Gość: sp IP: *.chello.pl 21.06.06, 19:00 intensywnie reklamowana wszedzie (pochlebne recenzje i w gw i w pismach w rodzaju elle/twoj styl) ale czy naprawde warto isc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: papaya 04.07.06, 16:24 nie warto obsługa co prawdaprzemiła itp ale jedzenie nieciekawe pad thai ociekający tłuszczem, zero pasty tamaryndowej, mdły kurczak itp satay kiepściuchny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: papaya IP: 217.17.32.* 10.07.06, 23:00 tragedia, 10 minut musiałbym pisać o wszystkich wpadkach....tragedia. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: papaya IP: 217.17.32.* 12.07.06, 00:09 postaram się spełnić Twoje życzenie, choć na początku zaznaczam,że byłem w tym lokalu 3-4 miesiące temu, moja kobieta bardzo chciała odwiedzić to miejsce, wtedy to prawie wszystkie gazety i ich wielcy znawcy pisali pochwalne teksty o papayi. Więc wchodzimy....bardzo miła i wylaszczona młoda kobieta (trochę za mocno wylaszczona bo peszy) wita nas, lokal jest generalnie pusty, może 2-3 stoliki zajęte, wskazujemy gdzie by nam pasowało i tu pierwszy problem bo tu nie, bo rezerwacja, bo tu nie, bo jesteśmy we dwójkę, a to stół na 3 osoby, bo tu nie....., bo NIE,ale ok. determinację mamy wielką siadamy przy tym jedynym stoliku gdzie nas dopuszczono. Pojawia się obsługa, karty menu, zamawiamy napoje, prosimy kartę win, miłe zaskoczenie sporo win na lampki...dalej było gorzej...na zamówione napoje czekamy 20 minut, jak to zwykle okazuje się, że ktoś komuś czegoś tam nie przekazał. Przekąską są ostrygi i zupa, chyba krewetkowa, w sumie nieważne była niejadalna - do garnka wpadła solniczka, moje ostrygi, które podano mi jako małą porcję chyba 3 lub 4, a nie duzą którą zamawiałem były niejadalne za to zamaskowane dużą ilością róznych sosów które podali obok, chociaż wiadomo, ze cytryna i czerwony ocet winny z szalotką to podstawa do ostryg. Danie główne Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: papaya 12.07.06, 13:25 dziękuję. Faktycznie pusto i b. długo sie czeka Hewrbata z miętoą okazała sie być ekspresową herbatą miętową.. tylko cena znacznie wyzsza.. pad thai był zalany tłuszczem i pozbawiony jakiegokolwiek smaku sos do sataya był gorzki i też wyjątkowo tłusty Lokal skreślony i u mnie. a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
chenoa1 Re: papaya 31.12.06, 10:31 bylam tam miesiac temu, moje wrazenia: - jedzenie dobre, szczegolnie sushi i curry czerwone , ryba w sosie pomidorowym byla srednia - obsluga ok - bardzo dlugo czekalismy choc restauracja byla pusta - wystroj fajny szczegolnie na dole , ale jako ze bylo pusto mimo weekendu to troche bylo niefajnie, nie lubie zupelnie pustych miejsc - maly wybor win na kieliszki i bardzo drogie choc dobre - porcje duze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: papaya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 01:27 Jedno z niewielu miejsc gdzie można zjeść steka KOBE Odpowiedz Link Zgłoś