Dodaj do ulubionych

Njalepsz pizza w miescie

IP: 212.76.37.* 25.08.02, 15:07
Gdzie macie swoja ulubiona pizzeria, nie mam na mysli oczywiscietych "fast
foodow" w stylu Pizza Hut czy Tele Pizza, ktore z prawdziwa pizza nie maja
nic wspolengo
Obserwuj wątek
    • Gość: anda Re: Njalepsz pizza za miastem IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 25.08.02, 18:54
      W Lesznie-eddie pizza
    • Gość: kiwi Re: Njalepsz pizza w miescie IP: *.chello.pl 25.08.02, 18:55
      W Berlinie przy Hauptstr.
      Nie! sa! mo! wi! ta!
    • iwo_ Re: Njalepsz pizza w miescie 25.08.02, 18:57
      Gość portalu: joolz napisał(a):

> Gdzie macie swoja ulubiona pizzeria, nie mam na mysli oczywiscietych "fast
      > foodow" w stylu Pizza Hut czy Tele Pizza, ktore z prawdziwa pizza nie maja
      > nic wspolengo

Telepizza to wcale nie fast food! Właśnie najlepsza pizza - Telepizza jest na
      Wyszogrodzkiej, na Bródnie! A jak nie mam kasy, a mam ochotę na coś dobrego to
      robię pizzę w domu. Nie ma to jak domowe składniki - a ile się oszczędza! ;-))
      • Gość: joolz Re: Njalepsza pizza w miescie IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 25.08.02, 20:17
        Ja lubie pizzerie Prima przy Pulawskiej 82, malutki lokal, ale pizza dobra, no
        i ceny przystepne, poza tym dobra (chocia troche droga) jest pizza w
        restauracji przy Teatrze Nowym, nazwy nie pomna :)
    • Gość: wilga Re: Njalepsz pizza w miescie IP: *.zigzag.pl 25.08.02, 20:27
      ja uwielbiam pizze z Positano albo z San Marzzano (np. Sadyba Best Mall)
      pozdrawiam, Wilga
    • chaladia Re: Njalepsza pizza w miescie 25.08.02, 20:49
      "Ti Amo", róg Emilii Plater i Świętokrzyskiej.
      Naleśniki też o niebo lepsze, niż w "Manufakurze".
      Kiedyś popisowa była pizza w wieżycy Mostu Poniatowskiego, ale nie wiem
      dlaczego tę pizzerię zamknęli. Zimą było tam niemiołosiernie zimno - fakt, ale
      latem był super chłodek bez wszystkich uciążliwości klimatyzacji.
    • Gość: redd Re: Njalepsz pizza w miescie IP: *.pl 25.08.02, 23:33
      Ja ostatnio zostałam zaszczycona komplimentem karmiąc mnóstwo krewnych i
      znajomych królika, przewijających się przez dom w porze obiado-kolacji.
      - Mamo, a Marcin to strasznie lubi pizzę, i w różnych pizzeriach próbował, a
      powiedział, że twoja byla najlepsza i masz napisać przepis dla jego mamy...
      :-)
      • Gość: Smaqqi Re: do redd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 14:20
        Ta dyskusja nie tyczyła "prywatnych wyrobów", więc twoja uwaga jest co najmniej
        nie na miejscu. A co do zachwytu dzieciaka? Hmm to może cię wręcz
        dyskwalifikować, z dzieci jak wiadomo to g... a nie smakosze. Lubią po prostu
        to co ich rodzice. Do tego unikają przypraw, więc nie ośmieszaj się PLZ
        • Gość: redd Re: Smaqqi, kochanie ... IP: *.pl 08.09.02, 22:39
          ... może rzeczywiście dyskusja nie na temat "domowych wyrobów", ale, że 12-
          latki unikają przypraw i lubią to, co rodzice, toś mnie zastrzelił, chyba nie
          miałeś z takimi egzemplarzami do czynienia. Ja się, qrde chciałam tak przy
          okazji pochwalić, a Ty mnie na glebę. Tak nie można, jeszcze się popłaczę i
          nie będę mogła spać, że ta moja "picca" jakaś zła. A może to rodzice kolegi
          mojego syna prowadzają go do złych pizzerii, takich złych, że nawet mój domowy
          gniot lepszy?
    • Gość: wawiak Re: Njalepsz pizza w miescie IP: 10.100.0.* 26.08.02, 08:34
      1.Pizzeria Prima przy Puławskiej (w pawilonach) vis a vis kościoła Św. Michała
      2. Vesuvio (na Ursynowie) Belgradzka róg Rosoła
      • kajak75 Re: Njalepsz pizza w miescie 26.08.02, 09:56
        Carramba na Mickieiwcza 16, z dostawą do domu
    • hania_76 Re: Njalepsz pizza w miescie 26.08.02, 12:17
      1. Pizzeria Złota na ul. Złotej (pomiędzy Żelazną a Jana Pawła).
      2. San Marzano na Świętokrzyskiej albo na Nowym Świecie.

• _sindi_ The Best Pizza 26.08.02, 13:10
      Najlepsza pizze serwują koło Hali Kopińskiej. Nawet nie wiem czy to się jakoś
      nazywa. Pizzeria jest na dole w piekarni. Rewelacyjna i sosu można lać do
      bolu ;-)

Pozdr
      Sindi
      • konop Re: The Best Pizza 26.08.02, 16:44
        Tylko Non Solo Pizza na Grójeckiej!!!!!!!!!
        • tolba Re: The Best Pizza 26.08.02, 16:54
          W Mrągowie, na ulicy Warszawskiej, pizzeria Napoli. Po byku, naprawdę.
      • Gość: okęciak Re: The Best Pizza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 18:14
        _sindi_ napisała:

> Najlepsza pizze serwują koło Hali Kopińskiej. Nawet nie wiem czy to się jakoś
        > nazywa. Pizzeria jest na dole w piekarni. Rewelacyjna i sosu można lać do
        > bolu ;-)
        >
        > Pozdr
        > Sindi

Calkowicie zgodze sie z Sindi.najlepsza pizza w Warszawie miesci sie przy
        ul.Barskiej i tak sie nazywa Pizzeria na Barskiej kiedys Ufo(ale to dawne czasy)
        • chaladia Re: The Best Pizza 26.08.02, 19:52
          Istotnie - nieźle tam dają, tyle że dla mnie nieco daleko.
          Jak już ma się wypuścić na drugi koniec miasta, to zamiast pizzy wolę jedzenie
          hiduskie i jadę aż do Tandoor Club do Raszyna. Tam dopiero można sobie pojeść,
          i atmosfera jest nieporównywalnie bardziej indyjska niż w ich filii w Centrum.
    • Gość: yamro Re: Njalepsz pizza w miescie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 18:49
      Prima przy Pulawskiej, w dodatku niedrogo, a poza tym przy porcie w Swinoujsciu
    • Gość: wawiak najdziwniejsza pizza świata IP: 10.100.0.* 27.08.02, 08:48
      Najdziwniejszą pizzę w swoim życiu jadłem kiedyś w Świętej Pamięci NRD, chyba w
      Erfurcie lub Lipsku - już nie pamiętam, ale pamiętam ,że była to pizza
      z....kiszoną kapustą :) i co wy na to?
      • stolek Re: najdziwniejsza pizza świata 28.08.02, 13:06
        Wszystkim wielbicielom pizzy polecamy lekturę artykułu:

www1.gazeta.pl/warszawa/1,34903,991346.html

Redakcja
        • tolba Re: najdziwniejsza pizza świata 28.08.02, 15:38
          Domino's Pizza była cienka, jak wężowa d... i nic dziwnego, że klientela ją
          olała.Droga, tłusta i bez polotu. Rest in peace.
    • Gość: Raffi BARSKA rzadzi :))) IP: 212.87.17.* 28.08.02, 15:44
      Zgadzam sie z dwojka przedmowcow, Pizza na Barskiej, dawne UFO to jest to :)
      Szczegolnie sosik :)
      A kto nie probowal pizzy "Gud Fadern" ten nie wie co dobre :))))
      • pmka Re: BARSKA rzadzi :))) 03.09.02, 14:15
        Gość portalu: Raffi napisał(a):

> Zgadzam sie z dwojka przedmowcow, Pizza na Barskiej, dawne UFO to jest to :)
        > Szczegolnie sosik :)
        > A kto nie probowal pizzy "Gud Fadern" ten nie wie co dobre :))))

A czy dają tam piwo?
      • Gość: redd Re: BARSKA rzadzi :))) IP: *.pl 08.09.02, 22:46
        Mój brat mieszkający kiedyś na Ochocie niedaleko Barskiej, płaczący z żalu po
        jej zamknięciu przybył na piwo do nas na Tarchomin i do tego piwa zamówiliśmy
        sobie pizzę Dominium (Jagiellońska między rondem Starzyńskiego a ul. Hallera).
        I się facet wzruszył, bo to podobno było to samo, co pizza z ul. Barskiej. Nie
        zaprzeczam i nie potwierdzam, może sami spróbujcie.
    • Gość: Adek CASA MIA na Jana Pawła II i Poznańskiej IP: 2.3.STABLE* / 126.23.49.* 30.08.02, 11:03
      Jak w tytule.Dobra tez jest w malo znanym miejscu - pizzeria Arabella na ul.
      Powstancow Slaskich przy Pl.Kasztelanskim (odc.jadac od Hali Targowej Wola w
      kier.Gorczewskiej).
      • tycjano Re: Vesuvio i Parma 02.09.02, 09:56
        No coz- moim skromnym zdaniem (a Pizz jadlem juz kilka w swoim zyciu:-))
        najlepsze w W-wie sa Vesuvio i Parma- obie na dalekim Ursynowie. Najlepsza (do
        niedawna) pizzeria znajdujaca sie w Centrum byla "GaGa" ale niestety zostala
        juz przeniesiona gdzies na Wilanow. Coz- pozostaja wyprawy na rzeczony Ursynow.
        Na pewno warto.
        :-)
        T
        • Gość: martynka Re: Vesuvio i Parma IP: *.lukowa7.waw.pl / 192.168.1.* 02.09.02, 22:08
          Tak - GAGA była suuuuuuuper - a gdzie j ą przenieśli??????
          Jak wiesz, napisz...
    • Gość: Pizzomaniak Re: Njalepsz pizza w miescie IP: *.man.polbox.pl 03.09.02, 15:26
      Nie powiem gdzie najlepsza, ale gdzie prawdziwa wloska: we wloskiej tratorii w alei krajowskiej (tuz przy stacji
      Rakowiec) nazywa sie chyba picolla italia oraz w restauracji obok pierwszej "cafe brama" na marszalkowskiej -
      dawniej nazywala sie Metromilano a teraz to chyba Venecia czy jakos tam, ale pizza zostala nadal najlepsza...
    • Gość: MM Re: Njalepsz pizza w miescie IP: 217.8.161.* 03.09.02, 16:19
      Pizzeria Złota na ul. Złotej (pomiędzy Żelazną a Jana Pawła).
    • Gość: Rob Re: Njalepsz pizza w miescie IP: 172.10.11.* 06.09.02, 11:15
      Jak do tej pory - absolutnie najlepsza pizza to Compania di Sole na Żurawiej -
      kto nie był polecam !
    • janior Re: Njalepsz pizza w miescie 06.09.02, 11:47

Pizzeria UFO na Podwalu, najlepsza pizza. Jadłem w wielu miejscach w Polsce i
      zagraniać ale tam smakuje mi najbardziej.
    • Gość: Ajs Re: Njalepsz pizza w miescie IP: *.man.polbox.pl 08.09.02, 22:56
      W Wawie nr 1 to dlamnie Pizzeria Positano na rogu Wołoskiej i chyba
      Dąbrowskiego.
      Poza stolicą najlepsza jest Telpizza (nie mylić z szmelc-foodem Telepizzą) w
      Giżycku, przy nowym kanale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka