zwierz.alpuhary 03.04.06, 08:54 taką nową świecką tradycję zainicjował dziś właściciel zielonej Hondy na jednym z trawników koło mojego bloku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papasan Re: Parkowanie na trawniku 04.04.06, 14:36 Wrzuc mu na dach mokrą bułkę , ptaki się najedzą, właściciel hondy nie będzie juz tam parkował a lakiernik będzie miał zarobek Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Parkowanie na trawniku 04.04.06, 19:30 po południu już go nie było, ale to dobry pomysł na przyszłość:) zaznaczam że miejsc na parkingu nie brakowało ale temu pacanowi najwygodniej było na trawniku Odpowiedz Link Zgłoś
justynafi Re: Parkowanie na trawniku 06.04.06, 11:39 Z całym szacunkiem może tych miejsc parkingowych nie brakowało kiedy Ty wyglądałeś przez okno. Sytuacja mogła zupełnie inaczej wyglądać kiedy chciał zaparkować właściciel zielonej hondy. Wiem jak to jest, bo sama czasami szukam miejsca. A zdarzało się mi już niestety parkować prawie pod samą Willą Anną :( Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Parkowanie na trawniku 06.04.06, 16:39 przechodziłem koło tego auta a miejsce do parkowania zawsze można znaleźć, choć czasem trzeba poszukać trochę dalej. Parkowanie na trawniku jest w każdym razie nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pasiaczek123 Re: Parkowanie na trawniku 06.04.06, 19:08 Tak parkowanie na trawniku to kiepski pomysł bo po paru takich manewrach trawnika BRAK! Ale zwracam uwage ze mokra bułka ktora mialaby wyladowac na dachu tego auta to jeszcze gorszy pomysł. Ja osobiscie w Wigilie zeszlego roku zaparkowałem auto na ul. Klarysewskiej za domem poprawczym, mialem wtedy duze auto i zajalem dwa miejsca parkingowe, moje auto zostało potraktowane klejem! Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Parkowanie na trawniku 06.04.06, 20:34 Ja osobiscie w Wigilie zeszlego roku zaparkował > em auto na ul. Klarysewskiej za domem poprawczym, mialem wtedy duze auto i zaja > lem dwa miejsca parkingowe, moje auto zostało potraktowane klejem! z tym klejem to faktycznie chamski wybryk, ale bułka moim zdaniem byłaby OK a najlepszym rozwiązaniem byłyby jakieś barierki uniemożliwiające niszczenie trawników, choćby takie jakie zamontowano przy Gołkowskiej w zeszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Parkowanie na trawniku 06.04.06, 23:00 > a najlepszym rozwiązaniem byłyby jakieś barierki uniemożliwiające niszczenie > trawników, choćby takie jakie zamontowano przy Gołkowskiej w zeszłym roku czyżbyś był miłośnikiem słupków? a poważniej: parkowanie na trawniku to beznadzieja. co to za problem zaparkować sto metrów dalej? zastawione chodniki też działają mi na nerwy... Odpowiedz Link Zgłoś
klusek661 Re: Parkowanie na trawniku 06.04.06, 23:31 Mnie bardziej denerwuje niedbałe parkowanie i zajmowanie więcej niż jednego miejsca. Oczywiście pod warunkiem, że nie masz dużego samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
klusek661 Re: Parkowanie na trawniku 06.04.06, 23:32 Jeśli pod pojęciem "dużego auta" rozumiesz po prostu kombi to rozumiem tego "klejowca". Odpowiedz Link Zgłoś
pasiaczek123 Re: Parkowanie na trawniku 07.04.06, 21:24 Nawet jesli byłby to maluch ktory zajmowałby dwa miejsca nie traktuje sie czyjegos auta klejem! Wystarczyłoby napisac kartke upominajacą! A ten Cham napisał kartke i przykleił ją klejem do auta ktory wszystko zapaprał, potem kilkukrotnie stawiałem auto w ten sam sposob i czekałem na tego dowcipnisia probowałem wypatrzec kto jest taki odwazny, bo naprawde chciałbym temu Panu popatrzec w oczy i zapytac sie czy to jedyne rozwiazanie jakie przyszło mu do głowy! Odpowiedz Link Zgłoś
ols znowu stoi 12.04.06, 09:26 podpieprzyłem buraka straży miejskiej. mam nadzieję że go odholują ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: znowu stoi 12.04.06, 11:54 ja też:) Ale teraz już chyba nie odholowują, robią zdjęcie (jako dowód) i naklejają znaczek z aparatem fotograficznym a mandat wysyłają pocztą, widziałem to kiedyś na Sobieskiego Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary bajdełej 12.04.06, 11:59 artykuł z dzisiejszej Stołecznej. Nielegalne parkingi znowu mają być trawnikami Katarzyna Wójtowicz 11-04-2006 , ostatnia aktualizacja 11-04-2006 22:49 Warszawskie trawniki zmieniły się przez zimę w nielegalne parkingi. Kierowcy rozjeżdżający zieleń mają być teraz karani. - Będziemy im wlepiać nawet 500 zł grzywny - zapowiada Adam Godlewski ze straży miejskiej Ludzie nic sobie nie robią z zakazów i trawniki pod moim domem traktują jak bezpłatne parkingi - skarży się Andrzej Stefaniak, mieszkaniec ul. Oskara Langego na Mokotowie. Pan Andrzej rok temu postanowił walczyć z uciążliwymi kierowcami. Odgrodził kawałek ziemi siatką i stworzył tam parking. - Sam jestem kierowcą. Myślałem, że jak ludzie będą mieli gdzie parkować, problem się skończy. Niestety, część okolicznych mieszkańców nadal zostawia samochody na ostatnich skrawkach zieleni - mówi. Rozjechane przez samochody trawniki to problem całego miasta. Do tej pory kierowcy byli bezkarni, bo strażnicy miejscy nie mogli wlepiać mandatów za parkowanie na ziemi, na której nie ma zieleni. - Teraz się to zmieni. Możemy karać mandatami od 20 do 500 zł. Uprzedzam, że będziemy wlepiać raczej wysokie grzywny - mówi Adam Godlewski, rzecznik prasowy straży miejskiej. Za miesiąc Zakład Oczyszczania Miasta chce odnowić wszystkie trawniki. - Mamy pod opieką 1240 hektarów pasów zieleni przy jezdniach. Wymienimy tam ziemię i zasiejemy trawę. Prawie połowę trawników odgrodzimy metalowymi płotkami. To jedyny sposób, żeby udaremnić kierowcom wjazd samochodem - zapowiada Iwona Fryczyńska, rzecznik ZOM. Dodaje, że co roku trzeba odnawiać około jednej trzeciej trawników, na których przez zimę kierowcy urządzili sobie miejsca do parkowania. Większość z nich tłumaczy, że nie ma gdzie postawić auta. - Najgorzej jest przy dużych biurowcach, targowiskach i centrach handlowych. Ale dzwonią też ludzie, którzy dbają o zieleń i chcą mieć pod oknem trawę i kwiaty - mówi Iwona Fryczyńska. Osoby, którym zależy na zieleni w mieście, twierdzą, że kierowcy są po prostu leniwi. - Można pojechać dziesięć metrów dalej i znaleźć wolne miejsce na parkingu. Jednak ludziom zwyczajnie się nie chce. Mam nadzieję, że wysokie grzywny to zmienią - mówi pan Marek z ul. Domaniewskiej na Służewcu. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3276478.html Odpowiedz Link Zgłoś
szczurwa Re: Parkowanie na trawniku 15.04.06, 23:53 Zacznijmy robić zdjęcia barbarzyńcom. Fotke mailem do WRD wraz z wnioskiem o ściganie i chłopcy mają kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś