Dodaj do ulubionych

Pałac Kultury - co sądzicie?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 09:37
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów,
potrzebuje (do pracy mgr) waszej opinii nt. tego co sądzicie o Pałacu Kultury
i Nauki. Czy się zmienił w Waszej opinii, w sensie że nie jest już
jedynie "darem narodu radzieckiego", a stał się centrum biznesowo-
kulturalnym.
Czy uważacie, podobnie jak sądzono jeszcze kilka lat temu, że należy go
zburzyć lub przebudować?

Będę wdzięczna za opinie, pozdrawiam i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Pałac Kultury - co sądzicie? 18.11.02, 09:46
      Poszukaj w wyszukiwarce wątku z końca 2001 roku, był ogromny i bardzo ciekawy.
      • Gość: Megi Re: Pałac Kultury - co sądzicie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 11:39
        dzięki sloogi, to już widziałam, przyda mi sie bardzo. Ale minął prawie rok, a
        w tym czasie działo się sporo przed PKiN (koncert Owsiaka, koncert Kotana) i w
        samym Pałacu (warszawski festiwal filmowy, wystawa fotografii czarno białej czy
        chocby wystawa piłkarska). Chodzi mi o to czy zmienił się wizerunek Pałacu
        wśród Warszawiaków czy nie.
        • Gość: Normals Re: Pałac Kultury - co sądzicie? IP: 195.94.207.* 18.11.02, 11:51
          a ja uwazam ze jak ktos nie ma srodkow na to zeby sobie w normalny sposob
          poszukac materialow to nie powienien zerowac na glupim sercu forumowiczow i w
          ogole nie powinien pisac pracy zadnej. co to za magister co czyta forum gdzie
          wiekszosc ludzi to niezamozni. ale bedzie durna praca!!!

a od palacu kóltury i nauki sie odczep bo nie wiesz co to jest jego historia i
          widzialem juz wielu przyjezdnych i klazdy glosil najmondrzejsze opinie a za
          zwyzcaj jest tak ze najbardziej sie znaja na wyhowaniu dzieci ci co dzieci nie
          maja i sie nie mondrz dobrze?

Do twojej wiadomosci studnetko bez pomyslu na ankiete - DO GARÓW!!!
          • d.z Re: Pałac Kultury - co sądzicie? 18.11.02, 11:54
            Gość portalu: Normals napisał(a):

> a ja uwazam ze jak ktos nie ma srodkow na to zeby sobie w normalny sposob
            > poszukac materialow to nie powienien zerowac na glupim sercu forumowiczow i w
            > ogole nie powinien pisac pracy zadnej. co to za magister co czyta forum gdzie
            > wiekszosc ludzi to niezamozni. ale bedzie durna praca!!!
            >
            > a od palacu kóltury i nauki sie odczep bo nie wiesz co to jest jego historia
            i
            > widzialem juz wielu przyjezdnych i klazdy glosil najmondrzejsze opinie a za
            > zwyzcaj jest tak ze najbardziej sie znaja na wyhowaniu dzieci ci co dzieci
            nie
            > maja i sie nie mondrz dobrze?
            >
            > Do twojej wiadomosci studnetko bez pomyslu na ankiete - DO GARÓW!!!

Widzę, że Ty jesteś, jak zwykle... w formie...
            • Gość: Normals Re: Pałac Kultury - co sądzicie? IP: 195.94.207.* 18.11.02, 11:59
              pewnie ze w formie. dobrze że jej dowalilem nie. widze ze mamy wiele wspolnego
              d,z, to dobrze. trzeba ludzi uśfiadamiac
            • Gość: turtle Re: Pałac Kultury - co sądzicie? IP: *.com.pl 18.11.02, 12:04
              pałac jest dużo bardziej przyjazny po tym jak wywalili szczęki i
              zagospodarowali ten teren. wygląda to naprawde ok. pozytywem jest też kinoteka,
              sprawia, że normalny człowiek ma po co do pałacu przyjść. generalnie
              największym problemem są te parkingi od Marszałkowskiej, które izolują budynek
              od ludzi, bo kto się chce przeciskać przez obrzydliwe parkingi i uważać na
              samochody. no ite hale-pasiaki, ale to już znany problem

na pohybel debilowi - Normalsowi.
              • Gość: Normals Re: Pałac Kultury - co sądzicie? IP: 195.94.207.* 18.11.02, 12:07
                Gość portalu: turtle napisał(a):

> od ludzi, bo kto się chce przeciskać przez obrzydliwe parkingi i uważać na
                > samochody. no ite hale-pasiaki, ale to już znany problem
                >

ty nie chcesz uwazac na samochody i dla tego dostales pare razy po glowie od
                samochodu i zwariowales chyba!
                he he he he he
          • Gość: Megi Re: Pałac Kultury - co sądzicie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 12:31
            Miałam nie odpowiadać, ale ilość bezsensów wypisana w twojej wypowiedzi nie
            pozostawia wyboru.

> a ja uwazam ze jak ktos nie ma srodkow na to zeby sobie w normalny sposob
            > poszukac materialow to nie powienien zerowac na glupim sercu forumowiczow
            środki nie mają tu nic do rzeczy, bo książek nt. Pałacu nie ma, a gazety to
            mozna przejrzeć ZA DARMO! w narodowej. Choć owszem środki mogłyby sie przydać,
            by zamówić w OBOP-ie, CBOS-ie itd. badania nt. PKiN i zapłacic 8-10 tys. zł - a
            na to faktycznie mnie nie stać

> ogole nie powinien pisac pracy zadnej. co to za magister co czyta forum gdzie
            > wiekszosc ludzi to niezamozni.

Nie tylko ludzie zamożni maja prawo wypowiadania opinii, co więcej ich opinie
            nie interesują mnie, dlatego zwracam się do ludzi z forum

> ale bedzie durna praca!!!
            Ty na szczęście nie będziesz musiał jej czytać!

>
            > a od palacu kóltury i nauki sie odczep bo nie wiesz co to jest jego historia
            widzialem juz wielu przyjezdnych i klazdy glosil najmondrzejsze opinie a za
            > zwyzcaj jest tak ze najbardziej sie znaja na wyhowaniu dzieci ci co dzieci
            nie
            > maja i sie nie mondrz dobrze?

KULTURY to głównie pisze sie przez inne U, a o historii Pałacu to wiem zapewne
            więcej niż Ty.

>
            > Do twojej wiadomosci studnetko bez pomyslu na ankiete - DO GARÓW!!!

TAAAA! BARDZO LUBIĘ GOTOWAĆ!!!
            NIE CHCE MI SIĘ Z TOBA GADAĆ WIĘC SPADAJ Z MOJEGO WĄTKU PÓŁMÓZGI KRETYNIE!
            • Gość: Normals Re: Pałac Kultury - co sądzicie? IP: 195.94.207.* 18.11.02, 12:39
              Gość portalu: Megi napisał(a):

> Miałam nie odpowiadać, ale ilość bezsensów wypisana w twojej wypowiedzi nie
              > pozostawia wyboru.
              >
              > > a ja uwazam ze jak ktos nie ma srodkow na to zeby sobie w normalny sposob
              > > poszukac materialow to nie powienien zerowac na glupim sercu forumowiczow
              > środki nie mają tu nic do rzeczy, bo książek nt. Pałacu nie ma, a gazety to
              > mozna przejrzeć ZA DARMO! w narodowej. Choć owszem środki mogłyby sie
              przydać,
              > by zamówić w OBOP-ie, CBOS-ie itd. badania nt. PKiN i zapłacic 8-10 tys. zł -
              a
              >
              > na to faktycznie mnie nie stać

Czyli mam racje. sama to powiedzialas!!!

> > ale bedzie durna praca!!!
              > Ty na szczęście nie będziesz musiał jej czytać!
              >

Co wcale nie tlumaczy ze prace powinny byc mondre. nawet sie nie bronisz ze
              nie bedzie durna tylko piszesz ze nie bede czytal. przyznajesz mi racje!!!

> >
              > > a od palacu kóltury i nauki sie odczep bo nie wiesz co to jest jego histor
              > ia
              > widzialem juz wielu przyjezdnych i klazdy glosil najmondrzejsze opinie a za
              > > zwyzcaj jest tak ze najbardziej sie znaja na wyhowaniu dzieci ci co dzieci
              >
              > nie
              > > maja i sie nie mondrz dobrze?
              >
              > KULTURY to głównie pisze sie przez inne U, a o historii Pałacu to wiem
              zapewne
              > więcej niż Ty.

czepisz sie formy bo tresci nie masz nic mondrego do zarzucenia.

>
              > >
              > > Do twojej wiadomosci studnetko bez pomyslu na ankiete - DO GARÓW!!!
              >
              > TAAAA! BARDZO LUBIĘ GOTOWAĆ!!!
              > NIE CHCE MI SIĘ Z TOBA GADAĆ WIĘC SPADAJ Z MOJEGO WĄTKU PÓŁMÓZGI KRETYNIE!

pokazala przyjezdna kulture ze nie ma co. i takie indywidum ma pisac prace. mam
              nadzieje ze cie obleja bo wyzsze wyksztalcenie to tez pewien poziom kultury a
              tobie go brak. zachowujesz sie nawet nie jsk kuharka ale jak przekupa!!!
              Do sklepu, za lade!!!
              • Gość: Megi nie jesteś normalny! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 12:59
                kiedyś jeden komediopisarzy francuskich Sacha Guitry powiedział: "są osoby,
                które mówią, mówią... aż znajdą coś do powiedzenia". Myślę że mógł mieć na
                myśli Ciebie.
                Nie pozdrawiam, i przestaje odpowiadać na te wypisywane przez Ciebie debilizmy!
                • Gość: Normals Re: nie jesteś normalny! IP: 195.94.207.* 18.11.02, 13:42
                  Dziecko z Ciebie, Megi, tyle Ci powiem. Nie wystarczy mieć rację, trzeba także
                  umieć jej bronić.
    • indris Kiedyś źle, teraz dobrze 18.11.02, 11:59
      Długi czas był to dla mnie potworek. Ale jak w latach 90-tych zaczęły powstawać
      neokapitalistyczne maszkary (np. w miejscu dawnego kina "Moskwa"), to przyznaje
      się, że polubiłem Pałac.
      • Gość: Normals Nie odpowiiadac jej!!! IP: 195.94.207.* 18.11.02, 12:03
        Nie odpowiadaj jej, bo zara sie tu zejda wszyscy magistranci ze wszystkich
        szkol w Warszawie i kazdy bredzie chcial opinie i bede balagan i nic nie bedzie
        widac.

Nie odpowiadamy, cale forum, tej megi bo ona nic nie rozumie!!!!!
        • sloggi Oj Normals 18.11.02, 12:07
          To jest laska z Warszawy.
          Moze spróbuj ja poderwać, jadąc z nią na XXX piętro PKiN ?
          • Gość: Normals Nie odpowiadamy!! IP: 195.94.207.* 18.11.02, 12:09
            ja dla dobra tego forum nie odpowiadam jej i my wszyscy powinnismy, a sprawy
            erotyczne to inny problem.

dobrze ze ty tez jej nie odpowiadasz. ciesze sie ale to rozumiem bo ty zawsze
            byles rozsadny, choc nie zawsze
            • sloggi Re: Nie odpowiadamy!! 18.11.02, 12:13
              Ciesze sie, rze pszeczytałeś muj post.
              Ja jednak nie mam nic pszeciw temu, rzeby forumowicze odpisywali tej
              dziewczynie jeźli óznajom to za właźciwe.

Teras sie zrozumieliźmy - to fajnie i egstra, co nie?
              • Gość: Normals Re: Nie odpowiadamy!! IP: 195.94.207.* 18.11.02, 12:15
                sloggi napisał:

> Ciesze sie, rze pszeczytałeś muj post.
                > Ja jednak nie mam nic pszeciw temu, rzeby forumowicze odpisywali tej
                > dziewczynie jeźli óznajom to za właźciwe.
                >
                > Teras sie zrozumieliźmy - to fajnie i egstra, co nie?

ale zes bykow nawalił. to dla zgrywy, czy ktos sie podszywa?

pisze sie

uznajom
                wlasciwe
                zeby
                przeciw
                ze
                pzeczytales
                teraz
                ekstra albo extra zalezy co chcesz powiedziec
                • Gość: Pegi Re: Nie odpowiadamy!! IP: *.big.pl / 212.160.117.* 18.11.02, 14:47
                  Ty nieokrzesany, prymitywny kretynie ze słomą w butach !!!! Jak cię temat nie
                  interesuje to nie wpychaj swojego zakroszczonego nosa w nieswoje sprawy!!!!
                  Jakby tak kazdy myślał w taki sposób w jaki ty myślisz to już ludzie w ogóle
                  przestaliby pomagać sobie. Jesli Twoim celem było odrócenie uwagi od tematu :
                  Pałac Kultury" a zwrócenie uwagi na siebie to jesteś perfidną żmiją.
                  Brrrrrr.
                  • Gość: Normals Re: Nie odpowiadamy!! IP: 195.94.207.* 18.11.02, 15:05
                    psssssssss
                    • Gość: req Re: pkin IP: 192.146.136.* 18.11.02, 16:21
                      w mojej opinii pkin nadal ilustruje zaniedbana czesc miasta i nawet jesli
                      zaszly pewne zmiany jesli chodzi i o jego otoczenie i o sam palac to moim
                      zdaniem te zmiany nie sa nawet kropla w morzu potrzeb zmian ktore tam zajsc
                      powinny!
                      pozdr
                      ps
                      niektorych ludzi trzeba poprostu traktowac jak powietrze
                      • Gość: Derek Re: pkin IP: *.irf.com 19.11.02, 00:50
                        Gość portalu: req napisał(a):

> w mojej opinii pkin nadal ilustruje zaniedbana czesc miasta i nawet jesli
                        > zaszly pewne zmiany jesli chodzi i o jego otoczenie i o sam palac to moim
                        > zdaniem te zmiany nie sa nawet kropla w morzu potrzeb zmian ktore tam zajsc
                        > powinny!
                        > pozdr
                        > ps
                        > niektorych ludzi trzeba poprostu traktowac jak powietrze

Palac to wielkie gowno na srodku Warszawy. I wy wszyscy lizecie je i
                        zachwycacie sie jego smakiem i zapachem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka