Dodaj do ulubionych

Za stara na nagrodę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:50
Ale głupie te ludzie...

A w marketingu bezposrednim frajerzy naciagaja frajerow, taki los.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dilbert Re: Za stara na nagrodę IP: *.cable.earthlink.net 02.06.05, 05:23
      "- Jaka dyskryminacja? Tak działa marketing bezpośredni, ale Polacy wciąż nie
      mogą zrozumieć jego zasad. Pod tym względem jesteśmy wciąż zacofani - przekonuje
      Surwiłło." - wiekszych bzdur jeszcze nie slyszalem. Ta ich amerykanska firma nie
      wygrzebalaby sie z lawiny pzowow sadowych za dyskiminacje wiekowa, jezeli
      popieralaby taka filozofie na rynku amerykanskim. Podejrzewam, ze takie numery
      to przechodza tylko w krajach typu Polska.
      • Gość: Detektyw Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:05
        Czy to ta sama Tereska co ostatnio robiła kampanie reklamową w Media Markt?
        Dobry zawód se znalazła....
    • pan_pndzelek Co za bzdury 02.06.05, 05:38
      Co za bzdury... dlaczego nie uderzycie w samą zasadę tego "marketingu
      bezpośredniego", w to wynajmowanie "apartamentów" za jakiś "ryczałt" i inne
      bzdury?

A co do wieku? Hmmm, nie w każdym wieku wszystko się od życia dostaje Droga
      Pani Tereso i niekoniecznie wynika to z "dyskryminacji" (jak ja kocham to
      głupie słówko). Ale będę wdzięczny jeśli wywalczy Pani bezwarunkowy
      zakaz "dyskryminacji" starców, bo wtedy ja będąc w wieku 60+ zażądam by
      wyposażono mnie w kochającą, śliczną 16-letnią partnerkę życiową... Jeśli zaś
      spotkam się z odmową zorganizuję Paradę Równości w obronie prawa starców do
      wszystkiego (a stać mnie na wydanie większej ilości kasy nawet niż Rózię Thuman
      na te jej parady szumana).
      Mam nadzieję, że gazeta wyb. będzie mi wtedy sekundować jak dziś Pani Teresie...
      • tom_aszek Re: Co za bzdury 02.06.05, 08:23
        pan_pndzelek napisał:

> dlaczego nie uderzycie w samą zasadę tego "marketingu
        > bezpośredniego", w to wynajmowanie "apartamentów" za jakiś "ryczałt" i inne
        > bzdury?

Bo ze swoją forsą każdy może robić co chce, nawet płacić za tygodniowe pobyty w
        domu znanym tylko z podrasowanego zdjęcia z folderu sprzed 10 lat, i to za 7 lat
        z góry :) Ale ograniczenie wiekowe, żeby nie wszyscy mogli skorzystać z tego
        dobrodziejstwa? - to już karygodne. Lekkomyślność finansowa ma być dostępna dla
        wszystkich!!! :)

> wtedy ja będąc w wieku 60+ zażądam by
        > wyposażono mnie w kochającą, śliczną 16-letnią partnerkę życiową...

I co będziesz z nią robił? Przeciez całą energie życiową zużywasz na tym forum :)
        • Gość: jotabe Re: Co za bzdury IP: 217.153.61.* 02.06.05, 13:42
          A kto będzie pytał owa szesnastolatkę, czy się zgadza? Przede wszystkim ona
          miałaby tu coś do powiedzenia, nie ma przepisu, że musi lubić starych
          durniów...
          • pan_pndzelek Re: Co za bzdury 02.06.05, 20:41
            Durniów to ona może nie lubić ale w tym przypadku chodziło o MNIE więc trafiłaś
            kulą w płot DURNA BABO...
            • Gość: gość Re: Co za bzdury IP: *.intersc.com.pl / *.intersc.com.pl 02.06.05, 22:27
              lecz się debilu... albo lepiej nie, lepiej gdy znikniesz...
              • pan_pndzelek Re: Co za bzdury 04.06.05, 06:48
                A tak konkretniej PAROBASIE?
    • Gość: Kuba [...] IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 05:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Zenon Re: Za stara na nagrodę IP: *.chello.pl 02.06.05, 08:22
      Dziekuje za informacje - wiem z uslug jakiej firmy nie korzystac.
      • Gość: Miś Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:50
        Ten artykuł to fantastyczna reklama dla firmy.... Ciekawe ile dostała Pani
        redaktor?
    • Gość: zenek Re: Za stara na nagrodę IP: *.ippt.gov.pl 02.06.05, 08:58
      Surwiłło? A nie Ku..łło?
    • Gość: Oszukany Jeden wielki kant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 08:58
      Gazeto kochana, dlaczego nie piszecie, że firmy działające w imieniu RCI to
      wyciąganie kasy - to wcale nie jest wynajmowanie płatne ryczałtem tylko
      sprzedaż !!! (trzeba zapłacić grube pieniądze na wstępie) udziału czasu pobytu
      (tygodnia lub więcej) w jakimś apartamencie w prywatnym budynku hotelowym
      gdzieś na świecie, dająca możliwość zamiany tego miejsca na inne. Tylko,żeby
      zmienić miejsce, trzeba wykupić coroczny abonament RCI w wysokości
      kilkudziesięciu dolarów (RCI tylko administruje czasem!), opłacić sto
      kilkadziesiąt dodatkowych dolarów za "sprzątanie" oraz jednorazową opłatę (coś
      ok. 20-30 $) za zmianę, więc jeśli mamy gdzieś tydzień wykupiony to same opłaty
      manipulacyjne już powodują, że taniej wykupić wycieczkę i mieć spokój.
      Kochani dziennikarze nie zwrócili uwagi na fakt, iż dlatego nie proponują tego
      osobom starszym, bo te zbyt krótko będą żyć i do tego mniej podrózują.
      A tak w ogóle to najlepszy biznes - sprzedaż czasu !!!

Firmy handlujące czasem, oczywiście nie mogą się przyznać do sprzedaży, bo
      wtedy musiałyby zapłacić podatki a tak tylko kasa do rączki, jakiś dokument
      bliżej nie określiony i po pół roku zwiajają się a na miejsce jednej powstaje
      pięć innych.
    • jotembi ta pani powinna się cieszyć 02.06.05, 09:28
      timesharing to jest w ogóle niezły przekręt
      kuszą darmowymi wakacjami, zmuszają do podpisania umowy która składa się prawie
      wyłącznie z tego drobnego druku na samym końcu formularza ;)
      a potem się okazuje że człowiek ma płacić jakąś wielką kasę za coś z czego nie
      korzysta i to przez 20 lat
      wyliczyli że ktoś starszy niż 55 nie przeżyje już 20 lat i dlatego
      ta "dyskryminacja"
      taką akurat dyskryminacją nie ma się co oburzać hehe
    • Gość: camel CO ZA BZDURY PLATA????? IP: 81.19.200.* 02.06.05, 10:23
      "W International Travel Marketing wyjaśniają, że takie warunki narzucił im
      amerykański partner - firma RCI,"

w USA za taki tekst firmy by wybulila kilka milionow dolarow kary z
      adyskryminacje...
    • Gość: ewik Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:35
      Musieli by zobaczyć jacy starzy Niemcy jeżdżą po świecie na wczasy,wszędzie ich
      pełno i nikt nie mówi,że są za starzy a stare niemieckie kobiety na plaży w
      Hiszpanii opalaja się toples i nikogo to nie obchodzi
      • Gość: - [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.05, 10:49
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Sylwia Dzida Re: Za stara na nagrodę IP: 217.8.163.* 02.06.05, 11:27
      Takie promocje w sposób ewidentny dyskryminują osoby starsze. Jednak polskie
      prawo nie reguluje tego rodzaju praktyk. Jeżeli z badań, na które powołuje się
      p. Rafał Surwiłło z firmy International Travel Marketing wynika, że ludzie w
      przedziale wiekowym 35-55 lat są doświadczeni życiowo i dobrze sytuowani - to
      zapytam - czy można zakwestionowć, iż osobie 67-letniej takiego doświadczenia
      brakuje? I na jakiej podstawie można domniemiewać, że nie jest ona osobą dobrze
      sytuowaną?
      Jestem przekonana, iż wspomniany "najlepszy" przedział wiekowy jest znacznie
      wyższy, a niezależnie od liczby lat, także osoby powyżej 55 roku życia powinny
      stać się docelową grupą dla takich firm jak ITM. Już niebawem, bo do roku 2025,
      odsetek ludności powyżej 55 roku życia w Polsce wyniesie 26,3% (źródło: World
      Population Ageing 1950-2050, United Nations, New York 2002, s. 78, 378).
      Z uwagi na stale rosnącą granicę wiekową społeczeństwa należy zadbac o to, aby
      usunąć dyskryminujący - w porównaniu z pokoleniem młodych i najmłodszych -
      czynnik wieku.
      Sylwia Dzida
      Biuro Pełnomocnika Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn
      • zbig72 Re: Za stara na nagrodę 02.06.05, 11:53
        a mnie się wydaje że firma prywatna może swoją ofertę kierować do kogo chce i
        nic nikomu do tego...
        jak np. sieć komórkowa będzie chciała, to napisze że telefon takiej a takiej
        marki sprzedaje tylko łysym albo tylko ludziom w niebieskich bluzkach - jej
        prawo...
        czy ta pani ma jakiekolwiek roszczenie względem firmy? przecież to przypadek że
        w ogóle do niej zadzwonili...
        • Gość: zbud-2 Re: Za stara na nagrodę IP: 195.205.223.* 02.06.05, 13:45
          Zbig- gadasz głupoty "jak potłuczony'..Na taką wadę umysłu jaka masz
          brak " Paragrafu " w jakiejkolwiek Ustawie.Może ci TOOOO przejdzie-
          miej nadzieję.
          • zbig72 Re: Za stara na nagrodę 02.06.05, 16:05
            a jakieś konkrety?

to nie była oferta publiczna tylko oferta skierowana do pewnej określonej grupy
            klientów, na których firmie zależy

jeśli miałbyś firmę sprzedającą np. rowery to marnowałbyś czas i pieniądze na
            kierowanie ofert reklamowych np. do pacjentów domów dla osób podeszłych albo
            dwuletnich dzieci albo kalek bez nóg???
      • zuitka Re: Za stara na nagrodę 02.06.05, 13:59
        Jeśli

> Sylwia Dzida
        > Biuro Pełnomocnika Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn

napisała, że

> Takie promocje w sposób ewidentny dyskryminują osoby starsze. Jednak polskie
        > prawo nie reguluje tego rodzaju praktyk.

to ja wymiękam.

I może się okaże, że nikt nie ruszy palcem z tego biura, bo jedyne na co im
        pozwalają, to udzielanie się na forum internetowym? Co prawda równy status
        kobiet i mężczyzn tu nie jest zaangażowany, ale kto zajmuje się w tym kraju
        szerzej pojętą dyskryminacją. Dlaczego to biuro nie jest od zwalczania
        dyskryminacji w ogóle? I co? Konstytucji nie czytają? O prawie wspólnotowym
        słyszeli?

Naprawdę wymiękłam.

Pani Tereso! Do sądu z oszołomami z RCI. Przynajmniej Pani szansa na wycieczkę
        nie przepadnie, a koszty sądowe i tak będą musieli pokryć tamci, co oczywiste.
        Sami musimy zadbać o to, żeby w Polsce takim koncernom nie udawały się praktyki
        dawno zabronione w innych krajach.

(A prospos "oszustw" RCI: pewnie, że taniej wykupić wycieczkę do Włoch; ale już
        np. do Malezji, to zdecydowanie taniej z RCI, nie móiąc o tym, że takiego
        standardu, jak mają ośrodki RCI np. w Meksyku na Cozumelu, to na żadnej
        wycieczce nie uświadczysz, 5 gwiazdek to marna klitka w porównaniu z nimi).
    • Gość: BeKa Marketing bezpośredni??? IP: *.versanet.de 02.06.05, 12:38
      Nie! Bezpośrednia głupota, aż do bólu!
    • Gość: ciekawa Re: Za stara na nagrodę IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 02.06.05, 12:54
      Nasz rząd wiedziałby co robic po prostu przedłużyłby tej pani wiek emerytalny,i
      byłaby młodą pracownicą.Przecież oni chcą żeby kobiety pracowały do 70-tki no to
      jak to sie ma do stwierdzenia,że jest za stara.
    • Gość: fidel Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:35
      To ja poproszę bilety ulgowe na komunikację miejską, Osoby powyżej 75 lat mają
      darmowe przejazdy to ja też chcę, do sześciu lat także zniżki, posłowie także
      zniżki a ja nie? To dyskryminacja. A dlaczego dyskryminujemy osoby do 18 lat i
      nie pozwalamy im kupić alkoholu i tytoniu? A dlaczego organizuje się w kinach
      seanse tylko dla kobiet? Dlaczego przy promocjach firm tytoniowych jest
      informacja "Tylko dla dorosłych osób palących"? Czasami pewnych ustaleń,
      szczególnie przy promocjach nie da się przeskoczyć, lub nie pozwala na to prawo.
    • dziedzicznacytadelafinansjery Nie znacie się 02.06.05, 15:11
      Firma stosuje działania silnie zorientowane na Klienta, jednocześnie proaktywnie
      realizując zadania sprzedażowe.

Filozofią Travel cośtam cośtam jest Pełna Satysfakcja Naszych Klientów z tytułu
      świadczonych usług timesharingowych.

Tak to się przynajmniej zazwyczaj przedstawia w tym ich bełkocie. Taki
      kapitalizm, z nzawami w języku obcym, za to ostro podlany sosem PRL-owskich
      CPN-ów, Poczty Polskiej Telegraf-Telefon czy innego Polmozbytu

Moje wyrazy szacunku dla tej pani, że nie dała się poniżyć ochłapem rzuconym
      przez aroganckiego rzeczniczka, któremu życzyć należy aby w jej wieku usłyszał w
      jakimś podobnym jego "firmie" podrzędnym geszefcie dokładnie to samo.
    • Gość: kixx Ona wlasnie otrzymala nagrode IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 15:16
      dzieki temu punktowi w regulaminie nie bedzie do konca swych dni zalowac
      pieniedzy wyrzuconych w bloto

ups ...w piasek nadoceanicznych plaz
    • Gość: Naiwny Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:56
      Jest to najbardziej głupi tekst jaki w całym swoim życiu widziałem. Ta Pani nie
      brała udziału w żadnym losowaniu, a coś wygrała ..... potem to co miała wygrać
      nie mogła wygrać bo za stara, kto tu robi nas w konia?
      • Gość: gapiot Re: Za stara na nagrodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:15
        Mam pytanie do Pani dziennikarki: czy Pani wie co to jest rzetelność
        dziennikarska? i czy pofatygowała się Pani do firmy aby sprawdzić czym się
        zajmuje? czy może raczej nie ruszając się z wygodnego fotelika wydała Pani
        wyrok?
      • nil739 Re: Za stara na nagrodę 03.06.05, 21:22
        Zgodnie z podpisem albo jesteś Naiwny, albo słabo zorientowany...
        Ja też odebrałem telefon z informacją że czeka na mnie wycieczka, albo aparat
        cyfrowy. Gdy oddzwoniłem do firmy okazało się że to kampania reklamowa hoteli
        ELIT, ale nagrody nie będzie bo promocja jest adresowana tylko do osób
        pracujących w zarządach firm, a ponieważ ja w takim miejscu nie pracuję to nic
        nie dostanę.
        Taki mierny marketing to swego rodzaju norma dla osób które nie mają lepszych
        pomysłów, ale dzięki temu wiem że ta sieć hoteli jest do bani, bo gdyby było
        inaczej to pewnie i reklame by zamówili lepszą...
        Pozdrawiam wszystkich okłamanych...
    • Gość: lester Re: Za stara na nagrodę IP: *.sympatico.ca 02.06.05, 21:22
      Pan Surwiillo jest w grubym bledzie. Mieszkam od 35 lat w Montyrealu i mialem w
      zyciu sporo do czynienia z tele marketingien a takze niezwykle ostatnio
      popularnym time-sharing. Otoz postawa ktora reprezentuje p. Surwillo jest
      sprzeczna z "human rights" i scigana przez prawo , przynajmniej w Pln Ameryce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka