Dodaj do ulubionych

Na wariackich papierach

IP: *.sims.nrc.ca 15.02.03, 03:49
nazwiska, nazwiska, nazwiska
zAmiast biadolic, dotrzyjcie do dokumentow, skserujcie je i
godziny ich wplyniecia do tych urzedow. i wtedy cos opiszcie a
nie takie eufemizmy. dowiedzcie sie czy na pewno kilka dni
wczewsniej te informacje nie wyplynely do krewnych i znajomych,
a reszta miejsc zostala celowo trzymana na ostatnia chwile.

masz dziennikarzu prace na kilka dni, to ja zrob porzadnie
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość 56 Re: Na wariackich papierach IP: *.acn.pl 15.02.03, 09:55
      Kto ma pojechać to pojedzie, a kto miał za to wziąc pieniądze to
      weżmie , a nikt za to nie odpowie
      • Gość: roxie Re: Na wariackich papierach IP: *.ny325.east.verizon.net 16.02.03, 20:15
        Dziwi mnie ze na forum tylu naraz prawnikow sie znalazlo
        broniacych praw pracownika. Przeciez powinnismy sie cieszyc ze
        jest praca dla bezrobotnych - jesli stawka im nie odpowiada i
        mysla ze cos lepszego w tych akurat dniach w Polsce znajda, to
        przeciez nie musza jechac. I nawet nie takie zle ze mazowsze
        stracilo miejsca, bo w najgorszym wypadku bezrobotni z innych
        wojewodztw je zajma. Przeciez to jest optymistyczna wiadomosc,
        a na forum dziwnie skandalem pachnie.
        • Gość: ??????? Re: CO NAGLE, TO PO DIABLE IP: *.proxy.aol.com 17.02.03, 00:31
          Roxie, przyjrzyj sie temu blizej. To dobrze, ze bezrobotni znajduja prace. Ale
          tez nie powod, aby ktos wykorzystywal fakt, ze sa bezrobotni. Ze swojej strony,
          znajac nieco warunki pracy za granica, widze tu pewne niejasnosci, ktore bym
          chetnie widzial wyjasnione w poniedzialek przez autora artykolu. Wydaje mi sie.
          ze powstala luka pieniezna pomiedzy warunkami placowymi w Hiszpanii, a
          wynagrodzeniem polskich bezrobotnych. Niejasne sa tez zasady opodatkowania
          wynagrodzenia, oplat roznych ubezpieczen, ZUS, albo jego hiszpanskiego
          odpowiednika, warunkow zakwaterowania itp. Wydaje mi sie, ze nie jest to hotel
          Hiltona. Zdradze ci tez tajemnice, ze wiem ile zarabia sie "na czarno" u
          farmerow we Francji albo Holandii i.... sa to lepsze pieniadze. Poza tym placa
          od godziny. Zycze bezrobotnym sukcesu, i mam nadzieje, ze przed poniedzialkowym
          artykolem, sz. p. redaktor "odrobi lekcje" i odpowie chociaz na czesc moich
          pytan, bo jak mawiaja "co nagle, to po diable".
    • Gość: ???????? Re: Na wariackich papierach IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 17:22
      Zainteresowalamnie inna sprawa. 27.86 Euro dniowki za prawdopodobnie 12 godzin
      pracy, 6 dni w tygodniu??????????????
      A jak to sie ma do minimalnych stawek zarobku w Hiszpanii, obowiazujacych
      godzin pracy, nadgodzin itp???
      Cala sprawa smierdzi jakims "przekretem", a polscy biurokraci biora w tym
      udzial??
      Czy autor artykulu spojzal na ta sprawe przez pryzmat prawa pracy??
      czekam na komentarze
      Pzdr.
      • Gość: ?????????? Re: Na wariackich papierach IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 21:54
        Tylu dyskutantow na tym forum, a nikt nie ma opinii na powyzszy temat????
        • Gość: ??????? Re: Na wariackich papierach IP: *.proxy.aol.com 16.02.03, 00:07
          Hej, nie ma chetnych do dyskusji?
          No bo przeciez wyjazd za praca do dalekiej Hiszpanii to nie zbieranie truskawek
          u chlopa pod Grojcem. Tak orientacyjnie szacuje, ze minimalna praca w krajach
          EU jest prawdopodobnie rzedu 6 do 6 Euro. Czyli, placac panienkom za ciezka
          prace 27.86 Euro dziennie, wychodzi mi na to, ze ponad polowa pieniedzy gdzies
          zniknela. Podatek od minimalnych zarobkow tez nie przekracza zwykle 20% sumy
          zarobionej, bo domyslam sie, ze podana dniowka byla placa brutto przed
          podatkami. Czyzby za zakwaterowanie gdzies na wsi pobierano prawie 20 Euro
          dziennie, co daje 600 Euro miesiecznie. Pewnie za te pieniadze mozna juz
          wynajac jednoosobowy , umeblowany apartament w pobliskim miasteczku. Poza tym
          przy pracy powyzej 8 godzin oraz w weekendy obowiazuja podwyzszone stawki. Nic
          o tym nie wspomniano o dodatkach za nadgodziny?? Jak wygladaja wplaty na
          ubezpieczenie medyczne, "ZUS" itp.
          Moze ktos wie cos wiecej na ten temat.
          Pozdrawiam
          • Gość: UNIA Re: Na wariackich papierach do UNII EUROPEJSKIEJ ! IP: 203.36.162.* 16.02.03, 00:27
            W.P. MILLER NIE PRZYJEDZIE DO BRUKSELI NA SZCZYT UNII EUROPEJSKIEJ !
            -unia-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka