sajkopatyk 23.09.05, 07:43 Jak pracownik będzie zarabiał 500 zł to napewno będą bezstronne te rady oczywiście ,a w restauracji nikt nie nasika do shake'a . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taki jeden Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.eranet.pl 23.09.05, 08:36 Dawno temu pracowałem w Euro/RTV/AGD - zarabiałem 800 zł podstawy i ... musiałem wciskać klientem sprzęt Aiwa, Sony i inne tylko po to by dojśc do 1000 - 1200 zł. Moze inaczej -= chciałem, bo inaczej nie miałbym co do garnka wrzucić :-( Teraz też bym nie liczył na uczciwą radę sprzedawców. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.chello.pl 23.09.05, 09:29 Jasne, że ktoś wchodzący w taki program będzie zainteresowany omamieniem klienta. W Media też święci nie są i wciskają taki kit klientom, że jak mi później taki biedak opowiada, co nasłuchał się od sprzedawcy w markecie to uwierzyć trudno, że tak było. Dobrym tropem Gazeciarze idą - warto sprawdzić te programy lojalnościowe u wszystkich, których mogą dotyczyć - nie tylko detaliści z tego żyją. To moim zdaniem nieuczciwa konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak Czegoś nie łapię IP: *.nsys.by / *.nsys.by 23.09.05, 11:51 Mam w sklepie na stanie powiedzmy sprzęt 10 różnych firm, za sprzedaż sprzętu jednej firmy będę dostawał bonusy (wymierne finansowo) a za sprzedaż sprzętu innych firm tylko dobre słowo od ich dystrybutorów. I według tego gościa z artykułu nie grozi mi stronniczość - na POSŁA go skoro taki uczciwy :):):) A w sklepach obowiązkowo wywiesić info - jestem na prowizji u Sonego - albo kręcę no boku lody dla Panasonica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacor Lepiej już było - kiedyś Włosi płacili gotówką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 08:00 A konkretnie Merloni (Indesit, Ariston). Płacili za "uplasowanie" u klienta sprzętu AGD do zabudowy. Było to w końcu lat 90 i oferowali zupełnie przyzwoite pieniądze - za jedno trafienie klienta dostawało się dobrze ponad 100 PLN. Inkasowało się w oparciu o lipną umowę zlecenia (na jakąś nigdy niewykonywaną usługę), zawieranej przez Merloni ze sprzedawecą, który się zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legalna prostytuta Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:38 Nie licz ja w programach lojalnościowych mam już kino domowe 2500 bonów rower portfel włoskiej firmy a do grudnia jeszcze 1000 maja mi dostarczyc a do konca roku jeszcze kilka konkursów będzie zawsze sie prostytuuje dla danego konkursu i jest mi z tym dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 23:09 hmmm... nie wiem czy faktycznie jest sie o co oburzać. Wiemy przecież jakie pieniądze zarabia sprzedawca i bez wyrzutu sumienia mówię że wcale sie im nie dziwię. A patrząc na jakość sprzętów konkurencyjnych firm czy uważacie że faktycznie się ona tak bardzo różni? Uważam że nie, bo przecież żadna sznująca się firma (rzędu SONY Bosh Philips czy CANDY lub Whirlpool) nie pozwoli sobie na zrobienie bubla. Więc co to za różnica jakiej marki kupujemy pralke?? Przecież i tak wszystko jest na koreańskich podzespołach składane na Taiwanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 11:48 mój ojciec twierdzi, że jak mu się to będzie opłacało to potrafi 90% sprzedawanego towaru zastąpić innym rozmawiając z klijentami- także jak promowany produkt jest droższy od konkurencji (płaci pan za jakość ;-) oto jego tekst) prowadzi własny sklep już był na kilku wycieczkach zagranicznych i cały sprzęt AGD ma z nagród od sprzedaży, teraz wyposaża w sprzęt AGD moją siostrę jemu jest stosunkowo łatwo gdyż pracuje w branży chemicznej i każdy produkt ma kilkanaście odpowiedników innych firm często różnią się one tylko opakowaniem i nazwą (bo jest zastrzeżona) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrr Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.05, 12:15 programy lojalnosciowe dla sprzedawcow dotycza nie tylko slepow agd. W aptekach jest tak samo - sprzedaj magistro farmacji taka a nie inna witamine C - masz bonusik, tu długopisik, to notesik, czajniczek, kino domowe... nie wierzmy sprzedawcom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marqin Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.in.gazownia.pl 23.09.05, 12:48 Jak kupowalem pralke to sprzedawca w MM polecal mi Gorenje (cena + jakosc), Miele (jakosc), Bosch/Siemens - wiadomo, tez, ale o Whirpoolu nie wspominal nic dobrego, wiec moze dlatego Whirpool szuka sposobu na sprzedaz swojego produktu? Ja wybralem w koncu Gorenje i jestem zadowolony, a sprzedawca na pewno nie faworyzowal zadnej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:12 I tu jest pies pogrzebany, jak pracodawcy nie potrafią zmotywować pracowników do sprzedawania towaru to MUSIELI to zrobić producenci. Programy lojalnościowe powynny być dla klientów, a nie dla sprzedawców. Dlatego jestem temu zdecydowanie przeciwny. Osoba objęta takim programem będzie dążyła do osiągania jak największych korzyści z niego płynących, a co za tym idzie nie będzie bezstronna wobec innych produktów lub mniej opłacalnych programów. Programy mogą być, ale dla sklepu/hurtowni jako podmiotu prowadzącego działalność gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrobry Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.upc.chello.be 23.09.05, 13:48 Czy sa uczciwi? Sanitariusze i lekarze z łódzkiego pogotowia tez byli uczciwi.... Mieli tylko ratowac ludzi... Ja tam mam opory do wiary w polską uczciwość.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaasne! MediaMarkt? IP: 86.43.71.* 23.09.05, 13:50 Jednak niektóre sklepy zabroniły sprzedawcom udziału w takich programach, właśnie w trosce o wiarygodność. - Nie chcemy być podejrzewani o to, że dbamy o interesy wybranych firm, a nie klientów - wyjaśnia Wioletta Batóg, rzecznik Media Markt. --tylko ze "jakos tak" polecane sa przede wszystkim firmy, na ktorych MM ma wieksza marze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo stacja benzynowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:14 jest tak samo... jak sprzedasz duzo wyznaczonych przez nich rzeczy, dostajesz pieniadze... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.chello.pl 23.09.05, 14:28 Cóż za idealny przykład wolnej KONKURENCJI. Czy drobnego producenta pralek stać na podobne techniki ? Przypomina mi to lodówki Coca-Coli i pieprzenie, że w upalny dzień mam SWOBODNY wybór napoju chłodzącego, podczas gdy produkty innych marek stoją w skrzynkach na słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kupujac pralke, zazadam 1 dnia tego urlopu dlamnie IP: *.molgen.mpg.de 23.09.05, 15:01 ...za dobra sprzedaz. Ciekawe co powie sprzedawca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:13 Jak ktoś jest bydlę - to będzie bydlę zawsze, niezależnie od tego ile mu się zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDIOTA WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI KIT IP: *.radom.pl 23.09.05, 16:02 TEN MODEL PRALKI JEST NAJLEPSZY , KTÓREGO JEST NAJWIĘCEJ NA MAGAZYNIE ALBO TEN , KTÓRY ZA TYDZIEŃ MA BYĆ TAŃSZY . O JAKOŚCI TOWARU DECYDUJE KIEROWNIK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: WSZYSTKO TO JEDEN WIELKI KIT IP: *.proton.net.pl 25.09.05, 16:25 oczywiście popieram to co nie idzie jest najlepsze i my to kupujemy to jest chore wiem już że będą kupowała sprzęt który sprzedawca nie zachwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDIOTA A DZIENNIKARZE PISZĄ SPONSOROWANE ARTYKUŁY IP: *.radom.pl 23.09.05, 16:24 JAK CZYTAM SPONSOROWANE ARTYKUŁY W RÓŻNYCH GAZETACH TO GINI WE MNIE WIARA W NIEZALEŻNĄ PRASĘ , KTÓRA JEST NIEZALEŻNA ALE NIE WIADOMO OD KOGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletta Batóg Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 23:05 Nie chcemy być podejrzewani o to, że dbamy o interesy wybranych firm, a nie klientów - wyjaśnia Wioletta Batóg, rzecznik Media Markt. Za te słowa już można pozwać tą wredną babę do sądu. Niech kłamie mężowi nie mi. Te praktyki w sklepach stosowane są od paru lat!!! Co to za obiektywność???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty 24.09.05, 08:04 hihihi mam wrazenie ze pisane jest zabronione..... czyli sa broszury o kazdym towarze a my nadal tylko sluchamy reklamy.... a potem narzekamy..... idziemy z pędem...jak owce....jak wszyscy to i ja a gdzie rozum.... nie ekspedientka.....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 09:04 ja za wciskanie okreslonego towaru polecialem do tajlandii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diler Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.acn.waw.pl 25.09.05, 08:08 No cóż, edukujcie się ludzie, wtedy nie będziecie potrzebowali rady sprzedawcy. W Polsce nie ma jeszcze magazynów klasy brytyjskich "What HiFi?" czy "What video", ale zawsze można coś znaleźć np. w necie. Wiadomo, że 80% ludzi przychodzi do sklepu RTV / AGD po "jakąś lodówkę / jakiś telewizor" - i to jest pole do działania dla sprzedawcy; producenci o tym wiedzą i wykorzystują to Odpowiedz Link Zgłoś
jpet1 Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty 25.09.05, 10:50 Niech w sklepie zadecyduja, na co mam wydać swoje pieniadze - po co sie meczyć i zastanawiać, co mi jest naprawdę potrzebne, na co mnie stać i czy jeśli zapłace troche wiecej na początku nie opłaci mi sie to z powodu większej wygody i nizszych kosztów eksploatacji. Najwieksza przykrosc, która spotkała gros naszych rodaków to to, że jesli chca wyjsc na swoje, to sami musza zdecydować czego chcą. Najprosciej jest wciskac nos do cudzej kieszeni, własna pozostawić szeroko otwarta do cudzej dyspozycji i narzekać, narzekać, na złodziei ,marnotrawców i nieuczciwych obwiesiów czjacych sie wokoło. Ale co tam, byle do pracy nie właczać szrych komórek.Do wyborów nie pójdę bo po co . I tak ONI zdecyduja przeciw mnie..... To jest właśnie sposób myslenia moich Rodaków. Na zgromadzenie właścicieli mieszkań nie pójde - bo mi sie nie chce,nie chce mi sie nawet przeczytać czego będa dotyczyć głosowane uchwały, ale zielenieje ze złosci, mam za złe i protestuje, że INNI (w skrajnych przypadkach nawet sąd) decydują o tym, na co i jak wydawane sa moje pieniadze! Za to, że uchyliłem się od głosowania na co będą wydane moje pieniądze bede zionał JEDYNYM I SŁUSZNYM gniewem do tych, którzy wysiłek głosowania podjeli. Ludzie sami nie dbaja o swoje interesy i jeszcze maja pretensje do innych, że o swoje finanse dbają. Z innej beczki - mieszkanie komunalne, od 3-ch lat olicznikowane. Zaliczki miesieczne pobierane przez miasto na wodę i ścieki przekraczaja 220% średniego zużycia (wyliczonego na podstawie zużycia za 2 lata) Ludzie w stosunku rocznym nadpłacaja kwoty odpowiadajace 6-7 miesiecznemu czynszowi - no i co? No i nic. Grzeczne barany - boja sie , nie chca nie potrafia ( odpowiednie podkreślić) lokuja swoja kasę zamiast w banku - to w mieście....i cieszą się, że po rozliczeniu rocznym będą mieli pare miesiecy czynszu "za friko"! Szkoda gadać, zamiast interesowac sie cudza kieszenia - lepiej sie wyjdzie na zaopiekowaniu własną. Ale to wymaga wysiłku osobistego - a o ile przyjemniej zwalic wine na ONYCH! Do zakupu czegokolwiek nikt, a zwłaszcza sprzedawca zmusic klienta nie może. Jeśli klient jest idiota, to juz jego problem. Pozdrawiam, jpet Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club1 A u piekarza też nie lepiej!!! 25.09.05, 08:47 Klient kupuje chlen, a piekarzowa dostaje nową sukienkę. Za czyje pieniądze? Za pieniądze klienta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rania Re: A u piekarza też nie lepiej!!! IP: 195.150.224.* 25.09.05, 12:36 no debil. a Ty byś chciał, żeby ludzie w sklepach społecznie pracowali?? na wolontariacie?? ja przepraszam, ale nie wytrzymałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rania Re: A u piekarza też nie lepiej!!! IP: 195.150.224.* 25.09.05, 12:36 no debil. a Ty byś chciał, żeby ludzie w sklepach społecznie pracowali?? na wolontariacie?? ja przepraszam, ale nie wytrzymałam Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club1 Dlaczego zaraz wolontariat??? 25.09.05, 18:58 A za punkty nie mogą pracować, czy jak? Tego debila to z litości pomijam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rania Re: Dlaczego zaraz wolontariat??? IP: 195.150.224.* 25.09.05, 23:12 za debila, przepraszam, raz jeszcze, ale jak juz napisałam (cyt. za mną) "nie wytrzymałam". jeżeli chodzi o istotę sprawy, to żart, tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rania Re: Dlaczego zaraz wolontariat??? IP: 195.150.224.* 25.09.05, 23:12 za debila, przepraszam, raz jeszcze, ale jak juz napisałam (cyt. za mną) "nie wytrzymałam". jeżeli chodzi o istotę sprawy, to żart, tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Podobnie jest z telefonami komórkowymi... IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 25.09.05, 20:41 Tu jest identycznie firmy produkujące telefony mają podobne programy "reklamowe" dla swoich produktów. W tym pzypadku jest identycznie sprzedawca dostaje premie za jak największą sprzedaż telefonów danej marki. Czasem jest "bardzo" wskazane jaki model powinien być sprzedawany najczęściej i na jakim zależy tak naprawdę producentowi. Reasumując : kupujesz telefon - zastanó się SAM nad wyborem... a jeśli potrzebujesz informacji o użytkowaniu i walorach polecam fora dyskusyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walsciciel B. Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.chello.pl 25.09.05, 22:55 ostatnio kupilismy lodowke. Przy pytaniach do sprzedawców - dłuzszy czas nie moglismy sie zdecydowac na producenta - uzyskiwalismy standardowo odpowiedz nastepujaca: "swietna, ja sam tez bym ja kupił". Nic dodac, nic ujac. A klient głupek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-mediowiec Re: Ty kupujesz pralke, oni dostają punkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 20:05 "Jednak niektóre sklepy zabroniły sprzedawcom udziału w takich programach, właśnie w trosce o wiarygodność. - Nie chcemy być podejrzewani o to, że dbamy o interesy wybranych firm, a nie klientów - wyjaśnia Wioletta Batóg, rzecznik Media Markt." Pani rzecznik! Myli się Pani! Mój szef dawał nam na piśmie wykaz firm "równych" i "równiejszych", oraz tych "fuj" i "be", mało tego - firmy "fuj" i "be" znikały czasem z hali sprzedaży do magazynu. Klient chciał kupić - oficjalnie nie było... Sam na polecenie szefa wyjmowałem z kartonów bony wymieniane na gotówkę, moi koledzy po fachu też - każdy z nas wyciągnął z opakowań w sumie kilka tysięcy złotych. Bony te nasz szef miał wymienic na prezenty dla nas - oczywiście g...o zobaczyliśmy, pewnie szefuńcio sam wziął kase do kieszeni. Pani rzecznik! Proponuję, zamiast wygłaszać oficjalne stanowisko Firmy, którą Pani reprezentuje, wpaść z niezapowiedzianą (tak, tak: nie-za-po-wie-dzia-ną!, a nie, jak czesto miało to miejsce, "nagłą" wizytacją, gdy nawet trawę maluje się na zielono) kontrolą do marketów i przekonać się, jak naprawdę wygląda tam sytuacja. Może się zdarzyć, że bedzie musiała się Pani tłumaczyć z grubszych afer: -mobbingu pracowników, -fałszowania ewidencji czasu pracy (oficjalnie II zmiana, 8 godzin, faktycznie: 14 godzin od rana do wieczora!), -utrudniania/uniemożliwiania pracownikom skorzystania z urlopu, -zmuszania pracowników do wykonywania pracy wymagającej uprawnień: badań wysokościowych, uprawnień na wózki widłowe, -fałszowanie danych odnośnie inwentaryzacji ("gratisy" bedące częścią zestawu później sprzedawane jako samodzielny towar), -obrażania pracowników przez szefów; a`propos: czy kiedykolwiek spier.....a Pani z pracy? Zapraszamy do kontroli! Odpowiedz Link Zgłoś