izet5 16.10.06, 15:03 Czy macie Państwo juz cieplutkie:-) kaloryfery? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mtothaj Re: ogrzewanie 16.10.06, 18:36 Ja do dzisiaj mialem chlodne kaloryfery i dalej bym takowe mial, gdyby sasiedzi mnie nie uswiadomili, ze nalezy odkrecic zawory centralnego ogrzewania dla naszego mieszkania znajdujace sie w zamykanych skrzynkach na klatce schodowej. Po odkreceniu zaworow kaloryfery momentalnie zrobily sie cieple :)) Pozdrowienia, MtothaJ Odpowiedz Link Zgłoś
ela1_1 Re: ogrzewanie 18.10.06, 13:35 dzieki za informacje. Bo ja strasznie marzlam. Szczerze powiedziawszy nie slyszalam o tym. Myslalam, ze ktos zrobi to centralnie dla nas wszystkich. Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
kajduk Re: ogrzewanie 19.10.06, 11:36 Witam, Z uwagi na fakt, iż mamy liczniki do centralnego ogrzewania i każdy płaci za to co "zużył", sami decydujemy od kiedy (a później-do kiedy)chcemy ogrzewać nasze mieszkania. Natomiast faktycznie brak było informacji o fakcie dostarczania juz przez SPEC ciepła. Poprosimy administratora, aby za rok tego typu informacja pojawiła się w odpowiednim trybie. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
ela1_1 Re: ogrzewanie 21.10.06, 21:15 I jeszcze jedno pytanie - nie odkrecalam zaworow na klatce schodowej (dziekuje osobie, ktora zrobila to za mnie - nie musialam szukac), ale po odkreceniu zaworow w domu bylo cieplutko. Co mierza liczniki? Cieplo dostarczone (po odkreceniu zaworow na klatce schodowej), czy odebrane (po odkreceniu zaworow w mieszkaniu) Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
compiter Re: ogrzewanie 21.10.06, 23:45 > Co mierza liczniki? Cieplo dostarczone (po odkreceniu zaworow na klatce > schodowej), czy odebrane (po odkreceniu zaworow w mieszkaniu) To pierwsze. Czyli - ile ciepła zostaje w mieszkaniu. To drugie powinno być bliskie pierwszemu. Odpowiedz Link Zgłoś