Dodaj do ulubionych

Rachunek z Aster City.

22.01.03, 11:29
Wczoraj dostałem rachunek z Aster City za TV kablową również.
Ten sam co zwykle i się zdziwiłem lekko.
Od stycznia na sześciu kanałach Aster City emituje plansze o zawieszeniu
nadawania programów, na dwóch częstotliwościach ten sam Canal+ (drugi zamiast
Sat1), obok Vivy polskiej niemiecka, itp. itd.
Ciekawi mnie czy te zmiany nie spowodowały obinżki kosztów nadawania
programów.
Czy emisja sześciu plansz wygenerowanych na komputerze jest tak samo
kosztowna jak emisja np. France2, arte, M6, TVE ???
Spodziewałem się choć jakiegoś wyjaśnienia przy rachunku ale czy słusznie?
Czego się bowiem można spodziewac po kablówce, która nawet w ciągu paru lat
nie była w stanie podpisac umów z wieloma nadawcami.
Obserwuj wątek
    • qubacz Re: Rachunek z Aster City. 22.01.03, 11:42
      W zeszlym roku internet przez miesiac dzialal gorzej niz przez modem tpsa i myslisz ze chociaz kartke z przeprosinami wyslali? Kultura obslugi klienta w tej firmie to pojecie czysto abstrakcyjne.
      • janior Re: Rachunek z Aster City. 23.01.03, 09:26
        Korzystam AsterCity od prawie początku jej istnienia, w moim bloku założono
        sieć pilotażowo. Jestem z niej bardzo zadowolony. Ostatnia jakakolwiek awaria
        miała miejsce chyba ponad rok temu, przez parę nie działało parę stron (łaczę
        ze szwedzką Telią nawaliło).
        Moi znajomi z Chello cały czas narzekają, że nie działa, że coś zmieniają. A u
        mnie wszystko śmiga rewelka, a z sieci korzystam bardzo dużo. Nie ma żadnych
        zastrzeżeń.

Jeśli chodzi o TV kablową to niestety troszeczkę wystawili ludzi, ale dla mnie
        odpadły kanały których i tak nie oglądałem...
        • Gość: Piotrek Re: Rachunek z Aster City. IP: 213.241.2.* 23.01.03, 09:57
          Dokładnie tak. Mam dostęp od ponad 2 lat i jestem bardzo zadowolony, a usterka
          zdarzyć się może każdemu. Poza tym biuro obługi klienta działa jak trzeba,
          fachowe i szybkie rozwiązywanie ewentualnych niejasności.
          • janior Re: Rachunek z Aster City. 23.01.03, 21:45
            Z BOK-u korzystałem dawno temu, bo jeśli wszystko jest ok to nie nie dzwoniędo
            nich. Ale bywało tak, że trafiałem na kompletnie zielonych ludzi, ale wtedy
            rozłączałem się i dzwoniłem ponownie, odbierał kto inny - fachowy.
    • pan_pndzelek Re: Rachunek z Aster City. 22.01.03, 11:47
      d.z. napisał:
      > Wczoraj dostałem rachunek z Aster City za TV kablową również.
      > Ten sam co zwykle i się zdziwiłem lekko.
      > Od stycznia na sześciu kanałach Aster City emituje plansze o zawieszeniu
      > nadawania programów, na dwóch częstotliwościach ten sam Canal+ (drugi zamiast
      > Sat1), obok Vivy polskiej niemiecka, itp. itd.
      > Ciekawi mnie czy te zmiany nie spowodowały obinżki kosztów nadawania
      > programów.

Nie, to nowe "mądre" przepisy spowodowały wzrost kosztów transmisji i po czymś
      musieli ciąć, niestety...
      • Gość: JB Re: Rachunek z Aster City. IP: *.inetia.pl 22.01.03, 14:52
        Opłaca się internet przez AC?
        • qubacz Re: Rachunek z Aster City. 22.01.03, 22:37
          Niestet, w tym przedziale cenowym, nie ma lepszej opcji.
    • tarantula01 Zapis w umowie 22.01.03, 15:21
      Jak podpisywałem umowę z AsterCity na TVK to znalazłem w niej zapis, że AC
      zobowiązuje się do transmisji conajmniej 32 programów TV (nadawała wtedy ponad
      50). Na moje pytanie, czy to oznacza, że mogą mi odciąć nadmiarowe programy,
      aby nie zejść poniżej 32 kanałów (wlicza się do nich wewnętrzne, informacyjne,
      reklamowe, multi itp)? Pan powiedział, że to jest gwarancja, że na pewno 32
      kanały będę miał, ale w końcu przyznał, że jest możliwy scenariusz, że będę
      miał tylko te 32 kanały zamiast ok. 50 obecnie i będzie to zgodne z umową
      (pakiet podstawowy - 48 zł/m-c).
      • d.z Re: Zapis w umowie 22.01.03, 15:25
        tarantula01 napisał:

> Jak podpisywałem umowę z AsterCity na TVK to znalazłem w niej zapis, że AC
        > zobowiązuje się do transmisji conajmniej 32 programów TV (nadawała wtedy
        ponad
        > 50). Na moje pytanie, czy to oznacza, że mogą mi odciąć nadmiarowe programy,
        > aby nie zejść poniżej 32 kanałów (wlicza się do nich wewnętrzne,
        informacyjne,
        > reklamowe, multi itp)? Pan powiedział, że to jest gwarancja, że na pewno 32
        > kanały będę miał, ale w końcu przyznał, że jest możliwy scenariusz, że będę
        > miał tylko te 32 kanały zamiast ok. 50 obecnie i będzie to zgodne z umową
        > (pakiet podstawowy - 48 zł/m-c).

Czy w takim razie oni z premedytacją nie wprowadzali "bezumownych" kanałów do
        swojej sieci w celu osiągnięcia zysków a w razie czego to ... patrz umowa.
        • Gość: joolz Re: Zapis w umowie IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 22.01.03, 18:19
          Chcesz miec nizszy rachunek? Wyslij im list z prosba o odlaczenie od sieci,
          dostaniesz propozycje nizszego rachunku przez okres 6 m-cy,
          Aster wprowadzil promocje "Zostan z nami", to jest szachrajstwo, bo inni placa
          tyle samo co wczesniej, ja mimo tej "kuszacej" propozycji pozegnalem sie z nimi
        • Gość: adam81 Re: Zapis w umowie IP: *.sggw.waw.pl 24.01.03, 18:17
          d.z. napisał:

> Czy w takim razie oni z premedytacją nie wprowadzali "bezumownych" kanałów do
          > swojej sieci w celu osiągnięcia zysków a w razie czego to ... patrz umowa.

Jasne. Wyłączając kanały na pewno przyciągną nowych abonentów. Ja nie chcę
          bronić AC, bo mam im wiele do zarzucenia, ale w tym wypadku powiniście winić
          kilka milionów Polaków, którzy głosowali na partie koalicji rządzącej, która po
          raz kolejny udowodniła, że najważniejsze to coś uchwalić. To, że ustawa jest
          przeciwko interesom AC (podatnik, którego wpłaty do budżetu spadną) i ich
          klientów (podatnicy). Ustawa była wprowadzona oby szybciej... bez sensu
    • Gość: pepes Re: Rachunek z Aster City. IP: *.acn.waw.pl 22.01.03, 21:56
      Niestety te zmiany to poklosie nowych przepisow. Obecnie z kazdym kanalem
      oparator musi miec podpisana oddzielna umowe.
      Ja osobiscie dostalem odpowiednie pismo z AC z wyjasnieniami.A dodatkowo w
      radio uslyszalem wypowiedz Pani z AC, ze w najbardziej czarnym scenariuszu
      bedziemy mieli mniej kanalow i niestety ale bedziemy placic wiecej.
      Ja generalnie jestem z AC bardzo zadowolony.Internet dziala tak jak
      powienien.Jeden jedyny raz mialem mala awarie i po moim telefonie przyjechal
      monter (wczesniej sie umowiwszy na konkretna godzine) i blsykawicznie awarie
      usunal.

pozdrawiam,
    • Gość: kiwi Re: Rachunek z Aster City. IP: *.chello.pl 22.01.03, 22:08
      Wczoraj przedstawiciele Aster chodzili od drzwi do drzwi po moim osiedlu,
      okablowanym w części przez nich, a w części przez UPC i informowali, że UPC
      bankrutuje i to ostatni moment, zeby się przerzucić do nich - do asterów - po
      promocyjnej cenie. Mnie to zbrzydziło, takie metody walki z konkurencją.
      • Gość: ryjek Re: Rachunek z Aster City. IP: *.crowley.pl 23.01.03, 11:19
        Rzeczywiście dużo gorzkich słów można powiedzieć o AC na tamat obsługi,
        olewania klienta, nieuwzględniania reklamacji, itp. - ale jeśli chodzi o jakośc
        łącza netowego to złego słowa nie powiem - póki co jest super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka