Dodaj do ulubionych

Aster City oszuści

04.11.06, 15:26
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=51477401
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx Re: Aster City oszuści IP: *.acn.waw.pl 04.11.06, 15:39
      W Asterze jest prowadzona troche dziwna polityka cenowa
      Kiedy pare miesiecy temu wkurzony beznadzieja C+ wymowilem im ten pakiet
      przedstawili mi oferte,w ktorej pod warunkiem wycofania rezygnacji na C+ (35zl)
      obniza mi na rok oplaty o 42 zlote
      teraz za zestaw dostep do uslug cyfrowych,basic,basic plus,HBO,C+ i Twoj dom
      place 208zl
    • jan-w Developerzy to też oszuści 04.11.06, 16:21
      W Warszawie sprzedają mieszkania znacznie drożej niż w Katowicach.
      Posuwają się nawet do różnicowania cen w zależności od dzielnicy!
      Prosimy rząd o wprowadzenie stałych, regulowanych odgórnie cen w całym kraju.
      • jardo-g Re: Developerzy to też oszuści 04.11.06, 16:57
        co nie zmienia faktu, że Aster sobie jaja robi. Ich usługi są w tej chwili
        droższe, niż propozycje TP S.A. W Aster za pakiet ok 50 programów TV, Canal+
        telefon z 30 minutami rozmów lokalnych (taktowanych co minutę) oraz internetem
        256 płacę ok 180 zł miesięcznie. W TP SA za tą cenę mam tyle samo programów,
        internet 512 oraz telefon z 60 minutami rozmów po całej Polsce (taktowanie
        sekundowe, poczta głosowa). Telewizja w jakości cyfrowej, pakiet programów
        radiowych, video on demand....
        Na szczęście umowa kończy mi się w grudniu...
        • jardo-g Re: Developerzy to też oszuści 04.11.06, 17:06
          no proszę jakie jaja sobie robią:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=51475542
        • jan-w Re: Developerzy to też oszuści 04.11.06, 20:31
          Pamiętaj że mamy kapitalizm i wszystko trzeba negocjować. Ja za internet w aster
          2mB w dzień i 4 mB w nocy (do 10 rano) płacę 84 zł. Za telefon z naliczaniem
          sekundowym i 60 minutami w abonamencie - 32,99 itd. Jeśli ktoś chce płacić
          drożej, trudno aby sprzedawca protestował. Jeśli masz lepszą ofertę, zmień
          dostawcę. Ja mając do wyboru:telekompromitację, Aster i Upc, wybrałem aster, bo
          ma najlepszą proporcję cena/usługa. Dodatkowo, w aster, reklamacje są
          załatwiane. Z reguły na korzyść klienta. Jak jest w telekomunie, chyba wszyscy
          wiedzą. Pamiętaj tylko że reklama, a rzeczywistość, zwłaszcza w telekomunie, to
          zupełnie różne rzeczy.
          • jardo-g Re: Developerzy to też oszuści 04.11.06, 20:45
            chyba jesteś jedynym zadowolonym użytkownikiem Aster....
            • jan-w Re: Developerzy to też oszuści 04.11.06, 20:50
              Chyba nie. Przejrzyj inne fora. Inna sprawa, że najczęściej wypowiadają się
              niezadowoleni. Nie tylko z astera, ale też z innych usług
              • jardo-g Re: Developerzy to też oszuści 04.11.06, 20:56
                no właśnie czytałem opinie. Jak np wyłączyli emisję porgramów radiowych.
                Wyłączyli, żeby w móc transmitować zone club w pakiecie cyfrowym. Podczas
                rozmowy telefonicznej Pan z infolinii mi powiedział, że to z powodu tego, że
                stacje te miały słuchalność poniżej 3%. Ciekawe jaką oglądalność ma zone club -
                0,3? Albo poczytaj sobiwe obok jak interneucie wyłączyli internet..
              • warzaw_bike_killerz Re: Developerzy to też oszuści 04.11.06, 21:15
                Ja historycznie nawet tu na forum pisalem w podobnym do Twojego tonu. Racjonalna
                oferta, mily kontakt wszystko w spokoju, reklamacje zalatwiane na korzysc.
                Dopoki nie pojawily sie problemy, ktore obnazyly moje piekne wyobrazenie o tej
                firmie. 3 lata sensownej, zadawalajacej koegzystencji. Nie usprawiedliwiam
                siebie - zlapalem swinstwo. Rozumiem jaki jest to klopot w sieci, ale dokonalem
                wszystkich czynnosci, ktore zminimalizowaly czas swinstw wylazacych spod mojego
                IP. W zamian dostalem calkowita ignorancje i niemozliwosc technicznego wsparcia.

Dzis po raz kolejny hobbystycznie zadzwonilem, tym razem do dzialu technicznego
                - wnioskuje, ze po zdjeciu blokady, powinienem sie upewnic czy juz nie stanowie
                zagrozenia jakiegos mailera. Poprosilem pania, aby sprawdzila, czy wlaczony komp
                zachowuje sie normalnie, czy nienormalnie, czyli wskazuje na mozliwosc bycia
                zainfekowanym. Pani z pomocy technicznej nie mogla mi udzielic zadnych
                informacji. Co gorsza, powiedziala, ze procedura od otrzymania informacji z
                zewnatrz o spamie z adresu IP trwa 7 dni do czasu blokady. Jesli 5 dni przed ich
                papierkologia jestem juz czysty, to machina biurokratyczna i tak slepa na
                rzeczywistosc zostala wdrozona i nic ich nie obchodzi, ze nic sie nie dzieje.
                Szczerze piszac jesli interes biurokratyczny jest ponad interes ruchu w sieci, i
                po 24 godzinnej blokadzie nie sa w stanie udzielic informacji czy wszystko jest
                OK, to ja sie pytam: po co cala zabawa?
                Oczywiscie przyznala, ze wczesniej powieniem dostac monit mailowy. Widac wyslali
                do siebie samych, bo mam zeszloroczne zyczenia wielkanocne w ich skrzynce i
                zadnego sladu jakiegokolwiek sygnalu, ze naruszam regulamin.

Co godzina powstaje kilka wirusow. Nie mowilbym "hop", zanim biurokratyczna
                procedura Astera by mnie nie dopadla. Oczywiscie nikomu nie zycze tego, ale
                prawda jest naga - nie ma na swiecie antywirusa, ktory nadaza z aktualizacjami
                nad wirusami.
                Na szczescie moge ich miec gdzies. Za chwile iPlus, a w gniazdku zawsze siedzi
                niesmiertelny dial-up (mam tez telefon innej firmy) po 3 PLN za godzine. Moze
                tempo nie te, ale co sie chce to ma. Kiedys byl tylko dial-up i ludzie jakos
                zyli - bez flashy, skryptow i wyswietlan obrazkow.
                • jardo-g Re: Developerzy to też oszuści 04.11.06, 21:20
                  ja też ich lubiłem rok temu, wtedy mieli konkurencyjną ofertę i usługi
                  dostosowane do moich potrzeb (np transmisja programów radiowych). Teraz nawet
                  TP S.A. jest tańsza.
            • Gość: Kazik Re: Developerzy to też oszuści IP: *.aster.pl 05.11.06, 12:00
              Potwierdzam to co napisał "jan-w" - ja też jestem zadowolony, po prostu trzeba
              zapoznać się z ofertą i wybrać najkorzystniejszą dla siebie.
            • Gość: jatzenty Re: Developerzy to też oszuści IP: 194.213.204.* 06.11.06, 09:09
              Ja jestem drugim.
              • dorsai68 Re: Developerzy to też oszuści 06.11.06, 20:20
                To w Czechach też Aster?
              • Gość: Wolanin Re: Developerzy to też oszuści IP: *.acn.waw.pl 06.11.06, 23:57
                A ja jestem trzecim zadowolonym użytkownikiem Astera. Czytając niektóre
                wypowiedzi to fora można dojść do wniosku, że wszędzie są oszuści, wszędzie
                oszukają i że zawsze w konkurencji jest taniej. Otóż jakby tak skrupulatnie
                porównać oferty i do tego doliczyć jakość to wasze zdania o wyższości UPC czy
                TPSA można podważyć. Co z tego, że w TP czy w UPC internet jest tańszy skoro
                bardzo często są przerwy? Miałem neostrade i nikomu tego nie polecam bo
                potrafiło pare razy na godzinę zerwać połączenie. I co z tego, że taniej jak
                gorzej. Do tego modemy na port USB, który nie służy do połączeń internetowych.
                Od tego jest karta sieciowa. Niedawno proponowano mi w sklepie TP liveboxa. Jak
                ktoś nie wie to powiem, że jest to urządzenie, które France Telecom wycofało ze
                swojej sieci we Francji ze względu na nieodpowiednie parametry i słabą jakość.
                Oczywiście gdzieś to musiało trafić więc trafiło do Polski a Polak nawet g...
                kupi aby ładnie było zapakowane. Teraz przejdę do UPC. Według większości z was
                jest to firma mająca tanie i dobre usługi. Zgodzić mogę się, że sę tanie i to
                wszystko (choć wcale za tanie nie są). Albo mam takie szczęście albo tak jest
                ale gdzie bym nie trafił do kogoś kto ma UPC to zawsze na telewizorze widzę
                zakłócenia (szczególnie na TVN). Znam wiele osób, które UPC by zmieniło na
                Astera tylko takiej możliwości nie mają. Tak sami i z internetem. Są przerwy,
                jakość i szybkość transmisji pozostawiają wiele do życzenia. Szybkość
                naprawiania usterek też jest ultra szybka. W jednym z bloków drobna naprawa (do
                skrzynki na zewnątrz bloku dostała się woda i coś się zalało) monterom z UPC
                zajęła tylko 4 dni a była to wymiana jednego rozgałęziacza. U mnie w Asterze nie
                pamiętam kiedy była przerwa w usługach a jeśli się zdarzy to nie trwa dłużej jak
                kilka godzin. To są takie moje spostrzeżenia na temat dostawców netu i innych w
                Wawie. Na koniec przytoczę jedno porównanie. Jak wiemy polonez jest samochodem i
                mercedes jest samochodem. Tak samo można porównywać Astera i UPC. Po prostu
                jedna firma się ceni ale jej usługi są na wysokim poziomie a druga ma niższe
                ceny i niższy poziom.
      • Gość: qronos Re: Developerzy to też oszuści IP: *.aster.pl 05.11.06, 00:23
        Twoja wypowiedź jest śmieszna. Podobnie jak inne powyżej dotyczące aster.
        Nie wiem skąd te uwielbienie. Cena metra kwadratowego w Katowicach jest nie
        porównywalnie niższa niż w Warszawie ( to są koszty - jak byś nie wiedział) w
        Warszawie koszt metra kabla kosztuje tyle samo co w Krakowie , koszt robocizny
        nie więcej iż 20%(ale i tak nie wieże że płacą mniej w Krakowie), Jedyny wyższy
        koszt jaki zauważam to cena biura( chociaż może nie słusznie).
        Podaj koszty które w Wa-wie są wyższe i uzasadniają taką rozbieżność? I nie
        nawiązuj do państwa sterowanego centralnie, bo nie o to tutaj chodzi. Tylko
        dlaczego w warszawie mamy płacić więcej??
        • Gość: qronos Re: Developerzy to też oszuści IP: *.aster.pl 05.11.06, 00:31
          Cena metra kwadratowego gruntu(żeby nie było nieporozumień).
          Oraz cena robocizny o 20% wyższa w Warszawie.
          • jardo-g Re: Developerzy to też oszuści 05.11.06, 00:39
            no nie powinni się tak zachowywać i wielu innych rzeczy robić. Ogólnie po
            zmianie właściciela na wiosnę Aster spadła na psy.
        • jan-w Re: Developerzy to też oszuści 05.11.06, 12:02
          Nie zrozumiałeś mojego postu. W kapitaliżmie nie ma prostego przelicznika:
          cena sprzedaży=koszty + 5%. Cenę wyznacza się (w dużym uproszczeniu) taką, jaką
          ludzie są gotowi zapłacić. Skoro aster tak się rozwija, widocznie wyznaczył w
          Warszawie odpowiednią cenę. Jeżeli mógłbyś zarabiać 5000 miesięcznie, lub 10000,
          którą wersję byś wybrał?
          • Gość: qronos Re: Developerzy to też oszuści IP: *.aster.pl 05.11.06, 12:33
            Ogólnie się zgodzę, jednak jest pewne ale. Ja jako konsument chcę płacić jak
            najmniej. Chodzi mi właśnie oto że ludzie płacą tyle, bo nie mają innego wyboru.
            Zakładając ten wątek miałem na celu zwrócenie uwagi na to że aster zawyża ceny w
            Warszawie, ale nie tylko. Zależało mi żeby ludzie którym już się skończył okres
            umowy pisali do aster, domagając się lepszej oferty. Aster niestety sam nic nie
            zaproponuje (rozumiem, po co ma proponować jeśli ktoś nie protestuje?).
            Może jeżeli więcej osób zacznie do nich pisać, coś się zmieni. Niestety tylko może.
            • jardo-g Re: Developerzy to też oszuści 05.11.06, 12:39
              " Chodzi mi właśnie oto że ludzie płacą tyle, bo nie mają innego wyboru"

Masz wybór. Obecnie TP S.A. oferuje usługi taniej, niż Aster (co chyba już daje
              do myślenia).
              • Gość: qronos Re: Developerzy to też oszuści IP: *.aster.pl 05.11.06, 13:24
                Niestety neostrada nie została jeszcze rozdzielona od telefonu. wiec do ceny
                internetu trzeba doliczyć koło 50 zł.
                W tej chwili czekam aż rozdzielą te dwie usługi.
                • jardo-g Re: Developerzy to też oszuści 05.11.06, 13:55
                  zależy jaki chcesz mieć pakiet, bo internet bez telefonu kosztuje w Aster
                  więcej, niż internet + telefon w TP S.A. Np jeśli nie masz kablówki, to za
                  łącze 512 płacisz w Aster 107 zł (i nie ma promocji na sam internet), a w TP
                  S.A. z telefonem 60 minut za darmo śrenia cena przy umowie na dwa lata to 100
                  zł. Jak masz kablówkę też TP S.A. wychodzi zazwyczaj taniej (chociaż konkretnie
                  to zależy od pakietu jaki Cię interesuje, jeśli Cię interesuje np BBC Prime,
                  ale bez Canal+, to wtedy Aster jest zbliżone). Sprawdź sobie ofertę multipakiet
                  w TP S.A.
                  • Gość: madzia jasna sprawa IP: *.aster.pl 05.11.06, 20:05
                    W Warszawie istnieje po prostu zmowa cenowa pomiedzy Aster i UPC !!!!!!!!
                    • jardo-g Re: jasna sprawa 05.11.06, 20:55
                      nie UPC jest o wiele tańsze (tylko, że niestety u mnie jest tylko Aster i ew TP
                      S.A.). W UPC możesz mieć internet 512 za trzydzieści kilka złotych (bez
                      wykupywania dodatkowych usług)
              • Gość: jatzenty Re: Developerzy to też oszuści IP: 194.213.204.* 06.11.06, 09:12
                Jeżeli lubisz nie mieć netu tygodniami i za to płacić ...
                • jardo-g Re: Developerzy to też oszuści 07.11.06, 09:59
                  TP S.A. uwzględnia reklamacje - zwracają Ci część abonamentu, za okres awarii...
                  A z tymi miesiącami bez internetu to przesada, nie słyszałem od żadnego
                  użytkownika neostrady, żeby miesiącami nie mieli internetu...
                • dorsai68 Re: Developerzy to też oszuści 09.11.06, 15:18
                  Gość portalu: jatzenty napisał(a):

> Jeżeli lubisz nie mieć netu tygodniami i za to płacić ...

Delikatnie rzecz ujmując mijasz się z prawdą. Abonentem "neostrady" jestem od jej samego początku - marca 2001 roku. Pierwszą umowę podpisałem jeszcze w tzw. okresie pilotowym.
                  To o czym piszesz, w moim przypadku, nigdy nie miało miejsca. Owszem, zdarzały się przerwy i awarie, mam również zastrzeżenia do kompetencji (a właściwie totalnego ich braku) tzw "pomocy" teleonicznej. Nie zdarzyło się jednak NIGDY by sługa była niedostępna przez okres dłuższy niż 24 godziny i fakt ten nie został przez operatora uwzględniony w rachunku.

Natomast "Aster"... od 1998 roku nie ma "możliwości technicznych" by udostępnić internet i telefony (TVK jest) w obszarze między Pl. Bankowym, a Miodową, za to miała możliwości, by rozszerzyć swoją działalność na inne miasta.
                  I to jest dopiero absurd.
                  • Gość: XXX Re: Developerzy to też oszuści IP: *.aster.pl 23.11.06, 10:49
                    ludzie ale wy macie problemy ja tego nie rozumiem.. kiedyś jak miałam UPC
                    zdarzało się 5 razy dziennie przerwa w transmisji telewizji i neta.. to było
                    wkurzajace.. a teraz mam aster od ponad roku i jestem bardzo zadowolona..
                    żadnych blokad i 1 awaria w ciągu tego czasu gdzie została usunięta dosłownie w
                    godzine.
                    Nawiązując do Neostrady wiele moich znajomych co z niej korzysta jest bardzo
                    nie zadowolona, ciagle ich rozłącza. 3 lata temu jak się dowiadywałam co do
                    usług internetowych no niestety najgorsze opinie to TPSA i UPC. Jeden pan ze
                    sklepu powiedział że już 3 miesiące nie ma netu bo TPSA nie umie rozwiązać jego
                    problemu.
                    Nkt nikogo nie trzyma na siłe w Aster czy UPC jak Ci się nie podoba można
                    zmienić dostawce.
                    Z innej strony infolinia przekazuje wam tylko info od tego są a zależalenia no
                    niesttey trzeba wysłać pisemnie a i proponuje czasem przeczytać Regulamin
                    każdej z tych firm bo w każdej jest jakiś haczyk a nie później wielce zdziwieni
                    mają pretensje i wielkie ALE.
                    Aster rozwinęło się na zaledwie 3 miasta a UPC ma większość Polski i też nei
                    wszędzie jest!!!!
                    Naprawde ludzie życie nie kończy się na TV czy necie jest dużo ciekawszych
                    sposobów na spędzanie czasu.
    • macyk Re: Aster City oszuści 05.11.06, 20:58
      Sprawdź znaczenie słowa oszust w słowniku.
      • Gość: qronos Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 05.11.06, 23:46
        Oszuści, jak najbardziej pasuje do Aster. Gdy wchodzili na rynek warszawski z
        kablówka w umowie było napisane że cena kablówki nie przekroczy wartości 2
        dolarów amerykańskich. Teraz 60 zł ~ 18$. To jest oszustwo. oczywiście można
        było nie przedłużać umowy, ale alternatywy nie było żądnej.
        Podwyższenie ceny abonamentu za telefon może też nie jest oszustwem ale jest
        wykorzystaniem pozycji i sytuacji na rynku.
        Jeżeli chodzi o telefon to już nie długo tepsa ani aster nie utrzymają klientów,
        Era zapoczątkowała telefony stacjonarne w sieciach komórkowych po o wiele
        bardziej atrakcyjnych cenach, niedługo dołączy reszta.
        • Gość: anika Re: Aster City oszuści IP: *.il.waw.pl 06.11.06, 12:37
          AsterCity zabiera atrakcyjne kanały np. TVN Style a daje dziadostwo np.
          Kuchnia. Dla kobiet to tylko gary zostały? Teraz gotowanie jest na każdym
          kanale, najtańsza audycja. Kiedyś był program Planet... nazwy nie pamiętam
          audycje były super.
          • Gość: madzia monopol IP: *.aster.pl 06.11.06, 18:49
            Aster dawniej PORION obiecywal ze abonament miesieczny bedzie wynosil
            maksymalnie 2 $!!!!!!!!!!!!
            • Gość: kixx Re: monopol IP: *.acn.waw.pl 06.11.06, 20:38
              bzdura
              Aster ma o tyle wspolnego z Porionem,ze go kiedys wykupil
              ale mialem kablowke w Porionie i zadnych tego typu obietnic sobie nie
              przypominam-abonament nigdy nie byl w rownowartosci 2$,nie ten rzad wielkosci
              • Gość: qronos Re: monopol IP: *.aster.pl 06.11.06, 20:41
                Jak tylko weszła kablówka założyłem, nawet na umowie było że cena nie przekroczy
                2$. Niestety z umowy nici.
    • Gość: oio Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 07.11.06, 06:24
      u mnie w bloku Aster jest monopolistą - nie ma Telekomunikacji Polskiej ani UPC
      ceny wysokie - za internet 512kb/s płacę 107,01 zł. miesięcznie
      z telefonu stacjonarnego nie korzystam
      z telewizji kablowej nie korzystam, gdyż cena jaką trzeba płacić za ofertę Aster jest wysoka = 59,99 zł. za pakiet Basic.
      Niby jest ok. 60 kanałów, ale w umowie jest jakiś dziwny zapis, że Aster gwarantuje chyba 35 kanałów :-) czyli dowolnie może kanały usuwać z oferty i dodawać tańsze.
      Aster w porównaniu z UPC nie ma w ofercie TVN Turbo i TVN Style, Travel

Ciekawe dlaczego Aster ciągle oefruje aż 2 kanały rosyjskie - ciekawe jaka jest ich oglądalność? TV Mango?
      Ciekawe czy musi płacić dla nadawców opłaty za te kanały, a zwłaszcza za TV Mango

może to Mango płaci dla Aster za dostęp do abonentów :-)))
      • Gość: abonent Re: Aster City oszuści IP: *.centertel.pl 10.11.06, 15:08
        Dostaje kasę od każdego gniazdka za emisję TV Mango i Podróże
    • Gość: Biały78 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 08.11.06, 14:50
      Witam
      A ja ma takie pytanie czy ktoś wysyłał rezygnacje przez pocztę, bo mam zamiar
      zrezygnować w ten oto sposób, a jeżeli tak to czy nachodził was ktoś z nową
      ofertą żeby tylko pozostać czy bez odzewu i wyłączyli po 45 dniach.
      • Gość: madzia Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 08.11.06, 17:26
        jak rezygnowalam z telefonu to kazali mi wypelnic specjalny formularz i
        oszukali mnie na 1 miesiacu mowiac ze zgodnie z umowa jeszcze ten miesiac musze
        oplacic a po fakcie na infolinii dowiedzialam sie ze to klamstwo!
        No coz czlowiek uczy sie na bledach,sprawdzajcie dokladnie umowe i pytajcie
        kilku pracownikow nie jednego!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Biały78 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 09.11.06, 07:40
          No właśnie nie wiem czy nie lepiej indywidualnie podjechać tam, bo przez pocztę
          to oni mogą kombinować, że nie dotarło albo inne takie a ja chce zrezygnować z
          trzech usług.
          • jardo-g Re: Aster City oszuści 09.11.06, 09:06
            tak im napisałem:
            Szanowni Państwo,
            w dniu 31 grudnia kończy mi się umowa w Państwa sieci na usługi telefoniczne,
            internet, telewizję kablową oraz Canal + w Aster. Zadzwoniłem dzisiaj do biura
            obsługi abonenta, dopytać się o szczegóły promocji, które mogą mi Państwo
            zaoferować. Otrzymałem odpowiedź, że oferty promocyjne (które i tak są drogie)
            przysługiwać mi mogą dopiero po okresie 6 miesięcy korzystania z Państwa usług
            wg cen standardowych. Niemniej takich cen płacić nie zamierzam. W związku z
            tym, jeśli nie są Państwo zainteresowani stratą ok. 168 zł (obecnie)
            miesięcznie, proszę o przedstawienie do poniedziałku 13 listopada jakiejś
            normalnej oferty, gdyż we wtorek ew. muszę wypowiedzieć Państwu umowę o
            świadczenie usług.

• jan-w Re: Aster City oszuści 09.11.06, 09:26
          Nikt cię nie oszukał. Sprawdź w umowie. Naprawdę nie czytasz umowy którą
          podpisujesz?
          • agnieszka9912 Re: Aster City oszuści 09.11.06, 10:23
            Do nas zadzwonił handlowiec Aster - oczywiście zaczął od tego jacy to my
            jesteśmy klienci fajni: płacimy termonowo od dawna i wogóle. Zaproponował
            promocyjny pakiet z dekoderem. Dalej rozmowa prowadził mąż - bo on decyduje o
            takich telefoniczno telewizyjno internetowych sprawach. Wczoraj przyszedł
            monter, wszystko zainstalował i super. Tyle, że na umowie jest kwota prawie 90,
            a mąż po powrocie z pracy oświecił mnie, że handlowiec mówił o kwocie ~ 30
            zamiast dotychczasowych 60. Tak więc było 60, miało być 30 jest 90. Nie ma
            klauzuli od czasie na odstąpienie od imowy, trzeba reklamować... ale co to da?
            A zerwanie umowy promocyjnej?
    • Gość: Kron to nie jest oszustwo IP: *.aster.pl 09.11.06, 11:15
      Zastanów się zanim użyjesz takich mocnych słów. Nikt tu nikogo nie oszukuje -
      podali cenę i się ją płaci. Nie chcesz nie musisz. Chcesz taniej - jedź do
      Krakowa. W Warszawie wszystko jest drożej i żadne to odkrycie. Jakbyś pojechał
      do Nowego jorku to też chciałbyś za tyle co w Krakowie? Młot.
    • Gość: Biały78 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 09.11.06, 12:14
      jardo-g Napisał

>tak im napisałem:
      >Szanowni Państwo,
      >w dniu 31 grudnia kończy mi się umowa w Państwa sieci na usługi telefoniczne,
      >internet, telewizję kablową oraz Canal + w Aster. Zadzwoniłem dzisiaj do biura
      >obsługi abonenta, dopytać się o szczegóły promocji, które mogą mi Państwo
      >zaoferować. Otrzymałem odpowiedź, że oferty promocyjne (które i tak są drogie)
      >przysługiwać mi mogą dopiero po okresie 6 miesięcy korzystania z Państwa usług
      >wg cen standardowych. Niemniej takich cen płacić nie zamierzam. W związku z
      >tym, jeśli nie są Państwo zainteresowani stratą ok. 168 zł (obecnie)
      >miesięcznie, proszę o przedstawienie do poniedziałku 13 listopada jakiejś
      >normalnej oferty, gdyż we wtorek ew. muszę wypowiedzieć Państwu umowę o
      >świadczenie usług.

Hmmm ciekawie dałeś im do zrozumienia. Daj znać ewentualnie czy coś
      odpowiedzieli, trzeba z nimi krótko po tym jak wyłączyli TVN Turbo i Style.
      Powinni jak najszybciej podpisać nową umowę na kanały TVN Turbo i TVN Style. To
      lokalne kablówki za 17 zł, mogą mieć wszystkie kanały TVN-u, a taka całkiem
      duża sieć, jak Aster nie? ,kanały TVN-u to są jedne z najpopularniejszych
      kanałów w Polsce i prawie wszystkie kablówki posiadają w/w kanały w ofercie.
      • jardo-g Re: Aster City oszuści 09.11.06, 14:21
        sprawdziłem sobie ofertę Cyfry + i jak nie zaoferują czegoś normalnego, to
        sobie wykupię tam abonament mają tam wszystkie programy TVN oraz np wyłączone
        przez Aster Jazz Radio. Minusem jest brak Polsatu, ale mam go w antenie
        zbiorczej.
        A telefon + internet w TP S.A. (niestety nie mam wyjścia, ale 129,99 zł za
        internet 256 + telefon z 30 minutami rozmów lokalnych to płacić nie będę).
      • Gość: aster111 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 09.11.06, 14:28
        Ja już 28 kończę z nimi przygodę,i się bardzo cieszę.Przechodzę na platformę
        cyfrową.Może ,,n",cyfręlub polsat.Internet raczej radiowy za 61 brutto.Do
        dzisiaj nikt z Aster nie dzwonił.Chyba są zajęci polowaniem na nowych
        klientów,bo na starych już zarobili?
        • Gość: Biały78 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 09.11.06, 14:57
          Ja bym też przeszedł do Polsatu cyfrowego albo do,,n", ale to za jakiś czas, bo
          mój synek MiniMini by mi nie darował, więc musze Syfre+ mieć.
      • Gość: qronos Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 09.11.06, 18:44
        Za niecałe 177 zł dają tv basic, internet Twój Dom (1/2Mb DL i 256 UL), telefon:
        pakiet z 60 minutami.
        Taką ofertę złożyli mi i znajomemu.
        Jestem abonentem od samego początku.

Jeśli skończyła wam się umowa terminowa piszcie do nich albo osobiście, że
        chcecie zrezygnować.
        A tak swoją drogą to telefon stacjonarny w najbliższym czasie zostanie wyparty
        przez sieci komórkowe (Era już wprowadziła telefon stacjonarny za 25 zł 20
        impulsów po 3 min na całą Polskę stacjonarne, więc radzę się zastanowić czy jest
        sens podpisywać umowę na telefon.
        • jan-w Re: Aster City oszuści 09.11.06, 18:53
          Twój dom to jest 2/4 mB ADSL
          • Gość: aster111 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 09.11.06, 19:07
            Byłem osobiście i nic ciekawego nie proponowali.Złożyłem wypowiedzenie umowy 14
            pażdziernika.Jestem u nich kilka lat,zawsze mam ofertę zintegrowaną.Teraz już
            mi tak bardzo nie zalezy płacic takiej firmie.Jest zawsze jakaś konkurencja.
        • jardo-g Re: Aster City oszuści 11.11.06, 10:16
          mnie takiej nie złożyli - tylko zaproponowali podniesienie opłaty za internet
          256, telefon z 30 minutami, kablówkę i canal+ z obecnych 168 zł do 180. Więc
          wypowiedziałem umowę.
      • jardo-g Re: Aster City oszuści 11.11.06, 10:18
        no zaproponowali podnbiesienie opłaty za internet 256, telefon z 30 minutami
        rozmów kablówkę i canal + ze 168 zł obecnie do 180. Wypowiedziałem im umowę i
        zamówiłem cyfrę+.
    • Gość: Biały78 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 22.11.06, 12:35
      W ubiegłą sobotę, 18 listopada 2006 roku, ruszył sportowy kanał telewizji
      publicznej - TVP Sport. Na razie kanał mogą oglądać widzowie platformy "n". Być
      może do końca roku trafi do Cyfry+ oraz dużych kablówek, m.in. UPC.

Prawdopodobnie Vectra, UPC oraz Cyfra+ jeszcze w tym roku zdecudją się emitować
      TVP Sport, poinformowała kielecką "Gazetę Wyborczą" Milena Jędrusik,
      konsultantka do spraw z widzami TVP Sport, pytana o to kiedy sportowy kanał TVP
      pojawi się w kablówkach.

Jędrusik dodała, że na razie kanał TVP Sport podpisał umowę z platformą cyfrową
      "n", ale swoje oferty na TVP Sport zgłosiły już m.in. UPC, Vectra oraz Cyfra+.

P.S
      Jak zwykle Astera to nie interesuje.
      • Gość: aster 111 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 22.11.06, 16:06
        Jak dobrze,że zrezygnowałem.Zobaczymy,co pokaże cyfra+?
        • Gość: Biały78 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 23.11.06, 10:06
          A miało być tak pięknie w czerwcu sobie plany snuli między innymi takie;

Do końca 2006 roku Aster City Cable chce znacznie zwiększyć liczbę swoich
          klientów. Celem jest: 100 tys. użytkowników internetu, 60 tys. Abonentów
          telewizji cyfrowej i 40 tys. telefonii cyfrowej. Na dalszy rozwój Aster zamierza
          przeznaczyć ok. 75 mln zł.
          Pod koniec pierwszego kwartału tego roku Aster miał 365 tys. Abonentów telewizji
          kablowej (analogowej), 100 tys. Klientów usług internetowych, 40 tys. Klientów
          telewizji cyfrowej oraz 27 tys. w telefonii cyfrowej.

Trzeba przyznać, że operator telewizji kablowej optymistycznie patrzył w swoją
          niedaleką przyszłość, a niestety odeszło kilka tysięcy klientów zamiast się
          zwiększyć, zwłaszcza, jeżeli mieli wybór przejścia do UPC
          • jardo-g Re: Aster City oszuści 23.11.06, 10:34
            nie tylko UPC - chyba nie ma mniej atrakcyjnej oferty, niż oferta Aster. TP
            S.A. jest tańsza!!!!!
            • Gość: aster111 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 23.11.06, 14:17
              Jeśli TP oddzieli neo,będzie jeszcze ciekawiej.Aster teraz jest najdroższy,a tv
              to porażka za te pieniądze.PC 49,80 za full pakiet,C+ komfort+canały+discowery
              w tym N.G. z poleceniem zapłaty 61,30.
              • Gość: oio Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 25.12.06, 16:32
                ASTER to najdroższa kablówka z najgorszą ofertą programową
                UPC jest lepsze, ale myślę czy nie skusić się Cyfrę + pakiet komfortowy + paczka Discovery
                dobra cena a jest i TVN Turbo i TVN Style i nawet N.G.
    • Gość: piani Re: Aster City oszuści IP: *.adsl.proxad.net 25.12.06, 23:42
      Niestety, wiekszosc z nas padla ofiara kartelu: w Warszawie firmy dostarczajace
      internet podzielily sie po cichu rynkiem i nie mamy mozliwosci, by wybrac
      dostawce, a zatem nie ma konkurencji. Dlatego ceny sa znacznie wyzsze nie tylko
      niz w Krakowie, ale takze niz w bogatych panstwach Zachodu. W ten sposob firmy
      i pozwalajace na to wladze lamia prawo UE dotyczace konkurencji oraz praw
      konsumentow. Podobnie bylo z telefonia komorkowa, ceny zaczely spadac dopiero
      gdy owczesnym kartelem zajela sie Komisja Europejska, w zwiazku z wejsciem
      Polski do UE.
    • Gość: Biały78 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 02.01.07, 12:49
      Od 2 stycznia 2007 programy tematyczne TVN Turbo i TVN Style wracają do oferty
      sieci ASTER, dodatkowo będzie również dostępny program TVN Gra

Ale prawdopodobnie z oferty będą wycofane kanały niemieckie VOX i SAT 1

Nareszcie zrozumieli jak im pewnie masowo zaczynali ludzie odchodzić
      • agentka_j27 Re: Aster City oszuści 02.01.07, 12:57
        wracaja, ale z moich informacji tylko w Krakowie
        • Gość: Biały78 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 02.01.07, 13:24
          Już są i w Warszawie. :-))

Kablówka nie może nagle wycofywać kanałów

Widzowie, którzy mają telewizję kablową lub platformę cyfrową, powinni dostawać
          informacje, że zmienia się dostępny im pakiet programowy.

Mają wtedy bowiem prawo do rezygnacji z umowy

Zmiany w ofercie programowej mają różne powody, ale prawie zawsze widzowie są
          nimi zaskakiwani. Nie wystarczy bowiem informacja na stronie internetowej
          operatora, w telegazecie albo na specjalnym kanale informacyjnym nadawanym przez
          kablówkę.

Telewizje kablowe powinny dokładnie i z wyprzedzeniem informować klientów o
          wyłączeniu jakiegoś programu. Potwierdza to ostatni wyrok Sądu Ochrony
          Konkurencji i Konsumentów (sygn.XVIIAmc163/05).

A co zrobić, gdy chcemy w telewizji obejrzeć grę reprezentacji naszych siatkarzy
          albo piłkarzy, a kablówka wyłączy sygnał? Możemy żądać zwrotu części abonamentu
          za okres, kiedy nie możemy oglądać telewizji. Kilka sądowych wyroków potwierdza,
          że kablówka nie może w umowie zastrzegać, że roszczenie o zwrot części
          abonamentu przysługuje nam tylko wtedy, gdy awaria lub przerwa trwały np.
          minimum 48 godzin albo trzy dni. Takie zastrzeżenia to niedozwolone klauzule
          umowne. Pobieranie opłat w pełnej wysokości w razie powtarzających się przerw
          lub awarii w dostarczaniu sygnału godzi w interes konsumentów - wynika z
          uzasadnień wyroków sądowych w takich sprawach.

autor artykułu: Rzeczpospolita-pap-kk

• agentka_j27 Re: Aster City oszuści 02.01.07, 14:17
            Uwierzę jak zobacze, a więc po powrocie z pracy. Czy podane są kanały na
            których można szukać tvn style i turbo??
            • Gość: Biały78 Re: Aster City oszuści IP: *.aster.pl 02.01.07, 15:21
              Uwierz uwierz TVN Turbo powrócił na starą częstotliwość, co kiedyś była Tvn
              Style to poszukać trzeba TVN gra nie warto, ale chyba zamiast jest Sat1.

Źródło: media2.pl
              W styczniu do oferty sieci Aster powrócą kanały TVN Turbo i TVN Style - jest to
              efekt podpisania pomiędzy Grupą TVN a telewizją kablową UPC Polska oraz grupą
              Aster nowych warunków długoterminowej współpracy.
              Podpisane porozumienia określają warunki współpracy i nowe opłaty licencyjne
              dotyczące dystrybucji kanałów tematycznych Grupy TVN: TVN24, TVN Meteo, TVN
              Turbo, TVN Style i TVN Gra, który po raz pierwszy pojawi się w ofercie UPC i
              sieci Aster.

Z podpisanej umowy najbardziej mogą cieszyć się abonenci sieci Aster - od
              stycznia 2007 roku do oferty programowej Aster powrócą, po 4 miesięcznej
              przerwie, kanały TVN Turbo i TVN Style.

Dotychczas, Grupa TVN uzgodniła nowe warunki długoterminowej współpracy,
              dotyczącej kanałów tematycznych z satelitarnymi platformami Cyfra+ i Cyfrowy
              Polsat oraz z operatorami telewizji kablowej Multimedia Polska i Vectra, co
              razem z sieciami UPC i Aster stanowi ponad 75 proc. rynku telewizji kablowych i
              platform cyfrowych.
              • aurita Re: Aster City oszuści 02.01.07, 17:33
                a co z M6?????? JA mam gdzies te TVN wszystkie, chce M6!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: jardo-g Re: Aster City oszuści IP: *.inco-veritas.pl 03.01.07, 07:49
                  miała "niską oglądalność"
                  • aurita Re: Aster City oszuści 03.01.07, 14:47
                    Zarty jakies czy co? kanalu im zabraklo? nie maja zadnej oferty
                    francuskojezycznej :(

Gość portalu: jardo-g napisał(a):

> miała "niską oglądalność"
                    • jardo-g Re: Aster City oszuści 03.01.07, 18:03
                      tak mi kiedyś ospowiedzieli (chodziło o stacje radiowe)....
                      PS a M6, to zaj... stacja - zwłaszcza: E=M6, Capital i Zone Interdite
                      • aurita Re: Aster City to nieuki!!!!!!! 03.01.07, 19:07
                        No pewnie ze fajniutka (nieuki jedne znali by jakis jezyk to by polubili) nie
                        zawsze super intelektualne ale wlasnie Capital i Zone interdite i rozne
                        seriale......

jardo-g napisał:

> tak mi kiedyś ospowiedzieli (chodziło o stacje radiowe)....
                        > PS a M6, to zaj... stacja - zwłaszcza: E=M6, Capital i Zone Interdite
                        • Gość: aurita Re: Aster City to nieuki!!!!!!! IP: *.aster.pl 03.01.07, 19:19
                          zadzwonilam, nie ma i nie bedzie bo sie nie cieszyl i se moge TVN style
                          poogladac: czy ja wygladam na taka co TVN style bedzie oblookiwac?????
                          • jardo-g Re: Aster City to nieuki!!!!!!! 19.01.07, 13:45
                            nie wiem - nie wiedziałem ;-)
                            • jardo-g Re: Aster City to nieuki!!!!!!! 19.01.07, 13:46
                              oczywiście: widziałem ;-)
              • agentka_j27 Re: Aster City oszuści 03.01.07, 11:05
                spoko, już mam :)
                • budulec Re: Aster City oszuści 03.01.07, 14:46
                  Mogliby zlikwidować te wszystkie idiotyczne kanały filmowe w zamian za
                  przywrócenie kanałów radiowych BBC, Deutsche Welle, RFI i parę innych. Dlaczego
                  wycinają kanały radiowe? Pogięło ich czy co?
                  • jardo-g Re: Aster City oszuści 04.01.07, 12:18
                    "charakteryzują się niską słuchalnością".
                    A powaznie - na cząestotliwościach radiowych puścili w pakiecie cyfrowym - zone
                    club, BBC Prime oraz Planete. Liczą, że przyciągną dodatkowych chętnych na ten
                    pakiet i będą mogli ich wydoić po 10 zł.
                    • jardo-g Re: Aster City oszuści 04.01.07, 12:22
                      PS - a TP SA od 8 styczna powiększa prędkość neostrady każdemu abonentowi:

www.telepolis.pl/news.php?id=7174
                      za ok 50 zł miesiącznie mozna mieć nesotradę 2 mega.

A podobno TP S.A. to złodzieje.
                      • Gość: gosc32525265 Re: Aster City oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 13:07
                        Ja i tak TPSA dziekuje ... poczytaj lepiej PDFy na stronie TPSA wraz z
                        cennikami ... po wyliczeniu wszystkiego rezygnuje z ich lipnego telefonu i netu
                        (512) i przechodze do ASTERCITY (2 pakiety TV+net). Dzieki temu zaoszczedze
                        miesiecznie ponad 50zl ! Nie potrzebuje szybszego netu ... i umow na 24
                        miesiace monopolisty !

Jak myslisz czy wartosc/cena tego netu za 12 miesiecy bedzie adekwatna do
                        konkurencji ... jak zawsze nie ... TPSA ma w dupie swoich wieloletnich klientow !

milego dnia zycze
                        • jardo-g Re: Aster City oszuści 04.01.07, 13:19
                          każdy robi, to co lubi...
                          tylko zastanawiam się jak możesz zaoszczędzić Aster: pakiet telefon z 30
                          minutami rozmów lokalnych, internet 2 mega + kablówka - średnia cena 165 zł.
                          www.aster.pl/newsite/177.html
                          TP S.A.: mutlipakiet 1024 z telfonem 60 minut, neostradą 1 mega, oraz pakietem
                          prestizowym (HBO, Canal+ Cinemax, stacje radiowe) - żrednia cena 172 zł
                          www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/internet/multipakiet/603198/603233/
                          • Gość: gosc3532523 Re: Aster City oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 18:57
                            Nie korzystam z telefonu stacjonarnego, tylko VOICE IP, wiec wystarczy mi TV + net

Mozna tak zaoszczedzic dodatkowe pieniadze, majac numer pod ktory inni moga
                            dzwonic, XXI wiek.
                          • zell3uk1 Negocjujcie ceny z Aster City! 17.01.07, 16:40
                            Niestety balansowanie na granicy uczciwości jest dziś tak bardzo powszechne ze
                            bardzo często stając się ofiarami takiego postępowania ze strony firm godzimy
                            się na to bez specjalnego sprzeciwu.

(konkretny przypadek)
                            Taka sytuacja ma miejsce w przypadku gdy abonent zdecyduje się skorzystać ze
                            specjalnej promocji w ASTER CITY (pakiet zintegrowany Telefon + TV + NET =>
                            123PLN brutto). Po podpisaniu umowy (którą należy dokładnie przestudiować, 3
                            strony maszynopisu czcionka Arial chyba 6, hehe pewnie dla ułatwienia
                            Abonentowi, niemniej nie ma tam zapisów które mogłyby stwarzać tzw „pułapki”.;
                            wszystko jest OK do momentu kiedy promocja się kończy.

Co wówczas?
                            1/ Abonent jest automatycznie bez jakiejkolwiek informacji przełączany na
                            normalne stawki cennikowe? (167 PLN brutto) => najwyższa kwota za posiadany
                            pakiet
                            2/ Jeśli podpisuje umowę promocyjną na 12 mies np. 30.01 to styczeń zostaje
                            zaliczony na poczet 1 miesiąca => oznacza to ze grudzień będzie ostatnim dniem
                            naszej promocji => od stycznia nastepnego roku Abonent zostanie automatycznie
                            przełączony na ofertę cennikową 167 PLN brutto
                            3/ Po 100 telefonach przy ogólnym braku możliwości kontaktu z kimkolwiek
                            decyzyjnym ze strony ASTER i po zagrożeniu natychmiastowym odłączeniem (w
                            rzeczywistości 45 dni) ISTNIEJE MOZLIWOŚĆ ZAPROPONOWANIA ABONENTOWI TZW.
                            PAKIETU LOJALNOŚCIOWEGO (150 PLN brutto) => 17 PLN mniej niż oferta cennikowa.
                            4/ Ale to nie wszystko....jesli klient nie zgłosi się sam na czas i nie
                            wynegocjuje niższego abonamentu, to każdy miesiąc po promocji oczywiście
                            policzą jako normalna stawkę cennikową 167 PLN brutto

Oczywiście przy podpisywaniu umowy o powyższych praktykach nie ma nawet słowa
                            jak i w umowie żaden z zapisów o tym nie mówi.

WNIOSEK NEGOCJUJCIE CENY! W skali roku to OSZCZEDNOSC ok. 205 PLN. Nieduzo ale
                            zawsze, nie ma powodu aby płacić to firmie która w taki sposób wykorzystuje
                            swoją pozycje.

Niestety jak większość balansują na granicy uczciwości licząc na to ze
                            większość klientów machnie ręką na kilka złotych (nie chcąc się angażować w
                            skomplikowany proces czy zwyczajnie o tym nie wiedząc). Takie same procedury
                            stosują banki (wprowadzając nowe dodatkowe opłaty np. za uzywanie/nieużywanie
                            karty, kretyńskie ubezpieczenia itd.)

* ASTER mimo wszystko należy to uczciwie zaznaczyć nie jest koszmarnie droga w
                            porównaniu z choćby UPC.
                            • jardo-g Re: Negocjujcie ceny z Aster City! 19.01.07, 13:45
                              "WNIOSEK NEGOCJUJCIE CENY!"

ale po co?

zamiast tracić nerwy lepiej skorzystać z usług nawet TP S.A. (sic!). Dla
                              większości abonentów wyjdzie taniej.....
                              • zell3uk1 Re: Negocjujcie ceny z Aster City! 19.01.07, 14:53
                                TPSA??? moze i taniej ale czy na pewno lepiej??? wątpie....
                                • jardo-g Re: Negocjujcie ceny z Aster City! 19.01.07, 14:59
                                  czy dużo gorzej, to nie wiem, w każdym bądź razie dużo taniej. I jeszcze
                                  telefon dodali ;-)
                                  • zell3uk1 Re: Negocjujcie ceny z Aster City! 19.01.07, 22:56
                                    no to pełen luksus :)) mam nadzieje ze tak samo łatwo sie od nich uwolnisz gdy
                                    zajdzie potrzeba jak łatwo podpisałeś z nimi umowe. Tak na marginiesie z tego
                                    co wiem nie jest to takie proste :)
                                    • jardo-g Re: Negocjujcie ceny z Aster City! 20.01.07, 09:56
                                      na razie ani myślę wracać do Aster....
                            • jan-w Re: Negocjujcie ceny z Aster City! 19.01.07, 23:42
                              A spotkałaś firmę która informuje cię że skończyła ci się promocja i
                              przechodzisz na normalną taryfę? Zaletą aster, jest to, że promocja trwa 1 rok i
                              umowa jest na 1 rok. Potem możesz zasugerować że chcesz zrezygnować i otrzymasz
                              następną promocję. W telekompromitacji, jesteś uwiązana na 3 lata, a faktury,
                              będziesz otrzymywać przez kolejne 3 lata po rozwiązaniu umowy. Powodzenia!
                              • jardo-g Re: Negocjujcie ceny z Aster City! 20.01.07, 13:42
                                a właśnie, że nie - nowe promocje obejmują również abonentów, którym do końca
                                umowy pozostało mniej , niż 3 miesięce, natomiast w Aster po skorzystaniu z
                                oferty promocyjnej przez 6 miesięcy nie możesz korzystać z innej ogólno
                                dostępnej promocji (tylko proponują jakieś badziewie). A przy umowie na rok w
                                TP S.A. na rok i tak jest taniej, niż w Aster.

• jan-w Re: Negocjujcie ceny z Aster City! 20.01.07, 14:47
                                  Policz sobie. 3 lata - 3 miesiące = 2 lata i 9 miesięcy. A promocję w
                                  telekomunie masz przez rok. W aster, bez problemu możesz dostać promocję co roku
                                  i wiele osób ci to potwierdzi. Ale twój wybór. Wolisz korzystać z najgorszego
                                  operatora i płacić więcej za gorsze łącza, twój wybór. Zobaczymy co powiesz za 2
                                  lata :-)
                                  • jardo-g Re: Negocjujcie ceny z Aster City! 20.01.07, 19:08
                                    najgorszy operator to jest Aster i nawet wołem mnie tam nie zaciągną..
                                    • zell3uk1 Re: Negocjujcie ceny z Aster City! 29.03.07, 21:44
                                      Niestety praktyka sieci ASTER CITY wydaje się być powszechna
                                      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4022226.html
                      • Gość: hahaahhaa Re: Aster City oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 13:10
                        > www.telepolis.pl/news.php?id=7174
                        > za ok 50 zł miesiącznie mozna mieć nesotradę 2 mega.

HAAHAHAHAHAAAA!!! Tylko pierwszy miesiac! pozniej placisz coraz wiecej i wiecej
                        i wiecej ... jak widac frajerzy sie nabieraja ... hehehe .. plac plac te 50zl :)

www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/internet/now_prom/603256?_p=603261
                        Lepiej policz ile zaplacisz przez czas podpisania umowy i porownaj to do
                        konkurencji, tak rozowo juz nie bedzie !

TPSA reklamuje sie ostatnio jak tanie linie lotnicze ... tylko ze nie podaje
                        faktycznych kosztow jakie zaplacimy ...

smierc frajerom i TPSA

• jardo-g Re: Aster City oszuści 04.01.07, 13:23
                          www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/internet/now_prom/603256?_p=603261
                          podwyższyki do 2 mega tą, co miała 1 mega. Po okresie promocyjnym 28 zł przez
                          pół roku opłata 56 zł przez resztę promocji...
                          • snajper55 Re: Aster City oszuści 19.01.07, 15:10
                            jardo-g napisał:

> podwyższyki do 2 mega tą, co miała 1 mega. Po okresie promocyjnym 28 zł przez
                            > pół roku opłata 56 zł przez resztę promocji...

Szybkość 1M plus abonament TP SA i umowa na 3 lata. Jakośc połączenia
                            beznadziejna. Dziekuję, nie skorzystam.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka