Dodaj do ulubionych

Becikowe w Warszawie

IP: *.chello.pl 27.01.06, 01:24
wypłacić berecikowe wstecz od 1980 roku !!!
Obserwuj wątek
    • lolektyrmand Autorze! Poznaj przepisy 27.01.06, 08:07
      Bardzo proszę o choć odrobinę przyzwoitości i rzetelności dziennikarskiej.
      Napisanie, że są dwie ustawy o becikowym to tylko nieścisłość, bez większego
      znaczenia. Załóżmy, że można ją skwitować "Errare humanum est".
      Co się tyczy początku obowiązywania przepisów o "becikowym dla wszystkich",
      czyli o jednorazowej zapomodze z tytułu urodzenia się dziecka, to jest już
      grube nadużycie z poważnymi konsekwencjami.
      Art. 2 ustawy z dnia 29 grudnia 2005 r. o zmianie ustawy o świadczeniach
      rodzinnych mówi, że ustawa wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia
      ogłoszenia. Ustawa ukazała się w Dzienniku Ustaw z dnia 25.01.2006. Jakim cudem
      od tego czasu do 1 lutego mija 14 dni?
      Już sobie wyobrażam rozczarowanie tych osób, którym dzieci urodziły się między
      1 a 8 lutego, gdy dowiedzą się, że jednak nie dostaną 1000 zł. Na pewno nie
      pójdą z pretensjami do redakcji tylko będą wylewać swoje żale w Ośrodkach
      Pomocy Społecznej. Może w ramach odpowiedzialności za słowo "Wyborcza" ze
      swoich pieniędzy wypłaci im po zapomodze?
      • Gość: Asia_68 Re: Autorze! Poznaj przepisy IP: 212.160.172.* 27.01.06, 15:26
        Chyba nie masz racji. Dziś rano w radiu też mówiono o tym, że becikowe (to,
        które jest dla wszystkich) przysługuje tym mamom, które urodziły dziecko po 1
        listopada 2005 roku. Moja znajoma urodziła 24 listopada. Dziś po przeczytaniu
        artykułu w Gazecie zadzwoniła do Urzędu Dzielnicy, gdzie potwierdzono, iż
        becikowe jej przysługuje, jeśli zgłosi się do Urzędu z odpowiednim wnioskiem
        przed upływem 3 miesięcy od daty narodzin dziecka!
      • Gość: Mario Re: Autorze! Poznaj przepisy IP: *.orange.pl 27.01.06, 22:18
        Prawie dobrze napisali. Ustawa bedzie obowiazywac od 8 lutego. Mamy maja trzy
        miesiace na zgloszenie sie po kasiorke. Wiec wszystkie dzieci urodzone po 8
        listopada maja becikowe. Ja tez lece, choc mam zajefajne dochody. Przekaze
        ubogiej kuzynce, jej sie przyda, a mi to lata. Pa
    • Gość: konrad Re: Becikowe w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 23:07
      He he. sprawiedliwosc spoleczna :))))

Mam lepszy pomysl zamiast udawac, ze cos dajecie to obnizcie podatki, tak zeby
      kazdy w kieszeni co miesiac mial przynajmniej o 50 zl wiecej, i lepiej na tym
      wyjda wszystkie mamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka