Dodaj do ulubionych

Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa!

IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.14.* 13.12.02, 10:08
Zróbmy dla Kabatowców piękne, nowoczesne getto, ogrodzone złotym
murem i zasiekami z paltynowego drutu. W gettcie wszyscy będą
mieli złote identyfikatory, a psy Kabatowców będą załatwiać się
na pięknych, codziennie strzyżonych trawnikach.
Zróbmy im fontanny tryskające miodem i mlekiem i nakryjmy Kabaty
dachem z jedwabiu, pod którym będą fruwały rajskie ptaki.
Sklonujmy Arnolda Szwarcenegera i zapewnijmy im i ich
superinteligentnym dzieciom najlepszą ochronę. Oczywiście to
wszystko za ich podatki.
A nas, normalnych ludzi z płytowców, zostawmy w spokoju, dajmy
im wychodzić z psami do Lasu Kabackiego, nie budujmy sobie drogi
na łące i żyjmy sobie wszyscy spokojnie i szcześliwie, każdy w
swoim świecie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zielony ODŁĄCZYĆ SIĘ OD URSYNOWA IP: proxy / 157.25.128.* 13.12.02, 10:41
      Ja jako mieszkaniec "zielonego" Ursynowa chętnie bym się
      odłączył, bo mam dość płacenia na darmozjadów z blokowisk, także
      na Kabatach.
      Im wszystko zrobiła gmina, a ja nawet na gminnej drodze musiałem
      kłaść asfalt za własne pieniądze.
      • Gość: W betonie wyryte twarze... Re: ODŁĄCZYĆ SIĘ OD URSYNOWA IP: *.chello.pl 17.12.02, 09:29
        Buhahaha mieszkam na Ursynowie od urodzenia a na Starych
        Kabatach od 12 i nie mam zamiaru nic dzielic i nie wiem kto w
        padla na taki pomysl...aby odgradzac was od nas szarych
        blokow...to sie w glowie nie miesci ale jak chcecie to se
        walnijcie wielkie ploty na okolo tego Moczydla i innych
        burzujskich chatynek...pozdro...

• Gość: Fuga Re: ODŁĄCZYĆ SIĘ OD URSYNOWA IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 09.01.03, 21:52
        Gość portalu: zielony napisał(a):

> Im wszystko zrobiła gmina, a ja nawet na gminnej drodze musiałem
        > kłaść asfalt za własne pieniądze.

Kabatowcy maja asfalt, a takze zielen wylacznie za wlasne pieniadze. Cena metra
        kwadratowego mieszkania obejmuje zawsze koszty zagospodarowania terenu,
        przekazywane gminie przez kabackie spoldzielnie i deweloperow.
    • Gość: B_S Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: 217.153.39.* 13.12.02, 10:42
      Dla mnie - mieszkańca starej Pragi i Ursynów i Kabaty to
      wieśniaki z pod Grójca hehehe. Warszawa to się kończy na AL.
      Wilanoswkiej
      • Gość: zielony Widać, że B_S wypadł sroce spod ogona IP: proxy / 157.25.128.* 13.12.02, 11:31
        I ja, jako stary mokotowiak mieszkający na zielonym Ursynowie
        wstydzę się za takich analfabetów.
    • Gość: Baza Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: proxy / *.kartaikredyt.pl 13.12.02, 11:31
      Na tym starym ursynowie, blokowisku, jak to niektórzy nazywają
      jest park, alejki, piękne lampy oświetleniowe, fontanny, zielona
      trawa i odnowione elewacje. Jest czysto, miło i przyjemnie, a
      przede wszystkim jest "atmosfera". Ludzie się znają, przyjaźnią,
      nie są dla siebie anonimowi. Życzę wam wszystkim, tym na
      Kabatach, tego co my mamy na starym ursynowie.
      • Gość: xyz Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: proxy / 157.25.128.* 13.12.02, 11:52
        I to jest prawda!!!
      • Gość: ursynowianka Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.14.* 13.12.02, 13:10
        Myślę, że zielony jest zuuuupełnie zielony w kwestach dobrego
        wychowania, gdyż nazywanie biedniejszych ludzi, których nie stać
        na wiele rzeczy "darmozjadami" jest po prostu zwykłym chamstwem.
        A powszechnie wiadomo, że u napływowych mieszkańców Kabat łatwo
        o pieniądze a ciężko o kulturę (tzw. wiejski syndrom badylarza).
        Jestem z pochodzenia Krakowianką i w życiu nie przyszłoby mi do
        głowy obrażanie np. mieszkańców Nowej Huty.
        • Gość: phil Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.acn.waw.pl 13.12.02, 13:55
          Gość portalu: ursynowianka napisał(a):

> ...powszechnie wiadomo, że u napływowych mieszkańców Kabat łatwo
          > o pieniądze a ciężko o kulturę (tzw. wiejski syndrom badylarza).
          > Jestem z pochodzenia Krakowianką i w życiu nie przyszłoby mi do
          > głowy obrażanie ....

"Napłynołem" na Kabaty ( do Kabat) ze ścisłego śródmieścia Warszawy ( Trakt
          Króleski) i w życiu nie przyszłoby mi do głowy, że mieszkanki Krakowa
          tak "wysoką" kulturę reprezentują...
      • Gość: Larysa Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: 213.17.166.* 08.01.03, 16:02
        Gość portalu: Baza napisał(a):

> Na tym starym ursynowie, blokowisku, jak to niektórzy nazywają
        > jest park, alejki, piękne lampy oświetleniowe, fontanny,
        zielona
        > trawa i odnowione elewacje. Jest czysto, miło i przyjemnie, a
        > przede wszystkim jest "atmosfera". Ludzie się znają,
        przyjaźnią,
        > nie są dla siebie anonimowi. Życzę wam wszystkim, tym na
        > Kabatach, tego co my mamy na starym ursynowie.

Taaaaak, szczegolnie na ul. Szloc-Rogozinskiego:)W tych 15
        pietrowych blokowcach....
        Rzeczywiscie, mieszkalam tam 11 lat i wstyd bylo kogokolwiek
        zaprosic, bo syf i smrod na klatkach schodowych, co jakis czas
        palila sie winda a blokersi z nudow wowczas chlali, zaczynali
        krasc co sie dalo a teraz polowa z nich albo siedzi albo umarla
        z przedawkowania. Wiekszosc wyrosla na dealerow.
        Nie pisze tego ze zlosciwosci, to niestety smutna prawda.
        Dobrze, ze sie przeprowadzilam...
        Mieszkam teraz na Kabatach, gdzie rzeczywiscie nie widac
        nudzacej sie mlodziezy,na moim ogrodzonym osiedlu znajduja sie
        rowno przystrzyzone trawniki, ochrona dba o porzadek i spokoj a
        klatka schodowa pachnie...to mnie cieszy...
        Nie chcialabym, zeby moje dzieci narazone byly na takie
        towarzystwo.

Niestety zaleznosc jest prawdziwa, ze jak sie czegos nie kupi za
        ciezko zarobione pieniadze to sie o to nie dba...
        Dlaczego teraz mieszkam w budynku, ktory nie smierdzi, nie ma
        wyrwanego domofonu, nie jest pobazgrany??? Dlatego, ze kazdy
        lokator zaplacil za to i szanuje swoja wlasnosc.

"Stary" Ursynow to blokowiska gdzie znajduja sie mieszkania
        darowane, to klebowisko ludzi wymieszanych z roznych warstw
        spolecznych.

Na Kabatach po prostu nie mieszkaja ludzie, ktorych na to nie
        stac...
    • Gość: phil Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.acn.waw.pl 13.12.02, 13:45
      Gość portalu: ursynowianka napisał(a):

> Zróbmy dla Kabatowców piękne, nowoczesne getto, ogrodzone złotym
      > murem i zasiekami z paltynowego drutu. W gettcie wszyscy będą
      > mieli złote identyfikatory, a psy Kabatowców będą załatwiać się
      > na pięknych, codziennie strzyżonych trawnikach....

Niestety cały ten "wątek" mocno odszedł od głownego tematu i zamienił się w
      prostacką pyskówkę na tem kto jest lepszy? komu lepiej? A nie o to chodziło.

Na marginesie przypomnę tylko,że Ursynów powstawał jako osiedle Mokotowa i
      przez wiele lat jako część Mokotowa funkcjonował. Teraz "Ursynowianie" tak
      chętnie podkreślają swoją odrębność, ale broń boże nie pozwolą się od tego
      Ursynowa nikomu oderwać...ciekawe czemu?!

ps. a tak na mrginesie, z czystej cikawości IP...kprm.gov.pl to Komitet
      Polityczny Rady Ministrów ....czy jakaś inna część władzy do obywateli tak
      pięknie przemawia?

• Gość: Pak Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.acn.waw.pl 14.12.02, 08:37
        Gość portalu: phil napisał(a):

> ps. a tak na mrginesie, z czystej cikawości IP...kprm.gov.pl to Komitet
        > Polityczny Rady Ministrów ....czy jakaś inna część władzy do obywateli tak
        > pięknie przemawia?
        >
        kprm to Kancelaria Prezesa Rady Ministrów, a IP 158.66.14.* to Centrum
        Informacji Gospodarczej Ministerstwa Gospodarki

• Gość: david Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.02, 09:00
        traktuję sprawę jako przykład sezonu... ogórków konserwowych (jest zima,
        świeżych nie ma). I trzymając się konwencji tego zgiełku o nic, podpowiem
        mieszkańcom Kabat naturalny kierunek ich secesji; do Piaseczna lub Lesznowoli.
        Tam też się wiele i nowocześnie buduje i chyba lepiej znosi prowincjonalne
        kompleksy. Sam kupiłem mieszkanie na osiedlu Jary, bo wolałem tutaj mieć 85
        metrów kw., niż na Kabatach 56. ot, co.
    • Gość: buthed Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: 217.11.133.* 13.12.02, 14:16
      Spoko, autostrada i tak podzieli Ursynow na dwie czesci i bedzie
      po klopocie.
    • Gość: Piotr Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: proxy / *.radio.com.pl 13.12.02, 15:34
      Czytam argumenty miszkańców Kabat, i nie widzę ich potwierdzenia
      w rzeczywistości. Tam tak samo są bloki, też dochodzące do 8-10
      pięter, też się tam ludzie na kupie gnieżdżą. No chyba, że
      istnienie podwórka - studni odróżnia kamienicę od bloku i czyni
      ją lepszą.
      Poza tym, nie ma możliwości oddzielenia Kabat od reszty
      Ursynowa, są i będą obok siebie. Co da podział czysto
      administracyjny?
    • Gość: Piotr Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: 130.37.60.* 13.12.02, 15:57
      Co za bzdurny artykul ! Mieszkalem na Ursynowie, teraz mieszkam
      na Kabatach i nigdy nie slyszalem, zeby komus zalezalo na
      podziale Ursynowa. Jakis gryzipiorek chyba nie wyropbi normy
      artykulow na ten miesiac i nie mial pomyslu o czym napisac, stad
      ten "artkulik".
    • Gość: megi Ludzie, skąd w was tyle jadu?! IP: *.prosoft.com.pl 13.12.02, 18:31
    • Gość: mania Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.chello.pl 13.12.02, 18:57
      mieszkam na kabatach od 12 lat.. budynki przy ul. rosoła bardziej przypominają
      PRLowskie bloki niż nowoczesne, "śliczne", chronione osiedle.. a blokersów mamy
      tu pod dostatkiem..
      cały ten pomysł z podziałem jest chory..
    • Gość: Lukas436 Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 22:32
      Niech się odłączą. Wtedy będzie to Wieś Kabaty Na Która Będzie
      Dojeżdzała Jedna Linia 7xx. Za Metro Na Stacji Kabaty Będzie
      Trzeba Płacić Jak W Strefie Podmiejskiej. Mnie Ten Pomysł Się
      Podoba.
      • Gość: phil Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.acn.waw.pl 14.12.02, 13:26
        Gość portalu: Lukas436 napisał(a):

> Niech się odłączą. Wtedy będzie to Wieś Kabaty Na Która Będzie
        > Dojeżdzała Jedna Linia 7xx. Za Metro Na Stacji Kabaty Będzie
        > Trzeba Płacić Jak W Strefie Podmiejskiej. Mnie Ten Pomysł Się
        > Podoba.

I po co tak bredzić? Jak sie Ursynów odłączył od Mokotowa to się stał wsią?
        zaczeła tam dojeżdzać jedna linia 7xx? Płaciłeś z bilet ja w stefie
        podmiejskiej?
        • Gość: Roman Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 14.12.02, 22:02
          Jako urodzony Warszawiak (górny Mokotów)obecnie mieszkający na Kabatach uważam,
          że Kabaty powinno się odgrodzić z następujących powódów:

Jest to skupisko fatalnie zaprojektowanycch i zbudowanych bloczków, gdzie
          sąsiedzi zaglądają sobie do okien. Nie ma parków, skwerów jest za to HiT,czy
          jak kto woli już Tesco. Samochodów więcej jak w centrum. Należałby tu
          wprowadzić parkowanie płatne, ale w godz. 18.00-8.00 rano. Przejechać nie
          można po za ciasnych i zastawionych samochodami uliczkach. Dzielnicę zajmują w
          większości napływowi z małych i średnich miasteczek i wsi, kórzy załapali się w
          większości jako spredawcy rzeczy wszelakich, którym dali furę i komórę, którym
          się wydaje się są nie wiem kim. Zadzierają nosa, są chamscy i wszystkich inych
          mają gdzieś. Dlaczego? Wyobrażacie sobie jakie wrażenie taka fura i komóra
          robi w ich miasteczku? Kabaty niby są pod lasem, ale wejścia do lasu są
          jedynie dwa ma dwóch krańcach Kabat w odległości ponad dwóch kilometów jedno od
          drugiego. Rano są tu potworne korki w kierunku centrum pomimo metra. Ludzie
          masowo się stąd się wyprowadzają (ja zresztą też to zaraz zrobię). W ciągu
          dwóch ostatnich lat ceny mieszkań tu spadły o prawie 40%!!! Betonu jest tyle,
          że nawet psy nie mają gdzie się załatwiać. Rodzice małych dzieci nie mają
          gdzie pójść na spacer z nimi. W centrum są przynajmniej Łazienki, ogród Saski,
          Ujazdowski itd. A w Kabatach jeszcze się buduje i buduje. Gratuluję władzom
          ś.p. Gminy Urysnów, który wymyśliły taką zabudowę, przy której pokomunistyczne
          bloki Ursynowa wydają wręcz fantastyczne - jest przestrzeń i jest zielono. Ale
          do czasu - tam też rozpoczął się proces dogęszcania i będzie tam jak na
          Kabatach. Nie ma tu blokersów? Poczekajcie kilka lat jak dorosną obecne
          jeszcze małe dzieci chamskich sprzedawców. Za kila lat będzie tu slums.

• okruszek_1 Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! 15.12.02, 15:26
            Wiecie co, dla mnie najgorsze jest to, ze w Gazecie, pocili nasze wypowiedzi,
            czasami zmieniajac ich tresc. Z mojej ironicznej wypowiedzi wyszedl jakis glupi
            wywod. Wzieli poczatek i koniec wypowiedzi i nadali jej nowy sens!!! Dzieki
            wielkie!!!!
            • Gość: phil Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.acn.waw.pl 15.12.02, 19:50
              Gość portalu: Alekloco napisał(a):

> Pryzpominam Ci, że wcześniej nie było Ursynowa, był tylko Mokotów, ale to tak
              > na marginesie.

Wiem i sam uzywałem tego argumentu przedstawiając propozycję utworzenia z
              Natolina , Wyżyn i Kabat odrębnej dzielnicy pod nazwą Natolin. Przypominałem
              nieprzejednanym i zapiekłym obrońcom jednosci Ursynowa,ze Ursynów był tylko
              osiedlem Mokotowa i jak stał się kiedys odrębną gminą to jakoś nikt na
              Mokotowie włosów z głowy sobie nie wyrywał. "jak Kali zjeść komus krowa to
              dobrze ale jak Kalemu zjeść to zle" ?

> Ul. Filipiny PłaskowickIEJ poligloto.

Jeśli już koniecznie chciałeś mnie obrażać to trzeba było napisać "polonisto",
              bo z tym poliglotą to strzeliłeś jak kulą w płot, poliglota to człowiek który
              włada wieloma OBCYMI językami. Ale co do sedna czyli "PłaskowickIEJ" to masz
              racje, tylko jest to tak zwana hiper poprawność. A jest jeszcze coś takiego jak
              uzus jezykowy...

> Mylisz się w prawie każdym punkcie. Po pierwsze, zieleni miejskiej jest
              więcej na starych osiedlach.

Na pewno na Natolinie jest więcej zieleni niż na Imielinie albo Stokłosach.
              Przypominam po raz enty,ze nie proponowałem oderwac tylko Kabat ale cały
              NATOLIN, WYŻYNY i szeroko rozumiane KABATY. Zresztą zieleń nie była tu
              najważniejsza.

> architekci w latach 60-tych, 70-tych i 80-tych mieli nieograniczoną
              przestrzeń.

Mieli fakt. Szkoda, ze nic nie potrafili z tym zrobić. moje dziecko jeszcze
              roku nie miało a juz potrafiło rozsypywac klocki na dywanie....

> W latach 90-tych mają działki, którymi są ograniczeni, i na których muszą
              > zarobić.

Czyli mają teraz trudniej. Trzeba kombinować innymi słowy trochę pomysleć i
              popracować a nie składać klocki przywiezone z fabryki domów

> Jeśli te pudła które powstają na Kabatach nazywasz kamienicami, to
              > moim zdaniem coś z Tobą nie tak. Owszem, mają cechy kamienic,ale raczej tylko
              > te negatywne - pseudo-studnie jako podwórka, mało przestrzeni i naćkane jak
              > mało gdzie.

Po pierwsze po raz kolejny przypominam ( własciwie po co ? ) ,ze nigdzie nie
              napisałem którą część Ursynowa uważam za lepszą a którą za gorszą i że w ogóle
              nie o to chodzi. Pisałem tylko,ze to dwie różne części które mogą aspirowac do
              roli samodzielenych dzielnic. Z wiekszości listów moich mało uprzejmych
              adwersarzy - także twojego - wynika, ze te częśći róznią się w waszej opinii
              jeszcze bardziej niz ja początkowo myślałem. Macie tyle złego do powiedzenia o
              nowych osiedlach i ich mieszkancach i tyle dobrego o starych, że cały czas nie
              moge tylko zrozumieć dlaczego tak usilnie chcecie nadal mieszkać z nami w
              jednej dzielnicy? schizofrenia jakaś czy co?

A co do nackania itp. to zależy od domu, osiedla bywa róznie , na moim domy i
              zajmują 30 procent działki. Nie wim czy to jest nackanie. A "studnie" mam z
              widokiem na las. A co do negatywnych związków ze starymi kamienicami to jest
              jeszcze jedna, w mojej żadne mieszkanie nie jest mniejsze niż 100 m. i
              obrzydliwie wysokie są 3 i pół m..

> Prywatne to one nie są ale spółdzielcze, a to jest pewna różnica, nawet mimo
              > tego, że spółdzielnie nie są własnością skarbu państwa.

Zdecydowana większość to własność hipoteczna. Nawet jesli były budowane przez
              spółdzielnie to zostały przewłaszone. Czasmi są jeszcze administrowane są przez
              spółdzilenie ale systematycznie dom po domu zarząd przejmuja wspólnoty
              mieszkaniowe.

> Owszem Kabaty i Natolin to klasa średnia... ale w postaci najemnej sily
              > roboczej... Nie mowie o robotnikach. Mowie owszem o bialych kolnierzykach,
              > ale raczej z nizszych stanowisk (...) Na Kabatach tez beda wykluczeni, o
              > czym goraco Cie zapewniam.

Ot typowe polskie piekiełko. Nie lubimy jak ktoś zarabia troszkę lepiej od
              sąsiada...bezinteresownie przypierdzielic mu trzeba...gorąco zapewnić ,ze
              biedzie mu gorzej....

i jak tu się od szanownego sąsiada tak na wszelki wypadek nie odgrodzić, chocby
              płotkiem małym, zwyczajnie strach, że pokąsa.

pozdrawiam phil.

• Gość: żbikol Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.chello.pl 17.12.02, 09:32
                jak dla mnie Ursynow to Stoklosy Imielin Natolin Kabaty...i tak
                jest najlepiej jak jest po co to dzielic???? Jaki jest w tym
                sens i tak nikt logicznie myslecy nie zgodzi sie na jakies
                dzielenie Ursynowa...To jest paranoja a nie pomysl...
    • Gość: hl Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.02, 02:17
      a moze jakby ta gmina moloch byla troche mniejsza to po pieciu
      latach od rozdzielenia ursynow blokowisko juz nie bylby
      ursynowem, blokowiskiem?????
    • Gość: Paweł Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.acn.pl / 10.69.2.* 22.12.02, 10:09
      Ze wszystkich komentarzy najbardziej podoba mi się ten, gdzie zdemaskowana
      zostaje autorka wątku, niezbyt chyba rozgarnięta urzędniczka państwowa.
      Co do tematu, to w pierwszej chwili myślałem, że to kobiety chcą się odłączyć
      od Ursynowa. To by była prawdziwa tragedia...
      Pozdrawiam
    • Gość: virt Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 23:14
      chyba nie maja o czym pisac i zaczynaja bredzic
    • Gość: Wyłącznik Odłączyć Las Kabacki od Kabat! IP: *.kalisz.mm.pl 23.12.02, 15:25
      Może jeszcze coś się da odłączyć.
    • Gość: kaBAty Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.01.03, 21:09
      Jestem jak najbardziej za odłączeniem naszych cudownych Kabat od
      zasyfionego i niebezpiecznego ursynowa ale widzę 2 problemy. 1-
      plomby, nowe kamienice ulokowane pomiedzy starymi blokami-
      ciągną się wzdłuż KENu, Belgradzkiej itp- mieszkania nowe,
      ludzie spokojniejsi więc powinni nalezeć do Kabat ale niestety
      znajdują się pośród blokowisk a z drugiej strony na rogu
      Wąwozowej i Rosoła znajdują się bloki sprzed 90 roku.. a nie
      mozna przecież podzielić ursynowa "w kratkę"?! Druga kwestia to
      Tesco (do niedawna HIT)- jest to największy syf na kabatach,
      przyciąga zdegenerowaną żulię niemającą nic do roboty w
      blokowisku na KAbaty. Kiedyś było bezpiecznie i spokojnie w
      100%, teraz pod Tesco nietrudno zauważyuć bandy dresiarzy i
      innych mętów nie pasujących do naszego spokojnego osiedla!
      • Gość: Z Imielina Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 09:25
        Może by tak podzielić cały Ursynów. Od wielu lat obserwuję
        mieszkańców Ursynowa z pozycji domków na Imielinie i
        rzeczywiście poziom chamstwa rośnie wraz z rozbudową.Ma się
        wrażenie że podobnie jak to było na osiedlach na Bródnie,
        sprowadza się coraz więcej różnych "elementów" nawet z całej
        Polski. Ale jest przecież demokracja i każdy może mieszkać gdzie
        chce. Proponuje jednak zobaczyć co się dzieje na drogach
        dojazdowych przez Ursynów na Śródmieście czy w kierunku
        Piaseczna. Od kiedy powstały Kabaty , na skrzyżowaniach są
        wypadki, same wymuszenia na czerwonym świetle. Jednym słowem
        ćwoki. Proponuję wydzielić Kabaty, ale także z drogami.Niech
        sobie wybudują własne drogi. Niech jeżdzą gdzie indziej jak
        niepotrafią. Niech także nie zapaskudzaja lasu Kabackiego. bo
        kiedy "ich " nie było to , las był czysty.
        • Gość: Dyzio Re: Kabaty chcą się odłączyć od Ursynowa! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 18:21
          Jako urodzony mokotowianin a napływowy ursynowianin uważam generalnie tąże
          dyskusję (poza wątkami informacyjno martyrologicznymi)za wysoce moczopędną -
          zupełnie jak w szczycie sezonu ogórkowego. Ale duży plus dla zdemaskowania
          biurwy, która za nasze pieniądze (bo urzędy i tam zatrudnieni opłacane są z
          naszych podatków) zamiast robić co należy buszuje po internecie. Jedyna
          nadzieja, że u niej tysz pełna kontrol co do korzystania z internetu i niedługą
          ją namierżą i wyałtują - Howgh !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka