Dodaj do ulubionych

bernardynska, segregacja odpadkow

23.10.05, 22:02
witjacie, czy ktos z czesci bernardysnkiej (niskie numery) byl by gotow podpisac sie pod prosba do
MPO (czy kto sie tym zajmuje? urzad miasta?) o ustawienie koszy na segeregowane smieci w tej
okolicy? najblizsze sa kolo hamna, a to troszke daleko. co wy na to?

Obserwuj wątek
    • zwierz.alpuhary Re: bernardynska, segregacja odpadkow 23.10.05, 22:40
      ja, ja, ja! Mam dosyć drałowania pod Hamana, sam już chciałem zainterweniować u
      kompetentnych czynników:)
    • kaczmarek.e Re: bernardynska, segregacja odpadkow 24.10.05, 08:48
      POPIERAM!!!!!
    • szymon66 Re: bernardynska, segregacja odpadkow 24.10.05, 12:13
      Najepiej jak do MPO napisze wniosek wspólnota mieszkaniowa albo zarząd
      spółdzielni Mieszkaniowej, że zgadza się żeby pojemniki staneły na ich działce.
      MPO boi się stawiać pojemniki do segregacji na "ziemi niczyjej" z obawy przed
      spaleniem bądź dewastacją. Tel do MPO al. Niepodległości 213 - tel. 826-36-27
      826-36-28,826-36-29 prosić Kierownika Sitkiewicza. Osoby prywatne powinny
      stwarzac nacisk na swoje administracje i równocześnie bombardować telefonami
      raz w tygodniu MPO. Nasza wspólnota wywalczyła dwa zestawy po 3 pojemniki
      postawione niedaleko bloku.
      • areozoldonosa Re: bernardynska, segregacja odpadkow 24.10.05, 22:20
        na administratora mojego bloku nie ma co liczyc, probowalem go przekonac jakis czas temu - nic z
        tego. dlatego tez poruszam sprawe koszy publicznie, macie pomysl przy ktorym z blokow mogly by
        stanac? 1, 2, 3? pozdrawiam. bylo by na prawde fajnie to zorganizowac, bo nie wiem, czy w zimie
        starczy mi zapalu na wycieczki do hamanna ;-))

• krzzaw Re: bernardynska, segregacja odpadkow 25.10.05, 07:56
          Ludzie!!!
          MPO jest od wykonywania zbiórki śmieci. A od wystawiania odpadków na różne
          rzeczy (plastik, szkło, papier, baterie, czy ostatnio głośno omawiane w mass-
          mediach: "śmieci elektroniczne") - jest GMINA (zgodnie z odpowiednimi Ustawami
          i Rozporządzeniami).
          TAM trzeba interweniować.
          Pozdr.,
          • zwierz.alpuhary Re: bernardynska, segregacja odpadkow 25.10.05, 11:33
            racja, a z ramienia gminy zajmuje się tym ZOM
            www.stolicaczystosci.pl
        • zwierz.alpuhary Re: bernardynska, segregacja odpadkow 25.10.05, 11:36
          ja jestem za lokalizacją przy 2. Myślę, że jest to optymalne miejsce, które
          uwzględnia potrzeby mieszkańców wszystkich okolicznych bloków. Każdy będzie miał
          tam blisko, zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę to zasuwanie pod Hamana
          PS: a to że ja tam mieszkam oczywiście nie ma nic do rzeczy:)
          • ols Re: bernardynska, segregacja odpadkow 25.10.05, 14:11
            hehe, nie ma to jak sąsiedzki lobbing. też jestem za 2 ;-)
            • areozoldonosa Re: bernardynska, segregacja odpadkow 25.10.05, 20:40
              ols napisał:

> hehe, nie ma to jak sąsiedzki lobbing. też jestem za 2 ;-)

No dobra, niech bedzie dwojka ;-)
              Ale czy ktos z Was moglby to uzgodnic z administracja?
              • chk2 Re: bernardynska, segregacja odpadkow 30.10.05, 23:16
                Witam sasiadow.
                Mi tez nie chce sie chodzic kilometr...
                Moze sie jakos spotkamy na zywo i ustalimy, gdzie mozna postawic kontenery i kto uderzy do
                administracji? Mysle, ze lokalizacja kolo 2 to niezla propozycja- jedynie martwi mnie, ze moze byc
                wielu chetnych z pobliskich slamsow kolodzialkowych do rozgrzebywania i wywracania kontenerow w
                poszukiwaniu skarbow...
                pozdrawiam
    • zwierz.alpuhary to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 07.11.05, 01:30
      ja np. jutro do 10 jestem w domu, mógłbym się podpisać
      • areozoldonosa Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 07.11.05, 23:51
        ja moge jutro kolo 8.40

• zwierz.alpuhary Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 08.11.05, 09:09
          cholera, zajrzałem na forum o pół godziny za późno
          jakby co to jestem dziś do 15 w domu
          • chk2 Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 08.11.05, 18:17
            to moze spotkajmy sie w weekend bo ja nie moge przewidziec kiedy bede w ciagu
            tygodnia :-)
            pozdrawiam sasiadow
            • ols Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 08.11.05, 22:55
              weekend pasuje
              tylko dzień i godzinę ustalmy jak najwcześniej, bo zdarza mi się (niestety!) że czasem nie zajrzę na forum przez cały dzień
              może w sobotę rano - po śniadanku - gdzieś tak circa około 11 rano?? wylezę przed blok i będę tam sterczał (duży jestem, na punkt orientacyjny jak znalazł ;-)
              • zwierz.alpuhary Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 08.11.05, 23:49
                Ok, mi ten termin pasuje
                • areozoldonosa Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 09.11.05, 23:51
                  sobota (dwunastego), godz. 11.00
                  mi pasuje , bede
                  • ols Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 11:14
                    drodzy sąsiedzi!
                    fajnie, że wam pasowało
                    szkoda, że jednak nie przyszliście
                    co macie na swoje usprawiedliwienie???
                    • chk2 Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 11:25
                      ze mamy niezsynchronizowane zegarki?
                      ja tez bylam ale moze nie o tej jedenastej co trzeba :-)
                      to co moze jednak sie jeszcze raz wywleczemy przed blok?
                      o 12?
                      • ols Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 11:28
                        no dobra, wylezę dla pewności za 5 dwunasta jeszcze raz i postoję do 10 po.
                        ale nie wiem, czy pozostali czytają na bieżąco forum i przyjdą....

może lepiej spotkajmy się jutro W SAMO POŁUDNIE?? do jutro informacja o spotkaniu może dotrze do wszystkich.

aha, i niech ktos przyniesie wydrukowaną petycję, bo ja nie mam drukarki ani pomysłu co tam napisać
                        • areozoldonosa Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 11:33
                          ja moge dzis o 12 i jutro tez :-), moze w koncu sie spotkamy
                          tez nie wiem, co napisac w petycji
                        • chk2 Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 11:33
                          jesli o mnie ochodzi to wole dzis
                          a co do petycji to myslalam ze w tej sprawie sie spotykamy a
                          drukarke mam w pracy :-)

• ols Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 11:36
                            no dobra, to spotkajmy się dziś o 12
                            macie 20 minut na stworzenie treści petycji - ja nie wiem nawet do kogo mamy zamiar się zwracać ;-)
                            • chk2 Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 11:39
                              a ja wiem?
                              • ols Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 11:45
                                wygląda na to, że zwierz.alpuhary wie. pisał coś w tym wątku o ZOM
                                jak nie przyjdzie to dupa zbita
                                • chk2 Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 11:50
                                  to moze rzeczywiscie moze spotkajmy sie jutro, bo jak widac zwierz sie nie odzywa a do jutra (o ile jest
                                  uzalezniony jak ja) sprawdzi forum i przyjdzie.
                                  • ols Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 12:00
                                    ok, do zobaczenia jutro w południe
                                    proponuję, żeby w zwiaązku z tym, że dziś zwierz nawalił niech jutro przyniesie jakieś pismo do podpisania ;-)
                                    ja wezmę długopis
                                    • chk2 Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 12:15
                                      ok do zobaczenia jutro w samo poludnie po blokiem 2
                                      dajmy sobie jakies 10 minut moze uda nam sie zebrac :-)
                                      pozdrawiam
                                      • zwierz.alpuhary Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 14:47
                                        witam i bardzo, bardzo przepraszam ale siedziałem do późna i zaspałem tak że
                                        nawet budzik nie pomógł. Obiecuję się stawić jutro o 12.
                                        PS: nie wiem nic konkretnego poza tym że znam tą stronę zielonawarszawa czy
                                        jakoś tak. Myślę że trzeba się wzwrocić do ZOM albo do administracji, jeszcze to
                                        sprawdzę
                                        • zwierz.alpuhary Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 14:49
                                          tak jest, trzeba się zwrócić do administracji
                                          "Chciałbym segregować śmieci, ale na moim osiedlu nie ma pojemników.
                                          Co mam zrobić?
                                          W przypadku braku pojemników na terenie osiedla, należy skierować pod adresem
                                          administracji prośbę o ich ustawienie."
                                          www.stolicaczystosci.pl/faq.shtml
                                          • areozoldonosa Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 12.11.05, 19:24
                                            no to trzeba bedzie pogadac z wasza administracja, bo nasza nie wyrazila zainteresowania... ale
                                            pogadamy jutro o 12
                                          • chk2 Re: to co, możeby się jakoś spiknąć pod klatką? 13.11.05, 12:28
                                            obiecanki cacanki...
                                        • ols Znów nie wypaliło 13.11.05, 12:36
                                          podaję OSTATECZNY termin spotkania w sprawie śmietników:
                                          poniedziałek, 14 listopada, godzina 20
                                          miejsce: przed klatką bloku nr 2

notorycznego spóźnialskiego - zwierza.alphaury - prosimy o przygotowanie prostego pisemka oraz podanie na forum (lub na priva) numeru mieszkania, żeby można było do niego załomotać jak znowu zaśpi
                                          • zwierz.alpuhary biję się w piersi 13.11.05, 12:55
                                            mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa
                                            oczywiście znowu zaspałem (ale już mniej:), namiary podam na priva
                                            • zwierz.alpuhary wysłane 13.11.05, 12:57

• szymon66 Może wam tozałatwić ? 14.11.05, 11:54
                                                Może wam to załatwić ?
                                                szymon66@gazeta.pl
                                                • chk2 Re: Może wam tozałatwić ? 15.11.05, 21:37
                                                  jasne- jezeli jestes tak mily i wiesz gdzie i jak uderzyc to bardzo chetnie
                                                  nasza administracja nie wyrazila zainteresowania
                                                  my- w sensie sasiedzi z dwoch blokow (2 i 4)- jakos sie nie mozemy spotkac
                                                  a w koncu podchodzimy do sprawy jak do jeza, bo tez nie mamy doswiadczenia w kontaktach z MPO,
                                                  administarcjami i spoldzielnia czy nie wiem kim jeszcze.
                                                  z gory dziekuje w imieniu sasiadow i swoim
                                                  pozdrawiam
    • zwierz.alpuhary Re: bernardynska, segregacja odpadkow 20.11.05, 15:47
      wczoraj wieczorem koło białego sklepu (róg Gołkowskiej i Limanowskiego)
      widziałem nowy remondisowy pojemnik na śmieci; z jednej strony było na nim
      napisane "Papier" a z drugiej "Plastik". Możliwe, że to pojemnik należący do
      sklepu ale może jednak nie?;-)
    • create no i jak poradziliscie sobie? 02.12.05, 12:46
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_051202/warszawa_a_24.html
      KRÓTKO
      Wskaż na kosz

Jeśli na twoim osiedlu czy podwórku nadal nie ma kosza do segregacji odpadów,
      zgłoś to do stowarzyszenia Zielone Mazowsze. W połowie grudnia organizacja
      dostarczy pełen wykaz miejsc Zarządowi Oczyszczania Miasta. Zgłoszenia
      przyjmowane są pod nr. tel. 0 511 119 519 lub przez Internet -
      m.roszkowski@zm.org.pl. W ciągu 4 pierwszych dni akcji wpłynęło ich ponad 20.
      aba
      • zwierz.alpuhary sprawa chyba upadła 02.12.05, 14:35
        nie mogłem się zaangażować, ale wysłałem zgłoszenie do tego pana Roszkowskiego,
        może to coś pomoże
        • areozoldonosa Re: sprawa chyba upadła 06.12.05, 19:23
          tez tam napisalem :-)
          • szymon66 Segregację śmieci na Bernardyńskiej - załatwi wam 18.01.06, 13:34
            Ile w blokach na Bernadyńskiej płacą za śmieci ???
            W naszym bloku na Sadybie płacimy 1,5 zł od osoby miesięcznie razem z wywozem
            gabarytów (pralki,lodówki,meble,szafy,itp.) Możemy wam załatwić takie same
            ceny. Wystarczy się zorganizować w Twarzystwie Przyjaciół Warszawy.
            • zwierz.alpuhary Re: Segregację śmieci na Bernardyńskiej - załatwi 18.01.06, 17:07
              ale my tu mówimy o segregacji śmieci a nie o zwykłych śmieciach:)
              • szymon66 Trzeba wiedzieć jak oszczędzać 19.01.06, 19:17
                Jeśli wszystkie śmieci które mogą być powtórnie wykorzystane bedzie się
                segregować i odzielnie wynośić z domu, za pozostałe zapłacimy 1,5 zł do 2 zł
                miesięcznie
                • zwierz.alpuhary Re: Trzeba wiedzieć jak oszczędzać 19.01.06, 19:50
                  tak na dobrą sprawe to nie wiem czy mi się chce angażowac w jakieś siupy i akcje
                  o 2 złote miesięcznie. Gra jest chyba niewarta świeczki.
                  • szymon66 Kto nie umie oszczędzać temu opłaty nie maleją 20.01.06, 12:37
                    Narzekamy,że wszystko coraz droższe a nie potrafimy oszczędzać małych kwot.
                    Tam gdzie nie osczedzają na segregacji śmieci, nie sprawdzają kosztów wywozu
                    tzw. gabarytów, nie kontrolują dzikiego podłączenia do energii elektrycznej,
                    kosztów remontów i konserwacji. W skali jednego bloku na Bernardyńskiej jest to
                    kilkanaście tysiecy złotych rocznie wyrzuconych w błoto.
                    U nas opłaty za mieszkanie nie zdrożały ani o grosz od 2002 roku. Na koncie
                    remontowym mamy 270 000 zł a w bloku jest 46 mieszkań (od 30 m2 do 47 m2)
                    • zwierz.alpuhary Re: Kto nie umie oszczędzać temu opłaty nie malej 20.01.06, 13:18
                      -ja nie narzekam, że wszystko jest droższe, inflacja jest znikoma a siła
                      pieniądza wzrasta
                      -oszczędzać umiem, ale są pewne granice oszczędzania, dobrze jest też myśleć o
                      zwiększaniu swoich zarobków
                      -z opłat jestem zadowolony, bo w mojej poprzedniej spółdzielni w Pruszkowie
                      płaciło się o 1/3 więcej za usługi o gorszym standardzie.

Tylko te cholerne pojemniki na śmieci mogliby wreszcie postawić, bo nie mam
                      ochoty zasuwać z makulaturą czy szkłem pod Hamana albo na Zaniemyską/Orężną, pod
                      tym względem w Pruszkowie było dużo lepiej.
                      • szymon66 Pojemniki na Zaniemyskiej załatwiliśmy w tydzień 20.01.06, 13:49
                        www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_051202/warszawa_a_24.html
                        KRÓTKO
                        Wskaż na kosz
                        Jeśli na twoim osiedlu czy podwórku nadal nie ma kosza do segregacji odpadów,
                        zgłoś to do stowarzyszenia Zielone Mazowsze. W połowie grudnia organizacja
                        dostarczy pełen wykaz miejsc Zarządowi Oczyszczania Miasta. Zgłoszenia
                        przyjmowane są pod nr. tel. 0 511 119 519 lub przez Internet -
                        m.roszkowski@zm.org.pl. W ciągu 4 pierwszych dni akcji wpłynęło ich ponad 20.
                        aba. teraz trzeba się kontaktować bezposrednio z ZOM ale organizatorzy akcji
                        twierdzą, że współpraca się układa i pojemniki daje się załatwić.

• zwierz.alpuhary Re: Pojemniki na Zaniemyskiej załatwiliśmy w tydz 20.01.06, 16:00
                          strona ZOM jest imponująca ale trochę trudno znaleźć jakiś sensowny adres, oto
                          jedyny, który udało mi się znaleźć
                          infolinia@zom.waw.pl
                        • chk2 Re: Pojemniki na Zaniemyskiej załatwiliśmy w tydz 20.01.06, 21:24
                          To ciekawe bo pewnie kazdy z nas tam pisal... a pojemnikow jak nie bylo tak nie ma...
                          • zwierz.alpuhary Re: Pojemniki na Zaniemyskiej załatwiliśmy w tydz 20.01.06, 22:07
                            trzeba chyba pogadać bezpośrednio z administracją
                            • areozoldonosa Re: Pojemniki na Zaniemyskiej załatwiliśmy w tydz 23.01.06, 17:49
                              to pogadaj.
                              • zwierz.alpuhary Re: Pojemniki na Zaniemyskiej załatwiliśmy w tydz 23.01.06, 19:04
                                mam taki zamiar od dłuższego czasu, tylko cały czas mam coś ważniejszego na
                                głowie i cały czas to odkładam na później:/
                                • ananoy Re: Pojemniki na Zaniemyskiej załatwiliśmy w tydz 27.01.06, 03:48
                                  czesc,
                                  dlugo tu nie zagladam ale ja akurat pisze o tym problemie projekt. o tym i o
                                  psich kupach... czy wiecie ze w warszawie mozna je wzucac do normalnych smieci?
                                  czy ludzie tego nie robia bo mysla ze potrzebne sa specjalne pojemniki..? czy z
                                  innych powodow? :-) hmm... a co do pojemnikow do selektywnej zbiorki sa dwa
                                  problemy. 1 "nie ma miejsca" lub raczej sytuacja gruntu, znaczy kwestia do kogo
                                  nalezy grunt w danym miejscu na naszym osiedlu jest bardzo skomplikowana, a
                                  pojemniki musza byc w dostepnym miejscu gdzie podjedzie ciezarowka i je
                                  wyladuje. Nie moga blokowac ruchu ani stac na trawie. (Mozemy zabrac 1 miejsce
                                  parkingowe lub dwa albo zabetonowac kawalek trawnika, ale jak i kto i czy nam
                                  pozwola wlasciciele gruntu, ktokolwiek to jest?) Problem 2: doswiadczeni ludzie
                                  ktorzy mieszkaja tu od dawna i widzieli juz co sie dzieje z takimi pojemnikami,
                                  mowia ze przyjda "zbieracze" i beda wyciagac rzeczy z pojemnikow zeby sprzedac
                                  bo sa biedni, a przy tym zrobia balagan i straty beda wieksze niz pozytek. Ja
                                  mysle ze powinni postawic pojemniki a jak ktos widzi ze dzieje sie cos zlego,
                                  natychmiast powinno sie dzwonic do ZOMu i strazy miejskiej, niech cos zrobia i
                                  przepedza balaganiarzy. Wg. mnie to troche tak jak ten argument ze nie moze byc
                                  parady rownosci bo przyjda przeciwnicy i zrobia balagan... Bledne kolo ktore
                                  ogranicza postep. A Zwierz, z jakiego jestes bloku? 4? 7? Jam z 5. 7 sie nie
                                  zgadza zebysmy postawili remondisowe pojemniki (za darmo!) kolo "naszego"
                                  trzepaka bo to jest na ich terenie, przy ich domu... pod ktorym i tak stoi
                                  stara pralka lub jakis inny zardzewialy sprzet...
                                  • zwierz.alpuhary Re: Pojemniki na Zaniemyskiej załatwiliśmy w tydz 30.01.06, 08:57
                                    A Zwierz, z jakiego jestes bloku? 4? 7?

2:)
                                    • ananoy Re: Pojemniki na Zaniemyskiej załatwiliśmy w tydz 30.01.06, 11:23
                                      Bylam na czesci Waszego zebrania w srode. Wasza gospodyni powiedziala, ze tez
                                      nie ma miejsca na pojemniki... i ze ludzie z dzialek robia smietnik. Moze
                                      najlepszy system bylby workow w roznych kolorach, ktore kazdy napelnia i
                                      przynosi na parter raz na tydzien, skad zabiera je firma. Ale nie wiem czy ta
                                      usluga jest za darmo tak jak pojemniki Remondis. Musze sie ich zapytac.
                                      • areozoldonosa Re: Pojemniki na Zaniemyskiej załatwiliśmy w tydz 30.01.06, 20:54
                                        wydaje mi sie, ze najlepiej by bylo, abysmy wszyscy - zainteresowani - umowili sie, napisali krotkie i
                                        rzeczowe pismo, ze chcemy takich smietnikow, a nastepnie wyslali je wszedzie gdzie sie da. jesli to nic
                                        nie pomoze, to... trudno, bede dalej zasuwal do hamana.
                                        pozdrowienia

• szymon66 Wspólne działanie - słuszny postulat 31.01.06, 12:48
                                          Możemy sie umówić w szkole 103 - siedziba Towarzystwa Miasto-Ogród Sadyba
                                          lub w szkole 115 siedziba Towarzystwa Przyjaciół Warszawy.
                                          Darmowy obiór segregowanych śmieci w jednej dużej żółtej torbie z pod drzwi
                                          mieszkania. Cena za wywóz śmieci w mieszkaniu spada o 50 % rocznie.
                                          • areozoldonosa Re: Wspólne działanie - słuszny postulat 31.01.06, 15:19
                                            lepiej pod trzepakiem, jeszcze jakies piwka wezmiemy i bedzie swojsko ;-)
                                            • zwierz.alpuhary Re: Wspólne działanie - słuszny postulat 31.01.06, 19:51
                                              albo na tej ławce na przystanku przed białym sklepem przy Limanowskiego
                                              jeśli akurat będzie wolna:-)
                                          • areozoldonosa Re: Wspólne działanie - słuszny postulat 03.02.06, 21:01
                                            a jak sie nazywa firma, ktora tak odbiera smieci w torbach?
                                            • szymon66 Wezcie Ekon - za darmo i bez problemu 06.02.06, 03:08
                                              "Ekon"
    • ananoy Re: bernardynska, segregacja odpadkow 11.03.06, 15:27
      wczoraj dzwonila do mnie pani z administracji msm energetyka bernardynska, ze
      kierownik napisal juz projekt; pojemniki maja byc ustawione kolo 2-ki (jedynie
      tam jest miejsce), tylko musi byc to jeszcze zatwierdzone przez wyzsze wladze
      spoldzielni. a o to co bedzie potem (tzn. czy biedni ludzie beda je
      rozgrzebywac i robic tam smietnik) powiedziala ze bedziemy sie martwic potem.
      • zwierz.alpuhary Re: bernardynska, segregacja odpadkow 11.03.06, 18:38
        uwierzę jak zobaczę:)
    • zwierz.alpuhary czy mi się zdaje 04.05.06, 09:27
      czy też przed 16-ką pojawiły się nowe pojemniki do segregacji?
      W ogóle podczas porannego spaceru po bułki stwierdziłem że tamta część osiedla
      jest całkeim nieźle uposażona w pojemniki - może to przez bliskość
      administracji? Nasza część pod względem upojemnikowienia jest wciąż upośledzona:(
      • areozoldonosa Re: czy mi się zdaje 07.05.06, 00:22
        przy czwroce pojemniki stana, jak liczba postow w tym watku siegnie 666 ;-)
      • ananoy Re: czy mi się zdaje 07.05.06, 11:51
        tak... a mówili mi w administracji że miało być odwrotnie, że najpierw się
        zajmą naszą częścią. hm, czy znowu do nich zadzwonić w tej sprawie...? może to
        nie inicjatywa spółdzielni bo zauważ, że te nowe pojemniki remondis (na rogu
        koło hamanna i przed 16) właściwie nie stoją przy żadnym żółtym
        (spółdzielnianym) bloku, tylko przy 2 szarych. Ale to nadal może być teren
        spółdzielni, bo tak to tu jest. dziwnie podzielone.
        • zwierz.alpuhary Re: czy mi się zdaje 07.05.06, 14:35
          a mówili mi w administracji że miało być odwrotnie, że najpierw się
          > zajmą naszą częścią. hm, czy znowu do nich zadzwonić w tej sprawie...?

Dobrze by było, ja też chyba zadzwonię w poniedziałek
          Przyszło mi do głowy, że można byłoby zainteresować sprawą to pisemko M-6
          wydawane przez spółdzielnię
          www.msmenergetyka.pl/files/m6.htm
          Redaktor naczelny: Zbigniew Rossa
          Dyżur redakcyjny: poniedziałki,
          godz. 16-18, pokój nr 23, tel. 840-46-71
    • zwierz.alpuhary Re: bernardynska, segregacja odpadkow 15.05.06, 23:24
      dziś dowiedziałem się od pani gospodyni, że pojemniki miały być koło 2-ki ale
      ich nie będzie. Do administracji na razie nie dzwoniłem, jakoś nigdy nie mogę
      się zebrać.
      • zwierz.alpuhary Re: bernardynska, segregacja odpadkow 30.06.06, 10:28
        z tego wszystkiego wreszcie zadzwoniłem do administracji i dowiedziałem się że
        pojemników pod 2 nie będzie, bo tak zadecydowała rada domu. Jeżeli rada
        zmieniłaby decyzję (co jest możliwe) to nie będzie żadnego problemu z
        ustawieniem, bo ustalono już nawet miejsce, gdzie pojemniki mogłyby stanąć.
    • zwierz.alpuhary skup makulatury 30.05.06, 15:47
      do tej pory chodziłem do pojemników na Zaniemyską, ale dziś odkryłem że można
      oddawać makulaturę w punkcie skupu na Bonifacego i nawet dostaje się za to
      jakieś grosze:)
    • zwierz.alpuhary Re: bernardynska, segregacja odpadkow 30.06.06, 10:21
      mam nadzieję, że te nowe przepisy zmuszą spółdzielnię do postawienia pojemników
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3449724.html
    • zwierz.alpuhary jest szansa? 28.09.06, 08:54
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060928/warszawa_a_7.html
      Przybędzie ekologicznych śmietników na osiedlach

Prawie 330 pojemników do segregacji śmieci pojawi się do końca września na
      warszawskich osiedlach. Kontenery na szkło, papier i tworzywa sztuczne robotnicy
      będą dziś ustawiali na Bielanach (przy ul. Reymonta i Szregera) i w Białołęce
      (przy Kiersnowskiego).

Jak zdobyć dodatkowy ekologiczny śmietnik? Iwona Fryczyńska z Zarządu
      Oczyszczania Miasta zachęca przedstawicieli wspólnot mieszkaniowych i
      administracji osiedli do telefonowania w tej sprawie do firm odbierających
      śmieci zdanego miejsca -AG-Complex, Byś, MPO, Remondis, Sita i Trans-Formers.

W Warszawie znajduje się ok. 5 tys. pojemników do selektywnej zbiórki odpadów.
      Mieszkańcy skarżą się, że ekologicznych śmietników jest jednak za mało i są
      opróżniane za rzadko. W ubiegłym roku warszawiacy wyprodukowali aż 700 tys. ton
      śmieci. W stolicy odzyskuje się tylko ok. 2 proc. odpadów surowcowych, podczas
      gdy w miastach zachodnich - nawet do 50 proc.

Do segregacji odpadów zobowiązuje warszawiaków i firmy wywozowe miejski
      regulamin utrzymania czystości, który wszedł w życie na początku września.
      kmaj
      • ananoy gdzie jest to miejsce...? 05.10.06, 17:51
        na pojemniki? Od wschodniej str. Twojego budynku (2) czy gdzies przed wejsciem,
        czy gdzie indziej? Ja na razie jestem w stanie chodzic z wozkiem co jakis czas
        (raz na miesiac lub 2 mies.) do pojemnikow pod 16-ka ale nie wiem jak inni...
        • zwierz.alpuhary Re: gdzie jest to miejsce...? 05.10.06, 21:07
          myślę, że miały stać gdzieś od wschodniej strony
          to szczęśliwa jesteś że możesz tak rzadko chodzić, my "produkujemy" trochę
          więcej i minimum trzy razy w miesiącu trzeba się przejść

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka