Dodaj do ulubionych

Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy...

18.03.06, 21:07
.. czyli: dyskusja Warszawiaków na temat - gdzie warto wynająć mieszkanie/kawalerkę (ładne, nie za drogie), najlepiej dla pracującego studenta?

Zapraszam do dyskusji:)
Obserwuj wątek
    • umfana Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. 18.03.06, 21:09
      Swetty jesteś cudowna :o)))
      Powodzenia!!!
      • Gość: lina Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.adsl.proxad.net 16.04.06, 00:41
        Do autorki-studentki (??????): warszawiacy pisze sie z MALEJ litery, tak jak
        krakowiacy, poznaniacy i inne gdanszczanki.
    • Gość: stefan Zdecydowanie Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 21:26
      Mokotów jest powszechnie (i zgodnie przez rdzennych Warszawiakow jak i
      przyjezdnych z Polski i ze swiata) uwazany za najpiekniejsza, najbardziej
      czarujaca i najmilsza dzielnice Warszawy. Jest tutaj wszystko o czym moze
      zamarzyc czlowiek w kazdym stadium rozwoju, od niemowlecia po emeryta. Wysokosc
      czynszow najmu jest przy tym umiarkowana. Dlatego rowniez pracujacy student
      znajdzie tu wymarzone mieszkanie :) Zapraszam serdecznie.
      • umfana u Stefan stancja czyli Moher Power 18.03.06, 22:25
        Gość portalu: stefan napisał(a):
        > Zapraszam serdecznie.
        czekamy na filmik o Stefanie grasującym po Twoim pokoju... Moher Power!
      • Gość: lina Re: Zdecydowanie Mokotów IP: *.adsl.proxad.net 16.04.06, 00:42
        Nastepny warszawiak -co nie wie jak warszawiak sie pisze- sie odezwal...
      • 19kasiek Re: Zdecydowanie Mokotów 25.08.17, 16:27
        Zdecydowanie Mokotow, polecam to osiedle www.tynkbud1.pl/pl/inwestycje/66-omega-mokotow :)))
    • Gość: Bemowiak Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.aster.pl 18.03.06, 21:32
      A może Bemowo?Piękne i urokliwe bloki,dużo zieleni,spokój i dobra komunikacja czego chcieć więcej?
      • Gość: gizja Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:29
        Białołęka rulezzz,tu dopiero przyroda wchodzi do pokoju,czyste świeże powietrze
        lasy,łąki a w nich bażanty kuropatwy lisy jelenie i sarny , zające i bocianie
        gniazda;)to dopiero sielski klimat, do tego ceny tanie bo peryferyjna dzielnica
        ale z komunikacją nie najgorzej zależy jeszcze od konkretnego osiedla.Dla
        biednego sudenta w sam raz
    • Gość: Karola Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.aster.pl 18.03.06, 22:41
      Dajcie spokój, przecież wiadomo, że Żoliborz!!
    • Gość: mesalka Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:44
      mój Stary Mokotów-ślyczny jest..............
    • Gość: swetty Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:51
      To może od razu ptaynko: w jakich granicach oscylują ceny 2-pokojowych mieszkanek lub kawalerek?
    • Gość: ja Żoliborz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 10:11
      Dużo zieleni, dobra architektura, blisko centrum, mieszkałem tam przez rok i
      było bardzo spokojnie.Jedyny minus to psie kupy na trawnikach:)
    • kubissimo Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. 19.03.06, 12:57
      najladniejsza i najmilsza to wcale nie tak, gdzie oplaca sie wynajmowac
      mieszkania :)

ja uwielbiam stary Zoliborz i Ochote - tyly pl. Narutowicza
      stary Mokotow rowniez jest przyjemny
      ale i tak mieszkam na Pradze i bardzo mi tu dobrze :)
      • skorpionica11 Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. 19.03.06, 13:46
        Grochow a kawalerka mozna za 900-1000zł wynajac
    • ryhor Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. 19.03.06, 14:33
      Wrzeciono. Dużo zieleni. Zwłaszcza trawy. Blisko Lasku Bielańskiego. A poza tym
      kompletnie przemyślany i zrealizowany układ urbanizacyjny z salonem osiedla
      (Przy Agorze) oraz obwodnicą (ul. Wrzeciono). Mieszkańcy - przyjaźni i zawsze
      gotowi do zapewnienia rozrywki ;).

P.S. Pozdr dla Doryckiej.
      • Gość: J@nek Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.aster.pl 19.03.06, 19:50
        Zgadzam, się piękne szare bloki, dużo rozrywkowych ludzi, bezpieczne samochody.
        I zawsze jest z kim wypić :)
    • Gość: kk Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 17:35
      gorny mokotow, stary zoliborz, bielany, powisle.
      • Gość: kanabi Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:01
        mam ochote na Ochote.
    • Gość: tom Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.chello.pl 19.03.06, 20:24
      Ursus, tylko i wyłacznie :)
      • dziubek Zdecydowanie Ursus! 13.04.06, 20:39
        j.w.
    • wiksadyba1 Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. 20.03.06, 13:00
      Hm...w Warszawie, jak w każdym chyba mieście, najładniejsza i najmilsza
      dzielnica, to niekoniecznie ta, w której najłatwiej znaleźć nie za drogie
      mieszkanie:) No ale, jeśli mówić o najprzyjemniejszych dzielnicach, oto moje
      typy- mówię oczywiście o dzielnicach nie w sensie administracyjnym, bo jak
      zbiorczo oceniać taki twór jak np. Praga-Południe:)?

1. Okolice skarpy na wschód od Traktu Królewskiego np. rejon Sejmu - Frascati,
      Myśliwiecka, Górnośląska itd.
      2. Górny Mokotów - zwłaszcza okolice Morskiego Oka, willowa część Wierzbna
      3. Starsza częśc Ochoty np. Kolonia Staszica
      4. Stary Żoliborz
      5. Willowa część Sadyby
      6. Ewentualnie przedwojenna część Saskiej Kępy, chociaż nie jestem jakimś
      wielkim fanem
      7. Trochę miejsc na Solcu np. okolice Parku Kultury.
      8. Jakieś fragmenty w ścisłym centrum dało by się znaleźć (np. w Śródmieściu
      Południowym) ale to już raczej pojedyncze ulice czy wręcz domy.

Przy czym ceny nie są atutem żadnej z tych okolic:)

Z blokowisk najbardziej strawne wydają mi się: Ursynów Płn., Natolin, Służew
      nad Dolinką, Sady Żoliborskie i może blokowa część Sadyby+ Stegny.
      • machara Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. 20.03.06, 13:03
        Bródno, Zacisze lub Targówek. Ładnie, zielono, niedrogo i dobra komunikacja. no
        i fajni ludzie
    • Gość: Klaudia Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.its.it 20.03.06, 13:51
      Proponowałabym wprowadzić ranking najprzyjemniejszych miejsc w Warszawie. W
      każdej dzielnicy z pewnością takie są. Mokotów np. to nie tylko zabytkowe,
      piękne kamienice, ale też niestety szare, smutne bokowiska, tak samo np. Bemowo
      to nie tylko zaniedbane bloki Jelonek, ale też przyjemne Boernerowo, itp.
      • Gość: Buli Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.greennet.org.pl 20.03.06, 14:45
        Tylko Jelonki !!!!!!!!! Bardzo tanio,klimacik jak na starej Woli albo Pradze
        pn. Hehe jak sie troche pomieszka to swoich blokersi raczej nie ruszają . Nie
        dawno chłopaki zbloku uratowali mój samochód i tak obili złodzieji że ledwo co
        uciekli .Bez Policji sie obeszło ,dostali 3 bańki na spóle i gitara gra:)
    • Gość: guru Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: 83.238.10.* 20.03.06, 15:30
      Studencie! Pójdź po rozum do głowy i wynajmij lokal w połowie pomiędzy zakładem
      pracy a uczelnią - chyba że chcesz tracić czas i pieniądze na dojazdy.
    • Gość: mefjusz Ochota, ale ta Stara Ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:01
      Nowa już nie :)
    • Gość: MkA Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:47
      Bezapelacyjnie Stary Mokotow - moze nie nalezy do najtanszych, ale urzeka na
      zawsze :)
      • de_oakville Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. 11.04.06, 00:20
        Oczywiscie, ze Mokotow. Sporo uroku ma rwoniez Saska Kepa, Zoliborz, Srodmiescie
        Poludniowe.
      • Gość: Verti Zdecydowanie Żoliborz Oficerski IP: 212.160.172.* 13.04.06, 14:49
        • mumio2000 Re: Zdecydowanie Żoliborz Oficerski 13.04.06, 15:45
          najładniej jest w okolicy elektrociepłowni Siekierki.
    • wisia150 Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. 07.07.17, 08:29
      Jestem z Żoliborza i mam dużą firmę, od kilku lat korzystam z biura rachunkowego Tax Expert 24. Zależało mi, aby biuro księgowe było z Warszawy, gdyż mam wiele spraw prawnych do ustalenie, a to wymaga rzetelnej konsultacji, praktycznie raz w tygodniu, a oni mi to zapewniają. Bardzo cieszę się ze współpracy, mają dobrą kadrę, także rekomenduje ich taxexpert24.pl/110-biuro-rachunkowe-warszawa-%C5%BColiborz
    • Gość: tar tar Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.17, 12:31
      Tarchomin!
    • natulana Re: Najładniejsza i najmilsza dzielnica Warszawy. 22.09.17, 20:47
      Najładniejsza i najmilsza to zdecydowanie Wilanów. Czy dla studenta? nie wiem, szybciej dla rodzin z dziećmi chyba. Student najlepiej odnajdzie się w Centrum - głośno, wszędzie blisko, mnóstwo barów itp. A po studiach można uderzać na Wilanów. Mieszkania najlepiej szukać tam przez pośrednika, polecam Eugeniusza Jaworskiego - sprawdzony i pewny, jak ja to mawiam swój człowiek. Na własną rękę można się rozczarować, mieszkań jest mnóstwo ale niektórzy szaleją z cenami i można bez znajomości rynku sporo przepłacić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka