Dodaj do ulubionych

Citibank - porażka na maxa!

IP: *.pl 28.10.01, 20:05
Czy jest bardziej złodziejski bank? Chyba nie , no może z wyjątkiem PKO
BP.Oprocentowanie ma dla samobójców i takich głupków jak ja.Wyrobiłem sobie
kartę visa w Citibanku i jak większość jej posiadaczy staram się punktualnie
spłacać zaległości.Nie daj boże bym się spóźnił - zaraz otrzymam memo i opłaty
karne rzędu kilkudziesięciu złotych.I wszystko byłoby ok tylko w tym
jj....banku wymagając punktualności spłat sami jednak mają w dupie fakt iz w
ich oddziałach bankomaty po prostu są popsute.Zdarzyło się to kilkukrotnie ale
moja cierpliwośc wyczerpała się dziś kiedy w oddziałe w domach centrum żaden z
bankomatów nie działał.Pani powiedziała mi przez citiphone bym pozwiedzał
wieczorem Warszawę i tu wymieniła inne adresy gdzie "prawdopodobnie" dizłąją.
K...niech mnie ręka boska chroni przed tymi złodziejami.Spłacę te p..kartę i
aufviedersehen złodzieje.
Obserwuj wątek
    • nocomment Re: Citibank - porażka na maxa! 28.10.01, 20:52
      Gość portalu: krnąbrny napisał(a):

> Czy jest bardziej złodziejski bank? Chyba nie , no może z wyjątkiem PKO
      > BP.Oprocentowanie ma dla samobójców i takich głupków jak ja.Wyrobiłem sobie
      > kartę visa w Citibanku i jak większość jej posiadaczy staram się punktualnie
      > spłacać zaległości.Nie daj boże bym się spóźnił - zaraz otrzymam memo i opłaty
      >
      > karne rzędu kilkudziesięciu złotych.I wszystko byłoby ok tylko w tym
      > jj....banku wymagając punktualności spłat sami jednak mają w dupie fakt iz w
      > ich oddziałach bankomaty po prostu są popsute.Zdarzyło się to kilkukrotnie ale
      > moja cierpliwośc wyczerpała się dziś kiedy w oddziałe w domach centrum żaden z
      > bankomatów nie działał.Pani powiedziała mi przez citiphone bym pozwiedzał
      > wieczorem Warszawę i tu wymieniła inne adresy gdzie "prawdopodobnie" dizłąją.
      > K...niech mnie ręka boska chroni przed tymi złodziejami.Spłacę te p..kartę i
      > aufviedersehen złodzieje.

Moja znajoma z pracy również nawyklinała się na ten bank. Chyba coś w tym jest.
      Ona zastosowała taktykę "Aufviedersehen Tashendieben!!!". Tobie radzę to samo.
      Pozdro
      • chaladia Re: Citibank - porażka? Jak dla kogo! 28.10.01, 22:52
        Ale personel City, zwłaszcza ten wyższy, ma się dobrze. Wystarczy popatrzeć,
        gdzie mieszkają i czym jeżdżą...
        • Gość: zizi Re: Citibank - porażka? Jak dla kogo! IP: *.sap-ag.de 29.10.01, 09:40
          chaladia napisał(a):

> Ale personel City, zwłaszcza ten wyższy, ma się dobrze. Wystarczy popatrzeć,
          > gdzie mieszkają i czym jeżdżą...

tak, po kadra zarzadzajaca stisujac sie do tendow mody, zakladajac oddzialy
          zachodnich firm wybrala z nakazu lub wyboru Citi dajac robote tym ...

ja mam konto w wbk od 7 lat, wbk24 i kartke kredytowa
          opoznilem sie i o dziwo po wyslaniu listu do nich otrzymalem odpowiedz, ze uznaja
          i ze nie zaplace kary (40 PLN)
          rozczarowali mnie na plus

citi kiedys delikatnie analizowalem i sie wycofalem - jakies ograniczenia z kasa
          na koncie itd
    • Gość: Jas Re: Citibank - porażka na maxa! IP: *.vancouver36.dialup.canada.psi.net 29.10.01, 06:13
      W sierpniu wpadlem do slawnego CITIBANK aby rozdusic pare dolcow. Ze zdziwieniem stwierdzilem,
      ze kurs wymiany byl ok 10% nizszy w porownaniu z innymi bankami czy kantorami??????!!!!!!!!!
      No coz. Poszedlem za rog do konkurencji.
      • d.z. Re: Citibank - porażka na maxa! 29.10.01, 08:22
        Na początku lat 90-tych, kiedy mieszkałem i pracowałem w USA, wysłałem
        aplikację do tego banku o kartę kredytową. Odpisali mi, że mi nie dadazą, bo za
        mało zarabiam i się nie kwalifikuję. W chwili obecnej zarabiam powyżej średniej
        i już parokrotnie "naganiacze" z Citibanku do mnie dzwonili. Z ogromną
        przyjemnością opowiadam im tę historię i zapewniam, iż nigdy w życiu z ich
        usług nie skorzystam. Poprzez swoją politykę stracili mnie - klienta. Wszystkim
        ten bank odradzam. Nastawili się wyłącznie na ludzi zamożniejszych lekceważąc
        resztę. Jeśli natomiast ktoś chce szpanować kartą tego banku w sklepie, to musi
        pamiętać, iż snobizm kosztuje.
        • Gość: msz Re: Citibank - porażka na maxa! IP: 10.40.18.* / 195.116.213.* 29.10.01, 09:11
          A co sądzicie o innych bankach wykupionych przez Citibank np. o Handlobanku?
          • detritus! Re: Citibank - porażka na maxa! 07.11.01, 09:16
            Mialem pecha byc klientem Handlobanku - po przejsciu pod Citybank zaczalem byc
            traktowany jak klient trzeciej kategorii. Efekt? Konto glowne mam gdzie
            indziej, konta w Citibanku uzywam jedynie do przelewow zagranicznych :o)
    • Gość: czapski Re: Citibank - porażka na maxa! IP: 62.32.204.* 29.10.01, 09:34
      Niestety wrażenia z kontaktów z Citibankiem to nic miłego. Nie dawno
      załatwiałem zamknięcie konta mojej zony w oddziałe w BUWie. Wyobraźcie sobie,ze
      panienka, która mnie obsługiwała na moich oczak zaczęła studiować instrukcje
      pt. jak to się robi, zwracając sie przy tym do mnie
      per: "spoko", "nara" "luzik" itp. Jakoś ten luziki nie nastąpił, bo operacja
      zamknięcia konta trwała ponad godzinę. Ludzie, którzy pechowo przyszli po mnie
      coś załatwić w oddziale, klnąc pod nosem czym prędzej wychodzili.
      Co do zaś oddziału w DC - to również natknąłem się tam na niedziałajace
      wszystkie dwa bankomaty. Mogłbym długo jeszcze opowiadac o moich kontaktach z
      ludżmi z telecentrum - totalna ignoracja, hamstwo - ale to temat już zupełnie
      na inną okazję.
      Pozdrawiam, jeszcze klient Citi
      • Gość: Wrocek Re: Citibank - porażka na maxa! IP: 217.97.163.* 29.10.01, 10:23
        Też mam kartę Citybanku (i oprócz niej jeszcze 2 karty innych banków) i bodobne
        odczucia jak inni forumowicze. Przyznam że z karty Citibanku praktycznie
        przestałem korzystać jak zaraz po jej otrzymaniu i po zrealizowaniu pierwszego
        zakupu przy pomocy tej karty zostałem telefonicznie napadnięty i przesłuchany
        na tę okoliczność niczym potencjalny złodziej. A po zapłaceniu lichwiarskich
        odsetek za kredyt moja miłość całkowicie wygasła.
        Mam wysokie dochody i jestem posiadaczem złotej karty innego banku- to
        nieprawda, ze Citibank jest niedemokratyczny i trzepie tylko niezamożnych
        klientów.
    • sloggi Re: Citibank - płacicie za pochopny wybór. 29.10.01, 12:57
      Niestety, stara prawda mówi, że zanim się wdepnie w błoto trzeba wiedzieć jak
      jest głębokie. Praktyki CB na całym świecie pokazują jaki i dla kogo to bank.
      To bank dla ludzi, którzy na operację 100 PLN na plus czy minus nie zwracają
      uwagi. To bank dla raczej bogatych i rzutkich ludzi, którzy kopertę z wyciągiem
      bez otwierania wyrzucają do kosza. Proponuję spłacić i pożegnać - a na drugi
      raz pomyśleć zanim wybierze się równie pazerny bank.
      Łączę się z Wami w bólu.
    • Gość: lesio Widziały gały co brały :))) IP: *.*.*.* 29.10.01, 13:19
      Podzielam opinię że nie jest to bank dla drobnych
      ciułaczy i nie jest zbyt przyjazny dla swoich klientów ale:
      1. Nie ma przymusu korzystania z jego usług.
      2. Jest coś takiego jak umowa i gorąco polecam
      przeczytanie jej zanim się ją podpisze. A jak już się
      podpisze to trzeba niestety wywiązywać się z przyjętych
      dobrowolnie zobowiązań a nie marudzić.
      Zdrówko.
      :)
      • Gość: krnabrny umowa obowiazuje dwie strony IP: 10.85.101.* / *.dhl.com 29.10.01, 15:30
        wiec jesli w ofercie informuje o sieci bankomatow umozliwiajacych splate to niech do .kk.n.... zadba
        by dzialaly a nie kazal jezdzic po miescie i szukac ewentualnie czynnych
        • Gość: bbvb Re: umowa obowiazuje dwie strony IP: 193.178.168.* 30.10.01, 10:07
          Citi jest tragicze. Nie chce opisywac moich z nimi przejsc. W kazdym razie
          wynionslem sie juz.
          • Gość: Mike Re: citibank IP: *.*.*.* 30.10.01, 11:06
            Ja tez uciekłem z tego banku. CHoć ta ucieczka była nieco skomplikowana dzięki
            własnie Citibankowi.2 miesiące domagałem się aby wreszcie mi tam konto
            zamkneli!!
            • Gość: m. Re: citibank IP: 212.244.160.* 30.10.01, 16:53
              Gość portalu: Mike napisał(a):

> Ja tez uciekłem z tego banku. CHoć ta ucieczka była nieco skomplikowana dzięki
              > własnie Citibankowi.2 miesiące domagałem się aby wreszcie mi tam konto
              > zamkneli!!

O! z zamknięciem u nich konta to cała jajcarska checa.
              otóż znudzony przeżyciami fundowanymi przez bank (juz opisanymi w poprzednich
              postach) poszedłem wpłacić resztę drobnych, by zamknąć rachunek( kilka złotych
              debetu) ale jakoś tak mi wyliczono te wpłatę ( nie, nie, nie chciano przyjąć tyle
              ile wynika z wyciagu bankowego), że zabrakło kilku groszy i mimo,że dostałem
              papier o zamknięciu konta, to po kilku dniach dostałem wyciąg z ujemnym saldem
              powiększonym o karę 50.- za nieterminową wpłatę zobowiązań. ( jaja co?)
              Przypomniałem personelowi jednego z oddziałów, przy kolejnej wizycie, brzmienie
              wszystkich znanych i nie znanych mi przekleństw, choć za pierwszym razem to nie
              pomogło. Nigdy więcej. Trzy razy ponawiałem próbę zamknięcia tego pie....go
              rachunku. Pocieszające jest to, że ostatnie dwa miesiące jest cisza. Chyba
              wraszcie udało się!!!
              Zadowolony jestem z PekaoSA. jeżeli może to w czymś pomóc.
              m.
              • lelesio -> m 30.10.01, 17:05
                Pekao Sa ma tragicznie niskie oprocentowanie -
                wirtualne Telepekao24 - 4% !!! (eBP - 12%, mBank 14%,
                intelligo 14% ... itd.)
    • Gość: Avanos Re: Citibank - porażka na maxa! IP: 10.128.138.* 03.11.01, 09:03
      Gość portalu: krnąbrny napisał(a):

> Czy jest bardziej złodziejski bank? Chyba nie , no może z wyjątkiem PKO
      > BP.Oprocentowanie ma dla samobójców i takich głupków jak ja.Wyrobiłem sobie
      > kartę visa w Citibanku i jak większość jej posiadaczy staram się punktualnie
      > spłacać zaległości.Nie daj boże bym się spóźnił - zaraz otrzymam memo i opłaty
      >
      > karne rzędu kilkudziesięciu złotych.I wszystko byłoby ok tylko w tym
      > jj....banku wymagając punktualności spłat sami jednak mają w dupie fakt iz w
      > ich oddziałach bankomaty po prostu są popsute.Zdarzyło się to kilkukrotnie ale
      > moja cierpliwośc wyczerpała się dziś kiedy w oddziałe w domach centrum żaden z
      > bankomatów nie działał.Pani powiedziała mi przez citiphone bym pozwiedzał
      > wieczorem Warszawę i tu wymieniła inne adresy gdzie "prawdopodobnie" dizłąją.
      > K...niech mnie ręka boska chroni przed tymi złodziejami.Spłacę te p..kartę i
      > aufviedersehen złodzieje.

• Gość: Avonos Re: Citibank - porażka na maxa! IP: 10.128.138.* 03.11.01, 09:10
        Tak to jest jeśli ktoś nie rozumie regulaminu albo nie potrafi przeczytać
        umowy, podpisuje to co mu podsuną bo zainteresowanie się tematem przekracza
        intelektualne możliwości. opłaty za spóźnienie? po co się spóźniać, kary? po co
        popełniaź wykroczenia. bank jest drogi ale w zamian tego oferuje najlepsze na
        rynku usługi. jeśli korzysta się w pełni z praw publicznych trzeba ponosić
        wyniki swojej niekonsekwencji, a przyznanie się nie terminowych wpłat świadzczy
        o poziomie klienta a nie instytucji. Pozdrawiam i lepiej zrezygnuj z karty bo
        nie tylko sobie ale i swoim dzieciom krzywdę zrobisz.
        • Gość: HackFinn To calkiem niezly bank. IP: *.skydive.pl 03.11.01, 12:05
          Korzystam z citibanku od 2 lat jak dotad niczym mi nie podpadli.
          Korzystalem dotad z paru innych bankow i uwazam ze byly zdecydowanie gorsze
          (moze poza Raiffeisen Bank). Ciekawym bankiem jest PBK. Olbrzymie roznice
          miedzy oddzialami. Oddzial w Lodzi na Kosciuszki to potworne dziadostwo,
          natomiast oddzial na Kilinskiego (do fuzji bankow dzialal jako Creditanstalt)
          jest zupelnie w porzadku.
          Pozdrawiam HackFinn
          • prezerwatywa CITY TO GRANDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.01, 17:12
            Miałem konto i zlikwidowałem bo:
            1) niekompetentne obsługa przy okienku
            2) mała sieć często popsutych bankomatów
            3) złodziejskie odsetki i kary
            4) nieprzyjazny stosunek do klienta potrzebującego pomoc
            CITYBANK to syf i stanowczo odradzam wchodzenie z nim w układy, chyba, że w
            PREZERWATYWIE.
            • Gość: bleblu Re: CITY TO GRANDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net-cafe.com.pl 05.11.01, 20:05
              mi jakos CB odpowiada - obsluga jest zawsze mila a w CitiPhone zawsze trafialem
              na takich ktorzy byli lepiej przeszkoleni niz ci ktorych Wy wymieniacie !

jedyna wada to malo bankomatow
    • gale Re: Citibank - porażka na maxa! 04.11.01, 20:39
      Porażonych porażką Citi zapraszam na www.citibank.prv.pl :)
      • Gość: albert Citibank IP: 10.128.137.* 04.11.01, 20:58
        Mam kartę Citi od 4 lat i bardzo sobie ją chwalę.
        Dotychczas nigdy nie spóźniłem się ze spłatą i nie ponosiłem zadnych
        dodatkowych opłat.
        Jedynie nie podoba mi się przymusowe ubezpiecznie (nie mozna z niego
        zrezygnować).

Tu porada praktyczna dla ew. spóźnialskich.
        Ja nie czekam na wyciąg o stanie konta,
        ale ok. początku miesiąca dzwonię pod numer Citi,
        mam informację o zadłużeniu i zaraz spłacam !
    • Gość: Mike Re: Citibank - porażka na maxa! IP: 62.88.4.* 07.11.01, 13:27
      Wszyscy krytykują City ale wystarczy popatrzeć, czym się płaci w warszawskich
      hipermarketach.
      Dla nowobogackiego warszawiaczka srebrna karteczka z kolorowym zdjęciem to
      największy szpan. Podkreślenie statusu społecznego i sukcesu. Aż wstyd wyjmować
      taką Vise MBanku czy Śląskiego, chociaż te banki są bez porównania lepsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka