Dodaj do ulubionych

Macie tam kogoś?

IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.09.02, 09:51
Piszę z Zielonej Góry. A raczej czerwonej, jak ją nazywają, bo od lat bije
rekordy w popieraniu SLD. Podobnie będzie teraz: obecny prezydent Zielonej ma
największe szanse na kolejną kadencję.
Nie macie w Warszawie jakiegoś znanego nazwiska z PO, PiS, UW - który by się
zdecydował na start w Zielonej? Bo tylko znana z telewizji gęba gwarantuje
zablokowanie SLD w moim mieście.
Obserwuj wątek
    • Gość: k`k Re: Macie tam kogoś? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.09.02, 20:14
      Nic z tego nie będzie.
      Nie zastanawiało Ciebie nigdy dlaczego poparcie dla czerwonych rozkłada się w
      Polsce w następujący sposób:wschód-prawica,zachód-lewica(uproszczenie ,ale
      jednak oddaje ogólną tendencję).Istnieje teoria,że spowodowane jest to faktem
      zamieszkiwania na tym terenie wysiedleńców z dawnej Polski Kresowej,którzy są w
      jakiś sposób skażeni bolszewickim światopoglądem.Zastrzegam,nie moja to
      teoria,ale pewne rzeczy by tłumaczyła.Oczywiście jest to kolejny ogólnik(taki
      jak to,ze wszyscy Polacy to antysemici-ja znam osobiście dwóch którzy kochaja
      Żydów:)).
      • Gość: Niech Re: Nacie tam kogoś? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 20:18
        Oczywiście jest to kolejny ogólnik(taki
        > jak to,ze wszyscy Polacy to antysemici-ja znam osobiście dwóch którzy kochaja
        > Żydów:)).

I znowu to samo, jak Zydzi to [----].
      • d.z Re: Macie tam kogoś - My nie ale oni? 10.09.02, 20:21
        Jak czytam, słucham, oglądam informacje o tym jak to "lewicowych" kandydatów do
        samorządowych foteli jest już teraz więcej niż stanowisk do obsadzenia i że
        kandydaci ci w bezpardonowej walce o swoje potrafią skarżyć na siebie, donosić
        i inne takie "stare" metody stoswać, to zwyczajnie do tej formacji nabieram
        uzasadnionego wstrętu. Głosować na nich nie będę.
      • pan_laga Re: Macie tam kogoś? 11.09.02, 01:26
        Gość portalu: k`k napisał(a):

> Nic z tego nie będzie.
        > Nie zastanawiało Ciebie nigdy dlaczego poparcie dla czerwonych rozkłada się w
        > Polsce w następujący sposób:wschód-prawica,zachód-lewica(uproszczenie ,ale
        > jednak oddaje ogólną tendencję).Istnieje teoria,że spowodowane jest to faktem
        > zamieszkiwania na tym terenie wysiedleńców z dawnej Polski Kresowej,którzy są
        w
        >
        > jakiś sposób skażeni bolszewickim światopoglądem.

z tego, co ja wiem, to jest akurat odwrotnie./w wyjatkiem tak wielkich miast,
        jak w-wa/.
        amen
        pan laga
        • Gość: k`k Re: Macie tam kogoś? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.09.02, 15:51
          Aż z ciekawości wielkiej sprawdziłe wyniki wyborów z 2001 na stronie PKW.
          Muszę przyznać,że to co napisałem nie jest do końca zgodne z prawdą
          (już?).Opierając się na mej,jak się okazało nieco zawodnej pamięci,w której
          zakamarkach błąkały się mapki z zaznaczonymi procentowymi wskaźnikami głosów
          oddanych na SLD-UP i przeczytane artykuły na ten temat.Po konfrontacji tego z
          suchymi wynikami muszę zweryfikować nieco mój sąd.Brałem pod uwagę wyniki z
          dwóch województw:wielkopolskiego i lubelskiego.Faktem jest,że SLD na
          Wielkopolsce miało 46,26% ,a w Lubelskim 34,40%.Niestety,lub zależnie od
          światopoglądu stety ,ta różnica była wyrównana dzięki głosom oddanym na
          Samoobronę-odpowiednio 10,68% i 14,83% oraz PSL-9,10% i 19%.Wyniki pozostałych
          komitetów są zbliżone do siebie(tylko PO w lubelskim traci na rzecz LPR 5%)

Jednym słowem jest różowo:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka