Gość: Gosia IP: *.aster.pl 13.09.06, 22:12 Cześć, mam pytanie czy znacie jakąś fajną knajpe meksykańską. Nie za drogą, ale nie Blue Cactus. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwa801 Re: Knajpa meksykańska 14.09.06, 15:35 hej, na Senatorskiej jest "El Popo" nie byłam ale podobno fajny klimat. Jest też The Mexican" (chyba na Freta) ale nie polecam, jedzenie jakieś takie niedoprawione i mdłe ale rewelacyjna margerita i creme brule. W galerii Mokotów jest Jeff's z kuchnią tex-mex, jak dla mnie najlepsze z powyższego! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
elwirra28 Re: Knajpa meksykańska 14.09.06, 20:11 koleżanka była niedawno w El Popo i była zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Knajpa meksykańska 15.09.06, 09:18 znam el popo, blue cactus i jeff's. o ile pierwsze dwie sa typowo "meksykanskie" to jeffs juz niekoniecznie, tak samo jak TGI Fridays. co do poziomu cen - prawie to samo. mi najbardziej odpowiada blue cactus, el popo jest takie nijakie, bez charakteru. w the mexican nie bylem bo jak wspomniano wczesniej - kuchnia nie zachwyca i margarity nie pijam. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba90703 Re: Knajpa meksykańska 15.09.06, 19:43 Może klimat i wystrój w Blue Cactus lepszy, ale El Popo ma świetną kuchnię i ceny umiarkowane mimo lokalizacji. Margeritę mają też świetną - polecam truskawkową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Knajpa meksykańska IP: 195.42.249.* 16.09.06, 18:30 Pracowałem kilka lat przy Senatoskiej i mogę potwierdzić, że El Popo jest bez dwóch zdań najlepsza spośród meksykańskich restauracji w Warszawie. W Blue Cactus byłem tylko dwukrotnie (bo to dość daleko od mojego miejsca zamieszkania), ale nie byłem jakoś specjalnie urzeczony serwowanymi tam potrawami. A na koniec przestroga! Na rogu Wilczej i Poznańskiej działa chyba wciąż Tortilla Factory. Chodzę do knajpek dość regularnie od kilku lat i to był jeden jedyny raz, kiedy nie byłem w stanie zjeść NICZEGO, co wybrałem z menu. To tak na wszelki wypadek, żebyć w nią nie wdepnęła! Odpowiedz Link Zgłoś