Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz o Samirze

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 12:54
Byl juz taki watek o pogorszeniu sie jej jakosci, ja tam raczej nie jadam
tylko robie zakupy. Ale cos sie tam caly czas zmienia - i to na
lepsze. "Ogrodek" zostal otoczony sciankami i podgrzany, tak wiec i w zimie
mozna w nim siedziec. Wlasciciel, Szadi, sprowadza duzo nowych produktow z
Indii, Libanu i Turcji (via Niemcy, skad przyjechal). Pojawily sie jakies
przedziwne warzywa, sosy i napoje. Kupilem bardzo dobra grenadine za jedyne
16 zl. Naprawde polecam.
Obserwuj wątek
    • daise_dee Re: Jeszcze raz o Samirze 18.01.03, 13:08
      a co jeszcze warto tam kupowac?
      • Gość: Niech Re: Jeszcze raz o Samirze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 14:20
        Ja kupuje skladniki do mezzah, ser labneh i tzatziki po turecku, swietne oliwki
        (trzeba kupowac takie zgnilozielone z pestkami) i jeszcze kilka rzeczy, ktorych
        nazw nie pomne, a nie chce mi sie isc do kuchni sprawdzic. Chetnie udziele
        wyjasnien, bo dla mnie ten sklep to bomba!
        • buggi Re: Jeszcze raz o Samirze 18.01.03, 14:53
          Gość portalu: Niech napisał(a):

> Ja kupuje skladniki do mezzah, ser labneh i tzatziki po turecku, swietne
          oliwki
          >
          > (trzeba kupowac takie zgnilozielone z pestkami) i jeszcze kilka rzeczy,
          ktorych
          >
          > nazw nie pomne, a nie chce mi sie isc do kuchni sprawdzic. Chetnie udziele
          > wyjasnien, bo dla mnie ten sklep to bomba!

Niech, czy maja tam cos perskiego?
          • Gość: Niech Re: Jeszcze raz o Samirze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 15:04
            Chcesz perski dywan latajacy? A po co ci on? Miotla sie zuzyla?
            • buggi Re: Jeszcze raz o Samirze 18.01.03, 15:10

> Chcesz perski dywan latajacy? A po co ci on? Miotla sie zuzyla?

ja pytam sie powaznie, Niech.
              PS Perskich dywanów mam dwie sztuki, a jak trzeba bedzie to i trzeci sobie
              kupie....do latania. Miotly nie mam, mam odkurzacz
            • karolina-k I jeszcze jeden i jeszcze raz o Samirze 18.01.03, 15:13
              A pierożki sambousiki, tez tam mily Niechu dostanę?
              • Gość: Niech Re: I jeszcze jeden i jeszcze raz o Samirze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 18:55
                W sklepie sa surowce i polprodukty z Libanu, Turcji i Indii. Sa np. suszone
                pomidory - takze na wage, malutkie golabki w lisciach winogron, ostra
                papryczka - tez na wage itd. rzeczy z Iranu nie ma, pierozkow nie ma. Radze
                odwiedzic bo to jedyny taki sklep w W-wie. Oczywiscie radze tez skorzystac z
                restauracji - choc byla tu krytykowana (nieslusznie wedlug mnie). A
                przynajmniej zamowic kawe po turecku z kardamonem (i kawa, i kardamon, i kawa z
                kardamonem do nabycie w sklepie).
                • Gość: goldi Re: I jeszcze jeden i jeszcze raz o Samirze IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.01.03, 21:31
                  Takich sklepow z arabskimi produktami jest wiecej tyle,ze ten jest chyba
                  najlepiej zaopatrzony.Slyszalem,ze jest jeszcze jakis na Wilczej lub Wspolnej
                  prowadzony przez libijczyka tak samo dobrze zaopatrzony jak samira niestety nie
                  pamietam nazwy,ale niedawno opisywali go w GW jest tam tez restauracja.
                • buggi Re: bardzo dziekuje 18.01.03, 21:35
                  za odpowiedz i chociaz nic mi po sklepowym asortymencie, skoro nie moge sie
                  chwilowo w niego zaopatrzyc, zapodam info dalej. Ale latem wybiore sie
                  osobiscie zobaczyc ten sklepik. :)
                  • Gość: Niech Re: bardzo dziekuje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 22:06
                    Nie ma za co. A ty znowu nie w kraju? No to sie nie spotkamy.
                    PS. Sklep libijski jest 10 razy gorszy od Samiry. Knajpa tez.
                  • Gość: Niech Re: bardzo dziekuje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 22:06
                    Nie ma za co. A ty znowu nie w kraju? No to sie nie spotkamy.
                    PS. Sklep libijski jest 10 razy gorszy od Samiry. Knajpa tez.
                    • buggi Re: bardzo dziekuje 18.01.03, 22:45
                      spotkamy sie w lato, jesli nie nawiejesz :)
                      • Gość: Niech Re: bardzo dziekuje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 23:06
                        W lecie pewnie mnie nie bedzie w kraju. Oby. Ale kto to wie.
                        • buggi Re: bardzo dziekuje 18.01.03, 23:28

> W lecie pewnie mnie nie bedzie w kraju. Oby. Ale kto to wie.

no to sie nie spotkamy, bo moze i mnie w kraju nie bedzie.
                          • Gość: Niech Re: bardzo dziekuje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 01:05
                            Oby. Ale kto to wie.
                            • buggi Re: bardzo dziekuje 19.01.03, 01:27
                              ja to wiem
                              • Gość: Niech Re: bardzo dziekuje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 01:56
                                Obiecanki cacanki, a kozie smierc.
                                • buggi Re: bardzo dziekuje 19.01.03, 02:07

> Obiecanki cacanki, a kozie smierc.

chyba, raz kozie smierc.
                                  PS ja dotrzymuje slowa, wierz mi
                                  • Gość: Niech Re: bardzo dziekuje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 02:11
                                    Nie poprawiaj mnie, wiem co pisze. A tobie wierze jak Cyganowi, co dal sie
                                    powiesic.
                                    • buggi Re: bardzo dziekuje 19.01.03, 02:27
                                      ja sie nie dam powiesic, bom nie Cygan/ka. Pozyje jeszcze troche. Chce widziec
                                      jak sie starzejesz, przyjemniaczku :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka