        Problemow wiekszych do tej pory nie bylo, ale:
        1. Przy zakladaniu i sprawdzaniu instalacji monterzy dokonuja tylko podstawowej
        konfiguracji kompa - masz wiec I-net i sprawne wyjscie na swiat. Modem
        (specjalny, moj Motoroli) stoi Ci dodatkowo gdzies obok. Do komputera dodatkowo
        karta sieciowa - moga przyniesc, przyzwoita choc no-name ale z pelnym
        oprogramowaniem i instrukcjami
        2. Konfiguracja kont pocztowych na serwerze AC byla mordega. Okazalo sie, ze
        informacje ze web-site AC sa nieaktualne i moje godzinne zmagania nie
        wychodzily - bo wyjsc nie mogly. Telefon do tele-service i po godzinie
        oddzwonil mily admin sieci. Wspolne zalozenie 2 kont z pelnym ich wyposazeniem
        pomimo mojego doswiadczenia w pracy z komputerem trwalo ok. 1,5 godz (glownie
        operacje po stronie admina) a trzecie konto odlozylismy sobie "na kiedys".
        Podobno we wrzesniu mieli uruchomic system WILGA umozliwiajacy userowi
        samodzielna i bezpieczna zabawe.
        3. Wczoraj dostalem z domu wiesci, ze siadlo na raz TV i inet. TV wrocilo, inet
        nie. Interwencje w AC zona odlozyla na pozniej, nie znam jeszcze rezultatow.

Pozdrawiam i zycze milych wedrowek po kablu

civic_vtec
        • Gość: Karol Re: Internet w Aster City IP: *.acn.waw.pl 08.09.01, 20:14
          civic_vtec napisał(a):

> Podobno we wrzesniu mieli uruchomic system WILGA umozliwiajacy userowi
          > samodzielna i bezpieczna zabawe.

WILGA byla juz w lipcu. Zakladanie konta pocztowego bez wiekszych problemow.

• civic_vtec wiesci z boju z ACNet 09.09.01, 17:51
          Mam najswiezsze informacje o awarii mojego domowego polaczenia przez ACNet.
          Zgloszenie do AC ok. poludnia w sobote, po 4,5h oddzwonili, ze Pan Monter chce
          ustalic date swojej wizyty: poniedzialek w srodku dnia lub we wtorek po
          poludniu. Na pytanie o rabat w abonamencie odpowiedzieli, ze najpierw trzeba
          zlozyc skarge na pismie to rozpatrza.

Coz brak przyzwoitej konkurencji robi swoje...

pozdrawiam ACNet-owcow

vyec
          • Gość: arktur Re: wiesci z boju z ACNet IP: *.chello.pl 09.09.01, 23:03
            konkurencja jest ale mala. ja mam np. chello od maja i nie narzekam za kablowke
            i net place niecale dwie setki. zdaje mi sie, ze teraz tez maja promocje
    • Gość: Grzegorz Re: Internet w Aster City IP: 10.129.128.* / *.acn.pl 08.09.01, 19:17
      jest dosc przyzwoicie, ale przez pół roku były dwie awarie - po kilkadziesiat
      godzin - a informacja o ich usunieciu była niezadawalajaca ... do tego nie
      jestem pewien ich ochrony anty - v... ale rachunki tepsy znacznie mi spadły,
      pomimo, ze duzo wiecej serfuje
      Grezegorz
    • Gość: Ursyn Re: Internet w Aster City IP: *.acn.waw.pl 08.09.01, 20:42
      Mam od lutego i zasadniczo nie mogie narzekać. Kilka razy były przerwy w
      dostępie, ale jest szybciej i taniej niż w TePsie. Ja bym brał.
    • Gość: kulowoj Re: Internet w Aster City IP: 10.128.132.* / *.acn.pl 08.09.01, 22:48
      Też jestem podłączony przez ACN. Jest całkiem w porządku - szybciej i wygodniej
      niż przez tepse. Trudno powiedzieć czy taniej - zależy od ilości czasu
      spędzanego w sieci (dla mnie dużo taniej). Co do konfiguracji poczty - system
      Wilga działa i konfig 2 kont pocztowych zajął mi niecałe 10 minut.
      Pozdrawiam
      • civic_vtec Karol i kulowoj 09.09.01, 17:45
        Good news guys, thanks :-))) Ostatni raz sprawdzalem na przelomie lipca i
        sierpnia (bylem w starej Wwie) i tylko plansza informacyjna WILGI. Jest postep
        i to cieszy.

vtec
        • Gość: vinc Re: Karol i kulowoj IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 18:44
          ile kosztuje te Aster City ???
          • civic_vtec Re: ___vinc 09.09.01, 21:27
            zobacz http://www.astercity.net/internet.html

I przy okazji - zdaje sie, ze przedluzyli promocje instalacji. 1zl+VAT, reszte
            placisz w postaci oplaty dzierzawnej (jak w leasingu) przez 2 lata. Moim
            zdaniem warto, bo nieoprocentowane.
            • Gość: kulowoj Re: ___vinc IP: 10.128.132.* / *.acn.pl 09.09.01, 23:36
              A żeby było zabawniej obniżyli abonament. Nie pamiętam o ile , ale zawsze
              troche mniej :)) Uzasadnili to wprowadzeniem niższej stawki VAT na usługi
              internetowe.
              Pozdro.
              • Gość: Xlowak Re: ___vinc IP: *.pl 10.09.01, 15:48
                Ta obnizka jest mocno nieaktualna juz sie z tego wycofali z powodu niejasnej
                definicji uslug teleinformatycznych (ale na jeden z pakietow twoj@swiat cene
                obnizyli sami ale to nie z powodu VATu) a do tego sejm teraz wymyslil cos
                nowego:

"2001-09-10] 22% VAT dla szeroko pasmowego dostêpu do sieci Internet

10 wrze¶nia br. Senat bêdzie g³osowa³ nad poprawk± Sejmu, która ró¿nicuje
                stawki VAT: 7% dla w±sko pasmowego i 22% dla szeroko pasmowego dostêpu do sieci
                Internet. Zaproponowane w ustawie zró¿nicowanie stawki faworyzuje operatorów
                telefonii g³osowej. Wobec zdominowania tego rynku przez TP SA, ustawa
                faworyzuje ten w³a¶nie podmiot, dyskryminuj±c rozwijaj±cy siê sektor telewizji
                kablowych. Nasi klienci zap³ac± wiêc o 15% wy¿sz± stawkê VAT ni¿ klienci TP
                SA., twierdz± przedstawiciele telewizji kablowych. Innym problemem jest brak
                definicji w±skopasmowego dostêpu do Internetu. W efekcie u¿yte w ustawie
                sformu³owanie mo¿e prowadziæ do tego, ¿e ¶wiadczenie tej samej us³ugi bêdzie
                ró¿nie opodatkowane. Tymczasem wprowadzenie do ustawy pojêcia "w±skopasmowego
                dostêpu" rz±d i pos³owie argumentowali w³a¶nie tym, ¿e poprzednio u¿yty
                zwrot "us³ugi teleinformatyczne" by³ trudny do zdefiniowania. Wed³ug szacunków
                firmy analitycznej IDC, do 2005 roku us³ugi szerokopasmowego dostêpu do
                internetu bêd± mieæ oko³o 25% udzia³ w rynku ISP oraz wygeneruj± ponad po³owê
                przychodów sektora. Szacunki mówi±, ¿e rynek dostêpu do sieci, wart oko³o
                300 mln USD, do 2005 r. co najmniej podwoi siê.
                ¼ród³o: Puls Biznesu"

• Gość: kulowj Re: ___vinc IP: 10.128.132.* / *.acn.pl 11.09.01, 00:20
                  Dzięki - nie wiedziałem, że już sie wycofali. Mam pewne zaległości w czytaniu
                  niusów i to pewnie dlatego ... :))
                  A co do tego co wymyśla Sejm do spółki z Senatem - rety !!!! teraz to dopiero
                  będzie burdel na kółkach z naliczaniem VAT-u. Może warto bedzie wrucić do
                  tepsy ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka