Dodaj do ulubionych

Tramwaj buszował w zbożu

IP: *.jmdi.pl 04.08.06, 00:03
Za rok mak, a za dwa - konopie...
Obserwuj wątek
    • Gość: pis Re: Tramwaj buszował w zbożu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 00:17
      Dobry pomysł, w ogóle można zaorać znaczne obszary stolicy i obsiać je zbożem,
      burakami, kartoflami, itp. Posłowie koalicji rządzącej będą się czuli jak u
      siebie w domu:)
      • Gość: Lemur Re: Tramwaj buszował w zbożu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 05:59
        W latach 50 ubiegłego wieku był pomysł, żeby przed ministerstwem rolnictwa było
        takie pokazowe pole do obsiewania.
    • Gość: piegus Re: Tramwaj buszował w zbożu IP: *.pg.com 04.08.06, 05:18
      ...a dzielnicach przemysłowych ,proponuje posiać budyń i posadzić
      śrubokręty. :-)))
    • Gość: adam81 Re: Tramwaj buszował w zbożu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 07:03
      Z pani "artystki" (czemu wciąż muszę płacić za taką miernotę?) i jej kolesi z ZOM-u (ciekawe czy ode mnie kupiliby pomysły siania zboża na torowiskach czy raczej popędzili pukając się w czoło?) wychodzi ich background. Widziałem to "dzieło sztuki" i wstyd mi było, że w środku miasta, stolicy sporego europejskiego kraju nie ma nikogo, kto skosiłby to zielsko. Cóż, ale widać jestem mieszczański kołtun i nie znam się na "nowoczesnej sztuce". Biedni ci, którzy mają klasyczne poczucie piękna. Mam nadzieję, że honorarium pani "artystki" starczy na bilet poza granicę Warszawy i tam będzie się do końca życia rozkoszować agronomią (najlepiej za własne pieniądze).
      • madeofstars do adam81 04.08.06, 10:15
        roslinnosc jest ladna :-),sto razy wole na niej oczy zatrzymywac niz na syfie w
        postaci handlu na chodnikach - ichn powinni skosic,bo za taka wizytowke wstyd!!!
        • Gość: adam81 do madeofstars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:39
          roślinnośc jest bardzo ładna, ale nie zboże!! kwiatki na kolmbach, drzewa w parku, krótko przystrzyżona trawa przy torach a zboże na polu (nie Mokotowskim)
    • Gość: ~basia Re: Tramwaj buszował w zbożu IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 04.08.06, 07:15
      te malwy i kwitnący len były ładne.
      przynajmniej coś innego od szarej rzeczywistości
    • Gość: dirgone Re: Tramwaj buszował w zbożu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 10:18
      Szkoda, że już skoszone... Tak sielsko się robiło na duszy, jak się tamtędy
      przejeżdzało.
    • Gość: awer Prawa autorskie? IP: *.k.omnitec.pl 04.08.06, 10:29
      do lubinu? czy do pomyslu, ze rosliny rosna z ziemi? jutro ide opatentowac kolo...
      • Gość: virtu Re: Prawa autorskie? IP: *.starnettelecom.pl 04.08.06, 11:59
        Nie sugeruj się - GW po prostu nie chce się zgłębić tematu i piszą po łebkach,
        tak aby wyglądało, że się na tym znają...
        A Murak brawo!!! - tej rzerzuchy nie zapomnimy nigdy...
    • Gość: Smok W metrze jest tak nudno, że naprawdę trzeba się IP: *.acn.waw.pl 04.08.06, 19:57
      chyba czegoś najarać żeby to wytrzymać
    • Gość: gosc Re: Tramwaj buszował w zbożu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 23:59
      zboza nie udalo mi sie zobaczyc ale len byl cudowny a lubin to jedna z moich
      ulubionyh roslin wiec prawie klaszcze uszami.
      Szkoda tylko, ze polnych kwiatow nie ma na wiekszej powierzchni "zielonych"
      torowisk. Takie male kawaleczki gina w powodzi wysuszonych "trawnikow".
      Oby wiecej, ale moze rzeczywiscie kwiatow a nie zboza... albo mieszanki -
      chabry, maki i zboze chetnie razem beda rosly a wygladaja w takim polaczeniu
      przepieknie.
      A co do "zielska" w stolicy to coz.. i tak Warszawa wypada tragicznie na tle
      stolic europejskich niech wiec bedzie troche choc innowacji.
      Pozatym ogrod (miejska zielen tez) nie musi byc - zielonym trawnikiem i klabami
      pod sznurek oraz paroma iglakami z kora pod spodem. Choc wiem, ze dla wielu do
      tego sie sprowadza...
      Kwitnace zielsko jest piekne i oby wiecej, oby wiecej!
      • Gość: maff1 Re: Tramwaj buszował w zbożu IP: *.chello.pl 09.08.06, 19:37
        zboze na torowisku widziałem - i za każdym razem gdy robiłem nawrotke moim
        samochodem jadac al.niepodległości, vis a vis Biblioteki i wjazdu do bazy MPO
        zastanawiałem sie kto odpowiada za pogorszenie stanu bezpieczeństwa. To zboże
        tak wysoko wyrosło ze całkowicie ograniczyło widoczność w kierunku
        rakowieckiej. Aż dziwne ze nie doszło w tamtym miejscu do powaznego wypadku - i
        to z powodu czyjegoś braku wyobraźni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka