Gość: ARTUR IP: *.chello.pl 16.01.06, 23:31 CO ZA BZDURY PAN WYPISUJE.JESTEM TU CIAGŁYM KLIENTEM.PORCJE OLBRZYMIE,WSZYSTKO PYSZNE,SUPER PODANE,ZA MAŁE PIENIADZE.CHYBA PAN COŚ POKRĘCIŁ.CZAS POMYŚLEĆ O EMERYTURZE PANIE NOWAK! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kamil Re: Restauracja u Krzymka IP: *.chello.pl 16.01.06, 23:50 Jestem w szoku. Jak można pisać takie bzdury!! Bywam całkiem często U Krzymka i za każdym razem jestem pod wrażaniem zarówno podawanego jedzenia jak i wnętrza lokalu!! Nie prawdą jest to, że porcją nie można sie najeść. Wręcz przeciwnie!! Podawane posiłki są pyszne, a porcje tak duże, że nie jest się w stanie zjeść wszystkiego, a co najważniejsze- za naprawdę nieduża kwotę. Patrząc na pana zdjęcie panie Maćku, panu i cały świniak nie wystarczy! Wydaje mi się, że jest pan niekompetentą osobą do pisania tego typu artykułów! Osobiście polecam restauracje U Krzymka. W takim lokalu nie byłem jeszcze nigdy!! A co do pierogierni to nie byłbym nią tak zachwycony. 4 pierożki za 15zł obok burdelu?? Hmmm chyba nieciekawie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WoytekWola Re: Restauracja u Krzymka - totalne bzdury........ IP: *.chello.pl 29.04.06, 15:46 Człowieku sprzedajny ile Ci dąła konkurencja za pisanie takich bzdur?????? A może poprostu własciciel odmówił darmowej wyżerki żałosny pismaku????? Środowisko dziennikarskie łase jest na gifty i czesto wymusza swoisty haracz bo jest np: bardzo wąznym dziennikarzem wyborczej..... Jadłęm i tatara i schabowego i zastrezezeń żadnych nie mam, najgorszy porblem, ze do tatarka nie mozna tam wypic 50-tki zmrozonej na apetyt... ale cóż bliskość szkoły to utrudnia. A restauracje polecam bo ma naprawde sympatyczny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczciwa Re: Restauracja u Krzymka - totalne bzdury....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 12:07 Panie Krzymowski to Panu powinno być wstyd za to, że musi Pan sam odpisywać na te recenzje. Widzę, że zaangażował Pan całą rodzinę do ratowania opinii "restauracji". Jestem pewna, że gdyby Pan skupił się na sprawach naprawdę ważnych takie opinie by nie powstawały. Poza tym dobre lokale nie boją się krytyki. Proszę sobie to przemyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Restauracja u Krzymka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 00:07 Bzdura ! Nie zgadzam sie z tym artykulem !! Mieszkam nie daleko restauracji "U Krzymka" i bywalem tam juz nie raz ani nie dwa ! Moze nie mailem zasmakowac wszytskich potraw , ktore sa dostepne w menu ale to co sprobowalem byl naprawde bardzo dobre , ladnie podanie a co najwazniejsze tanie ! Kelnerzy kotrzy pracuja sa bardzo mily u przejmi i nie spotkalem sie ze by byli wrogo nastawieni do klijenta wrecz przeciwnie !! Chcialem rowniez zauwazyc ze przechodze oboko restauracji codziennie i codziennie widze tam wiele osob to znaczy ze ludziom sie podoba i to ronwiez jest wazne a nie jakis artykul czlowieka ktory dostal zadanie i z niechecia i z przymusu ja wykonal !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Restauracja u Krzymka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 00:08 Ja rowniez bywalem w tej restauracji i ronwiez uwazam ze to nie prawda co pan napsial w tym artykule ! Moze poprstu ktos nie dofinasowal panskeij pracy i zemscil sie pan piszac krzywdzaca recenzje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Restauracja u Krzymka IP: 194.126.238.* 17.01.06, 00:23 Zdecydowanie nie zgadzam się z opinią pana Maćka,który jest autorem oszczerstwa wkładu i pracy własciciela i projektanta tej niezwykłej restauracji! Kiedy po raz pierwszy odwiedziłam to miejsce kilka miesięcy temu wiedziałam, że wróce tu jeszcze nie raz! Jestem studentką więc drogie restauracje, gdzie trzeba bić się o stolik w ogóle mnie nie interesują, gdzie trace 30 min.czekając na jakiekolwiek danie, które wcale mnie nie zachwyca. Kompletną bzdurą jest to, że u Krzymka nie można sie najeść jak wielokrotnie podkreślone jest to w tym artykule. Porcje są duże,udekorowane (ukłon w strone pomysłowości kucharza). Nie spotkałam sie żeby kelner był nie miły, najwyraźniej pan Maciej był z góry negatywnie nastawiony! I tu właśnie zastanawia mnie to dlaczego? hmm... Lubię co piatek przyjść z przyjaciółmi,usiąść u Krzymka i zjeść pysznego schabowego, którego tak niepotrzebnie skrytykował pan "znawca"!! Nie spróbował również pysznego sernika i gorącej czekolady, której nie moge sie oprzeć! Przepiękne wnętrze i pomysłowość tak urokliwego miejsca nie jest najwyraźniej w guście tego niesympatycznego pana zdecydowanie bardziej preferuje on chyba brudne i zaludniałe bary szybkiej obsługi!! Polecam odwiedzić to miejśce nie pożałujecie!! Warto spróbować nie sugerując sie takimi pismakami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Restauracja u Krzymka IP: 195.116.133.* 17.01.06, 13:45 Szanowny Panie! Do ubiegłego tygodnia czytałem Pana artykuły z wielką uwagą i zainteresowaniem, gdyż stanowiły one dla mnie pewne źródło informacji na temat warszawskich restauracji. Były to wskazówki, gdzie można dobrze i spokojnie zjeść. Jednak ubiegło tygodniowy artykuł na temat restauracji "U Krzymka" wywołał u mnie wstrząs. Zacząłem się zastanawiać nad swoją normalnością. Jestem przedstawicielem klasy średniej pod względem ekonomicznym i pracuję w administracji państwowej, posiadam wyższe wykształcenie. Bywa, że jestem zmuszony do spożywania posiłków w restauracjach, dlatego uważnie czytam opinie o stołecznej gastronomii. Tak też było z restauracją "U Krzymka". Przeczytałem artykuł na jej temat, bo taki wpadł mi w ręce, w gazecie "Echo". No i stało się. Byłem, jadłem i wyszedłem zadowolony. Pisze Pan, że jedzenie tam "sytuuje się w rejonie stanów średnich i niskich" i stanowi "same kulinarne smutki". Zrobiło mi sie bardzo przykro, gdyż uważałem się za człowieka, który wychowany na bardzo dobrej,domowej kuchni oraz spędzeniu sporego kawałka czasu w Chinach, posiada wyrobione zdanie co do smaku i estetyki kulinarnej. W przeciwieństwie do Pana, jedząc w restauracji "U Krzymka" odniosłem całkiem miłe wrażenie. Wszystko mi smakowało. Mogę Panu polecić golonkę w piwie, zapiekane warzywa. Mój pstrąg był wesoły, a zawijane zrazy były rewelacyjne. Wystrój również mi się podobał. Dla mnie jest on orginalny, wywołujący uczucie spokoju (przed dziesięcioma laty nie miałem okazji chodzić po "knajpach"). Jeżeli uważa Pan inaczej to z "czystej przyjaźni" mogę Panu polecić inną restaurację, w której można niekoniecznie dobrze zjeść, ale drogo oraz koniecznie proszę zabrać ze sobą osobę towarzyszącą. Po kilkunastu minutach przekrzykiwania się (nie słychać nawet własnych myśli) i innych gości oraz bardzo głośnej ludowej muzyki - ma się dość. Jednak nie, nie będę nikomu szkodził i nie napiszę gdzie ta restauracja się znajduje. Może, przypadkowo sam Pan tam trafi. Z poważaniem Bywalec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela i Jacek Re: Restauracja u Krzymka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:06 Szanowny Panie Maćku Dlaczego tak wiele krytyki? „U Krzymka” spędziliśmy miły wieczór. Jedzenie nam smakowało. Jedliśmy pstrąga, schabowego, żurek i najedliśmy się. Widać Pan, Panie Maćku dużo może.... i jest Pan bardzo wybredny. Wyraźnie nie ma Pan szczęścia do personelu. Nas obsługiwał sympatyczny kelner i do tego bardzo przystojny. A co do wystroju? Uważamy, że „U Krzymka” wystrój wnętrza nie ma stwarzać wrażenia staromiejskiej uliczki, ale wręcz przeciwnie, ma to czynić i czyni. Mimo Pana ostrych słów krytyki nadal będziemy tam przychodzić, do tego będziemy zabierać ze sobą znajomych. Nie chcielibyśmy spotkać tam Pana, bo jest Pan bardziej nudny niż opisywany pstrąg. Zapraszamy wszystkich do „Krzymka”. Przyjdźcie (nie musicie mieć dużo pieniędzy, a i tak się najecie). Nie pożałujecie. Z wyrazami szacunku Ela i Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia i Tomek Spamujemy? IP: 212.180.160.* 17.01.06, 21:39 Wlasciciel i przyjeciele daja oporowo. Nie zacheciliscie mnie do odwiedzin tym oblesmym spamem, tak jak p. Nowak nie zniechecil mnie do przyjscia do lokalu. Mimo, ze mieszkam na Woli i do niedawna pracowalem calkiem blisko (Zelazna) nie slyszalem o tym przybytku rozkoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Spamujemy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:51 Tego to już zupełnie nie rozumiem. Nie spróbowaliście Państwo, a już wiecie, że nie smakuje. Skoro nie byliście w Restauracji "U Krzymka" to skąd wiecie, że nie warto jej odwiedzić. Trzeba tam pójść i dopiero potem zająć stanowisko w tej dyskusji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hmmm Re: Spamujemy? 18.01.06, 13:30 > Wlasciciel i przyjeciele daja oporowo. dali czadu, nie? ;) mnie niestety (a może na szczęście) zniechęcili skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaś Re: Restauracja u Krzymka IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 19.01.06, 14:51 uważam, że opinia dotycząca restauracji U Krzymka jest krzywdząca. Ja byłam tam tylko jeden raz i odniosłam bardzo pozytywne wrażenie. Najadłam się do syta i w dodatku za przyzwoitą cenę (wszystkim polecam pierożki z mięsem). Niestety jednak nie wszystkim można dogodzić. Najgorsze jest to, że tacy ludzie piszą potem do gazet artykuły, które mają niewiele wspólnego z prawdą. Takim postepowaniem można skrzywdzić wiele osób - nie wiem, czy Autor tego artykułu zasatnił się nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Restauracja u Krzymka IP: 172.16.1.* 23.01.06, 14:06 Byłam tam dzisiaj na spotkaniu biznesowym, z ulicy nie wyglada obiecujaco ale wnetrze jest całkiem ok, ceny przystepne, jedzenie smaczne, a kelner wcale nie jest ,,gburem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunny Re: Restauracja u Krzymka IP: *.orange.pl 23.01.06, 20:51 Byłam. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bunny Re: u Krzymka nie polecam IP: *.orange.pl 23.01.06, 20:53 Byłam. Nie polecam. A wlaściciel i przyjaciele faktycznie napierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Restauracja u Krzymka IP: *.futuremedia.pl 06.05.06, 09:22 Czyżby te pochwały pisali pracownicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robi Re: Restauracja u Krzymka IP: *.crowley.pl 19.07.06, 21:44 trafilem do Krzymka przez przypadek. FATALNIE. Ktos powinien zamknac to okropne miejsce. Jak mozna dawac ludziom takie g... do jedzenia! Nikomu nie polecam. Lepiej zjesc sucha bulke. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Srobi Re: Restauracja u Krzymka IP: *.crowley.pl 16.08.06, 18:29 A ja polecam, jest przepysznie, a mam taki sam IP jak przedpiśca. Ilośc dostawców internetu jest w Wawie ograniczona, nie zauważyliście? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gajowniczek Re: Restauracja u Krzymka 28.08.06, 09:23 panie nowak czyzby kolejny własciciel odmówił darmowej wyżerki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony nowak ma racje!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.08.06, 17:56 a ja w 100 proc.sie z panem Nowakiem zgadzam!!!bylem tam raz,a przyciągnely mnie w miare niskie ceny(pierogarnia faktycznie traktuje swoje pierogi jak atrakcje turystyczną i ceny ma przesadne),ale dodzedlem do wniosku,ze warto doplacic i zjesc lepiej.zamówilem to cos wieprzowego.smierc prosiaka poszla na marne.mieso bylo stare,zylaste,smazone na starym oleju.Najlepsze byly surówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Restauracja u Krzymka IP: 217.153.179.* 06.10.06, 11:23 Po przeczytaniu powyższego felietonu mocno zapragnęłam podzielić się swoją opinią. Nie czytałam dalszych komentarzy - to zbyteczne. Dobrze znam tę restauracyjkę i całe grono osób bardzo zadowolonych z tego urokliwego miejsca. Kuchnia zmienia się - właśnie po to, by była smaczna. Zdecydowanie polecam!!! PS: nie tylko kelner, ale i szef kuchni często przychodzi do stolika zapytać, jak smakuje : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerytka Restauracja u Krzymka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 11:59 Ja zgadzam się w pełni z Panem Nowakiem. Jedzenie jest nie smaczne, ja dostałam przypalone luzowane udko z kurczaka, oczywiście podane przypalonym do dołu żeby nie zauważyć. Do tego niedoprawione, zimne buraczki i źle ubite ziemniaki. Muszę natomiast przyznać, że była tam niezła kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manager Re: Restauracja u Krzymka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:06 Szanowna Pani Nie wiem w której warszawskiej restauracji miała Pani okazję skosztować wspomniany zestaw obiadowy ale jedno wiem na pewno – nie była to Restauracja „U Krzymka”. W naszej restauracji nigdy w karcie menu ani też w zestawach lunchowych nie proponowaliśmy naszym gościom luzowanego udka z kurczaka. O gustach kulinarnych się nie dyskutuje i dlatego nigdy nie wchodziliśmy w dyskusję czy komuś smakuje podawane u nas jedzenie czy nie ale nie możemy pozwolić aby ktoś oceniał coś czego u nas nie jadł. manager Sebastian Trojanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurt Restauracja u Krzymka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:25 a ja wiem swoje.Lunch kosztuje 14 i 17 za takie smieci ktore nie schodza i sa przerabiane na zestawy obiadowe.I do tego przeklenstwa dobiegajace zza drzwi baru przez jakiegos starszego lysego pana.cos wstretnego.I styl podawania potraw jak w sredniowieczu zero trendow zero fiuzyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy gość Re: Restauracja u Krzymka IP: *.aster.pl 01.07.07, 20:58 Muszę przyznać, że jestem zaszokowana tym, co tutaj przeczytałam. Nie wiem, jak jedzenie smakowało tu rok wcześniej, bo do restauracji "U Krzymka" trafiłam niedawno i... JESTEM ZACHWYCONA TYM MIEJSCEM. Jedzenie bardzo mi smakuje, obsługa miła, a wystrój mnie zachwycił. Miejsce jakich mało. Trudno w tej chwili spotkać w Warszawie restaurację, w której można zjeść spokojnie, w przystępnej cenie, smacznie i nie czując cudzego oddechu na karku z powodu ograniczonej ilości miejsca w lokalu. "U Krzymka" macie to wszystko. O ile jestem w stanie zrozumieć, że komuś może nie smakować to czy tamto, lub nie podoba mu się wystrój, to NIE MOGĘ SIĘ POGODZIĆ z formą, w jakiej przedstawiacie Państwo swoje stanowiska. Gdzie się podziały takt, dobre wychowanie i szacunek dla innych? Nie można po prostu napisać, że nie smakowało, trzeba od razu obrzucać błotem i umieszczać wymyślne sformułowania? Trochę godności by się przydało. Panu Nowakowi także. Sprawne posługiwanie się piórem i posadka w Wyborczej, nie upoważniają jeszcze do wypisywania takich epitetów. Tanio się Pan ceni. Życzę, aby odnoszono się do Państwa w ten sam sposób w jaki Państwo odnosicie się do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Paluch Restauracja u Krzymka IP: 212.76.37.* 20.10.07, 08:21 Szanowni Państwo, Po ostatniej wizycie w lokalu U Krzymka jestem zniesmaczony i zszokowany jak tak fajny lokal przez niespełna rok od mojej ostatniej wizyty mógł się tak zmienić - niestety na gorsze. Przez ostatnie dwa lata organizowałem w tej restauracji wigilię dla moich pracowników. Obsługa była przemiła a i ustalenie menu z szefem kuchni i kierownikiem lokalu przebiegało sprawnie w przemiłej atmosferze. Z uwagi na to że mieścimy się dwie ulice dalej było to dla nas wielką wygodą. Wielu z moich pracowników codziennie chodziło tam na lunch. Ostatnio jednak słyszałem od mojego personelu że już tam nie chodzą, że wszystko jest niesmaczne, "jakieś dziwne", niedogotowane i jakiś wariat biega i na wszystkich krzyczy. Poszedłem więc przekonać się sam przed organizacją kolejnej wigilii. Powiem krótko - wigilii firmowej już tam nie będzie. To co dostałem na talerzu nie było jadalne a kierownik sali - lepiej nie mówić - pijany gbur nie mający pojęcia o tym co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Restauracja u Krzymka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:48 Zgadzam się z przedmówcą "u Krzymka" bardzo ładny wystrój i miła obsługa jednak jedzenie bywało lepsze i za mniejsze pieniądze jedyne co mi tam smakowało to pierogi ruskie a inne rzeczy tragedia ostatnio zamówiłam sałatkę z grillowanym kurczakiem a dostałam sałatkę z kotletem który był akurat tego dnia w II zestawie obiadowym nie wiem czy jeszcze tam s8ię wybiorę i NIE POLECAM TEGO MIEJSCA INNYM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: Restauracja u Krzymka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 13:32 Także mam podobne zdanie. Kiedyś, jeszcze za czasów kiedy nie było w lokalu sprzedaży alkoholu, jedzenie było dobre za niewygórowaną cenę. Aktualnie jest drogo i średnio smacznie. A wystrój, to niezły miszmasz stylów. Kto aranżował to wnętrze ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Restauracja u Krzymka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 07:46 W ciągu ostatnich 2 lat byłem tu kilkunastokrotnie (artykuł przeczytałem dziś tj. 7.02.2008)i zawsze spotkałem się z miłą i kompetentną obsługą oraz dobrą kuchnią. Co do wystroju, jestem odmiennego zdania, ale de gustibus... Autor był chyba w innej restauracji, albo nie otrzymał "gratyfikacji". Odpowiedz Link Zgłoś
dioblica Re: Restauracja u Krzymka 11.02.08, 12:23 Byłam na niedzielnym obiedzie z mężem, bo akurat rozglądaliśmy sie za restauracją na uroczystość rodzinną. Bardzo, bardzo średnio. Dobre zupy, zarówno grzybowa jak i rosół. Wyschnięty na wiór de volaille, odgrzany po raz niewiadomo który, nieciekawe zestawy surówek, też lekko wyschnięte, wszechobecny zapach wilgoci, mimo wykorzystania wszystkich możliwych kostek zapachowych, odświeżaczy powietrza itp ... wystrój bardzo nierówny, pomieszanie stylów + plastikowe kwiaty. Tych opowieści o niskich cenach też nie rozumiem ... Raczej nie polecam. A już absolutnie zniechęciłam się do lokalu bo przeczytanej powyższej wirtualnej obrony w wykonaniu krewnych i znajomych królika. Po co? Jeśli coś jest dobre, to powino samo się obronić, czyż nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek maciąg To chyba jakiś żart ta pożal się Boże "restauracj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 19:52 a". Wpuszczają klientów "po uważanju". Byliśmy tam z gośćmi z Portugalii w sobotę wieczorem i nie wpuścili nas tłumacząc, że "nie ma miejsc". A ewidentnie widzieliśmy, że lokal nie był obłożony, wręcz były luzy!! O co chodzi???? Czy ten cały towarzysz krzymek to jakiś rasista????? Nie wpuszcza ludzi wyglądających inaczej niż jego koledzy z Pruszkowa???? A niech się wypcha z tą mordownią !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Ale padziewie... IP: *.subscribers.sferia.net 08.04.08, 12:03 Bywałam w wielu restauracjach ale takiego poplątania stylów nigdzie nie spotkałam :) Wielkie gratulacje dla projektanta. A jedzenie przeciętne, raczej nic ciekawego a do tego drogie. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Restauracja u Krzymka IP: *.acn.waw.pl 04.12.08, 22:41 Wnetrze restauracji jest super, natomiast serwowane jedzenie to niewypal: male porcje, zimne, niesmaczne(oszustwo) Kucharz powinien isc na szkolenie np.do SiwegoDymu na ul.Pulawskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOLDEN Re: Restauracja u Krzymka IP: *.centertel.pl 10.12.08, 17:48 Zaloze sie ze przyszla pani na lunch za 13 ZLOTYCH a nie brala dan z karty jak ktos chce zjesc taniej niz u chinczyka powinien udac sie do baru mlecznego smacznego!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ukrzymka Re: Restauracja u Krzymka IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 19:31 do baru chodzi taki gosc jak GOLDEN (nazwa swiadczy o tym) i na fakty wykrzykniki nic nie pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSĆ Re: Restauracja u Krzymka IP: *.subscribers.sferia.net 04.05.09, 16:12 A ta knajpa jest już chyba zamknięta Odpowiedz Link Zgłoś