Dodaj do ulubionych

Wyrzucane przez okno śmieci!!!!

16.08.05, 09:47
Mam dość, mam mieszkanie na czwartym piętrze z tarasem, na którym codziennie
są jakieś śmieci. Pety to normalka, do tego bielizna, jakieś papiery,
ostatnio dziecinne wycinanki a także szkło. Po prostu co się komu nie podoba
to za okno a ja mam to wszystko na balkonie. W poprzednim miesiącu na balonie
rozbiły się dwie półlitrówki i jak sobie pomyślę, iż mógłbym wtedy na nim być
i oberwać choćby rozbitym szkłem….

Nie wiem dlaczego tak jest, początkowo myślałem iż jest to sprawa robotników
ale po obecnych markach petów i rodzaju ostatnich śmieci jestem przekonany iż
to już obecni mieszkańcy.

Sąsiedzi zapanujmy nad tym, przecież razem mieszkamy w jednym domu.
Obserwuj wątek
    • kamilz12 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 16.08.05, 21:01
      Widzę,że jesteś pesymistą.Czemu nie pomyślisz,że mogłeś półlitrówki złapać ???

Żartuję.Też widziałem śmieci na tarasach i też mi się to nie podobało-może się
      uspokoi .Ale siedzieć sobie na leżaku i dostać czymś w głowę to rzeczywiście
      średnia perspektywa.
      • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 17.08.05, 12:25
        Nie wiem czy się uspokoi. Podobno, jak była impreza gdzieś wysoko(oblewanie
        mieszkania???) to rzucali butelkami w przechodniów. Była policja, więc jak już
        mieszkają takie osoby to raczej nic się nie zmieni.
        Z drugiej strony martwią mnie też dziecięce wycinaki (takie duże i grube) bo
        jeżeli jakieś dziecko to zrzuciło to co przeszkadza wyrzucić mu w zabawie
        doniczkę, butelkę czy cokolwiek co będzie stało blisko okna???

Zastanawiam się nad jakimś zabezpieczeniem w postaci zadaszenia-markizy lub
        ewentualnie pełnego dachu ze szkła pancernego.

PS A półlitrówki już były puste.
    • radek-rayo Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 17.08.05, 12:32
      W pełni rozumiem Twój apel. Ja już jestem wyleczony z takich tarasów. Najpierw
      były niedopałki i śmieci robotników, a potem oprócz wspomnianych gadżetów
      jeszcze susząca się bielizna, spinacze, a nawet kocie kupki ładnie zawinięte w
      foliowe woreczki. Niby nowe osiedle i tylko trzy piętra nad nami. Na Woronicza
      masz osiem pięter i to w dodatku po wycinku koła :( Powodzenia...
      • adams123 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 17.08.05, 13:39
        ja też właśnie zastanawiałem się nad 4 piętrem, ale zrezygnowałem własnie z
        tego powodu.
        Mam nadzieje, że o tym problemie dosiwedzą się Twoi sąsiedzi z góry i
        przestaną.....
        a tak poza tym pomyśl może o jakiejś markizie , nie tylko ze względu na "spady"
        ale i trochę intymności

pozdrawiam z bloku B ;)
        • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 17.08.05, 15:45
          Zastanawiam się nad zrobieniem „ogrodu zimowego” to mogłoby być wyjście. Coś
          będzie na pewno, raczej chciałbym by wszyscy sąsiedzi z IV piętra posiadający
          tarasy uzgodnili wspólnie jakiś projekt, bo będzie to miało wpływ na wygląd
          elewacji budynku,. Głupotą by były żeby każdy miał coś innego.
          • adams123 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 17.08.05, 16:39
            Racja.
            Możesz spróbować się porozumieć , bo ta zdecydowanie ma sens. Jakieś otwierane
            ogrody zimowe chyba nie są jakimś ogromnym kosztem a przypuszczam , że z
            tymi "spadami" zawsze i każdy będzie miał problem.
            Tak czy inaczej POWODZENIA życzę ;)

Pozdrawiam
            Adam
            • kamilz12 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 17.08.05, 21:59
              Myślę,że generalnie tarasy mają prawo bytu na ostatnich piętrach.

Powiedzmy bielizna itd. to zwykły przypadek i gdybym znalazł jakieś koronkowe
              stringi na tarasie to jakoś bym to przeżył.

Co do dzieci o których czytałem to nie ma co do nich mieć pretensje bo to
              dzieci i jak znajdą doniczkę to na 50% też zrzucą .To dorośli mają dbać aby
              dzieci ani sobie ani komuś nie zrobiły krzywdy.

A jaki dają przykład dorośli......... butelkami w przechodniów ??? Mam
              nadzieję,że to gości a nie sąsiedzi.
    • marcinkiewicz Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 19.08.05, 15:46
      To był najważniejszy powód dlaczego nie zdecydowalismy się na mieszkanie z
      takim tarasem. A ochotę wielką mieliśmy.
      Ech ludzie, ludzie...
      M
      • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 19.08.05, 15:57
        Ja jednak mam nadzieję, iż to się zmieni. A jeżeli nie, to będę zmuszony
        stworzyć zadaszenie, perspektywa ogrodu zimowego też nie jest zła, choć nie
        miałem wcześniej tego zamiaru. Z drugiej strony, jak ktoś napisał, wyrzucony
        przez okno woreczek z kocim kałem to już jest DUŻA PRZESADA i to z
        premedytacją.
        • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 23.09.05, 12:41
          Po dwóch tygodniach nieobecności w mieszkaniu, jutro idę zobaczyć co nowego
          znajdę na tarasie :)
          • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 26.09.05, 15:59
            Nie jest źle:
            - kilkanaście niedopałków
            - kiść po winogronach
            - zeschnięte kwiatki przewiązane wstążką
            - jeden kapsel po piwie
            - kilkanaście SZPATUŁEK do uszu

Najbardziej mnie zastanawiają te szpatułki, czyżby ktoś rano czyścił sobie uszy
            na balkonie???
            • adams123 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 26.09.05, 16:51
              tragedia :(

tylko odkryć kto taki "sympatyczny" :(((((
              • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 25.12.05, 22:07
                Dzisiaj byłem w moim mieszkaniu po raz pierwszy od jakiś 6 tygodni.
                Na balkonie jest ok. 30-tu petów, kapsle po piwie żywiec, papiery i inne śmiecie
                w tym kawałki drewna i podarty karton!!!! Dobrze, że nie było (tym razem) butelki.

Cóż, stwierdzam iż ktoś w klatce pierwszej budynku „A” jednak, pomimo wielu
                próśb i wywieszek na klatce, ciągle wyrzuca śmiecie przez okno, w tym pety.

Mam podejrzenia, iż dzieje się to w czasie imprez , bo śmiecie pojawiają się
                nagle i od razu w dużej ilości.

Miałem nadzieję, iż to się skończy teraz jednak jestem przekonany, iż nagle mogę
                oberwać butelką, tlącym się papierosem lub innym może mniej niebezpiecznym
                śmieciem stojąc sobie spokojnie na balkonie.

Macie jakieś propozycje rozwiązania tej sytuacji???
                • mwk2 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 27.12.05, 08:15
                  te balkony na 4 sa fantastyczne bo o podstawie kwadrata. a nie mozna
                  zaobserwowac skad to leci? albo przejsc sie po mieszkaniach powyzej twojego
                  balkonu i zastawic w drzwiach karteczke. zawsze uwaga zwrocona osobiscie lepiej
                  skutkuje
                  • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 29.12.05, 15:41
                    Jeszcze nie mieszkam, bywam tylko raz na miesiąc toteż trudno mi zaobserwować
                    kto to rzuca.
                • akashha Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 29.12.05, 13:10
                  > Cóż, stwierdzam iż ktoś w klatce pierwszej budynku „A” jednak, pomi
                  > mo wielu
                  > próśb i wywieszek na klatce, ciągle wyrzuca śmiecie przez okno, w tym pety.

Kiedys, wracajac ze sklepu, widzialam kogos w oknie z petem, w klatce 1. NA
                  gorze, na oko 6-8 pietro (takie bez balkonu). Nie sadze, ze jak ktos sie wychyla
                  niemalze do pasa palac, to odgasza potem w domu :/
                  Ja sie ciesze, ze jednak nie mam tarasu, tylko duzy balkon :D
                  • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 30.12.05, 09:28
                    Już postanowiłem, robię zadaszenie szklane. I tak będę wykańczał mieszkanie na
                    wiosnę, mogę zrobić dodatkowo i to. Zabezpieczy przed petami, śmieciami i co
                    najważniejsze butelkami, bo i one leciały z góry.
                    • kacha311 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 30.12.05, 10:30
                      Ale nie zakładaj przezroczystej szyby, bo leżąc na leżaku będziesz podziwiał
                      pety, które pewnie i tak będą leciały - ew. kup sobie od razu szczotkę na
                      długim kiju, żeby je wymiatać. No i szkło po uderzeniu w nie nawet pustą
                      butelką może nie wytrzymać.
                      A poza tym to współczuję.
                      • azoorek Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 30.12.05, 23:44
                        Wspolczuje. Problem rozwiazaloby pewnie przyuwazenie kto to robi i bezposrednia
                        interwencja np. prosba o sprzatniecie- moze wstyd ruszylby takiego delikwenta.
                        No coz- to takie zabawne wyrzucanie butelek w czasie imprezy- zawsze mozna
                        pochwalic sie znajomym :(
    • marcinkiewicz Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 03.01.06, 10:13
      Ten post był ostatnio cytowany w Gazecie Wyborczej, w artykule o forach
      dyskusyjnych dotyczących wspólnot mieszkaniowych :).
      M
      • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 03.01.06, 11:25
        Ostatnio to znaczy kiedy?
        • marcinkiewicz Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 03.01.06, 12:07
          Chyba we wczorajszej (2.01.2006) stołecznej. Sprawdzę w domu, bo miałem kilka
          do przeczytania.
          M
          • littlekinia Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 03.01.06, 14:15
            We wczorajszej stołecznej na drugiej stronie. Fajna reklama...
            • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 04.01.06, 18:24
              Właśnie obejrzałem artykuł w GW, reklama „średnia” :( tym bardziej iż to takie
              duże. Może powinienem skserować, podkreślić i przekazać sąsiadom z wyższych
              pięter???
              Piętro 5 i 6 raczej wykluczam czyli pozostaje od 7 do 11-tego – w końcu to pięć
              mieszkań i metodą eliminacji w końcu dowiem się kto tak śmieci przez okno.
    • sjon1234 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 10.01.06, 20:46
      Hej,
      Wspolczuje i chetnie bym jakos pomogl ale nic mi nie przychodzi do glowy.
      Moze faktycznie metoda "eliminacji" uda sie zlokalizowac smieciarza?
      Ja mieszkam na 11 pietrze w pierwszej klatce i daje slowo harcerza :) ze nie
      pale i nie smiece.
      • enoch Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 11.01.06, 10:57
        ja pale, czesto w oknie, ale tez mi nie przyszlo do glowy zeby kiepy przez okno
        wyrzucac. Wspolczuje problemow i pozdrawiam.
        • shinain Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 12.01.06, 21:04
          Brak kultury niektórych sąsiadów jest przerażający!
          Młode małżeństwo w 3 klatce bloku A urządziło w ostatnią sobotę imprezę.
          Było zbyt zimno na palenie na balkonie, więc całe towarzystwo wychodziło na
          klatkę schodową. Rano była tam pokaźnych rozmiarów leżąca na ziemi kupa petów,
          paczek po papierosach, zapalniczek, rozlanych drinków itd. Właściciele tego
          mieszkania nie poczuwali się do obowiązku posprzątania. Nie dziwi mnie to, bo
          cóż można wymagać od ludzi, którzy nawet śmiecie wystawiają na klatkę… niech
          śmierdzi sąsiadom a nie im w domu.
          • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 19.01.06, 13:50
            W ten weekend idę zobaczyć co tam nowego będzie na tarasie (chyba że spadnie
            dodatkowy śnieg).
            • kamilz12 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 21.01.06, 12:12
              Śnieg ??? ostra impreza i bogaci lokatorzy skoro "śnieg" sypią na taras :-) ,
              prezerwatywy latają .

Też mnie to już wkurza.Jak fajna impreza to sąsiada nie zaproszą.To
              niewporządku :-) .
              • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 20.02.06, 14:18
                Wpadłem ostatnio do mieszkania i w związku z odwilżą miałem możliwość
                podziwiania na tarasie (dokładniej na połowie na reszcie ciągle jest śnieg) ok.
                50-60 petów, bielizny (!!!!) chusteczek, zbity termometr, butelki po 1,5-
                litrowej wodzie… ciekawe co jeszcze wyjdzie ze śniegu.
                • kacha311 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 20.02.06, 16:13
                  Niechciane śmieci pojawiają się niestety również w innych miejscach. Przed
                  weekendem ktoś zostawił worek ze śmieciami w garażu (stanowisko 95, poziom -1).
                  Stoi w dalszym ciągu. Tylko patrzeć jak zaczną buszować po bloku różne
                  zwierzątka żyjące dzięki takim czyściochom.
                  • shinain Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 21.02.06, 20:14
                    mpbc... w której klatce masz ten nieszczęsny taras?
                    • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 21.02.06, 21:30
                      Budynek "A" klatka I :(((((((
    • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 13.04.06, 22:51
      Postanowiłem jednak zadaszyć taras, jak na razie przebywanie tam jest zbyt
      niebezpieczne. Ciągle lecą jakieś rzeczy z góry. Dzisiaj miałem wizytę z firmy
      zrobili szkic i wstępny kosztorys. Wolę to niż oberwanie butelką w głowę.
      • radek-rayo Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 14.04.06, 09:27
        > Postanowiłem jednak zadaszyć taras, jak na razie przebywanie tam jest zbyt
        > niebezpieczne.
        > Ciągle lecą jakieś rzeczy z góry. Dzisiaj miałem wizytę z firmy
        > zrobili szkic i wstępny kosztorys. Wolę to niż oberwanie butelką w głowę.
        W pełni rozumiem Twoje postanowienie, ale obawiam się, że narażasz się na
        potencjalną krytykę. Punkt III.8 regulaminu zabrania wykonywania zabudowy
        naruszającej część wspólną i ogólny wygląd budynków. To co zamierzasz wybudować
        z pewnością będzie większym naruszeniem niż antena satelitarna.
        Właściwą drogą byłoby uzyskanie zgody członków przyszłej wspólnoty w formie
        odpowiedniej uchwały.
        • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 14.04.06, 09:36
          W sumie to masz rację, choć taras nie jest częścią wspólną - :)))) Co do
          wyglądu budynku tutaj się zgadzam, ale pewnie to samo dotyczy także zaszklenia
          balkonów.
          A co np. z parasolami na tarasie???? To też zmienia wygląd budynku.

Ale fakt zgłoszę taki wniosek do wspólnoty.

• azoorek Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 14.04.06, 10:49
            to musisz chyba jakies wzmocnione szklo zamontowac nad glowa, bo przy
            najblizszej imprezie, jak ktos zechce piwem was poczestowac, to bedziesz musial
            jeszcze raz szklic. Ja nie mam tarasu, a ostatnio znalazlam na tym wypierdku
            zwanym balkonem papierowy samolocik.
    • lodziadrazek Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 15.04.06, 18:20
      Smieci na twoim tarasie swiadcza tylko o tym ze jestes fleja i brudas i ze nie
      chce ci sie sprzatac. Dodatkowo ladujesz swoje smieci do naszych skrzynek
      pocztowych. Masz problemy psychiczne to zacznij sie leczyc i sprzatac brudy w
      swoim mieszkaniu bo niedlugo srobisz sdjecie swojego kibla i napiszesz ze ktos
      ci nasral i nie spuscil wody.
      Piszesz ze masz dosc ... nikt nie kazal ci kupowac tego mieszkania jak ci sie
      nie podoba to wracaj na wioche z ktorej przyjechales albo lepiej poloz sie na
      tym tarasie i rozplacz a pozniej wyslij zdjecia do wszystkich ktorych znasz i
      opisz jak ci jest zle i zeby ci pomogli w sprzataniu bo masz dwie lewe rece i
      sam nic nie potrafisz zrobic....

• xpert Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 15.04.06, 19:17
        lodziadrazek napisała:

> Smieci na twoim tarasie swiadcza tylko o tym ze jestes fleja i brudas i ze nie
        > chce ci sie sprzatac. Dodatkowo ladujesz swoje smieci do naszych skrzynek
        > pocztowych. Masz problemy psychiczne to zacznij sie leczyc i sprzatac brudy w
        > swoim mieszkaniu bo niedlugo srobisz sdjecie swojego kibla i napiszesz ze ktos
        > ci nasral i nie spuscil wody.

Swietnie diagnoza jak na pierwszy post na forum. A co mowia Twoi lekarze?

> Piszesz ze masz dosc ... nikt nie kazal ci kupowac tego mieszkania jak ci sie
        > nie podoba to wracaj na wioche z ktorej przyjechales albo lepiej poloz sie na
        > tym tarasie i rozplacz a pozniej wyslij zdjecia do wszystkich ktorych znasz i
        > opisz jak ci jest zle i zeby ci pomogli w sprzataniu bo masz dwie lewe rece i
        > sam nic nie potrafisz zrobic....
        >
        No coz niektorym wiosna nie sprzyja. A co dopiero Swieta. Na smietnik....
      • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 15.04.06, 19:17
        Smutno iż są wśród naszych sąsiadów osoby używające takiego języka i podchodzące
        do sprawy w ten sposób. A że jest to sąsiad/sąsiadka to już wiadomo. W końcu
        ktoś wyrzuca przez okno te wszystkie rzeczy :((((
        • azoorek Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 16.04.06, 22:33
          dlatego tez powinnismy pomyslec o zamknietym forum tylko dla mieszkancow. Tak
          kazdy moze tu wejsc i rzucac teksty jak niejaka zdziwionatrojka, ktora jak
          podejrzewam jest autorem postow ponizej. Bo sie tylko zalogowali zeby wejsc na
          nasze forum.- kazdy poda swoje nazwisko i numer mieszkania i po zweryfikowaniu
          czy w wspolnocie czy to u dewelopera bedzie mial dostep do forum
          • xpert zamkniete forum to chyba jedyne wyjscie 17.04.06, 23:58

• a11110 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 17.04.06, 10:14
      Niestety w pierwszej klatce budynku "A" mieszka jednak kilku strasznych
      syfiarzy, ostatnio w Wielką Sobotę jakaś menda postanowiła na święta wyczyścić
      swojego psa i zrobiła to w windzie zostawiając w niej wszystkie wyczesane kłaki
      swojego kundla (trzeba zwrócić uwagę kto ma psa o czarnej lub ciemno-szarej
      sierści). Inna lub ta sama menda wracając pewnie ze spaceru ze swoim wyczesanym
      wcześniej w windzie pupilem, całe błoto które przykleiło mu się do butów
      postanowiła wytupać przed samym wejściem do windy, a to co nie odpadło przed
      windą wytupał już w windzie urozmaicając sobie pewnie nudną jazdę (ciekawe na
      które piętro). Proszę o wszelkie sugestie, kim może być ten syfiarz.
      • zdziwionatrojka Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 17.04.06, 11:19
        ...

Krytyka jest mile widziana, ale konstruktywna krytyka, a nie obrażanie osób -
        obecnych i przyszłych mieszkańców „Woronicza Park”.

Posty odnoszące się bezpośrednio do innych osób, które mogą być uważane za
        napastliwe będą usuwane.
        ==============================================================================

• a11110 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 17.04.06, 20:09
    • zdziwionatrojka Re: Wyrzucane przez okno śmieci - cenzura mbpc 17.04.06, 11:21
      MENDA mbpc cenzuruje posty pojawiajace sie na forum ...
      • mpbc Moderowanie 17.04.06, 11:44
        Nie cenzuruję tylko posty „sprzecznie z regulaminem/powtarzające się/nie na
        temat” przenoszę do wątku „Śmietnik-miejsce niemoderowane”. Tam można sobie je
        poczytać.
    • asiasok23 Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 18.04.06, 22:05
      Nad tym zadaszeniem to trzeba interweniować u inwestora. Jeżeli nad taresem są
      okna, to najprawdopodoniej mają obowiązek zadaszyć taras, ze względów
      bezpieczeństwa. A jeżeli tak jest to inwestor musi to zrobić na własny koszt.
      A, że nasz inwestor tylko piękne opowiadania piszę w folderze reklamowym dot.
      sprzedaży mieszkań, to zapewne trzeba będzie mu to wyrwać na siłę.
      • radek-rayo Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 19.04.06, 08:42
        > Nad tym zadaszeniem to trzeba interweniować u inwestora. Jeżeli nad taresem są
        > okna, to najprawdopodoniej mają obowiązek zadaszyć taras, ze względów
        > bezpieczeństwa. A jeżeli tak jest to inwestor musi to zrobić na własny koszt.
        > A, że nasz inwestor tylko piękne opowiadania piszę w folderze reklamowym dot.
        > sprzedaży mieszkań, to zapewne trzeba będzie mu to wyrwać na siłę.
        Genialny stek domniemań i wynikających z nich pretensji. Jestem pod wrażeniem :D
        • azoorek Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 19.04.06, 11:59
          z tym daszkiem nad balkonem to jest tez jakas zaleznosc pomiedzy wysokoscia, a
          obowiazkiem zadaszenia. Po przekroczeniu pewnej wysokosci inwestor musi
          zamontowac daszek. U mnie w bloku daszki zamontowali od strony ulicy, a od
          strony dziedzinca, gdzie jest mniejsza wysokosc, bo jest podest nad garazem,
          daszkow juz nie ma. To jest pewnie do sprawdzenia w prawie budowlanym.
          • mpbc Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 20.04.06, 14:12
            Akurat daszku nie ma w projekcie toteż jego wykonanie pozostaje nam samym.
            Występuję do naszej wspólnoty, a także do dewelopera o wyrażenie zgodny na
            zrobienie zadaszenia zabezpieczającego (myślałem nad poliwęglanem ale on się
            topi od niedopałków, pozostaje szkło hartowano-klejone).

Fajnie by jednak było to spójne z resztą balonów.
            • zdziwionatrojka Re: Wyrzucane przez okno śmieci!!!! 22.04.06, 23:34
              A gdyby na Twoim balkonie znalazlaby sie zwykla psia kupa to nie bylbys
              oburzony? Ot tak by sobie przypadkowo spadla.
              Bo mi na przyklad przeszkadzaja te na chodnikach.
              • radek-rayo Aviator 24.04.06, 09:23
                Pewnie już się spotkaliście z papierowymi samolocikami na naszym osiedlu i
                okolicach.
                Zaczęło się w święta. Poszedł prawie cały blok A4. Na jedną i drugą stronę
                budynku B. Niektóre lądawały na balkonach, niektóre na drzewach, większość
                jednak zgodnie z rachunkiem prawdopodobieństwa dotarły w spokoju na ziemię :D
                Pomyślałem, że to może impulsywna zabawa małolatów. W zasadzie niegroźna. Mogły
                by przecież to być jajka, balony z wodą albo butelki. Szkoda tylko, że po
                wylądowaniu taki samolocik jest już tylko śmieciem.
                A wczoraj się załamałem. Okazało się, że jest to rodzaj weekendowej rozrywki
                prowadzonej pod czujnym okiem dorosłego człowieka i to w dzień, w którym miliony
                ludzi ochotniczo sprzątają swoje otoczenie. Panie Aviator - jeżeli Pan to
                przeczyta, to proponuję do zabawy dodać element edukacyjny w postaci sprzątania
                tych samolocików, które wylądowały na "ziemi niczyjej". Natomiast obiecuję Panu,
                że ten który wyląduje na moim balkonie odniosę Panu osobiście.
                • najka26 Re: Aviator 24.04.06, 12:04
                  Mój syn przedwczoraj przytaszczył do domu takie dwa cuda znalezione przed
                  klatką :)
                  ale w zupełności się zgadzam... zabawa zabawą ale sprzątać po sobie trzeba
                  • azoorek Re: Aviator 24.04.06, 17:34
                    ostatnio znalazlam takie cos na balkonie- to osiedle jest naprawde wyjatkowe-
                    jak nie jajka, to samoloty :)) Ciekawe na co jeszcze wpadna pomyslowi.
                    • mpbc Drąg 25.07.06, 23:44
                      Drąg o długości 1,8 m i średnicy dużo większej od średnicy drążka od szczotki
                      (tak ze 2-3 razy) spadł i sobie leży na tarasie u mnie. Całe szczęście iż nikogo
                      nei było w tym momencie na zewnątrz bo jakby ktoś dostał w głowę..... .

Drąg do odbioru :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka