Gość: adalbert IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.05, 23:06 W czerwcu 2001 widziałem te krowy w Luksemburgu. Wprawdzie tylko na zdjęciu, ale te warszawskie wydają się piękniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mzk Re: Parada Krów - informacje IP: *.hsd1.il.comcast.net 23.06.05, 23:39 nie pamietam ktory to byl rok ale podejrzewam ze 2000.w Chicago wszedzie po calym centrum tez byly porozrzucane te smieszne krowki,co oczywiscie bardzo mi sie podobalo,mam nadzieje ze warszawskie tez sa bardzo fajne a nawet fajniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Parada Krów - informacje IP: *.net81-66-48.noos.fr 23.06.05, 23:52 Ja 2 lata temu w Brukseli i musze powiedzie ze bardzo mi sie podobaly, taka radosna tworczosc wywolujaca usmiech, ktory tak rzadko gosci na twarzach. Fajny pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja bzdura IP: *.chello.pl 28.06.05, 22:32 mi do smiechu nie jest, kiedy bedac bezrobotna, slysze ile pieniedzy buli miasto na krowki i kolejny chory pomysl jakiegos wspolczesnego artysty rodem palma w al. jerozolimskich. dla dzieci atrakcja fakt, dla mnie bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Parada Krów - informacje IP: *.chello.pl 28.06.05, 22:35 aha i jeszcze jedno. Wydaje mi sie ze nie brak krow jest powodem braku usmiechu na twarzach ludzi w Warszawie....tylko w wielu przyupadkach po prostu do cholery brak srodkow do zycia....a tak wogole jak bede miec kase do bede sie smiac do bolu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasterz Wypas krów w stolycy?. IP: *.kompania.net 24.06.05, 01:00 A któż to na taki pomysł wpadł, żeby w stolycy wypasać krowy?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeńIP.icpnet.pl 20% dla środowisk artystycznych angażujących się w IP: *.icpnet.pl 24.06.05, 08:13 projekt... Redakcja nie podaje, czy te 20% dla środowisk artystycznych to razem z kosztami /wykonanie form, laminatów, konstrukcji, materiały realizacyjne, transport na miejsce/ czy tylko za pokrycie krowy... dekorem. Ale i tak europejscy twórcy, a także światowi, są tańsi od USA, bo na nich przeznacza się 1/5 sumy brutto, a w USA prawie 1/4. Cel szczytny, żyjemy światowo, jest o czym mówić, tylko gdzieś, chyłkiem przemyka się wiadomość, że dochód przeciętny w Polsce jest niższy niż w 1989 r., że robiona z takim gwizdem i nakładem akcja nie wiele zmieni wśród 70% społeczeństwa żyjącego na skraju ubóstwa, że wśród krajów nowo przyjętych do UE, Polska jest najbiedniejszym krajem, biedniejszym nawet od starającej się o przyjęcie Rumunii czy Bułgarii... Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: 20% dla środowisk artystycznych angażujących 24.06.05, 11:09 > dochód przeciętny w Polsce jest niższy niż w 1989 r., że robiona z takim gwizde > m i nakładem akcja nie > wiele zmieni wśród 70% społeczeństwa żyjącego na skraju ubóstwa tak, z pewnością jak się policzy w złotówkach sprzed denominacji i obecnych to dochód z roku 1990 jest znacznie wyższy, parę tysięcy razy wyższy, a ile można byŁo kupić!!!!! No i 70% ludzi w ubóstwie, co za straszny kraj, straszny... czy Ty z USA piszesz, bo tylko polonia takie głupoty wymyśla. Najlepisej, żeby te pieniądze przeznaczyć na paradę... oj przeprasza, manifestację 22 LIPCA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MUA yes yes yes!!!! IP: *.chello.pl 28.06.05, 22:46 zgadzam sie , naprawde cholera zgadzam sie wreszscie. Uzmyslowic sobie to nalezy, ze kraj nasz zrobil sie UBOGI, ludzie zyja na skraju ubostwa, ponizej godnosci czlowieka- niektorzy. A tu z taka pompa wystawia sie kolorowe krowki, ktore do cholery njiczego w tym szarym kraju bez perspektyw nie zmienia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NIE!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muu Re: Wypas krów w stolycy?. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:50 Urodziłeś się w stolycy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtys krowy wróciły na wieś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 08:28 po latach wypędzenia, trafiły do stolycznej wioski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moon Re: Parada Krów - informacje IP: *.kra.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 24.06.05, 08:49 WARSZAWA NADAJE SIE TYLKO DO PASIENIA KRÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
adep1 Re: Parada Krów - informacje 24.06.05, 18:34 Uprzejmie proszę o nieobrażanie mojego rodzinnego Miasta, w którym moja rodzina żyje od 6 pokoleń, o które walczył mój Ojciec w Powstaniu Warszawskim! Miasta bohaterskiego, zniszczonego jak żadne inne w czasie wojny, a jednak nieugiętego do końca. Bez względu na to jak teraz wygląda i kto w niej teraz mieszka (10% warszawiaków), Jej historia nie ulega przez to zmianie, a krew przelana w Jej murach domaga się szacunku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka nie obrażać Warszawy!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.05, 22:58 Jako Warszawianka z dziada pradziada wyrażam swoje oburzenie. Zrobiliście sobie z naszego miasta bazar, chętnie wyciągacie z niego kasę, ale do obrażania tego miasta jesteście pierwsi. Proszę zatem uprzejmie wracać do swoich rodzinnych miejscowości. Ja bardzo lubię prowincję i nikogo tam nie obrażam. Pozdrawiam wszystkich myślących podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy bejbi Re: nie obrażać Warszawy!!!! IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 25.06.05, 12:12 sama napisałaś "lubię prowincję" - zachowujesz się dokładnie jak każdy buc warszawski: My i "prowincja" Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: nie obrażać Warszawy!!!! IP: *.crowley.pl 29.06.05, 13:34 "Prowincja" to pojęcie mentalne, a nie geograficzne, i nie jest tożsame ani z Warszawą, ani z Kozią Wólką. Odpowiedz Link Zgłoś
marych To - trudne słowo - alegoria, 24.06.05, 08:58 władz warszawy, bo najświętsze krowy siedzą na pl. Bankowym, a na paradę kaczek nie zgodziłby sie największy byk warszawy, z powodu "propagowania" ornitologii... Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Parada Krów - informacje 24.06.05, 09:00 Ja widzialam te w Manchesterze. Super sprawa bo byly nie tylko w centrum ale i daleko poza. Jedna byla w wielkim kole do krecenia cos jak chomiki maja. Byly w oknach wystawowych...no po prostu wszedzie. Teraz mamy "ludziki" na plazy. Mam nadzieje, ze tez do Polski zawedruja. www.merseybasin.org.uk/press.asp?id=440 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitbullet Re: Parada Krów - informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 09:12 no super, ze cos takiego bedzie w warszawie. szkoda tylko, ze nie mamy wlasnego symbolu stolicy, jak np waszyngton. tam na ulicy spotkac mozna roznokolorowe pandy, ktore sa symbolem waszyngtonskiego zoo. ale kolorowa krowa to zawsze jakas odmiana tej szaroburej warszafffki. pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad uncle hehe , wreszcie "normalna " parada w w-wie :P IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.05, 09:41 Ciekwe tylko czy dostała zgode od bliźniaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: hehe , wreszcie "normalna " parada w w-wie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 09:55 dostała, bo jest nie jest prounijna za to jest propolska;) wszak krowa to odwieczny symbol polskiej wsi;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyrka Re: Parada Krów - informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 09:57 mi sie tez pomysl podoba, mimo, ze z warszawy nie jestem i raczej tam nie bywam:) ale jest ok - wreszcie cos z humorem i na poziomie:) w poznaniu 2 lata temu byla tego typu wystawa lawek - byly swietne, ale niestety po sezonie letnim wiekszosc zniknela:( Odpowiedz Link Zgłoś
rab.ren Re: Parada Krów - informacje 24.06.05, 11:24 A ja tam wtedy byłam i mam zdjęcia z różnymi luksemburskimi krówkami. Tylko nie miałam pojęcia, że to jakaś parada. Myślałam, że oni tak na stałe te krówki pasą. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Parada Krów - informacje IP: *.devs.futuro.pl 24.06.05, 11:42 To super pomysł.5 lat temu byłam w Chicago wtedy tam też była parada krów, uczestniczyłam nawet w tworzeniu jednej z nich i bardzo miło to wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Parada Krów - informacje 24.06.05, 12:18 Najwięcej to tu jest krów reklamowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lyzka cc Re: Parada Krów - informacje IP: *.przeglad.com.pl / *.marquard.pl 24.06.05, 12:56 BYDLO NISZCZY KROWY BYDLO WYSZLO NA ULICE OKAZUJE SIE , ZE NIE TO KOLOROWE.. WYSTARCZYLA CHWILA I JUZ PIERWSZA UCIERPIALA NASZA KROWA ?POLSKA GOLA?. MÓWILISMY WIELOKROTNIE ZE ZE SZTUKA TRZEBA WYJSC DO SPOLECZENSTWA. OTÓZ MYLNE TO SLOWA. SZTUKE W JAKIMKOLWIEK WYDANIU TRZEBA CHRONIC, ZAMYKAJAC JA W GALERIACH, MUZEACH DOSTEPNA TYLKO DLA ELIT. JESTESMY ZALAMANI I KREW SIE W NAS GOTUJE. NIEDOROSLE SPOLECZENSTWO. JAK DLUGO BEDZIEMY CZEKAC AZ DOTRZE TU CYWILIZACJA? GRUPA LYZKA CZYLI CHILLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 687686788 Re: Parada Krów - informacje IP: *.gorzow.mm.pl 24.06.05, 17:23 wystawcie polityków:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw Re: Parada Krów - informacje 24.06.05, 19:32 Witam rok temu byłam w Pradze tam nie było nawet robionej sensacji z faktu że kultura zawitała na ulice stolicy. Jednocześnie obok krów na uliach można było znaleźć instalacje i rzeźby z metali twórców z całej Europy (także z Polski). Ale Warszawa to cały czas "pastwisko" Europy zamiast podejść z entuzjazmem i z humorem do całej tej sprawy Krowy są świetne i miło jest że mogą być wśród nas Ńiech żyją krowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hematemesis Re: Parada Krów - informacje IP: *.mgh.harvard.edu 24.06.05, 20:17 Miejmy nadzieje ze zadna Wsza Polska nie wymysli kolejnego protestu i nie bedzie niszczyc krow. Z tymi idiotami to jak z Romanem nigdy nie iwdomo co im strzeli do pustej makowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soltys Re: Parada Krów - informacje IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 25.06.05, 05:48 mysle ze lepiej by pasowala parada oslow , bylo by na co popatrzec a krowy juz byly w tylu miejscach na swiecie ze Warszawa mogla by pokazac cos nowego - stac ja na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re: nastepne beda misie IP: 130.60.44.* 25.06.05, 13:38 Nastepne beda misie - juz jest ich ponad 100 w Zurychu. WYgladaja niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anu(L)ka Re: Parada Krów - informacje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.05, 18:39 Krowy SUPER !! W tamtym roku bylam w Pradze jak tam byla ta parada :) mam super wspomninienia :) Wiec krowmi tez mi sie super kojarza :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geron Re: Parada Krów - informacje IP: *.icpnet.pl 25.06.05, 23:07 Te krowy pasują do was jak ulał. Szkoda,że nie wystawiacie jeszcze świń. Tez by pasowały. Odpowiedz Link Zgłoś
dante_waw Parada (kolorowych) Krów 25.06.05, 23:19 Dosc juz nachalnego propagowania homosexualizmu. Gdzie sa "wszechpolacy"? Czy nie moga zorganizowac kontrPARADY Oslow? :) no i gdzie jest nasz prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tatanka Re: Parada Krów - informacje IP: *.toya.net.pl 26.06.05, 11:56 Bruksela, Paryż, Praga ... - nareszcie i Warszawa dołączyła do tych artystycznych pastwisk Europy. Kto był w jednej z tych stolic na pewno wybierze się do Warszawy - super pomysł na promocję miasta - pogratulować pomysłu tym, którzy zaprosili krowy do naszej stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madi Re: Parada Krów - informacje IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 26.06.05, 15:58 A na Pradze krówek nie ma. Szkoda troche bo to przecież dużo nie kosztowało by postawić taką krówke na Wileńskim lub koło zoo...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Parada Krów - informacje IP: 195.94.207.* 27.06.05, 13:13 dokładnie masz rację mogłyby stać krowa polarna i brunatna przy wybiegu dla misiów, najlepiej przy tablicy "zwierzęta bardzo niebezpieczne" no i parę krów przydałoby się na krowiej - to chyba nie wymaga komentarza brakuje mi też krów w okolicy buwu na powiślu i na polu mokotowskim mogłyby też stanąć krowy w mundurach pełniące wartę przy grobie nieznanego żołnierza, ale to by raczej nie przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
henryz Re: Parada Krów - informacje 26.06.05, 19:48 Ta "swiatowa" parada to pierwsze oficjalne kroki w kierunku religii "swietych krow". A my z usmiechem na twarzy mowimy, pewnie dlaczego nie, jakie ladne te kolorowe krowki. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrantbiskupa MALPOWANIE nic sami nie potrafiny !! 26.06.05, 22:45 To jest kretynskie malpowanie, bylo ciekawe orginalne po raz pierwszy a potem to juz sztampa. Guliani jak twierdicie powiedzial iz 44 miliomow obladalo krowy nowojorske. Bzdura, te miliony odwiedzaly NY i przy okazji "wpadaly" na krowy, bylo by 44 milionow i bez tych krow. Polscy artysci znani z inwencji i orginalmosci nie muszu malpowac a trzeba zdobyc sie na orginalnosc. "Sztuka" zastepcza. A w NY te krowy to szybko sie praejadly u usunieto predko. Odpowiedz Link Zgłoś