Dodaj do ulubionych

STOP WOJNIE 15.02

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 16:25
Demonstracja przeciw wojnie z Irakiem
15.02 - sobota 13.00 pl. Zamkowy
przemarsz pod ambasade USA
Obserwuj wątek
    • Gość: CAT Re: STOP WOJNIE 15.02 IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.03, 20:42
      ...
      ok, jestem za,
      do zobaczenia...

pzdr.
      • Gość: Greg Re: STOP WOJNIE 15.02 a może wojnom ?! IP: *.acn.pl / 10.69.3.* 12.02.03, 20:50
        To wojna dopiero planowana ... a może by najpierw protestować przeciwko wojnom,
        które się już toczą np. Rosji z Czeczenią ?
        Greg
        • Gość: CAT Re: STOP WOJNIE 15.02 a może wojnom ?! IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.03, 22:26
          ...
          ta wojna to juz historia dlatego
          nie ma mocy publicznej.

pzdr.
        • Gość: TED Re: STOP WOJNIE 15.02 a może wojnom ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.03, 12:37
          Gość portalu: Greg napisał(a):

> To wojna dopiero planowana ... a może by najpierw protestować przeciwko
          wojnom,
          >
          > które się już toczą np. Rosji z Czeczenią ?
          > Greg

Przeciw tamtej wojnie to protestowalismy chyba 7 lat temu, i pozniej tez.
          Mysle, ze trzeba starac sie przede wszystkim zapobiegac, poki jest na to czas.
          Wczoraj na spotkaniu antywojennym na Elektoralnej (bylo 150 osob)
          przedstawiciel Amnesty Int. mowil, ze zaczyna sie jakies wielkie szalenstwo i
          musimy cos zrobic, zeby zapobiec temu sposobowi myslenia, ktory konczy sie
          wojna w Czeczenii, Iraku, czy egzekucjami w Chinach. To rozne glowy tej samej
          hydry. Jeszcze powiedzial, ze dziwi go ze USA uzywaja praw czlowieka jako
          pretekstu do wojny, podczas gdy same zajmuja wiele miejsca w raportach Amnesty.

Swietnie tez wypadl pan Sulejman - prezes Stowarzyszenia Irakijczykow w Polsce,
          ktory w dodatku jest Kurdem i nie cierpi Hussajna, ale nie chce tez wojny. To
          tak jakby po wprowadzeni stanu wojennego przez Jaruzelskiego Ameryka
          zbombardowala Warszawe.
        • Gość: Ted Re: STOP WOJNIE 15.02 a może wojnom ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.03, 12:38
          From: Romek Kalicki [romek.kalicki@wp.pl]
          Sent: Thursday, February 13, 2003 4:14 AM

Subject: Demonstracja antywojenna 15 lutego

Kochani!

Piszę do Was, do Ciebie, w ważnej sprawie.
          Świat stoi na krawędzi kolejnej, strasznej, nie-naszej wojny. Ale możesz ją
          jeszcze powstrzymać.
          W ubiegłym roku przyłączyłem się do ruchu Światowego Forum Społecznego.
          Brałem udział w milionowym marszu przeciw wojnie 9 listopada we Florencji,
          miałem też wielką przyjemność uczestniczyć w niedawno zakończonym III
          Światowym Forum Społecznym w Porto Alegre w Brazylii. 100 000 aktywistów
          społecznych z całego świata debatowało tam m. in.nad tym, jak powstrzymać
          żądnych krwi i ropy szaleńców. Ludzie, których poznałem i informacje, które
          zdobyłem, pozwalają mi z niezachwianą pewnością stwierdzić, że inwazja na
          Irak nie ma nic wspólnego z deklarowanymi intencjami władz USA (irackie
          zagrożenie, rozbrojenie Hussajna itp.).
          Podam Ci 3 prawdziwe powody wojny:
          1. Odwrócenie uwagi od głębokiego kryzysu gospodarczego w Ameryce, od
          skandali korporacyjnych, załamania giełdy i wreszcie przestępczych poczynań
          Busha i Cheneya w czasach, kiedy sami uprawiali "kreatywną księgowość"
          oszukując własnych akcjonariuszy.
          2. Decyzja o przejęciu kontroli nad irackimi złożami ropy (2. co do
          wielkości w świecie) i zmiana układu sił w regionie na korzyść USA.
          3. Osłabienie i podział jednoczącej się Unii Europejskiej (skutki tej
          strategii już widać jak na dłoni zarówno w UE jak i w NATO).
          Jeśli dopuścimy do wojny o Irak, będzie to dopiero początek "nowej, mrocznej
          ery", a następne kroki imperium mogą być tylko groźniejsze w skutkach.
          Społeczność międzynarodowa jest zgodna co do tego, że WOJNĘ MOŻNA JESZCZE
          POWSTRZYMAĆ i możemy to zrobić MY RAZEM, pokazując "panom świata", że liczą
          się nie tylko bomby i petrodolary, ale przede wszystkim ludzkie życie i
          ludzka
          godność, nad którą nie ma władzy ani Biały Dom, ani nafaszerowany
          kradzionymi pieniędzmi Pentagon.
          DLATEGO wzywam Cię:
          15 LUTEGO 2003 R. O GODZ. 13:00 BĄDŹ ZE MNĄ I, MAM NADZIEJĘ, SETKAMI, A
          MOŻE TYSIĄCAMI LUDZI, NA PLACU ZAMKOWYM W WARSZAWIE. PRZEJDZIEMY POD
          AMBASADĘ USA I POWIEMY WOJNIE "NIE!!!!"
          POWIADOM ZNAJOMYCH,
          PRZYJDŹ Z RODZINĄ
          WEŹ INSTRUMENT
          NIECH CIĘ USŁYSZĄ!
          ZAPROTESTUJMY PRZECIWKO HANIEBNEJ DECYZJI POLSKICH WŁADZ PRZYŁĄCZENIA SIĘ DO
          TEJ AGRESJI.
          Na całym świecie w setkach miast odbędą się tego dnia wielkie i małe
          manifestacje, KILKANAŚCIE MILIONÓW też powie wojnie "NIE!!!"
          Pamiętaj, możesz jeszcze powstrzymać tę wojnę!!!

Pozdrawiam Was wszystkich,
          i Ciebie,
          do zobaczenia w sobotę!

Romek Kalicki

PS JEŚLI NIE MOŻESZ LUB NIE CHCESZ SIĘ PRZYŁĄCZYĆ
          PROSZĘ, PODAJ DALEJ INFORMACJĘ O DEMONSTRACJI
          Dziękuję
          • marczello Re: STOP 13.02.03, 13:31
            Szanowny Kolego Romku czy tez Tedzie:

> Gość portalu: Ted napisał(a):
            > Podam Ci 3 prawdziwe powody wojny:
            > 1. Odwrócenie uwagi od głębokiego kryzysu gospodarczego w Ameryce,

HA HA HA HA !!!! Ostatnio takie brednie slyszalem w ustach jakiegos dyplomaty z
            Bialorusi :-))))
            Gleboki kryzys? Czlowieku czy widziales jakiekolwiek wskazniki gospodarcze USA
            na tle innych panstw? Tylko nie mow, ze Rosja i Chiny maja wiekszy wzrost PKB.
            Albo nie brnij dalej, ze poglebiona w nedzy i kryzysie gospodarczym Ameryka dla
            zysku chce zniszczyc wspaniale kwitnaca i rozwijajaca sie gospodarke Iraku.
            Jesli chodzi o wydatki na policje polityczna, zbrojenia i szkolenia terrorystow
            to faktycznie te dziedziny w Iraku sie rozwijaja.
            Wielki kryzys to byl w 1929 roku. Przyjechales tu wehikulem czasu? To powiem
            Ci, ze II woje swiatowa tez wywolali Amerykanie. Skorzystali wszyscy: USA
            stworzyly potezny pzremysl ciezki a w Europie powstala Wspolnota Wegla i Stali.

od
            > skandali korporacyjnych, załamania giełdy i wreszcie przestępczych poczynań
            > Busha i Cheneya w czasach, kiedy sami uprawiali "kreatywną księgowość"
            > oszukując własnych akcjonariuszy.

Tu juz wiemy o co chodzi. Ten bandyta Bush chce zniszczyc prawdziwego demokrate
            i wspanaialego przywodce Saddama.
            A czy Balcerowicz tez musi odejsc?

> 2. Decyzja o przejęciu kontroli nad irackimi złożami ropy (2. co do
            > wielkości w świecie) i zmiana układu sił w regionie na korzyść USA.

A slyszales o OPEC i zasadach handlu ropa?

> 3. Osłabienie i podział jednoczącej się Unii Europejskiej (skutki tej
            > strategii już widać jak na dłoni zarówno w UE jak i w NATO).

Tu dziwie sie mniej. Bodajze 70% Polakow nie rozroznia NATO od Unii
            Europejskiej.

> możemy to zrobić MY RAZEM,
            > pokazując "panom świata", że liczą
            > się nie tylko bomby i petrodolary,

Tiaaa, lepsze sa ruble transferowe. ;-)))

Zeby nie bylo nieporozumien. Takze uwazam wojne za wielkie zlo. Ale wole zeby w
            taki sposob rozprawic sie z terrorsytami, ktorzy morduja nie tyko swoj narod
            ale porywaja sie takze na zachodnia cywilizacje, niz stac sie ofiara szalencow
            bedac w jakims europejskim miescie (z Warszawa wlacznie). Chyba, ze ktos
            mieszka w Klewkach i nigdy sie z nich nie rusza to takich obaw moze nie miec.
            • Gość: Flint Re: STOP IP: *.chello.pl 13.02.03, 13:41

STOP wszelakiej maści terrorystom, dyktatorom łamiącym nie żadne prawa
              człowieka, a zwyczajnie ludziom kości, mordującym w imię utrzymania swojej
              władzy. Precz z dyktatorami gazującymi swoich obywateli i będących zagrożeniem
              dla świata. Precz z mordercami produkującymi bomby atomowe i zmuszającymi
              swoich obywateli do jedzenia trawy.
              Zachowujecie się jak ludzie którzy kiedyś krzyczeli: "Nie będziemy umierać za
              Gdańsk!". I tak jak oni będziecie mieć ofiary dyktatury i terroryzmu na swoim
              sumieniu.
            • Gość: Piotr Re: STOP IP: 193.0.236.* 13.02.03, 14:38
              Bush ma nie notowany w historii deficyt budżetowy. Ameryka wydaje więcej niz
              zarabia, jeśli doliczyć do tego koszty wojny z Irakiem, to dopiero wyjdzie
              rekord.

A na horyzoncie już widać wojnę z Koreą.
              A może najpierw Iran ?

Pozdrowienia. Piotr
              • matrix5 Re: STOP 13.02.03, 17:59
                Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Bush ma nie notowany w historii deficyt budżetowy. Ameryka wydaje więcej niz
                > zarabia, jeśli doliczyć do tego koszty wojny z Irakiem, to dopiero wyjdzie
                > rekord.
                >
                > A na horyzoncie już widać wojnę z Koreą.
                > A może najpierw Iran ?
                >
                > Pozdrowienia. Piotr

Piotrze ,mam nadzieje ,że Amerykanie zbombarduja Irak ,Korę i kazdego kto
                podnosi rekę na niewinnych ludzi.
                Iran tez mogłby dostac po lapkach.
                • Gość: Cisza_ Re: STOP IP: *.warszawa-zoliborz.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 01:15
                  >
                  > Piotrze ,mam nadzieje ,że Amerykanie zbombarduja Irak ,Korę i kazdego kto
                  > podnosi rekę na niewinnych ludzi.
                  > Iran tez mogłby dostac po lapkach.

To niech Waszyngton też zbombardują. W końcu mają na sumieniu oddanie Europy
                  Wsch. we władanie ZSRR oraz masę wspieranych militarnie i finansowo krwawych
                  reżimów (Chile, Argentyna, Kolumbia, Salwador, Honduras, Gwatemala, Meksyk
                  (Chiapas),Haiti, dojście do władzy Saddama w Iraku, Izrael, Wietnam Pd., nawet
                  wsparcie dla Pol Pota i wiele, wiele innych.
                  • Gość: Flint Re: STOP IP: *.chello.pl 14.02.03, 08:45
                    Gość portalu: Cisza_ napisał(a):

> >
                    > > Piotrze ,mam nadzieje ,że Amerykanie zbombarduja Irak ,Korę i kazdego kto
                    >
                    > > podnosi rekę na niewinnych ludzi.
                    > > Iran tez mogłby dostac po lapkach.
                    >
                    > To niech Waszyngton też zbombardują. W końcu mają na sumieniu oddanie Europy
                    > Wsch. we władanie ZSRR oraz masę wspieranych militarnie i finansowo krwawych
                    > reżimów (Chile, Argentyna, Kolumbia, Salwador, Honduras, Gwatemala, Meksyk
                    > (Chiapas),Haiti, dojście do władzy Saddama w Iraku, Izrael, Wietnam Pd.,
                    nawet
                    > wsparcie dla Pol Pota i wiele, wiele innych.

Potem powinni zbombardować Ciebie, bo będziesz współodpowiedzialny za ofiary
                    ataków terrorystycznych wspieranych przez Saddama.
                    Poza tym te twoje przykłady zbrodniczej działalności USA...
                    Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
                    Nie wiem czy Chilijczycy byliby szczęśliwsi pod rządami komunistów Allende niż
                    Pinocheta, nie wiem też czy w Kolumbii wolałbyś rządy lewackiej partyzantki,
                    czy narkotykowych karteli zamiast demokratycznych, nie wiem czy na Haiti lepsze
                    byłyby rządy junty wojskowej zamiast demokratycznych, nie wiem też czy
                    wietnamczycy byli szczęśliwsi pod rządami komunisty Ho Chi Minha (może
                    spytasz "boat people"). To jedynie kilka przykładów pytań których możnaby
                    postawić jeszcze wiele, wiele...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka