Dodaj do ulubionych

internet....

01.11.05, 22:45
Hej,

czy w budynku A jest już jakaś sieć internetowa, czy może jakieś plany na własny na osiedlu serwer ? NIedługo wprowadzka a więc czas na podjęcie decyzji o dostawcy internetu ..... .
Jeśli nie ma to chyba neostrada ...

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mimi.25 Re: internet.... 01.11.05, 23:47
      My juz wstepnie zamówilismy w Aster pakiet internet, telefon i telewizja
      kablowa, instalacja ma byc blyskawiczna ;-)
      • adams123 Re: internet.... 02.11.05, 07:49
        Tak - w Aster ja się dowiadywałem o TV i też otrzymałem informację, że będzie szybciutko. Internet wybiorę jednak chyba neostradę bo jest teraz dobra promocja - 1,22 zł miesięcznie przez 180 dni.

Chyba w tym tygodniu podpisze z Aster umowe o TV.

pozdrawiam
        • jasieniczanin Re: internet.... 02.11.05, 16:41
          A nam już zainstalowali ten pakiecik Triple-play Kablówka-Internet-Telefon. 120
          zł/mies. za te trzy usługi to chyba nie najgorzej. Niestety nie można korzystać
          (póki co na razie, bo teoretycznie można :)) z usług innych operatorów (np.
          Tele2 itp.). To dobrodziejstwo dotyczy na razie chyba tylko abonentów TPSA.
          Jeśli można powiedzieć, że bycie abonentem TPSA jest dobrodziejstwem...;)
          • xpert Re: internet.... 02.11.05, 20:37
            jakie masz programy na kablu? jest cos z c+ albo hbo?
            • jasieniczanin Re: internet.... 03.11.05, 10:03
              Polecam zaglądnąć na stronę: www.aster.pl/newsite/136.html. Co do C+ i
              HBO to moim zdaniem to strata kasy, bo i tak nic ciekawego tam nie leci. Już
              wolę sobie raz na jakiś czas DVD wypożyczyć. Ale na pewno taka możliwość
              istnieje. W końcu Aster musi na czymś zarabiaś.
              • xpert Re: internet.... 03.11.05, 18:34
                Polecam zaglądnąć na stronę: www.aster.pl/newsite/136.html.
                Co do C+ i
                > HBO to moim zdaniem to strata kasy, bo i tak nic ciekawego tam nie leci.

no to zalezy co kto lubi. jak ktos lubi Polsatowskie knoty to aster lepsze.
                osobiscie uwazam ze Aster basic to oferta dla niewybrednych widzow. ani sportu,
                ani jakichkolwiek nowszych produkcji filmowych. Canal plus moze nie ma Polsatu
                ale poza tym bije Aster szerokoscia i jakoscia oferty. nie wspomne juz o tym ze
                kiedy bylem zainteresowany ich triple-play pakietem to nie byl dostepny choc
                byl reklamowany.
          • adams123 Re: internet.... 02.11.05, 21:50
            Hej,

jak długo bedziesz płacił te 120 zł a ile potem ? Na ile umowa i jaka prędkość internetu ?
            W TP SA po 22 godzinie minuta rozmowy kosztuje 0,06 a w Aster całą dobę 0,12 gr.
            Cały czas się zastanawiam nad operatorem...
            • jasieniczanin Re: internet.... 03.11.05, 10:07
              adams123 napisał:

> Hej,
              >
              > jak długo bedziesz płacił te 120 zł a ile potem ?
              Na razie przez 2 miesiące płacę 99zł, a potem 120.

> Na ile umowa i jaka prędkość internetu ?
              Umowa na rok. Prędkość Inetu 128/64 kbps

> W TP SA po 22 godzinie minuta rozmowy kosztuje 0,06 a w Aster całą dobę 0,12 gr
              :(
              ale dają 30 minut rozmów lokalnych w abonamencie.

Co mi tam używam Skype'a.

> .
              > Cały czas się zastanawiam nad operatorem...
    • gberezowski Re: internet.... 03.11.05, 15:04
      no właśnie. w budynkach jest okablowanie strukturalne i teoretycznie
      podłączenie routera i jednego kabla z zewnątrz rozwiązałoby sprawę dostępu do
      internetu dla całego osiedla. ale skoro każdy zasadza się na indywidualną
      neostradę lub aster, to sądzę, że kable po prostu zardzewieją w ścianach.

a tak swoją drogą to ja byłbym za rozwiązaniem Wi-Fi. jedna osoba "prenumeruje"
      szybką neostradę, wstawia router bezprzewodowy i cała okolica ma internet :)
      oczywiście obowiązywałaby comiesięczna zrzutka na ten abonament. czy ktoś z Was
      taką opcję też rozważa?
      • marcinkiewicz Re: internet.... 03.11.05, 15:41
        Może jak założymy wspólnotę, to wtedy założymy sieć. Można kupić szybkie łącze
        na wspólnote i rozdzielić sygnał wśród chętnych.
        M
      • robinson65 Re: internet.... 04.11.05, 10:19
        na wspólnotę to trochę poczekamy. SKoro kabel internetu dochodzi do każdego
        mieszkania dotychczasowy zarządca (Arche) po prostu powinno podłączyć i
        rozrzucić koszt w ramach opłat. Sądzę, że na mieszkanie będą to "groszowe"
        kwoty. a tak BTW jakich stacji będzie sygnał w gniazdkach TV?
        • azoorek Re: internet.... 27.11.05, 23:33
          u mnie w bloku- 80 mieszkan wspolnota kupila serwer i podlaczyla internet z
          telekomuny. W tej chwili koszt to 15 zl miesiecznie. Czyli grosze.
          • artur415 internet cd.. 04.04.06, 11:24
            W najbliższym czasie planuje podłaczyć internet. Z tego co wiem jedyna opcja to
            Aster, ale czy planujemy zakup jednego serwera i podłączenia do niego naszego
            osiedla?

• akashha Re: internet.... 13.12.05, 02:08
      > czy w budynku A jest już jakaś sieć internetowa, czy może jakieś plany na własn
      > y na osiedlu serwer ? NIedługo wprowadzka a więc czas na podjęcie decyzji o d
      > ostawcy internetu ..... .

Od stycznia mam Aster (tez budynek A oczywiscie). Z tego co wiem, to większość
      mieszkańców zdecydowała się na nich.
      Początkowo chciałam też telefon Aster, ale do czerwca nie doczekałam się, więc w
      końcu trafiłam znów pod skrzydła TPsy... :>

Pzdr
      • azoorek Re: internet.... 04.04.06, 14:15
        moze pomyslec o swoim internecie- u mnie w bloku jest wlasny serwer. W tej
        chwili nie placilmy ani zlotowki do konca roku, bo wynikly jakies oszczednosci.
        Mieszkancy- Informatycy w czynie spolecznym w wolnej chwili zajmuja sie siecia.
        • artur415 Re: internet.... 04.04.06, 14:45
          azoorek napisała:

> moze pomyslec o swoim internecie- u mnie w bloku jest wlasny serwer.

Właśnie o takie rozwiązanie mi chodzi. O, którym bloku mówisz?
          • azoorek Re: internet.... 04.04.06, 17:42
            jeszcze nie mieszkam w Woronicza, osiedle jest kilka b. zakorkowanych
            skrzyzowan dalej. Placilismy ze 200 zl za okablowanie i serwer, na poczatku
            oplaty wynosili po 25 zl, wraz z wiekszajaca sie iloscia chetnych spadly, a
            teraz zniknely calkowicie. Problem jest wieczorem, bo czasami jest troche
            zapchane, kazdy ma ograniczenie na ilosc pobieranych danych, zeby nie zapychac
            innym. Ale i tak szybko chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka