Dodaj do ulubionych

O co chodzi TPSA???????

20.03.06, 20:46
Czuję,ze muszę stanąc pupa do sciany.
dzwonił do mnie jeden taki i mówi;
Chcielibysmy panu zaproponowac obniżenie Neostrady z 240 zł na 153 przy czym
szybkośc wzrosnie z 640MB do 2 GB.
Nie jestem przesadnie podejrzliwy,ale jak dzwoni do mnie tepsa, to staje się
czujny jak rumun na stadionie xlecia.
Obserwuj wątek
    • sceptyk Re: O co chodzi TPSA??????? 20.03.06, 21:04
      Nie chce rzadzic sie Twoim portfelem, ale powiem, ze dosc dziwnie placisz. Ja
      za 100 zetow mam nominalnie 512, a w rzeczywistosci chyba 640.
      • Gość: omar1 Re: O co chodzi TPSA??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 21:09
        Moze tak.Nie jestem drobiazgowy.Nie zwracam uwagi na każdy rachunek.
        Powiedziałem tamtemu ,ze go wale .Odłaczam sie i chwile pozniej prosze o
        podłączenie z abo za 1 zł /miesiąc.
        Pozniej zobacze.
        jednak czasmi ktos mi szepcze ,zeby wlażł do astera.Sam juz nie wiem kurcze...?
        • sceptyk Re: O co chodzi TPSA??????? 20.03.06, 21:23
          Jak masz astera, to bierz. Ja jestem na asterze telewizyjnie. Broadband kabla
          ciagle nie podciagneli do mojego domu. Ale z neostrady jestem w zasadzie
          zadowolony. No i nie chcialbym zmieniac swego adresu mailowego. Mam go od paru
          dobrych lat. Ale jak juz ten kabel aster zalozy, to moze przejde do nich. Pare
          groszy sie zaoszczedzi. A moze i szybsi beda. Ponadto - to duza firma, tak ze z
          rynku nie znikna, pozostawiajac mnie z niepodlaczonym komputerem.
        • poconick Re: O co chodzi TPSA??????? 20.03.06, 22:11
          masz mozliwosc podlaczenia sie do aster i sie zastanawiasz???? Dżisas
          W aster masz stale ip (publiczne lub prywatne) ZERO limitów, transfer 1mb do 2mb
          (w nocy do 10rano) za 84zł (przez 2 miesiace jest po zlotowce - przynajmniej ja
          tak mialam). Lapiesz sobie dobrego PH i co roku jedziesz na promocji.
          Jakosciowo od neo aster jest o niebooooo lepsze i o wieleee tansze do tego
          mozesz miec i telefon od nich (jesli chcesz).
          • Gość: omar1 Re: O co chodzi TPSA??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:44
            Uwaga, małe utrudnienie.
            Potrzebuję DSLa?
            Czy aster takie usługi równiez świadczy?
          • Gość: ACN user Re: O co chodzi TPSA??????? IP: *.acn.waw.pl 21.03.06, 00:03
            > W aster masz stale ip

I tak malo kto korzysta z tego, ze ma stele IP.

> transfer 1mb do 2m (w nocy do 10rano) za 84zł

Pierwsze slysze - za 84 PLN mozna miec 0,5 MB

> Jakosciowo od neo aster jest o niebooooo lepsze

Bzdura, ze o trudnosci z dodzwonieniem sie w celu zgloszenia awarii nie wspomne.
            • Gość: kixx Re: O co chodzi TPSA??????? IP: *.acn.waw.pl 21.03.06, 14:49
              chyba tylko pod warunkiem ze masz tez telefon w a.
            • poconick Re: O co chodzi TPSA??????? 21.03.06, 18:55
              Gość portalu: ACN user napisał(a):

>
              > > transfer 1mb do 2m (w nocy do 10rano) za 84zł
              >
              > Pierwsze slysze - za 84 PLN mozna miec 0,5 MB

Chyba wiem za co płace!! pakiet twój dom net 1mb - 84zł
              masz numer 0 602 634 047 - zadzwoń sobie do przedstawiciela aster i spytaj o
              internet twój dom - jak teraz wygląda w promocji.
              • Gość: kixx Re: O co chodzi TPSA??????? IP: *.acn.waw.pl 21.03.06, 19:05
                masz jakiegos mutanta
                cena z twojego netu,osiagi z twojego domu
                ja place 118-wg tego cennika
                www.aster.pl/newsite/109.html
                • poconick Re: O co chodzi TPSA??????? 21.03.06, 22:59
                  Gość portalu: kixx napisał(a):

> masz jakiegos mutanta
                  > cena z twojego netu,osiagi z twojego domu
                  > ja place 118-wg tego cennika
                  > www.aster.pl/newsite/109.html

no sory jeśli wolisz placic 118 to twoja sprawa.
                  ja regularnie odnawiam sobie promocje i place 84.
                  Mowie ci zadzwon i sie spytaj - a sie sam dowiesz, ze teraz 1mb (niebawem 1,5mb
                  :> ) jest za 84zl :]
                  Mozesz placic 84 - wystarczy odrobina inicjatywy. A radze ci pospiesz sie z tym,
                  bo wtedy umowa ci zagwarantuje nietykalnosc cen ( a tv pojdzie w gore o 4czy6zl
                  - nie pamietam dokladnie.)
          • antybandzior aster to kupa 23.03.06, 13:23
            to monopolista pełną gęba w dupie ma klientów
        • Gość: bera Re: O co chodzi TPSA??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:44
          Nie licz na promocję "Neostrada za 1 zł". Nie załapiesz się na nią, bo to tylko
          dla nowych użytkowników Neostrady TP. Ty jesteś "stary" więc musisz się obejść
          smakiem. A tak w szczególe to abonent promocji za 1 zł musi podpisać lojalkę na
          2 lata.
          • sceptyk Re: O co chodzi TPSA??????? 21.03.06, 00:10
            Lojalka z niezawodna firma na 2 lata to wcale nie jest zly pomysl. Masz jeden
            problem w zyciu mniej.

Oczywiscie, ze mozna kazdego dnia wstawac i przez pol dnia kombinowac, jakby tu
            jeszcze cos sobie zalatwic lepiej i taniej, ale na to szkoda zycia. Zwlaszcza
            jak przyrost korzysci jest minimalny. Przelicz czas jaki na to poswiecasz na
            zlotowki. W sumie, "taniej" wyjdzie ci duzo drozej.
            • janulodz Re: O co chodzi TPSA??????? 21.03.06, 09:01
              W TP SA możesz zrobić cesję telefonu na przykład na żonę, albo dorosłe dziecko zamieszkałe z Tobą i lojalka jest zniesiona. Możesz zaczynać od początku tak jakbyś przedtem nic nie miał.:)
              • omar1 Re: Dziekuje 21.03.06, 09:08
                dziekuje wszystkim .

Nie chce kombinowac jak kon pod góre.Chce niezle zapłacić,ale zależy mi na
                niezawodnosci.NIEZAWDONOSC to jest to czego oczekuje od kogokolwiek .i
                najbardziej sie znowu boje ,ze mnie wydymają.

Czy ktos z szanownych kolegów ,mógłby sie wypowiedziec na temat połączeń
                mieszanych typ;
                Neo(np.)+ telefony (3-4 linii)+ DSL (podgląd internetowy przez kamery z
                zagranicy)

Za ostatni temat stawian szlachetna butelczynę.
                Dzięki piekne.
                • Gość: barbarka Re: Dziekuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 10:31
                  Każdy niezawodny system jest zawodny w momencie gdy znika kawałek
                  zasilającego kabla. Kablom TPsy dosyć często się to trafia.
                  • Gość: sd pewnie im chodzi o... IP: 195.136.112.* 21.03.06, 16:15
                    ...zawarcie nowej umowy. Mi też proponowali. Mam starą umowę w której NIE MA
                    limitu transferu. Po podpisaniu nowej płacił bym mniej, ale miałbym
                    ograniczenie do 2, czy 5 GB /miesiąc.
                    • Gość: gizmo SD ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 16:22
                      Masz starą neo+. Byla (kiedyś) dość droga i jak na dzisiejsze czasy
                      niezbyt "szeroka". Ale bez limitów. Ja się przesiadłem z niej na 6MB (czyli
                      prawie 10x szybszą). Płacę więcej, mam limity, jest w praktyce jakieś dwa razy
                      szybsza - w testach i w praktyce. A jak wyczerpiesz limit to staje się
                      wolniejsza od modemu. I tyle w tym temacie.
        • byrcyn1 Re: O co chodzi TPSA??????? 23.03.06, 12:43
          ... po prostu "odłacz się"..., bo marudzisz okrutnie!!!
      • mayaka Re: O co chodzi TPSA??????? 21.03.06, 20:57
        my w podkarpackim to tomamy 10 MGBza darmo ale was skubio
        • Gość: kixx Re: O co chodzi TPSA??????? IP: *.acn.waw.pl 21.03.06, 21:01
          ale wy macie wszedzie pod gorke
        • tom_aszek MGB? 22.03.06, 12:33
          mayaka napisała:

> my w podkarpackim to tomamy 10 MGBza darmo

MGB? Co to za jednostka miary??
    • Gość: koko Omar1 - co Ty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 16:26
      Przecież nadajesz z neostrady, ale z pracy :)))) Hahahaaaaaaaaa :)))
      • Gość: omar1 Re: Co z DSL ??????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 16:44
        No przeciez wiem,myslisz ze nie mam co robic i jestem bez przerwy na Bani?
        Niektórzy ,jak ja maja więcej jak jedna stacje :zasilania:

Dobra czy któś ;0 powie co z DSL????????????????
        każą mi sie zdecydowac na transfer nie niżej jak 1GB.podobno wówczas przesyłane
        obraz sa niezłej jakości.
        Czekam 3 minuty.
        ;)

• poconick Re: Co z DSL ??????????????????????????? 21.03.06, 18:58
          napisz co potrzebujesz podlaczyc. ile telefonow, ile komputerow.
          co potrzebujesz przesylac itd. dokladnie opisz.
    • Gość: jakis Re: O co chodzi TPSA??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:18
      Z webkamer i tak nie osiagniesz wiekszej rozdzielczości jak max 640x480,
      a w rzeczywistości jedzie dobrze 320x240 i to nie tylko o prędkość Twojego
      łacza tutaj chodzi. Wiele zależy od jeszcze innych czynników i przeciwności
      losu. Kamerka powinna prawidłowo pracować już z łączem 320 kb/s,
      ale tak jak mówię przy rozdzielczości 320x240.
      Żeby uzyskać płynny obraz 640x480 w naszych warunkach można sobie jedynie
      pomarzyć - chyba że skokowe zrzuty obrazu co na FTP co 5-10 sekund.
      • omar1 Re: Opisze 21.03.06, 20:25
        Chcę w nowym zakładzie zainstalowac.
        DSl do ciagłego monitoringu , nie tylko zakładu ,ale i w obawie o ludzi czy im
        sie nic złego nie dzieje.
        Konkretnie chodzi mi o to ,ze jak jestem za granica ,chciałbym wiedziec co sie
        dzieje w firmie.
        Oprócz tego.
        Firma korzysta tylko i wyłacznie z poczty elektronicznej.Neostrada lub
        Aster/cos innego.
        (Zlecenia,poświadczenia,terminy etc.)
        Oprócz tego potrzebne sa 3-4 linie telefoniczne do obsługi klientów.

Tylko tyle.
        pozdrawiam i czekam 3 minuty
        ;)
        • poconick Re: Opisze 21.03.06, 23:08
          jesli chodzi o przesyl wideo - to na 1mb laczu aster nadaje playboya przez net,
          a z doswiadczenia wiem ze obraz ze zwyklej malej kamerki int jest ok. (siec
          aster do aster) i (aster do chello w wiedniu) - wiec podejrzewam ze to by ci
          wystarczylo spokojnie.
          telefony musialbys miec 3 czy 4 x32zl (brutto) (w tym darmowe minuty)

jesli chodzi o neo to jak bywam w konstancinie to przy 512 prawie przez skype
          nie da sie gadac bo sie tnie :(

Proponuje zadzwon do PH aster i sie spytaj o polaczenie promocji na net+tel
          chyba ze nie przeszkadza ci posiadanie rowniez telewizji. wtedy taki pakiet
          wyglada tak:
          tv (56zl) + net 1mb (do 10rano 2mb) 84zł + tel 32zl (32 x 3lub4)
          podłączenie 3x1zł

Ale proponuje pogadac z PH - po prostu pokombinowac jak zrobic by bylo taniej.
          albo czy jakas promocja sie nie szykuje.
          • warzaw_bike_killerz Re: Opisze 21.03.06, 23:13
            Wszystko OK, tylko Omarowi chodzi o przesyl wideo "Z" domu, gdzies w swiat.
            Aster nie daje mozliwosci wysylania sygnalu z komputera do internetu z taka
            sama predkoscia jak z internetu do komputera uzytkownika.
            • Gość: omar1 Re: Opisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:51
              Nie.
              W tym wszystkim chodzi o to ,abym mógł ogladac kdziekolwiek jestem (Wawa<berlin
              Wrocław,etc) toco dzieje się w firmie.
              W kazdem przypadku moge sie na bierząco kontaktowac ludz dzielic uwagami z
              moimi ludzmi.
              Tak o nich dbam ,ze nie wyobrazam sobie ,aby im spadł właos z głowy ( a ja o
              tym mógłbym nie wiedziec)
              dziekuje wszystkim za info.Sprawdzę astera.
              Duża buzia!
    • anika1983 Re: O co chodzi TPSA??????? 22.03.06, 15:02
      Sprawa jest najprostsza na świecie:
      Płacisz za stara opcję Neostrady 640 226,90 brutto, bo masz beznadziejna umowe
      na czas nieokreślony (ale za to nie masz limitu transferu)
      a za 158,60 jest oferowana Neo 2048 w opcji z umowa na 24 miesiące. Po prostu
      chcieli cię namówić na lojalkę.
      Możesz wybrać, albo tańsza opcja z lojalką albo drogi abonament, ale bez limitu
      transferu
      A tak swoją drogą jakbyś już chciał podpisywac lojalkę, a odpowiada ci
      istniejąca prędkość i nie przeszkadza Ci limit, to najbardzie się chyba opłaca
      podpisac umowe na 2 przy opcji 512 w promocji zostań z neo w cenie 85 brutto,
      ja tak mam.
      No i oczywiście najbardzie to się chyba oplaca chello, ale to tak swoją drogą
      • Gość: omar1 Re: O co chodzi TPSA??????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.06, 20:08
        Dzieki Anika,zeby to tylko chodziło o Neo (rzeczywiscie mam za 226,90 brutto)
        ja musze wymyslec układ z DSlem,koniecznie tylko taki tercet chodzi w gre.
        O Chello słyszałem,ale raczej same złe wieści.
        Chyba dryndne do Astera.
        dzieki
        • Gość: kixx moze to cos pomoze IP: *.acn.waw.pl 22.03.06, 20:14
          www.aster.pl/newsite/139.html
    • Gość: zniechęcona TP SA masz rację TP SA już mnie tyle razy nabrało, że .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:54
      zrezygnowałam z usług TP SA (naliczali mi 2-krotne opłaty, nie otrzymałam od 3
      miesięcy korekty, nie zastrzegli mi numeru telefonu mimi, że prosiłam a
      następnie po kilku prośbach i zmianie nr telefonu naliczyli mi zapłatę za
      telefon mimo, że nie powinni itd.itd. zrezygnowałam z tych usług raz na
      zawsze).
      • omar1 Re:To wszystko nic. 24.03.06, 13:30
        • omar1 Re:To wszystko nic. 24.03.06, 13:35
          Juz kiedys to opisałem.Ja (xxxx) płaciłem przez dwa lata za Neo ,której wogole
          nie miałem.Mają kilkanascie telefonów nie zwracałem uwagi na tresc i numery
          koncowe.
          Kiedy to jednak odkryłem ,najpierw próbowano mi wmówic ,ze jestem chory.
          Pozniej jakas doopa(prosze mi wybaczyc styl) przyznała mi racje i kiedy
          zrezygnowałem przy okazji z trzech dodatkowych linii ,wyłączono mi
          wszystko.Nawet linie matkę.
          Przez tydzień byłem "głuchy" jak pień.Kiedy piszczałem juz z bolu bo z żadnym
          klientem nie mogłem sie skontaktowac,powiedziano mi ,ze i tak powinenem sie
          cieszyc bo zywkle po wyłaczeniu ,czas oczekiwania wynosi ok 30 dni.
          Dodam ,ze nigdy nie miałem zaległosci za tel w TPSA.
          Czy ktoś mi sie teraz dziwi ,ze wole nawet Aster (ktos nazwał go kupą)byle nie
          Tepse.
          tyle.
          • poconick Re:To wszystko nic. 26.03.06, 15:53
            omar1 napisał:

> Czy ktoś mi sie teraz dziwi ,ze wole nawet Aster (ktos nazwał go kupą)byle nie
            > Tepse.
            > tyle.

Ja sie nie dziwie.
            Wpierw bylam uwiazana do neo. Na 512 nie moglam nawet normalnie przez skype
            pogadac. Wciaz tracilam polaczenie z serwerem. A ich odswiezanie IP co 24h
            poprzez zrywanie polaczenia to absurd.

Uwolnilam sie od nich. w aster zaczynalam od 128mb (skype smigal ladniutko) -
            ale net poszedl w dol :] i mam teraz 1mb :)

W tp nadal mialam telefon :/ z troski o moje rachunki TP zmienila mi sama
            abonament na wyzszy. przeczekalam 2m-ce az wejdzie usluga telefonu z aster na
            budynek i pozegnalam sie z TP (oczywiscie z problemami samymi :/ )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka