ready22 29.05.06, 11:33 www.radiomawryja.pl/filmik1.php www.cimoszewicz.net/radio-maryja-radio-nienawisci-ojca-dyrektora.php boje sie tylko, ze mnie znajda i spala Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borat_sagdiyev Re: RM 29.05.06, 12:06 Jeszcze raz bo nie rozumiesz, napewno nikt cie nie spali. Nie chce mi sie pisać dużo, od wiedzy sa szkoły. Widocznie nie wyciągasz wniosków z histrii. Myślisz że ze wszyskim z ktrymi mówisz po Polacy czy patrioci. Wszyskie kraje w ameryce północnej to kolonie europejskie, podobnie afryka. Udało sie to tylko dlatego ponieważ ludzie mieszkający w tych krajach nie mieli własnej kultury, wiary, czesto o dwie wioski dalej mówili różnym jezykiem. Dlatego udało sie portugalczykom, hiszpanom, brytyjczykom zrobić z nich niewolników. Nawet na galerach już Rzymianie mieszali rózne nacje niewolników aby nie mogli sie porozumieć i aby nie wszczynali rebelii. Jeżeli Polski naród da sie odciągnąć od swojej wiary, religi praktycznie narodowej bo tu nawet ateiści obchodzą Boże Narodzenie, to z Polską bedzie podobnie. Nasz kraj jest zbyt słaby aby mógł sobie na to pozwolic to Europa a nie USA - Europa jest stara, tu każdy naród uważa ze jest lepszy od drugiego próbując sobie inne podpożądkować, dlatego było tyle wojen. Czy naprawde myślisz ze to koniec? Ja myśle że są troche bardziej wyrafinowane sposoby na to. Wystarczy ze z zachodu kupią polską ziemię a to naprawdę ładny kraj w porównaniu do tego syfu co tam mają, i bedą tanio zatrudniać polaków, mam nadzieję że Leper jaki jest taki jest ale na to nie pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
borat_sagdiyev Re: RM 29.05.06, 12:32 I Co? Tak to podsumuje, to są często prości ludzie broniący swoje kultury narodowej i obyczajów, nie mający wsparcia w polskiej inetligecji która wyśmiewa polskość, bo powiało zachodem i inteligengja myśli że tam jest lepiej ale tak naprawde nie wiesz jaki tam jest syf. Pewnie wybrałeś sie dwa razy w jakąś delegacje zagaraniczną albo wakacje zobaczyłeś ładny hotel, troche kolorowych na ulicach i ci sie coś wydaje. A teraz wyśmiewasz własny naród, to już było u Kochanowskiego w pieśniach historia lubi sie powtarzać, była sobie szlachta. Nikdy nie bedziesz nikim innym jak polakiem wyśmiewając swój naród zachód również bedzie smiał sie z ciebie i nigdy nie bedzie ci dobrze. Przynajmniej nie szkodz innym. Odpowiedz Link Zgłoś
ready22 Re: RM 30.05.06, 12:10 Co tak cicho swirze? Pety zbierasz na Greenpointíe? Szparagi w Reichu? Odpowiedz Link Zgłoś
borat_sagdiyev Re: RM 31.05.06, 11:52 Jagsiemasz! Nie wiem czego ci cicho swirszczy idz do znachora, mi dobrze swirszczy ale szparki zbieralem na Grinpoincie bo w Reichu to tylko byly pity. Pepsi Max! Odpowiedz Link Zgłoś
baag1 opłata za ochronę 30.05.06, 16:19 witam, chiałabym Państwa prosić o podzielenie się wiedzą na temat opłat dotyczących ochrony budynku. W naszej wspólnocie opłata ta uzależniona jest od metrażu mieszkania, ale ostatnio pojawiła się dyskusja na temat ujednolicenia ponoszenia tych kosztów. Wiem, że nawet jest jakiś wyrok sądu w tej sprawie, ale niestety nie mogę go wyszukać. Może ktoś z Państwa trafił na taką informację? Odpowiedz Link Zgłoś