Dodaj do ulubionych

Czy straż miejska jest potrzebna?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 21:17
Wg mnie straz miejska jest zupełnie niepotrzebna. Skupiają sie przede wszytkim
na kierowcach i ulicznych handlarzach. Ta formacja kompletnie nie budzi mojego
zaufania ze wzgledu na niekompetencję (straznicy gamoniowatoscią bija na głowe
policjantów). Proponuję liwkwidacje strazy i przeznaczenie olbrzymich pieniedzy
na dofinansowanie policji (utrzymanie 1 straznika w W-wie kosztuje 8000
zł/miesiąc).
Obserwuj wątek
    • Gość: luka Re: Czy straż miejska jest potrzebna? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 10:55
      Strażaki miejskie to banda nierobów, znajdująca upodobanie w czepianiu się
      kierowców i babć handlujących trzema pęczkami rzodkiewek. Stanie takich
      czterech nad kobieciną i zawzięcie coś notują w swoich kajetach (a propos -
      może ktoś wie, co oni właściwie tam wypisują? I dlaczego wszyscy naraz?).
      Doprosić się takiego o pomoc jest niemożliwe, a jak widzą jakąś rozróbę to
      nagle dostają ślepoty i błyskawicznie znikają za najbliższym rogiem.
      • Gość: Grześ Re: Czy straż miejska jest potrzebna? IP: 195.205.206.* 19.03.01, 16:05
        A myslałem, że jestem odosobniony w przekonaniu, że to banda nieudaczników,
        nadetych bumelantów. Nie umieli znaleźć sbie roboty i teraz odbiła im władza do
        głowy. A mogliby służyć pomocą i radą, usmiechać się do ludzi i wtedy bym ich
        polubił.
        • Gość: mpy Re: Czy straż miejska jest potrzebna? IP: 172.30.9.113, 195.136.36.* 20.03.01, 13:36
          Oczywiście,że tak. Niedawno skorzystałam z ich pomocy.
          Mieszkam na Saskiej Kępie i pod moim oknem co jakiś
          czas gromadzi się stadko rozbawionej młodzieży
          dyskutując głośno do 3.00 nad ranem. Moje dzieci nie
          mogą spać.
          Interwencja była szybka i spokojna. Dziękuję.
    • Gość: Albin Re: Czy straż miejska jest potrzebna? IP: *.dialup.medianet.pl 19.03.01, 16:58
      Dzisiaj pewien dzielny oddział SM operujacy na Woli założył blokadę na koło
      samochodu mego znajomego. Auto nie stało w STREFIE PŁATNEGO PARKOWANIA tylko
      obok - na małym parkingu Straży Pożarnej (pomiędzy Elektoralna i Krochmalną).
      Kolega popełnił błąd i przyjął mandat (kredytowy). W takim wypadku nie można
      dać sie zastraszyć groźbami o kolegium tylko zwyczajnie odmówić przyjęcia
      mandatu i zgodzic sie na skierowanie sprawy do kolegium. Dobrze jest tez mieć
      jakiegoś świadka zdarzenia.
      Także dzisiaj, jechałem ul. Jasną (centrum)- totalnie zakorkowaną przez
      nieprawidłowo parkujace auta, vis a vis baru "Krokiecik", (przejezdny był tylko
      jeden pas). Strażników ani śladu... Takie przykłady można mnożyć.
      Pozdrowionka.
      PS. Sorry za narzekanie ale to takie polskie...

• Gość: Roman Re: Czy straż miejska jest potrzebna? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.01, 13:43
      Zgadzam sie, ze jest zupelnie nie potrzebna. Zdarzylo ni sie prosic ich o pomoc.
      Uslyszalem telefonicznie od oddzialu z Ochoty, ze oni nie sa od pilnowania
      porzadku tylko musza skontrolowac zle zaparkowane samochody i wystawic iles tam
      mandatow (plan!!!!????).
    • Gość: Widok 9 Re: Czy straż miejska jest potrzebna? IP: 195.117.228.* 20.03.01, 13:50
      Myślę, że potrzebna. Ale działająca na zdrowych zasadach. Teraz mamy coś
      trudnego do określenia. Ani cieć ani policjant. Niby ma mundur i czuje się
      ważny, ale jednak śmiesznie wygląda.Trudno cokolwiek zmienić, kiedy Sejm
      wymyśla dla Warszawy prawa, chyba na zasadzie podobnej jak to robią Forumowicze
      z innych miast, czyli "aby sobie zrobić dobrze":). Pamiętamy pierwszy rok
      działania straży (każda dzielnica miała swoją straż) teraz jest chyba
      normalniej -jedna straż (a może się mylę?). Dziewczyny w SM też są ładniejsze ;)
      A że mandat za parkowanie na trawniku wlepią. No trudno, parkigów w Warszawie
      brak, to hulaj dusza na kierowcach. Ale może dalej będzie się poprawiać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka