Dodaj do ulubionych

scjentolodzy w Wawie

05.05.06, 18:24
W Warszawie maja pojawic sie scjentolodzy. Swoj kosciol maja cytuje
prase "reklamowac w żółtych namiaotach". Sam jestem ciekawy ich rleligi, chce
wybrac sie na nabozenstwo vel wyklad lub medytacje. Czy ktos z Was widzial
juz owe żólte namioty? I gdzie? Dajcie znac. Nara.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: scjentolodzy w Wawie 05.05.06, 18:27
      A masz dosyć pieniędzy ? Tam każdy okruch "wiedzy", bardzo słono kosztuje.
      M.Jackson, ich wyznawca ma 270 mln USD długów.
      • warzaw_bike_killerz Re: scjentolodzy w Wawie 05.05.06, 18:39
        Ile zoltych namiotow mozna kupic za 270 mln USD?
        Proponuje Kosciol Wcielenia Siodmego Zbawcy znad Eufratu. Medytacje ekowege w
        szostym dan, jedynie co laska - ale nie mniej niz 50 PLN. Zbawienie mozna
        uzyskac po 300 medytacjach w najwyzszym dan. Cztery stopnie wtajemniczenia to
        jeden dan. Kazdy stopien to co najmniej 500PLN, ale ekologiczne klapki z
        naturalnych roslin wzmagajacych sens trzeciego kota dostaje sie od guru za darmo.
        • Gość: scienotlogyFan Re: scjentolodzy w Wawie IP: *.chello.pl 05.05.06, 21:04
          Dajcie namiar na te namioty, sam chetnie sprawdze i poczytam ich broszurki...
          To jest ciekawe, skoro Tom Cruise w tym jest.
          • dluhomil Re: scjentolodzy w Wawie 05.05.06, 21:12

Widze, ze wyznawcy jedynie slusznej reiliiigijii poczuli żer. A mi chodzi
            tylko to, gdzie są w Wawie. Sam zadecyduje co o nich mam sądzic.
            Poza tym moja kasa, moje wydatki, czy dam ksiedzu czy przejem je lub wydam na
            kursy, to mja decyzja. I to wszystko.
            • umfana Re: scjentolodzy w Wawie 05.05.06, 21:28
              Niestety KK już pogonił namioty... Podali w Wiadomościach.
              • Gość: gizmo Re: scjentolodzy w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:32
                Zdążyłaś się zapisać? Powinni cię przyjąć bez kolejki.
                • umfana Re: scjentolodzy w Wawie 05.05.06, 21:35
                  Gizmo a co... boisz się jedyny słuszny kościół w Polsce stracił jedną duszyczkę?
                • Gość: Viva Re: scjentolodzy w Wawie IP: *.chello.pl 05.05.06, 21:37
                  Dlaczego Kosciol katolicki tak bardzo wystarszyl sie scientologow, ze az ich
                  pogonil?
                  • umfana Re: scjentolodzy w Wawie 05.05.06, 21:41
                    jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę...
            • jan-w Re: scjentolodzy w Wawie 05.05.06, 21:57
              Na początek poczytaj Rona Hubbarda (ale nie pierwsze powieści space opera). A co
              do moja kasa, moja decyzja - jak przejdziesz pranie mózgu, okaże się: moja i
              mojej rodzina kasa, decyzja guru.
          • andrzej.sawa Re: scjentolodzy w Wawie 07.05.06, 04:12
            A Tom Cruise,to ideał inteligencji dla ciebie,czy tylko rodzaj metki?
      • adam81w Re: scjentolodzy w Wawie 07.05.06, 02:23
        A masz dosyć pieniędzy ? Tam każdy okruch "wiedzy", bardzo słono kosztuje.

hehe a w krk to okruchy niewiedzy nie kosztuja ? moze nie tyle samo ale placi
        sie za to samo .
    • Gość: Zyzio Re: scjentolodzy w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:51
      Tom Żeglarz ostatnio zjadł pępowinę i łożysko po porodzie swego najnowszego
      potomka. Kościół mu nakazał.

A Ty co zrobiłeś dla realizacji planu Zółtego Namiotu?

--
      Mów mi Zyzio, mała
    • Gość: Kaśka Re: scjentolodzy w Wawie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 06.05.06, 00:20
      darujcie sobie antyklerykalne teksty, bo akurat stanowisko Kościoła co do
      Scjentologów nie wydaje się być najbardziej znaczące w tej dyskusji. Chodzi
      chyba o to, że to sekta dla bogatych, którym wydaje się, że przy pomocy dolarów
      posiądą tajemnicę, do której inni śmiertelnicy nie mają dostępu.A sekta, jak
      każda sekta, to niebezpieczna zabawka, zwłaszcza, jak się trafi na podatny
      grunt ( czyt. naiwnych poszukiwaczy cudownych recept na życie).Pralnia mózgów,
      ok, niech im będzie, ale od Polski wara, tu nie Holliłód:P
      • umfana moher power! 06.05.06, 00:22
        A propos sekty to polecam "radio ma ryja"....
        • Gość: he he he Re: moher power! IP: *.chello.pl 06.05.06, 01:17
          umfana napisała:

> A propos sekty to polecam "radio ma ryja"....

taa, na falach twojego EEG...

P.S a nie masz zakłóceń ?
      • metron1 Re: scjentolodzy w Wawie 06.05.06, 01:00
        Akurat kosciół nie powinien się w to mieszać,bo jest to dwuznaczne.Jednakże
        wprowadzanie do Polski sekty która robi ludziom wodę z mózgu,potrafi przyczynić
        sie do prawdziwych ludzkich tragedii,powoduje rozpad rodzin powinno być zakazane
        • Gość: Sisi Re: scjentolodzy w Wawie IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 06.05.06, 08:34
          Jest to banda sprytnych zlodzieji , zerujacych na glupocie swoich bogatych
          wyznawcow . Niestety , czesto pieniadze , nie ida w parze z rozumem .
          • Gość: DANAA Re: scjentolodzy w Wawie IP: *.atman.pl / *.atman.pl 07.05.06, 09:48
            Zwlennicy "prawdziwej religii" zarzucaja Scjentologom, ze u nich placi sie
            pieniadze za produkty religijne. U katolikow tez sie placi, i nie slyszalam aby
            ksiadz wydal paragon lub fakture. W przeciwienstwie do tzw. ofiary oplata
            opodatkowana i jawna jest o wiele uczciwsza, nie ma dwuznacznosci typowej
            dla "co łaska". A to ze Scjentolodzy licza sobie wiecej niz katoliccy ksieza,
            to coz, prawa rynku, produkt lepszy, dobrej jakosci, bardziej potrzebny
            czlowiekowi z natury rzeczy musi byc drozszy.
    • sceptyk Nie wiem czy sie oplaca 07.05.06, 11:31
      Wydalem juz grube tysiace na nich, a wciaz nie moge dostac propozycji zagrania
      razem z Tom Cruisem. Moze lepiej wstapic do Samoobrony?
      • futomaki.pl Re: Nie wiem czy sie oplaca 07.05.06, 16:45
        Z nimi też lepiej uważać. Była niedawno mowa, że też w długach toną. Widać tam
        wiedza też bardzo dużo kosztuje. Sądząc z poziomu wypowiedzi wielu członkówów
        tego ugrupowania, to może nawet być jeszcze droższa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka