Dodaj do ulubionych

Zlikwidować 165 i 306!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 22:45
A 185 puscić w/g projektu Dzielnicy, 193 niech wraca na Natolin Płn. (ale bez
zahaczania o Belgradzką, w godz. szczytu dać tam busy z 306)), a 192
proponuję wydłużyć do Natolina Płd.(busami po 165), wtedy środkowy Ursynów
zyskuje solidne, bezposrednie połączenie z Geantem, Wyczółkami , Galerią
Mokotów , "biznesowym" Służewcem i szpitalem MSW. A 513 na Mariensztat -
wtedy jeden bus np. dodać do 504, aby poprawić dojazd do metra z
Wąwozowej/Stryjeńskich (ZTM chciał tam puścić w tym celu 513). Może to będzie
w miarę rozsądny kompromis ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: Zlikwidować 165 i 306! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 14:04
      Pomysł jest OK.Zlikwidować jeszcze 312 , bo jeździ puste. Dowiedziałem się w
      ZTM że niedługo ma być decydujące starcie ZTM - Ursynów i jeśli Dzielnica nie
      zgodzi się na zmiany, to ZTM za karę zlikwiduje 306 i 312 , a reszta zostanie
      bez zmian. Tak więc urzędnicy mają ostatnią szansę wykazać się zdrowym
      rozsądkiem. Chyba że się nasz NIKPROKUPREZYDENT za nimi ujmie(tzn. za 306 i
      312)...
      • tony16 Re: Zlikwidować 165 i 306! 19.03.03, 19:59
        A to może też przy okazji zlikwidujmy 308:)
        • iwo_ Re: Zlikwidować 165 i 306! 19.03.03, 23:35
          A może stukniesz się w łeb???!!!
          • Gość: stront Re: Zlikwidować 165 i 306! IP: 193.59.172.* 20.03.03, 15:45
            Strasznieś nerwowy, Iwo...
            308 i tak wiecznie jeździć nie będzie. Gdy ta sprawa z gimnazjum się zakończy -
            zakończy się też żywot 308.
            Na pociechę zostanie Ci 196 (czy jak je tam w końcu nazwą)...
            :)
            JST
          • tony16 308 20.03.03, 21:18
            iwo_ napisał:

> A może stukniesz się w łeb???!!!
            >
            Przepraszam tak ważna linia o tak dużej frekwencji ze zjazdami na 170 musi
            istnieć.Gdyby ja zlikfidowali to sprawa trafiła by do trybunału
            sprawiedliwości.
            Juz widze te przepełnione autobusy te drzwi nie mogace sie zamknac z przepychu
            pasżerow,biednego kierowce wyklinającego cały świat.
            tak,taka linia tworzy historie Warszawy.
            • Gość: Marek 308,178, 709 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 23:12
              Tak 308 można zlikwidować, podobnie jak 178. Z odzyskanych busów: te z 308 dać
              na 319, reszta na ekspress do Piaseczna - 709 to chyba najgorsza linia w
              Warszawie, tłok i smród nie do zniesienia!
              • sloggi Re: 308,178, 709 21.03.03, 21:33
                178 na Świętokrzyskiej pęka w szwach.
            • iwo_ Re: 308 21.03.03, 00:20
              tony16 napisał:

> Przepraszam tak ważna linia o tak dużej frekwencji ze zjazdami na 170 musi
              > istnieć.Gdyby ja zlikfidowali to sprawa trafiła by do trybunału
              > sprawiedliwości.
              > Juz widze te przepełnione autobusy te drzwi nie mogace sie zamknac z
              przepychu
              > pasżerow,biednego kierowce wyklinającego cały świat.
              > tak,taka linia tworzy historie Warszawy.

Żebys wiedział, że ta linia jest potrzebna. Jak nie masz z nia styczności, a
              tylko numerek Ci się nie podoba, to nie znaczy, że ma być zlikwidowana. Kilka
              dni temu na 308 widziałem przegubowca, który pękał w szwach przy Żabie.
              Poczytaj sobie wątek o 308 na moim forum, to zmienisz zdanie i przekonasz się,
              że nie jest to wyłącznie moja opinia (link poniżej - pierwszy)
              • tony16 Re: 308 21.03.03, 11:33
                iwo_ napisał:

Jak nie masz z nia styczności, a
                > tylko numerek Ci się nie podoba, to nie znaczy, że ma być zlikwidowana.
                Kilka
                > dni temu na 308 widziałem przegubowca, który pękał w szwach przy Żabie.
                > Poczytaj sobie wątek o 308 na moim forum, to zmienisz zdanie i przekonasz
                się,
                > że nie jest to wyłącznie moja opinia (link poniżej - pierwszy)

Alez jeżeli mam napisć coś o jakiejś lini to najpierw poczynie obserwacje a
                potem przystapie do pisania.Z 308 nie korzystam na co dzień to nie znaczy że
                nigdy tą linią nie jechałem.Numerek to mnie nie obchodzi moze se byc nawet 398
                A na twoim forum byłem i czytałem o 308.A tego przegubowca to ile razy
                widziałeś? jeden raz czy dwa?W to że pękał w szwach to nie uwierze-tym
                bardziej że kiedyś na 308 kursowały małe ikaruski (nie pamietam modelu) i
                nawet można znaleźć zdjęcia z takim taborem podczas obsługiwania 308 i nawet
                wszystkie miejsca nie sa zajęte.Niesety ten tabor z obsługi MZA juz wycofali
                bo napewno dalej by śmigał na 308:)))
                >> Żebys wiedział, że ta linia jest potrzebna.
                Tak tak jest i to jak bardzo potrzebna.
                • pawciod Re: 308 21.03.03, 17:24
                  308 jest potrzebne i się sprawdza. Na całej swojej pokręconej długości. Ma
                  tylko dwie wady: ma strasznie długie przerwy (mogłoby chodzić co ok. 40 minut)
                  i te zjazdy jako 170. Ale nie ma znaczenia, czy zjeżdża jako 170, czy jako 308
                  po trasie na Pl. Hallera. I nawet, gdyby linię 308 przejęło R13, to sytuacji
                  zjazdów i tak by to nie poprawiło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka