Dodaj do ulubionych

Weekend nad Zalewem...

IP: 213.134.129.* 31.07.02, 10:51
Obserwuj wątek
    • zdzicha Tak. 31.07.02, 11:23
    • Gość: Marta Zalew Zegrzyński IP: 213.134.129.* 31.07.02, 11:32
      Ech.. znowu mi sie komp psuje.... :(
      Ale ja tu nie o tym.. mialam sie was zapytać o hotele, pensjonaty lub inne
      lokum w okolicach Zalewu Zegrzyńskiego. Chcialabym sie z znajomymi wybrac na
      weekend poplywac na Lodkach. Moze ktoś z was zna i ma namiary na "noclegownię"
      w tamtych rejonach?
      Bede zobowiazana za pomoc.
      Marta
      • Gość: abc Re: Zalew Zegrzyński IP: 212.76.37.* 31.07.02, 11:45
        Na ten przykład pensjonat DIANA w Białobrzegach albo ośrodek PROMENADA w Ryni.
        Mnie się bardziej podobał ten drugi. Siedziałem tam rok temu parę dni i było
        OK, ale od sierpnia nie można było już korzystać z samych noclegów, tylko
        trzeba było płacić także za całodzienne wyżywienie - takie uszczęśliwianie na
        siłę. Jak jest teraz - nie wiem.
      • zdzicha Re: Zalew Zegrzyński 31.07.02, 11:53
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> Ech.. znowu mi sie komp psuje.... :(
        > Ale ja tu nie o tym.. mialam sie was zapytać o hotele, pensjonaty lub inne
        > lokum w okolicach Zalewu Zegrzyńskiego. Chcialabym sie z znajomymi wybrac na
        > weekend poplywac na Lodkach. Moze ktoś z was zna i ma namiary
        > na "noclegownię" w tamtych rejonach?
        > Bede zobowiazana za pomoc.
        > Marta

Rozumiem, ze na łódkach takich co to teges... żagle mają? To się w nich śpi,
        tam w środku, one mają takie deski po bokach i tam się mozna położyć albo co
        niebądź jeszcze. Noclegownia na lądzie jest zbędna.

zdrv
        zdzicha
        • tassman Re: Zalew Zegrzyński 31.07.02, 11:57
          Wczoraj w stołecznej opisali jak facio wybrał się nad Zalew odpocząć popływać,
          a wrócił do domu karetką bo przepływajaca motorówka ucięła mu stopy....
          Ja piernicze ale wakacje...

tassman:)
          • Gość: Marta Re: Zalew Zegrzyński IP: 213.134.129.* 31.07.02, 12:00
            taaaaa.... wiem słyszalam..:((((((
            postaram się jednak nie wystawiac stop poza łodz... moze uda mi sie przetrwac
            takie wakacje:)
            marta :)

• Gość: Marta Re: Zalew Zegrzyński IP: 213.134.129.* 31.07.02, 11:57
          "Rozumiem, ze na łódkach takich co to teges... żagle mają? To się w nich śpi,
          tam w środku, one mają takie deski po bokach i tam się mozna położyć albo co
          niebądź jeszcze. Noclegownia na lądzie jest zbędna."

Dzięki za taką radę.. wiesz problem jest pójść spać w 4 osoby na OMEDZE... ,
          ale mimo tej bezużytecznej rady bardzo Ci dziekuje, za specyficzne poczucie
          humoru ;)))

pozd.
          Marta
          • zdzicha Re: Zalew Zegrzyński 31.07.02, 12:25
            Wybacz, ale od tej chwili będziesz u mnie miała opinie szczura lądowego.
            Z powodów następujących:
            - jeżeli ktoś się wybiera na dwudniowe pływanie w 4 osoby, to powinien wziąc
            kabinówkę - z przyczyn oczywistych - można w niej spać, przygotowywać posiłki
            itp.
            - jezeli jest to łajba prywatna, zwodowana na 2 dni, to albo się pływa od rana
            do wieczora, na noc wracając do Warszawy (nie sądzę, żeby komukolwiek chciało
            się przyjeżdżać nad Zegrze na 2 dni z innych zakątków kraju) albo na tej łajbie
            śpi. Wbrew pozorom, jest to wykonalne i nie przedstawia problemów, oczywiście o
            ile nie pada. Polecam jednak spanie na materacu, bo po karimacie strasznie
            stawy bolą i mozna sie korzonków nabawić.
            Więc jezeli moja rada wydaje ci się w dalszym ciągu bezużyteczna, to tym
            bardziej utwierdzasz mnie w moim przekonaniu.

zdrv
            zdzicha the sailor
            • prognoza Re: Zalew Zegrzyński 31.07.02, 13:56
              Hmmmm.. alez ja jestem szczurem lądofffym ;)))))) ba... moim srodkiem lokomocji
              nad zalew bedzie rower... :)) lodka to nowa przyjemnosc... w zyciu plywalam 5
              razy ... na OMEDZE... bedzie nas wiecej niz 4 osoby... nie wszyscy chca sie
              sprawdzic na lodzi.. inni wola grillowanie, obzeranie sie kiełbachami.. i
              spozywaniem napoju regenerujacego - tzw. pifffa :))))))) Poza tym z grupy okolo
              15 obó... patent maja tylko 2 osoby .. wiec awykonalne jest "zipowanie" na
              łodzi... Co było by dla mnie nowościa, aczkolwiek w mej przyszłości "balastu"
              pokładowego nie nieguje ;))))))))).
              ..biorąc jeszcze pod uwagę naszę prognozę pogody.. (która, o zgrozo!!! od
              dłuższego czasu się sprawdza... ale jednak nigdy nic nie wiadomo;) ) wolę mieć
              100% pewność, że zmęczona po całym dniu zalegnę na skrafffku suchego łoża,
              materaca.. czy też karimaty (to akurat mi nie przeszkadza)
              tak wiec Twoje dobre rady są hmmmm... "nieodpowiednie" na ten wypad.... ale na
              prawde dziekuje i mam szczerą nadzieję sprawdzić sie w przyszłości na
              pokładzie :)))))

Marta vel prognoza ;))
              a no i szczuuuuur lądofffy :))
    • Gość: Slavyantsi Re: Weekend nad Zalewem... IP: *.pedagog.uw.edu.pl 31.07.02, 12:35
      Jak chcesz, możecie zamieszkać u mnie na działce, jeśli to ma być ten weekend.
      Cena kilka piw. Można rozpalić ognisko, jest prysznic, kuchenka gazowa i ceipła
      woda. Musisz skontaktować się w miarę szybko, bo sam tam jadę. Minus taki, że
      wodę do picia lepiej wziąć w baniakach, domowa jest bardzo żelazista.
      Działka jest po drugiej stronie od Serocka.

slavi26@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka