Dodaj do ulubionych

DERBY !!!!

04.04.06, 17:19
CZas zaczac temat:)
Choc nie ma w zasadzie o czym pisac.
300 biletow dla Legii a dla wlasnych kibicow :
"Z uzyskanych z KSP Polonia Warszawa informacji wynika, że nie będzie w
wolnej sprzedaży biletów na mecz derbowy. Bilety będą rozprowadzane wśród
kibiców Polonii tylko i wyłącznie dla grup rozpoznanych"

W zwiazku z tym typerk o ilosc widzow proponuje :)
1000?

Najciekawszy mecz Polonii na wlasnym boisku.Mecz ktory moglby oznaczac dla
Polonii nowych kibicow...a oni z tego rezygnuja
Obserwuj wątek
    • Gość: PawełB Re: DERBY !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:50
      W sumie nie chce mi się w to wnikać, ale jednak.

Bo są dwa podstawowe argumenty

1. Nie mamy najlepszej opinii i nie ma się co oszukiwać.
      Coś niecoś kibice (pseudo?) Legii tam spalili. Niestety.

2. Rachunek ekonomiczny. Przecież to czysty zysk dla Polonii.
      Im więcej tam legionistów przyjdzie tym dla nich lepiej.

Mnie to ryba, takich jak ja (ponad 20 lat na Legii) nazywa się
      piknikowcami. Ze względu na komfort obejrzenia meczu na Konwiktorską się
      nie wybieram. Boję się, że tam nic nie zobaczę - dymy,flagi,ganianki
      - za stary jestem na to. Ale nie powiem, nawet w C+ miło sie robi
      gdy słychać doping dla swoich. Reasumując kto chce niech wali tam
      drzwiami i oknami i niech wspiera drużynę Wdowczyka.
      Ja będę kibicował w kapciach, sorry.

Typerka Atoba nie obstawiam, zbyt wiele zależy od działaczy
      a nie od kibiców.
      • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 04.04.06, 22:21
        Mam nadzieję, że znów będzie marsz legionistów na Konwiktorską i oby jak
        najwięcej kibiców wzięło w nim udział, oby jak najwięcej legionistów stawiło
        się pod stadionem Polonii. Bez rozpierduchy, bez awantur, tak zupełnie
        spokojnie. Tak dla zasady.
      • atob Re: DERBY !!!! 05.04.06, 03:40
        Gość portalu: PawełB napisał(a):

> W sumie nie chce mi się w to wnikać, ale jednak.
        >
        > Bo są dwa podstawowe argumenty
        >
        > 1. Nie mamy najlepszej opinii i nie ma się co oszukiwać.
        > Coś niecoś kibice (pseudo?) Legii tam spalili. Niestety.

Nie wiem jak TY . Ja tam bylem wtedy.
        I przed meczem musialem sie chowac za bilbordem na plocie. Przed kamieniami
        lecacymi z terenu KSP Polonia.
        Ale to zapewne krasnoludki rzucaly.
        Kto sieje wiatr zbiera burze...

> 2. Rachunek ekonomiczny. Przecież to czysty zysk dla Polonii.
        > Im więcej tam legionistów przyjdzie tym dla nich lepiej.

hahhahahah

> Mnie to ryba, takich jak ja (ponad 20 lat na Legii) nazywa się
        > piknikowcami. Ze względu na komfort obejrzenia meczu na Konwiktorską się
        > nie wybieram. Boję się, że tam nic nie zobaczę - dymy,flagi,ganianki
        > - za stary jestem na to. Ale nie powiem, nawet w C+ miło sie robi
        > gdy słychać doping dla swoich. Reasumując kto chce niech wali tam
        > drzwiami i oknami i niech wspiera drużynę Wdowczyka.
        > Ja będę kibicował w kapciach, sorry.

Tak ogolnie to takie podsumowanie i mnie dotyczy;)
        Bylo kiedys ...
        Teraz to czlowiek jest inny:)
        Juz -O zgrozo!!!!- stwierdza ze sa wazniejsze sprawy.

> Typerka Atoba nie obstawiam, zbyt wiele zależy od działaczy
        > a nie od kibiców.

Blad.
        Bardzo wiele zalezy od kibicow.Prtnajmniej "niektorych":)
    • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 05.04.06, 17:00
      wielkapolonia.pl/polonia_news_pl/szablon.php?page=showcomments&id=299
      No to chyba widzimy się na Głównej :)
      • kazuyoshi78 Re: Bilety w wolnej sprzedaży 05.04.06, 17:03
        Czyli jednak da się kupić bilet. A Stołeczna sieje dezinformacje.
        • gienia.gienia Re: Bilety w wolnej sprzedaży 06.04.06, 09:10
          kazuyoshi78 napisał:

> Czyli jednak da się kupić bilet. A Stołeczna sieje dezinformacje.
          Pokarzemy dziadygom z poloni jak sie zwycienrza !!!!
        • atob Re: Bilety w wolnej sprzedaży 06.04.06, 09:29
          www.youtube.com/watch?v=YT2SqJ4wTeg&search=poland
          Bilety biletami:)
          • Gość: ziggy Re: Bilety w wolnej sprzedaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:27
            no widac, ze gdyby nie psy to mielibyscie mile popoludnie:-) Teraz bedzie nas
            jeszcze wiecej!
            • pawelek.s Re: Bilety w wolnej sprzedaży 06.04.06, 13:35
              Co na bileciki znów nie ma kaski??? Trzeba poczekac aż się sezon na jabłka w
              Grójcu zacznie????
              • mike_ Re: Bilety w wolnej sprzedaży 06.04.06, 14:54
                pawelek.s napisał:

> Co na bileciki znów nie ma kaski??? Trzeba poczekac aż się sezon na jabłka w
                > Grójcu zacznie????

tak zwany Wujek Staszek mistrz ciętej riposty się w końcu odnalazł....
                • Gość: KSPfan do inteligentnych inaczej z (L) :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 15:28
                  -dostaliscie 300 biletow,bo to 5%pojemnosci stadionu(chcecie wiecej to wybudujcie nam stadion),sa to zalecenia z PZPN-u,
                  -nikt wam nie pojdzie na reke z wejsciowkami(czyli przyzna wiecej),bo prezentujecie rynsztokowy poziom kultury osobistej,NIKT NIE MA DO WAS ZAUFANIA, TRZEBA SOBIE NA TO ZAPRACOWAC,
                  -normalny,kulturalny kibic legii bedzie ogladał to spotkanie w tv lub sledził w inny sposob(oni sie was wstydza,sa to słowa mojego kumpla legionisty),
                  -wasza ewentualna wyprawa w wiekszej grupie pod K6 to bedzie jawna prowokacja i okazja z waszej strony do zadym !!!
                  -mecz odbywa sie na Konwiktorskiej,wiec pamietajcie kto tu jest gospodarzem,a kto gosciem !!! (we własnym domu tez wam ktos nakazuje co macie robic ?)
                  • kazuyoshi78 Re: do inteligentnego inaczej z KSP 06.04.06, 15:42
                    > -dostaliscie 300 biletow,bo to 5%pojemnosci stadionu(chcecie wiecej to
                    > wybudujcie nam stadion),sa to zalecenia z PZPN-u,

Może się mylę, ale coś mi się wydaje, że PZPN nakazuje oddawac kibicom gości
                    _co najmniej_ 5% pojemności stadionu, a więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby
                    w uzasadnionych przypadkach oddac gościom więcej.

> -nikt wam nie pojdzie na reke z wejsciowkami(czyli przyzna wiecej),bo
                    > prezentujecie rynsztokowy poziom kultury osobistej,NIKT NIE MA DO WAS
                    > ZAUFANIA, TRZEBA SOBIE NA TO ZAPRACOWAC,

Niezły z ciebie hipokryta tak nawiasem mówiąc. Mamm nadzieję, że kumasz, o co
                    biega.

> -normalny,kulturalny kibic legii bedzie ogladał to spotkanie w tv lub sledził
                    > w inny sposob(oni sie was wstydza,sa to słowa mojego kumpla legionisty),

Wymacz, ale nie tobie oceniać, który z kibiców Legii jest "normalny"
                    tudziez "kulturalny". Dla mnie najzupełniej normalne jest to, że kibic chce
                    obejrzec mecz swojej drużyny na stadionie, a nie w TV.

> -wasza ewentualna wyprawa w wiekszej grupie pod K6 to bedzie jawna prowokacja
                    > i okazja z waszej strony do zadym !!!

Okazję do zadym stwarzają przede wszystkim wasi działacze, przyznając kibicom
                    Legii tylko 300 biletów przy znacznie większym zapotrzebowaniu. To oni
                    prowokują wszystkie te nieciekawe sytuacje, które mogą się zdarzyć w związku z
                    meczem.

Oczywiście najłatwiej zwalić wszystko na kibiców Legii, hipokryci już tak mają.

> -mecz odbywa sie na Konwiktorskiej,wiec pamietajcie kto tu jest gospodarzem,a
                    > kto gosciem !!! (we własnym domu tez wam ktos nakazuje co macie robic ?)

Przede wszystkim mecz odbywa się w Warszawie, a gospodarzem w Warszawie
                    jesteśmy _my_.
                    • Gość: kixx Re: do inteligentnego inaczej z KSP IP: *.acn.waw.pl 06.04.06, 16:16
                      dobra,nie nadymaj sie juz Hiroshito
                      bylem pod Polonia i i widzialem sporo kibicow Legii kupujacych bilety

Jestem pod wrazeniem kultury i poczucia humoru ,jaki prezentowali
                      • atob Re: do inteligentnego inaczej z KSP 06.04.06, 17:21
                        Kiks po czym poznanles ze sa to kibice Legii?:)
                        Mieli szaliki?:)
                        • Gość: kixx Re: do inteligentnego inaczej z KSP IP: *.acn.waw.pl 06.04.06, 19:43
                          kupiles???
                      • kazuyoshi78 Re: do inteligentnego inaczej z KSP 06.04.06, 18:32
                        > dobra,nie nadymaj sie juz Hiroshito
                        > bylem pod Polonia i i widzialem sporo kibicow Legii kupujacych bilety
                        >
                        > Jestem pod wrazeniem kultury i poczucia humoru ,jaki prezentowali

Prawda jest taka, ze i my i wy jesteśmy w swojej masie takimi samymi chamami,
                        prostakami i zakapiorami. Tak Kixxie, jesteśmy w gruncie rzeczy tacy sami,
                        jesteśmy ulepieni z tej samej gliny, jedynie w skutek róznych okoliczności
                        życiowych kibicujemy innej drużynie, ale poza tym jesteśmy siebie warci. Więc
                        po co te wzajemne przytyki? I tak zawsze będzie to na zasadzie "przyganiał
                        kocioł garnkowi".
                        • Gość: kixx Re: do inteligentnego inaczej z KSP IP: *.acn.waw.pl 06.04.06, 19:31
                          byc moze
                          z niektorych wychodzi chamstwo w tlumie,z drugich nie
                          kazdy niech mowi za siebie

ze mnie jesli juz to wychodzi cham na forum:)

ps.szalikow nie mieli
                          • kazuyoshi78 Re: do inteligentnego inaczej z KSP 06.04.06, 19:59
                            > byc moze
                            > z niektorych wychodzi chamstwo w tlumie,z drugich nie
                            > kazdy niech mowi za siebie
                            >
                            > ze mnie jesli juz to wychodzi cham na forum:)

Ano widzisz, gdzieś jednak wyjść musi :)

OK, każdy mówi za siebie, ja pisałem o tzw. masie, czyli profilu uśrednionym.
                    • Gość: KSPfan Re: do inteligentnego inaczej z KSP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:47
                      "Przede wszystkim mecz odbywa się w Warszawie, a gospodarzem w Warszawie
                      jesteśmy _my_."- hehe no przeciez napisałęm do inteligentniejszych inaczej i widac miałem racje,goscmi to sa kibice legii w Warszawie,a ja jako rodowity warszawiak was goszcze,wiec nie kasajcie reki panskiej:)
                      co do reszty to poprostu rece opadaja,nie chce mi sie odpowiadac,bo jestes jednym z tych ludzi,ktorym jak spluniesz w twarz to powiedza,ze deszcz pada,te twoje miałkie wywody sa najzwyczajniej załosne,jestes takim zaciekłym fanatykiem,ze przesłania ci to cały swiat,szkoda na ciebie czasu zegnam :(
                      • kazuyoshi78 Re: do inteligentnego inaczej z KSP 06.04.06, 19:58
                        To ty mi w twarz plułeś, gościu?

Na drugi raz nie pluj pod wiatr, gościu :D
                        • Gość: mati.pl Re: do inteligentnego inaczej z KSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 20:51
                          ja sie tak zastanawim, jak dlugo jeszcze e-polonisci beda pisac, ze w stolicy to
                          tylko fani z k6 mieszkaja ? ciekawe to i pewnie jacys ludzie mogliby doktorat,
                          tudziez prace magisterska napisac w temacie "zalosne zawodzenia kibicow polonii".
                          czy wy juz nie mozecie zmienic plyty, bo juz mnie to nudzi, te wasze molto-nudne
                          teksty w stylu: "...przyjechali z grojca kibice zielonych..." itp. sie
                          przejadly, prosimy o nowe, macie tam moze jakiego speca, ktory napisze nowe
                          hiciory ? tesknie za normalnymi derbami, gdzie dostajemy ile nam trzeba biletow(
                          i 10 tysiecy spokojnie by wpadlo na k6, tak jak w 1994) i jest spokoj na
                          trybunach i mecz ma wlasciwa oprawe, ale po co ? przeciez da sie 5% i z bani, bo
                          u nas tyle dostaliscie, ale wy nawet 5% pojemnosci estadio wp nie wypelniliscie
                          nigdy, wiec nie nasza to wina ...
                          • Gość: kixx Re: do inteligentnego inaczej z KSP IP: *.acn.waw.pl 06.04.06, 21:09
                            a ty myslisz,ze nie nudzisz???
                            ludzie ,ile wy macie lat?
                            piec,siedem??
                            problemy z gatunku czyj samochodzik jest lepszy -jeden ma matchboxa,drugi burago
                            zaraz sie pozabijacie lopatkami
                            • kazuyoshi78 Re: do inteligentnego inaczej z KSP 07.04.06, 08:29
                              > a ty myslisz,ze nie nudzisz???
                              > ludzie ,ile wy macie lat?
                              > piec,siedem??

Masz rację, marzenia o normalnym meczu derobwym to faktycznie marzenia naiwne,
                              szczenięce. Szara rzeczywistośc szybko jednak sprowadza na ziemię.
                        • Gość: mati.pl Legia Mistrz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:56
                          :) to do nastepnych derbow, ale kiedy teraz ? ;)
                          Legia Mistrz 2006, a i ciesze sie, ze Edson w koncu strzelil bramke, no i od
                          razu jaka :) marzenie ;)
                          pozdrowionka dla Zaglebia S., Olimpii i Den Haag :)
    • atob Panowie 07.04.06, 00:48
      Zasadniczo to wszystkie rozmowy przed derbami schodza rozne dziwne tematy.
      O jakosci i kulturze wypowiedzi nie wspominajac .
      Nie wiem ...wydawaloby sie ze korzystac z internetu potrafia w miare
      inteligentne osoby.
      Choc nie jest jeszcze tak zle u nas ...na innych forach to dopiero syf sie
      porobil.

Jak ktos jest taki mocny w wyrazaniu roznych opini poszuka wrazen w
      odpowiednich miejscach;)

A tutaj proponuje opanowac emocje (zlosliwosci sa dopuszczalne :) )
      • patryg1 Re: Panowie 07.04.06, 01:25
        Co do złośliwości to dla mnie jak narazie nr jeden jest złośliwośc użytkownika o
        nazwie "polonista" z tematu o nazwie Siłą Legii obcokrajowcy czy coś takiego.
        Cytuje:
        " Funaki kupiłeś już bilet czy palemka i kościółek a potem
        napinka na forum gazety?"

Kurde padłem, ze też ludizom się chce takie polemiki prowadzić :D No ale
        przynajmniej jest śmiesznie, czasami nawet bardzo śmiesznie :)

• kazuyoshi78 Re: Panowie 07.04.06, 08:28
          > Cytuje:
          > " Funaki kupiłeś już bilet czy palemka i kościółek a potem
          > napinka na forum gazety?"

Swoją drogą zawsze cieszy, że ktoś troszczy się o moją wiarę, bo trochę
          pobłądziłem ostatnio :)
    • Gość: Warszawiak Re: DERBY !!!! IP: *.jelonki.robbo.pl 07.04.06, 10:01
      Jak zawsze: dopinguję Polonię
      a Legii życzę dobrego meczu, i normalnych kibiców tym razem.
    • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 07.04.06, 10:09
      www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=13&news_id=84330

Ciekawy fragment:
      "– Ochrona będzie sprawdzała, czy kibice nie mają symboli legijnych. Osoba z
      szalikiem Legii, nawet z biletem, nie wejdzie na sektor Polonii – dodaje. Co z
      legionistami, którzy przyjdą na mecz bez symboli swojego klubu? – Apeluję do
      nich o rozsądek – prosi Kamiński. "

Raczej nalezy zaapelowac o rozsądek do działaczy Polonii, aby przyznali kibicom
      Legii znacznie więcej biletów, niż te śmieszne 300, póki nie jest za późno. Bo
      na razie to sami prowokują niebezpieczne i nikomu tak naprawde niepotrzebmne
      sytuacje.
      • Gość: Marek Jakie derby ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:44
        Derby to mecz pomiędzy miejscowymi drużynami !
        Poza tym kibice meczu derbowego jadą po meczu do domów tramwajami lub idą
        pieszo, a nie wsiadają do pociągów.

Pozdrawiam.

PS
        Do pociągu, do pociągu !!!!!!!!!!!!!!
        • mike_ Re: Jakie derby ?! 07.04.06, 10:56
          powiedział co wiedział a teraz skończyła się przerwa i musiał wrócić na lekcję
          biologii. Prawie jak kibic....prawie robi dużą różnicę.

• kazuyoshi78 Re: Jakie derby ?! 07.04.06, 11:17
          > Derby to mecz pomiędzy miejscowymi drużynami !

Masz rację, Polonia to nie jest warszawski klub, gdyż nie ma oparcia w
          warszawiakach.
          • Gość: Polonista Re: Jakie derby ?! IP: *.maxon.pl 07.04.06, 12:15
            Czy obrażanie mnie czyli kibica Poloni sprawia Ci sadysfakcję? Jesteś chyba
            bardzo niedowartościowanym człowiekiem jesli potrzebujesz dowartościowywać sie
            w ten sposób. Ponadto zauważ, że Twoje myslenie zakłada błędną zależność (bo
            zbyt prostą).
            • kazuyoshi78 Re: Jakie derby ?! 07.04.06, 12:17
              Nie ja zacząłem te połajanki.
              • Gość: mati.pl Re: Jakie derby ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:58
                polonista sam zaczal akcje, potem placze, ze go i jego klub sie obraza..
                polonisto: zacznij czytac swoje wypociny, zanim je wyslesz w eter, zeby potem
                nie bylo, ze nie wiesz sam co piszesz i placzesz...
    • kazuyoshi78 Re: Działacze Polonii - żenada 07.04.06, 21:32
      Dziś ok. 16 pojechałem pod stadion Polonii kupić bilet. Okazało się, że bilety
      nie są sprzedawane, co więcej ochroniarze oswiadczyli, że bilety są...
      wyprzedane. Takie jest oficjalne stanowisko zarządu klubu, jak tłumaczyli. Pod
      stadionem czekała spora grupa kibiców Legii i Polonii, wszyscy jednakowo
      wku..eni. Sami poloniści też ostro jechali po władzach swojego klubu. Potem
      pogadałem sobie na boku z ochroniarzem i ochroniarz powiedział, że zarząd
      nakazał wstrzymanie sprzedaży biletów, bo zdaniem zarządu "zbyt dużo chłopaków
      z Legii kupowało bilety". Gadał też o jakimś starciu kibiców Legii i Polonii
      pod kasai przed 14 i wniosku policji, żeby wstrzymać sprzedaż. Żenada jednym
      słowem. Działacze Polonii zabarykadowali się w klubie i otoczyli ochroną, więc
      nawet nie dało się z nimi pogadać.

Ochroniarz polecił jeszcze, abym przyszedł jutro o 14, bo będą sprzedawać
      bilety. Ale czy można w to wierzyć?
      • atob Re: Działacze Polonii - żenada 08.04.06, 01:05
        Wystarczylo sie dogadac.
        Choc trudno sie dogadywac gdyz z jednej strony ledwo sie zbieze 300 osob a z
        drugiej 3000 to moze byc za malo.

Pewnie 99% z Nas ma takie same zdanie.

I coz wiecej napisac moge ???

No ku.. co wiecej
        • Gość: cer Re: Działacze Polonii - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 11:50
          Fakt. Działacze Polonii nigdy nie grzeszyli mądrością. Natomiast kibice Legii
          to w zdecydowanej większości bezrozumne bydło z blokowisk i przyjezdny motłoch
          z prowincji.
          To największy wrzód na ciele naszej pieknej Stolicy.
          Ich "klub" powinien wrócić tam gdzie się w 1916 narodził. Na Wołyń.
          • Gość: cer-do cerowania Re: Działacze Polonii - żenada IP: *.tele2.pl 08.04.06, 12:53
            człowieku, wiem że swoje kompleksy masz od dzieciństwa, trudno żyć w Warszawie
            jako kibic Polonii. Jako kibic LEGII -warszawiak od pokoleń, nie wiem jak z
            tobą,mieszkający przez dwadzieścia lat tylko kilka ulic od Polonii zawsze
            kibicowałem Legii, od co najmniej 50 lat jest to śmieszny klub,smieszni
            działacze, śmieszni kibice nie dorośli na I ligę.
            A wspomnieniami można żyć
            • antoni.goczal Re: Działacze Polonii - żenada 08.04.06, 15:01
              Z tym motłochem to jednak jest coś na rzeczy ... .
              • Gość: mati.pl Re: Działacze Polonii - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:10
                polonistom (przynajmniej tym o IQ ponizej konia) pozostalo zrzucanie na rzekome
                pochodzenie i warstwy spoleczne, ktore reprezentuja kibice Legii, lub zrzucaja
                na przeszlosc... no ale co im pozostalo ? nic, procz drugiej ligi ...
                • Gość: KSPfan kibice legły zenada :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:22
                  tylko sie tak nie nadymajcie,bo pekniecie,biletow dostaliscie 300 sztuk i koniec rozmowy,a to ile wy chcecie to nas guzik obchodzi,sa pewne zasady do ktorych trzeba sie dostosowac,a ze popyt przewyzsza podaz,coz bywa i tak,POKORY zielone ludki,a to,ze jak ktos słyszy kibic legii to ma niestrawnosc to nic dziwnego, wpuscic bydło do stolicy to zaprowadzaja swoje zwyczaje(wies spiewa i tanczy) :(
                  • Gość: mati.pl Re: kibice legły zenada :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:34
                    wiesz co, ty sie zachowujesz jak chlop, prosty i glupi, nikt nie obraza twojego
                    smiesznego klubiku, nie przekreca jego nazwy i nie obraza kibicow (ktorych jest
                    o wiele wiecej, co nie znaczy, ze nie mozna zachowac odrobiny szacunku). widac,
                    ze masz okres i twoj chlopak cie rzucil, ale to nie powod, do pisania glupot,
                    wiec stfu i idz sie wypaluj dzieciaku ...
                  • kazuyoshi78 Re: kibice KSP zenada :( 09.04.06, 00:35
                    > tylko sie tak nie nadymajcie,bo pekniecie,biletow dostaliscie 300 sztuk i
                    > koniec rozmowy,a to ile wy chcecie to nas guzik obchodzi

Akurat guzik nas obchodzi, ile biletów wasz śmieszny klub chce nam sprzedać. Są
                    przecież jeszcze miejsca przeznaczone (przynajmniej z założenia) dla fanów
                    Polonii, prawda? :)

> obchodzi,sa pewne zasady do ktorych
                    > trzeba sie dostosowac,a ze popyt przewyzsza podaz,coz bywa i tak,POKORY
                    > zielone ludki

Gadaj sobie gadaj, a i tak pomieścimy się wszyscy na Głównej. My, wy, wasze
                    zgody, być może nasz "skład sportowy", wasz pewnie też, w każdym razie może być
                    ciekawie, a może też byc zarządzenie policji o rozegraniu meczu przy pustych
                    trybunach. W każdym razie co by się nie stało, podziękujcie waszym śmiesznym
                    działaczom, tej kłamliwej ku..e Kamińskiej i całej reszcie.

> a to,ze jak ktos słyszy kibic legii to ma niestrawnosc to nic dziwnego,
                    > wpuscic bydło do stolicy to zaprowadzaja swoje zwyczaje(wies spiewa i
                    > tanczy) :(

Rozumiem, że pisząc o bydle wpuszczanym do Stolicy masz na mysli waszych
                    ziomali z Cracovii. Istotnie ostatnio dali popis...
    • atob Re: DERBY !!!! I po debrbach >>> 09.04.06, 23:35

• atob Re: DERBY !!!! I po debrbach >>> 09.04.06, 23:41
        Juz po meczu .
        Odwaznym inaczej na forum proponuje udac sie pod stadion rywala i tam sie
        pokazywac jakim to sie jest "kumatym"
        Pozdr dla kibicow P ...no coz musze to napisac .
        Bogu niech beda dzieki ze wracales inna droga :)
    • atob Re: DERBY !!!!:):):):):):):):):):):):):)):) :) 10.04.06, 07:19
      www.legialive.pl/galeria/foto.php?id=165&f=34
      • Gość: Muranowiak Prowincja górą ! IP: *.chello.pl 10.04.06, 07:35
        Ależ to się porobiło !

PS
        Kibice L. z Nasielska dopiero dziś nad ranem trafili do swoich chałup ?
        • Gość: mati.pl Re: Prowincja górą ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 07:49
          a ty debilu z radiomia, podszywajacy sie pod warszawiaka, dopiero wlazles do
          swojej obory, aj ?
        • kazuyoshi78 Re: Prowincja górą ! 10.04.06, 08:34
          > Kibice L. z Nasielska dopiero dziś nad ranem trafili do swoich chałup ?

Tak, całą noc furmanką jechałem. Nasielsk rządzi!
          • atob Re: Prowincja górą ! 10.04.06, 08:41
            Daj spokoj
            Wlasnie dzieki takim txt na roznych forach Polonia ma tylu kibicow ilu ma.
            Co mnie nie martwi zbytnio:)
            www.legialive.pl/galeria/foto.php?id=165&f=91
            :)

Jeśli chcesz znaleźć źródło,
            musisz iść do góry, pod prąd.
            Przedzieraj się, szukaj, nie ustępuj,
            • Gość: Obiektywny Re: Prowincja górą ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 08:58
              Szkoda, że warszawska drużyna przegrała z CWKS. I to z takimi leszczami ! I to
              ma być Mistrz Polski ?!!!
              • kazuyoshi78 Re: Prowincja górą ! 10.04.06, 09:34
                > Szkoda, że warszawska drużyna przegrała z CWKS. I to z takimi leszczami !

Warszawska drużyna _wygrała_. Przegrała drużyna bezdomna, wykorzeniona, drużyna
                znikąd.

Skoro lider tabeli to leszcze, to ostatnia drużyna tabeli to... Niech każdy sam
                sobie dopowie.
    • j_karolak Re: DERBY !!!! 10.04.06, 09:03
      Te derby jeszcze raz dowiodły, że kibice Legii nie zasługują na większą liczbę
      biletów jeżeli chodzi o mecze na Konwiktorskiej. Odkąd pamiętam, zawsze gdy
      Legia dostała więcej biletów były jakieś zadymy. Po prostu nikt nie panuje nad
      gó..ażerią mieniącą się kibicami, a dla tych liczy się tylko dym. Nie inaczej
      było i teraz. Idioci, których wpuszczono na Główną musieli poszarpać się z
      ochroną i próbować rozwalić barierkę bo nie byliby sobą. Podobnie po meczu
      banda najaranych czternastolatków pokazała co to znaczy być kibicem Legii.
      Jeżeli chodzi o zachowanie i doping - bierzcie przykład z Polonii! Kibic jest
      po to by dopingować swoją drużynę, a nie po to, by drąc mordę lub szarpiąc się
      z dziadkami z ochrony leczyć sie z własnych kompleksów.

Zresztą co tu dużo pisać - wystarczy spojrzeć na zdjęcia z legialive.
      • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 09:35
        Uważam, że w każdym calu powinniśmy brac przykład z Polonii, z jej piłkarzy,
        działaczy i kibiców. Polonia to wzór do naśladowania pod każdym względem.

:)
        • Gość: tak powinniscie Re: DERBY !!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 09:37
          • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 09:40
            Ano powinniśmy. Marzymy o osiągnięciu poziomu Polonii, zazdrościmy jej kibiców,
            działaczy i piłkarzy.
            • Gość: Obiektywny Re: DERBY !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:46
              kazuyoshi78
              Zawsze będziesz kmiotkiem zachwyconym wieżowcami i nie mającym zielonego
              pojęcia o fotografowaniu.
              Biedny i niekochany chłopiec z Ciebie.
              • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 09:48
                > Zawsze będziesz kmiotkiem zachwyconym wieżowcami i nie mającym zielonego
                > pojęcia o fotografowaniu.

Pojęcia to może nie mam, ale pokaż swoje zdjęcia i porównamy :)
                • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 12:49
                  No Obiektywny, gdzie twoje zdjęcia? Obiektyw ci zaparował?
        • Gość: kixx Re: DERBY !!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 09:49
          tak powinniscie
          waszych kibicow stac tylko na zadymy,okradanie przydroznych barow i stacji
          benzynowych w drodze na mecz,zdobywanie szalikow na
          dziesieciolatkach,zlodziejstwo,skupienie sie na obrazaniu druzyny pzeciwnej
          zamiast dopingowaniu wlasnej,wandalizm
          jednym slowem wiocha,ocierajaca sie o kryminal

ps.bo drogi kazuyoshi niewazne jest miejsce zameldowania ,czy urodzenia wpisane
          w dowodzie-wazna jest mentalnosc-ci o ktorych napisalem ten post maja ja na
          poziomie debila,a skoro to oni rzadza wsrod was,to swiadczy tylko o
          tych ,ktorzy byc moze tacy nie sa(o ile oczywiscie istnieja),a zgadzaja sie na
          ich rzady.
          Dla mnie te derby byly dowodem ,kolejnym zreszta,ze o ile pilkarsko Legia moze
          reprezentowac Warszawe,to kibicowsko jestescie na poziomie troglodytow i ja
          jako warszawiak z takim bydlem nie chce miec nic wspolnego ,bo przynosicie
          mojemu miastu wstyd
          • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 09:54
            > ja jako warszawiak z takim bydlem nie chce miec nic wspolnego ,bo przynosicie
            > mojemu miastu wstyd

To się wyprowadź, biedaczysko.

Ja ci to mówię, urodzony złodziej, troglodyta i cham.

PS. I debil oczywiscie.
            • Gość: kixx Re: DERBY !!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 09:57
              zadam jedno pytanie na ktore byc moze bedziesz wstanie odpowiedziec
              Na Wawelu swego czasu zaleglo sie robactwo-co zrobiono?
              przeniesiono caly Wawel ,czy wytepiono robactwo?
              • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 09:58
                Wytępiono robactwo. A myslisz, ze dlaczego obecnie kibice Polonii są w
                Warszawie tępieni? :)
                • Gość: kixx Re: DERBY !!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 10:02
                  a dlaczego to robactwo na Wawelu zzeralo krolewskie arrasy?
                  tym razem odpowiem,bo widze z logika troche dzis z rana u ciebie na bakier.
                  Bo robactwo nie ma poszanowania dla kultury,tradycji ,dziel sztuki ,czy
                  drugiego czlowieka,czy jego mienia.
                  • j_karolak Re: DERBY !!!! 10.04.06, 10:08
                    Daj spokój kixx, nie wytłumaczysz mu.
                    Chłopak albo stara się być zabawny (w co wierzę coraz mniej), albo jest
                    naprawdę zabawny, tylko że w zupełnie inny, mocno przygnębiający w istocie
                    sposób.
                    • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 10:12
                      Nie Karolak, jestem chamem, debilem i złodziejem. I troglodytą oczywiście. Bo
                      każdy troglodyta to złodziej.
                      • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 10:12
                        Zapomniałem dodać, ze jestem wieśniakiem. Ale to juz przecież wiesz :)
                  • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 10:10
                    Zajebiste macie te arrasy na Polonii :)

Cóż Kixx, patologia jest wszędzie, jest u nas, jest u was, obaj o tym dobrze
                    wiemy, ale takie generalizowanie i szufladkowanie, jekie teraz uprawiasz, musi
                    w konsekwencji doprowadzić do bezsensownych połajanek i niczego więcej. Więc
                    odpusc sobie, bo i tak się nie dogadamy.
                    • Gość: kixx Re: DERBY !!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 10:25
                      widze ze nie jestes pewnych spraw w stanie zrozumiec,faktycznie szkoda czasu
                      milosc do klubu i identyfikacja z jego barwami oraz tymi ktorzy razem z toba mu
                      kibicuja to fajna sprawa-ale milosc nie musi byc slepa-nie powinna
                      usprawiedliwiac przymykania oczu na niewygodne fakty
                      • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 10:34
                        Nie przymykam oczu, tylko twierdzę, że nie jesteśmy jedyni. Wy jesteście w
                        swojej masie tacy sami, tylko jest was liczbowo mniej, więc przy naszych sobie
                        specjalnie nie pokozaczycie.

A waszych ziomali z Cracovii to nie przebije już nikt. Szkoda tylko, że
                        słowo "przebije" brzmi w przypadu waszych ziomków nader dwuznacznie...

Nie chcę tu bronić moich niektórych kolegów po szalu, niemniej jednak w
                        odpowiedzi na wasze oskarzenia pewna komparatystyka jest konieczna.
          • mike_ Re: DERBY !!!! 10.04.06, 10:36
            Nie martw się kixxie, na kolejne derby poczekasz....aż spotkacie się z rezerwami
            (L)...taaa ostatniaaaa niedzielaaaa!!!!!!!
            Poza tym oczywiście wszyscy kibice KSP to kulturalni ludzie
            ....rotfl.....szczególnie ta grupa co kilka godzin przed meczem postanowiła
            podbić do kibiców (L)....tak tylko kulturalnie żeby nie było, chcieli
            kulturalnie obić mniejszą grupę. Zapewne tak samo jak kiedyś gonili własnych
            piłkarzy...ale ale..zapomniałem ze oni tylko chcieli ich po plecach poklepać i
            pogratulować postawy. Żałosny jesteś, a przegrywać trzeba umieć - bo obrażać
            innych to żadna sztuka.
            Co do zdobywania szalików na 10 latkach to akurat z tego co wiem to Polonia jest
            w tym mistrzem.
            Cieszę się że spadacie. Nie dorośliście do pierwszej ligi, od 10 lat ta sama
            śpiewka, biedny klub, biedni kibice, niesprawiedliwość dziejów, inni to
            komuniści, żydzi i masoni... jedyne co słychać na meczach to wyzwiska, władze
            klubu jak z prowincji jakiejś, chory na umyśle piekarzewski, po 2000 widzów na
            derbach, jakieś egzaminy z hymnu przy zakupie biletów. No i oczywiście inni to
            chamy, debile, wandale, a poloniści to prawdziwi kibice (najbardziej chyba wtedy
            gdy z nożami latali, albo bili się z kwietnikami na łazienkowskiej). Nie życzę
            innym kibicom w innych miastach takiego klubu. Tak więc - "Ta ostatnia
            niedziela... dzisiaj się rozstaniemy..." bez żalu. Chciałbym aby był rywal w
            Warszawie, żeby derby to było święto, a nie parodia, płacz, narzekanie.

ps. fajna kartoniada ...rotfl
            • Gość: kixx Re: DERBY !!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 11:08
              nawet jesli mnie zaskoczyles tym postem to niewiele
              kibic Legii to kibic Legii

• kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 11:25
                > nawet jesli mnie zaskoczyles tym postem to niewiele
                > kibic Legii to kibic Legii

Zgadza się. A kibic Polini to kibic Polonii. Tylko co niby ma z tego wynikać?
                • mike_ Re: DERBY !!!! 10.04.06, 11:46
                  kazuyoshi78 napisał:

> > nawet jesli mnie zaskoczyles tym postem to niewiele
                  > > kibic Legii to kibic Legii
                  >
                  > Zgadza się. A kibic Polini to kibic Polonii. Tylko co niby ma z tego wynikać?

pewnie to, że kibice Legii to chamy i prostaki a kibice Polonii to elita,
                  kulturalni i naprawdę najlepsi kibice. To jest tak jak z politykami pewnej
                  partii - wszedzie widzą spisek, układ, wszyscy be, a my the best. Tyle lat mieli
                  na wydoroślenie, nie wystarczyło, to trochę odpoczną w niższych ligach.
                  • Gość: kixx Re: DERBY !!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 11:58
                    jestes blizej prawdy niz ci sie moze wydawac
                    ale pewnie tylko dlatego ,ze naprawde tak nie myslisz
                    • mike_ Re: DERBY !!!! 10.04.06, 12:06
                      Gość portalu: kixx napisał(a):

> jestes blizej prawdy niz ci sie moze wydawac
                      > ale pewnie tylko dlatego ,ze naprawde tak nie myslisz

blisko prawdy - zgadza się, szczególnie z tymi niższymi ligami. Tylko tam to
                      radzę uważać - nie będziecie jedynymi tam którzy potrafią nóż wyciągnąć, w końcu
                      tam też jest pełen kultur.
                      • Gość: kixx Re: DERBY !!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 12:12
                        gorzej nie bedzie
                        takiego bydla jak te z Lazienkowskiej to nie mozna znalezc na trybunach
                        zadnego stadionu
                        • mike_ Re: DERBY !!!! 10.04.06, 12:16

> gorzej nie bedzie
                          > takiego bydla jak te z Lazienkowskiej to nie mozna znalezc na trybunach
                          > zadnego stadionu

No to doceń to szczęście - przez jakiś czas w końcu nie będziesz musiał tegoż
                          bydła widywać na stadionie...
                          • Gość: kixx Re: DERBY !!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 12:19
                            alez doceniam
                            w calym nieszczesciu jakim jest ewentualny spadek Polonii jest jeden pozytyw-
                            wlaśnie ten o ktorym napisales
                        • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 12:21
                          > gorzej nie bedzie
                          > takiego bydla jak te z Lazienkowskiej to nie mozna znalezc na trybunach
                          > zadnego stadionu

Wybacz, ale jesteś dupkiem i pieprzonym hoiokkrytą. Ty i cała reszta śmiesznych
                          typków z Konwiktorskiej - obrażacie nas na każdym kroku, a potem zgwyracie
                          kultralnych, wykształconych i w ogóle och i ach. Sorry, miałem o tobie nieco
                          lepsze mniemanie, ale okazałeś się takim samym nędznym dupkiem, jak cała reszta.

Bez odbioru, zakłamany hipokryto.
                          • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 12:22
                            "pieprzonym hoiokkrytą" - oczywiście miało byc "hipokrytą". Specjalnie
                            poprawiam, żebyś się tego drobiazgowo nie czepiał, dupku.
                          • Gość: kixx Re: DERBY !!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 12:25
                            ty przynajmniej nie zgrywasz kulturalnego i faktycznie dobrze ci to idzie
                            • Gość: PawełB Re: DERBY !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:30
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=24592914&v=2&s=0
                              Kixx, chciałbym Ci przypomnieć naszą krótką wymianę poglądów z czerwca
                              roku poprzedniego a w szczególności zdanie, w którym informujesz mnie,
                              iż zdajesz sobie sprawę z tego, że czarne jest czarne.

Co się zmieniło od tamtego czasu, że znowu wszystkich wrzucasz do jednego wora?

PS Wtrącam się dlatego, iż obraziłeś także mnie a nie wiem czemu.
                              • Gość: kixx Re: DERBY !!!! IP: *.acn.waw.pl 10.04.06, 21:02
                                Ciebie i jeszcze jakiejs blizej nieokreslonej czesci kibicow Legii to nie
                                dotyczy,jesli poczules sie urazony to przepraszam
                                Dotyczy to natomiast wszystkich ktorzy Legie tak godnie reprezentowali we
                                wczorajszym meczu
                                Jest to moj ostatni post w tym watku-wszystko co mialem do napisania juz
                                napisalem
                                • mike_ Re: DERBY !!!! 11.04.06, 09:57

> Dotyczy to natomiast wszystkich ktorzy Legie tak godnie reprezentowali we
                                  > wczorajszym meczu

Zupełnie nie wiem o co Ci chodzi.
                                  O to że obrazali Polonię? raaany, to ja po każdym meczu bym się obrażał na
                                  kibiców przeciwnej drużyny, swoją drogą ciekawe że nie przeszkadza Ci jak Twoi
                                  śpiewają o (L) na innych meczach.
                                  Może o to, że weszło więcej niż daliście biletów? Też wielkie halo, czy ktoś na
                                  głównej waszej ucierpiał? może krzesełka zostały wyrwane? pobito, okradziono,
                                  zgwałcono a może spalono? Można było inaczej: dalibyście połowę głównej -
                                  zaręczam że tyle by starczyło, nie było by ściemniania, śpiewania hymnów przy
                                  kupnie biletów, kibice byliby odgrodzeni. Zupełnie inaczej by ten mecz na
                                  trybunach wyglądał. A stadionu nie trzeba oddawać - polówka głównej (tyle samo
                                  dostaliście kiedyś na (L), włosi też kiedyś, ale to z innego powodu bop się
                                  deszczu bali;))
                                  Były jakieś ganianki? zaręczam Cię że były zarówno w jedną jak i w druga stronę
                                  (po meczu i przed meczem).
                                  Jeżeli tylko o wulgaryzmy to sorki: masz amnezję i zapewne dopiero się wczoraj w
                                  Polsce obudziłeś.
                            • kazuyoshi78 Re: To pisała "elita" 10.04.06, 12:42
                              Masz obłudniku wpisy tych "kulturalnych" i "wykształconych" kibiców.
                              Czytaj:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=39743523&a=39968830
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=39743523&a=39909778
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=39743523&a=39983542
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=39743523&a=40039559
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=39743523&a=40042136
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=39743523&a=40044583
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=39947815&a=39973973
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=39947815&a=39974729
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=39830932&a=39835940
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=39830932&a=39847760
                              Kultura i elita - dumny jesteś, co?
            • j_karolak Re: DERBY !!!! 10.04.06, 11:10
              Nie myślałem, że można być aż tak zakompleksionym.
              • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 11:25
                > Nie myślałem, że można być aż tak zakompleksionym.

Karolak, ty już nie gadaj do lustra.
                • Gość: mati.pl Re: DERBY !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:48
                  kazdy polonista zapatrzony w swoich chlopakow z craxy wie, jak sie cudownie
                  zachowuja kibice, zwlaszcza zaopatrzeni w ostre zabawki plus inne gadzety, poza
                  tym ta kultura i wychowanie, nie wspominajac o czysto aryjsko-warszawskim
                  pochodzeniu... cmok cmok cmok, nie ma co, jestescie elyta... hehehe, tylko czego
                  ? swoje pseudo-madre teksty to mozecie mowic swoim dzieciom, moze na ten grunt
                  dobrze trafia, bo nie sa to wypowiedzi na odpowiednim poziomie, a i ten wasz
                  zawyzony swiatopoglad, zupelnie mi to przypomina wypowiedzi malych,
                  karzelkowatych braciszkow, ktorzy aktualnie staraja sie rzadzic naszym krajem.
                  tak ten sam styl wypowiedzi, poglady na innych etc. brakuje jeszcze tekstow o
                  homoseksualistach, zydach itp. moze cos tam macie w rekawie do wyrzucenia z
                  siebie ? prosze....
                  to pisalem ja, kibic w dresie, z malej wioski, po niedokonczonej podstawowce
                  (dane z rocznika statycznego dla kibicow polonii, dzial: kibice legii, wyglad i
                  pochodzenie)
                  • Gość: Matias Re: DERBY !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:56
                    Każdy wie, że Polonia to prawdziwie warszawski klub. O wiele silniejszym,
                    bogatszym i lepiej zorganizowanym jest Legia. Klub całkiem całkiem tylko, że
                    oceniany jest przez pryzmat wiekszości jego kibiców tzn. przez motłoch i bydło.
                    I to byłoby na tyle.
                    • kazuyoshi78 Re: DERBY !!!! 10.04.06, 16:12
                      Napisz coś jeszcze, kłamliwy obłudny szczurku.
                    • Gość: mati.pl Re: DERBY !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:52
                      pewnie tak pisza, bo przeprowadzono oczywiscie na zlecenie polonistow badanie
                      socjologiczne wsrod kibicow Legii i tak im pewnie wyszlo ;) nie ma co sie
                      przejmowac, co sobie napisza, to napisza, a jaka jest prawda, to juz nie ich
                      sprawa. nie bedziemy im zabierac zabawy, czyms sie musza zajac, skoro sezon im
                      po raz kolejny nie wypalil, a blisko juz do wyjazdow do Czermna, czy innych
                      wiosek ... :)
                      • atak.spawacza Re: DERBY !!!! 10.04.06, 19:20
                        syf
    • atob Re: DERBY !!!!Szkoda ze nie moge zamknac swojego 11.04.06, 14:58
      Tematu.
      A powinno sie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka