Dodaj do ulubionych

Kompromitacja nieudaczników z Demokracji.pl

22.06.05, 05:08
Z sondażu Rzeczpospolitej
Reszta kandydatów jest tłem dla czołowej piątki. I tak Jarosław Kalinowski
notuje 3-proc. poparcie, Maciej Giertych - 2-proc. Stanisław Tymiński z 1
proc. może już raczej myśleć o powrocie do Kanady. Fatalnie wypadają
kandydatka Partii Demokratycznej Henryka Bochniarz i potencjalny kandydat
Sojuszu Lewicy Demokratycznej Jerzy Szmajdziński. Oboje mają poparcie bliskie
zeru.
Obserwuj wątek
    • Gość: corgan nieudacznicy to są w SLD, LPR, PSL, Samoobronie IP: *.chello.pl 22.06.05, 06:27
      Możesz np. powiedziec jakimi sukcesami może poszczycic sie Maciej Giertych albo
      Tymiński w odróżnieniu od takiej Henryki Bochniarz?
      • pan_pndzelek Tymiński vs. Bochniarzowa 22.06.05, 06:39
        Może ja ci odpowiem:
        1. Tymiński to jedyny przystępujący do wyborów kandydat, który stał się
        (bardzo) zamożnym człowiekiem bez najmniejszych układów z "naszymi" partiami.
        Drugiego takiego kandydata (na cokolwiek a nie tylko na Prezia) w Polsce nie
        znajdziesz.
        2. Tymiński jako jedyny posiada ładną a nawet śliczną a nawet bardzo śliczną
        żonę.
        3. Tymiński bełkocze TAK SAMO jak pozostali kandydaci ale najmniej obiecuje
        (czyt.: najmniej kłamie).

PS. Piszę to mimo sympatii do Bochniarzowej ale z jej majątkiem to coś tam...
        zresztą PSSST.
        • Gość: corgan Re: Tymiński vs. Bochniarzowa IP: *.chello.pl 22.06.05, 06:57
          > Może ja ci odpowiem:
          > 1. Tymiński to jedyny przystępujący do wyborów kandydat, który stał się
          > (bardzo) zamożnym człowiekiem bez najmniejszych układów z "naszymi" partiami.
          > Drugiego takiego kandydata (na cokolwiek a nie tylko na Prezia) w Polsce nie
          > znajdziesz.

Masz pewność co do pochodzenia jego majątku i do jego samej osoby? Bo ja nie
          mam... Nie mam jakoś przekonania ze wiemy o nimcoś więcej niż wiedzieliśmy w
          1991 roku. ktoś może w ogóle kiedyś potwierdzić jego majątek, to co robi itp.?

> 2. Tymiński jako jedyny posiada ładną a nawet śliczną a nawet bardzo śliczną
          > żonę.

Głosuje się na kandydata a nie na żonę. Hm... zresztą nie mój typ (ani zona nia
          kandydat hehe).

> 3. Tymiński bełkocze TAK SAMO jak pozostali kandydaci ale najmniej obiecuje
          > (czyt.: najmniej kłamie).

No dośc mocno bełkocze, chyba ma małe pojęcie co tu się dzieje i jakie sa
          problemy współczesnej PL.

> PS. Piszę to mimo sympatii do Bochniarzowej ale z jej majątkiem to coś tam...
          > zresztą PSSST.

No cóż... polska klasa biznesowa jest taka samo beznadziejna jak polityczna
          wiec nic nowego hehe Ale jak wiesz coś ciekawego to możesz powiedzieć.

ps: nie będę głosował za Bochniarzową, Stana tym bardziej hehe
          • pan_pndzelek Re: Tymiński vs. Bochniarzowa 22.06.05, 07:15
            Gość portalu: corgan napisał(a):
            > Masz pewność co do pochodzenia jego majątku i do jego samej osoby? Bo ja nie
            > mam... Nie mam jakoś przekonania ze wiemy o nimcoś więcej niż wiedzieliśmy w
            > 1991 roku. ktoś może w ogóle kiedyś potwierdzić jego majątek, to co robi itp.?

Mam pewność, że jego majątek NIE POCHODZI z rodzimych układów, a reszta czyli
            układy południowoamerykańskie mnie nie obchodzi... A to co "wiemy" o nim z roku
            1991 to akurat wierutne kłamstwa. Kłamstwa o wizach z Trypolisu i z Korei Płn.
            zmajstrowała UB-ecja pod wodzą chyba Kozłowskiego albo Milczanowskiego zaś o
            biciu żony bajki spreparowała państwowa TV...

> Głosuje się na kandydata a nie na żonę. Hm... zresztą nie mój typ (ani zona
            nia kandydat hehe).

Ja tam w ogóle nie głosuję ale miło by mi było gdyby w końcu Pierwsza Dama
            wyglądała... bo dotychczas było z tym krucho...

> No dośc mocno bełkocze, chyba ma małe pojęcie co tu się dzieje i jakie sa
            > problemy współczesnej PL.

Bełkocze ANI MNIEJ ANI WIĘCEJ niż pozostali kandydaci... dodam jeszcze, że
            prezydent w warunkach obecnej Konstytucji NIE MUSI NIC WIEDZIEĆ, bo do niczego
            tak naprawdę tej wiedzy nie mógłby użyć...

> No cóż... polska klasa biznesowa jest taka samo beznadziejna jak polityczna
            > wiec nic nowego hehe

Nie zapędzaj się za daleko...

> Ale jak wiesz coś ciekawego to możesz powiedzieć.

Nic nie powiem bo naprawdę lubię tę babę...
            • Gość: corgan Re: Tymiński vs. Bochniarzowa IP: *.chello.pl 22.06.05, 07:48
              > > No cóż... polska klasa biznesowa jest taka samo beznadziejna jak
              > > polityczna wiec nic nowego hehe

> Nie zapędzaj się za daleko...

Nie no, bez przesady. Nie jest tak że biznesu, biznesmenów nie można oceniać,
              krytykowac albo sie z nich nabijac. Inaczej można dostac etykietke lewaka albo
              zadrośnika albo nieudacznika albo wszystkiego po kolei. Nie nagrałem ani jednej
              płyty i nie mam sensownego glosu ale moge powiedziec że twórczośc ani
              Stachursky'ego ani Kasi Kowalskiej czy innego Wiśniewskiego mi nie odpowiada,
              prawda? Podatki? Taki Stachursky albo Kasia K. zarobiła sporo kasy i też płaci
              spore podatki no i co w związku z tym? Mam kochać ich płyty? hehe

To że mało kto to nabija się albo ocenia biznes może wynika z tego że
              trudno "uryść" ten temat. Łatwiej nabijac się z Reni Begger albo jej szefa :)

Angole mówią, że frak dobrze leży dopiero w 3 pokoleniu. Nawet można dodać że
              do tego czasu zdązy tez wywietrzyć zapach słomy hehe

> > Ale jak wiesz coś ciekawego to możesz powiedzieć.

> Nic nie powiem bo naprawdę lubię tę babę...

Ale jak przestaniesz lubic to powiesz? hehe Lud zawsze łaknie sensacji :)
              • Gość: stefan Re: Tymiński vs. Bochniarzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 09:22
                Z oficjalnego zyciorysu pani Heni: "Nauczyciel i wychowawca akademicki,
                pracownik naukowy Instytutu Koniunktur i Cen (1971-90). W rządzie Jana
                Krzysztofa Bieleckiego w 1991 r. była Ministrem Przemysłu i Handlu." Tak, tak,
                nie ma żadnych skrótow. Toć to zyciorys Dyzmy. Ale Dyzma nie działał aktywnie w
                PZPR.
                • sir_fred Re: Tymiński vs. Bochniarzowa 22.06.05, 09:35
                  i nie był pracownikiem naukowym.
                  • Gość: stefan Re: Tymiński vs. Bochniarzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 09:40
                    Co zarówno w przypadku polityka jak i biznesmena jest wyłącznie zaletą. Tak
                    więc przepraszam Dyzmę za porównanie z panią Henią. A przy okazji: w wywiadzie
                    z panią Monika pani Henia powiedziała że uparte trwanie w PZPR było wyrazem
                    pragmatyzmu graniczącego z bohaterstwem. Ładne. Ładne jest też że na urząd
                    prezia wybiera się osoba z rad nadzorczych dwóch największych molochów
                    medialnych. To już śmierdzi Berlusconim. Niestety cała ta PD śmierdzi i Dyzmą i
                    Berlusconim. Na szczęscie Poslska to nie Włochy - tu się nie głosuje
                    telewizorem. Tylko ex-komuchy nadal wierzą, że kto ma media ten ma władzę.
            • sir_fred Re: Tymiński vs. Bochniarzowa 22.06.05, 09:37
              pan_pndzelek napisał:

> Mam pewność, że jego majątek NIE POCHODZI z rodzimych układów, a reszta czyli
              > układy południowoamerykańskie mnie nie obchodzi...

Dlaczego? Gdyby na ten przykład dorobił się na przerzucie kokainy, to też
              niczego by to nie zmieniło w kwestii prezydentury?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka