abstrakt2003 01.09.06, 17:04 Bardzo proszę o wskazówki. Wybieram sie tam w najbliższą niedzielę. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=47812634&a=47812634 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia007 Re: Jak odnaleść grób Jacka Kuronia na Powązkach 01.09.06, 17:40 Grób jest kilnakascie metrów od wejścia główna bramą od Powązkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluntman Re: Jak odnaleść grób Jacka Kuronia na Powązkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:35 Tylko sie nie pomyl. 5 m przed grobem Jacka Kuronia lezy zdrajca kukliński... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: Jak odnaleść grób Jacka Kuronia na Powązkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:41 Smutne...Nienawiść to stan psychiczny czy choroba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opus12 Re: Jak odnaleźć grób Jacka Kuronia na Powązkach IP: *.aster.pl 01.09.06, 18:43 Całe szczęście, że ich jakieś drzewo oddziela. Jeden nadstawiał karku, siedział wielokrotnie we więzieniu, postradał zdrowie... A drugi ... sprzedał wykradzione z pracy materiały i zwiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: Jak odnaleźć grób Jacka Kuronia na Powązkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:51 i jeden i drugi narażał życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx222 Re: Jak odnaleźć grób Jacka Kuronia na Powązkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:05 Do tego temu drugiemu dwóch synów zmarło "w niewyjaśnionych okolicznościach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyler.durden Re: Jak odnaleźć grób Jacka Kuronia na Powązkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 08:53 Od razu "zmarło"... CIA ma swoje metody ukrywania osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Jak odnaleźć grób Jacka Kuronia na Powązkach IP: *.proxy.aol.com 02.09.06, 17:06 ale przez to stracil synow Odpowiedz Link Zgłoś
gemin9 Re: Jak odnaleść grób Jacka Kuronia na Powązkach 02.09.06, 06:26 Tylko chodzi tu o tzw. Cmentarz Wojskowy, żeby nie pomylić z bramą przy Kosciele św. Boromeusza blisko Okopowej. Ten jest na północ od starych Powązek. Cmentarz Wojskowy (za niskim murem z piaskowca) ma blisko wejścia ten charakterystyczny szary budynek "nowoczesny" w formie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Kuroń i studenci ok. 1995 r. IP: 217.153.205.* 02.09.06, 10:45 Przypominam obecnym 30-paro latkom, że pan Kuroń jako minister pracy i polityki społecznej (tak jakoś chyba się to nazywało) wydał rozporządzenie (lub był inicjatorem ustawy), na podstawie którego rodzicom studentów zaprzestano wypłacania tzw. dodatków rodzinnych. Była to wówczas kwota stukilkudziesięciu złotych miesięcznie. Pan Kuroń podczas swoich cowtorkowych pogadanek w TV tłumaczył to w ten sposób: "przecież wiadomo, że więksszość studentów i tak pracuje, więc zasiłki rodzinne są im niepotrzebne..." Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Kuroń i studenci ok. 1995 r. 02.09.06, 13:39 To chyba dobrze tłumaczył? Mało, że studia są bezpłatne? Nie rozumiem twojego postu. Masz żal do Kuronia, że zdecydował, żeby nie płacić rodzicom dorosłych ludzi zasiłku? A co z rodzicami przedszkolaków, rodzinami wielodzietnymi, samotnymi staruszkami... Komuś trzeba było zabierać, żeby dawać rodzicom studentów, którzy MOGLI sami na siebie zapracować te stokilkadziesiąt zł miesięcznie. Niestety niektórym pazerność przesłania wzrok. I to na wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary stu-dentka IP: 217.153.205.* 02.09.06, 15:42 Pewnie jesteś taka stu-dentka co to ją stu dmucha, więc z dorobieniem nie było problemu. Otóż wyobraź sobie, że na studiach dziennych nie jest łatwo dorobić. Zapytaj się jakiegoś studenta medycyny z 1-2 roku ile ma wolnego czasu dla siebie... No i studia nie są BEZPŁATNE. Niestety kupno podręczników akademickich kosztuje trochę więcej niż kupno elementarza dla 6-latka, któremu w dodatku nie trzeba wynajmowac stancji w obcym mieście. Ale studenci się takim rządom odpłacają... Z niektórych kierunków wyjeżdżały i wyjeżdząją całe roczniki... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: stu-dentka 02.09.06, 15:46 Wiesz, akurat nie trafiłaś. Studiowałam na studiach dziennych, pracowałam w weekendy, dostawałam stypendium za wyniki w nauce, nie widziałam i nie widzę żadnego powodu, dla których RODZICE mieliby dostawać dofinansowanie. A wiesz jak trudno zarobić na małe dzieci? A wiesz jak trudno dorobić staruszkom do renty? Po co to głupie gadanie? Przyzwyczaiło się rozpuszczone komuchą nieróbstwo, że "czy się stoi czy się leży..." i wiecznie rękę wyciąga. Niestety, u niekótrych ciągle króluje takie żebracze przeświadczenie, że im się należy. I czują się strasznie pokrzywdzeni, że im ktoś te sto złotych zabrał. A studia powinny być pełnopłatne. Wtedy porozmawiałybyśmy o dofinansowaniach dla NAJBIEDNIEJSZYCH studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary pewnie, że pełnopłatne IP: 217.153.205.* 02.09.06, 15:52 Ale wtedy proszę mi to odliczyć od podatku. A zasiłki rodzinne na studentów zabrano po to, żeby dołozyć bezrobotnym... Bardzo mądrze. A pan Kuroń miał poglądy mocno lewicowe, więc nie wyjeżdzaj z komuchami tutaj. Tak się akurat składa, że na przykład moim rodzicom za rżądów pana Kuronia NIE WOLNO było dorabiać, bo by im zabrali emerytury. Tak tak, było takie ograniczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
fangrat Do nessie i mary 02.09.06, 16:09 Dyskutujcie, spierajcie się, ale bez takiego zacietrzewienia. Kuroń uwielbial dyskutować, czasem wspominał znajomych z Francji którzy spierali się do upadłego, ale potem szli razem do winiarni. Polityka to jedno, a własna złość to drugie. Aha, wiem co znaczy studiowanie na medycynie, ale wtedy wszyscy się cieszyli że się ustrój zmienił. Bo było lepiej jeść suchy chleb i móc swobodnie dyskutować, niż stać 5 godzin po kawałek wędlino-podobnego surowca na kartki i nie móc pwiedzieć glośno co się mysli. Dzięki Kuroniowi wreszcie w wyborach możemy odpłacać rządzącym za ich władzę. Mam nadzieję mary, że Twoi rodzice brali udział w wyborach, nawet jeśli głosowali przeciw Kuroniowi. Wcześniej nie mieli takiego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puławska Re: Kuroń i studenci ok. 1995 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 06:19 Ponoć Roosevelt w młodości bawił sie ptaszkiem. O co Ci chodzi świrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Kuroń i studenci ok. 1995 r. IP: 217.153.205.* 03.09.06, 09:35 Kuroń zlikwidował dodatki rodzinne nie "w młodości" tylo jako dojrzały ok. 50 letni pan minister. Odpowiedz Link Zgłoś
mmikki Re: Kuroń i studenci ok. 1995 r. 03.09.06, 11:56 poproś Giertycha i Kaczńskiego, niech przywróca, w końcu obiecywali prawdziwą Polske solidarną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Kuroń i studenci ok. 1995 r. IP: 217.153.205.* 03.09.06, 12:14 Czy to, że mam tzw. ambiwalentny stosunek do ś.p. pana Kuronia nie oznacza, że mam wierzyć w obietnice panów Giertycha i Kaczyńskiego. Ja wiem tylko tyle, że każdy kolejny rząd mi szkodzi i próbuje mi zabrać jak najwięcej tego, co zarobiłem własną pracą. Odpowiedz Link Zgłoś