Dodaj do ulubionych

Gdzie na spacer z czwronogiem?

19.10.05, 01:26
Poniewaz od dzisiaj, a w zasadzie wczoraj jestesmy wlascicielami Kenzo mam
pytanie do sasiadow. Gdzie w najblizszej okolicy wychodzicie na poranny
spacer? Czy sa jakies mini skwery lub parki ktore przeoczylem? Nie chodzi mi
o spacer na godzine, raczej krotki poranny.
Obserwuj wątek
    • marcinkiewicz Re: Gdzie na spacer z czwronogiem? 19.10.05, 13:27
      Są rózne miejsca w okolicy, to zależy, czy będziesz sprzątał po pupilu, czy
      nie...
      M
      • jasieniczanin Re: Gdzie na spacer z czwronogiem? 19.10.05, 15:06
        Nie jestem przeciwnikiem posiadania zwierząt, ale ich właściciele powinni być
        bardziej odpowiedzialni. Przyjrzyjcie się proszę murowi wzdłuż ulicy dochodzącej
        do naszego osiedla. Ledwo co powstał, a już jest pełno na nim plam po odchodach
        podopiecznych naszych sąsiadów. Niestety nie jest to najlepszą wizytówką naszego
        osiedla. Niekoniecznie winnymi tego muszą być mieszkańcy akurat naszego osiedla.
        Ponieważ jest lub już niedługo będzie to wszystko naszą wspólną własnością, to
        powinniśmy razem też o nią dbać.
        • kamilz12 Re: Gdzie na spacer z czwronogiem? 20.10.05, 23:06
          Głęboko wierzę ,że jak ludzie mieszkają w takim betonie jak Warszawa chcą mieć
          jak najwięcej natury aby czuć się lepiej .Niemniej polecam weekendowe wyjazdy i
          kwiaty.Pies w bloku ,u ludzi pracujących min 10h dziennie to pomyłka . Już
          lepszy jest kot ale i to pomyłka.Najlepsze rozwiązanie to rybki.Wcale się nie
          wygłupiam . Miałem kiedyś kota w mieszkaniu-tak około 4 lata a potem oddałem go
          rodzinie na wieś . Mimo przywiązania do zwierzaka dopiero na zielonej łace
          zobaczyłem,że jest on tam gdzie powinien być . Zwięrzęta nadają się do domku
          jednorodzinnego a jeśli w bloku to dla emerytów którzy mogą sobie pozwolić na
          długie spacery i po prostu bycie ze zwierzęciem . Bo niestety dziecko tak ale
          pies telewizji nie ogląda .Tylko albo głupiej w samotności,albo żre
          buty ,drapie w drzwi albo wyje .Szkoda zwierzaka.
          • mpbc Re: Gdzie na spacer z czwronogiem? 20.10.05, 23:48
            Ja zostawiłem swojego psiaka u rodziców którzy mają dom.

-----------------
            Jednak obstaję by teren z tyłu (park i teren z piaskownicą dla dzieci) był z
            zakazem wejścia ze zwierzętami.
            • mpbc Pies i odchody!!!! 22.10.05, 15:57
              Byłem dzisiaj w mieszkaniu, patrzę z balkonu, a tu jakaś kobieta z małym
              pieskiem przechadza się po trawniku od strony „parku”. Piesek nagle zatrzymał
              się, zrobił kupkę, właścicielka spojrzała, poczekała i poszła dalej. A psie
              odchody pozostały!!!
              • xpert to sie nazywa rozmywanie watku 22.10.05, 20:38

• mpbc Re: to sie nazywa rozmywanie watku 22.10.05, 21:09
                  ? Może jakieś szczegóły?
                  • mpbc Re: to sie nazywa rozmywanie watku 22.10.05, 21:11
                    Aaaaa przepraszam, już rozumiem. A dokąd z psem to dalej nie wiem. Marina ma
                    podobny problem, jak dla mnie zostały tereny gdzieś w kierunku Marynarskiej.
                  • gberezowski Re: to sie nazywa rozmywanie watku 25.10.05, 15:42
                    mpbc napisał:

> ? Może jakieś szczegóły?

tak, tak. podaj jej rysopis. i rysopis tego czworonoga :)

a tak serio, to wypadałoby po swoich psach sprzątać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka