Gość: agnik Wyższe podatki za psa IP: *.aster.pl 01.12.06, 20:23 sprawa odchodów kotów. Chociaz koty załatwiają sie w domu, to przecież wymienia się kiedyś ten żwirek z odchodami. A w końcu ląduje on na śmietniku. Właściciel kota płaci za śmieci od osoby anie od kota. Więc odchody kocie ze żwirkiem są śmieciami dodatkowymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac a gdzie to wyrzucać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:06 tak sobie czytam o tym sprzątaniu po psach i słyszę w tv, że jest akcja miasta i można dostać darmowe woreczki papierowe na psie odchody - dzisiaj nawet wziąłem w sklepie - i już widzę oczyma wyobraźni jak wszyscy posiadacze psów biorą te woreczki, napełniają je kupą i ......... idą z tą kupą na spacer, bo nie ma jej gdzie wyrzucić. To czego brakuje, to oprócz ochoty do sprzątania to tak na prawdę też miejsc gdzie te kupy można wyrzucić. Na pewno wiele osób się zastanawia po co im woreczek, jeżeli później muszą iść z tą kupą kilkaset metrów, aż wreszcie trafią na kosz przy przystanku autobusowym, bo tylko tam są one na pewno.Woreczki to już niezły krok. Tylko to trochę za mało, nawet jak na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROTELLA Re: Wyższe podatki za psa IP: *.bsk.vectranet.pl 01.12.06, 23:50 cZŁOWIEKU W CHINACH PSY TO SMAKOŁYK DLATEGO NIE MA ICH NA ULICACH-I NIE JEST TO POWIAZANE Z OPŁATAMI Odpowiedz Link Zgłoś
beti222 Re: Wyższe podatki za psa 02.12.06, 10:48 Jestem za płaceniem wyższych podatków za posiadanie psa. Sama mam psiaka, którego znalazłam na ulicy i zawsze za niego płaciłam podatek, stałam w kolejkach i straciłam masę czasu aby zapłacić podatek (1 zł). Wolę zapłacić 54 złote i wiedzieć, że stoję w tych kolejkach aby zapłacić w miarę normalne pieniądze. Jeżeli rzeczywiście te pieniążki wspomogą bezdomne zwierzęta to taką kwotę mogę nawet co miesiąc płacić, bo uważam, że schroniska mają za mało pieniędzy na utrzymanie zwierzaków, ja jedna im nie pomogę, bo to za mało, jak się wprowadzi obowiązkowy podatek to może te przytułki staną jakoś na nogi i te zwierzaki będą miały normalne warunki. Boję się tylko masowego omijania płacenia podatku za psa czyli zwyczajnie porzucenia zwierząt przez ich właścicieli, boję się, że posiadacze psów wyrzucą swoje pociechy, a to byłoby straszne dla tych zwierzaków. Mam nadzieję i wierzę w to, że tak się nie stanie i że ten podatek (po raz pierwszy jestem za płaceniem wyższego podatku) przyniesie jakieś dobre skutki dla zwierzaków, że tylko i wyłącznie miejsca gdzie są bezdomne czworonogi będą dofinansowywane i że wreszcie nasze schroniska będą normalnym przytułkiem z dobrymi warunkami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Wyższe podatki za psa 04.12.06, 10:56 Na schroniska niech płacą ci co sie nad zwierzętami pastwią.miłośnicy psów,dbający o nie nie mogą być jeszcze przez "państwo" gnębieni.Ludzie posiadający zwierze są mniej chorowici,potrafią się cieszyć życiem, jak mało kto są z socjalizowani z otoczeniem.lokalny patriotyzm u psiarzy jest bardzo wysoko rozwinięty.tym osobom nie jest wszystko jedno,że ktoś dewastuje dobro wspólne na podwórku. i zeby nie było to mam psa i po nim sprzatam,ale w zwykłe torebki foliowe ,które się dostaje w sklepie, z tymi "specjalnymi" jest za dużo zachodu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilerkundlow w miastach 1000zł mały,5000duzy-i surowo karać deb IP: *.tvk.torun.pl 07.12.06, 20:00 w miastach 1000zł mały,5000duzy-i surowo karać debili co niepłaca!!!Wytepic debili myslacych tylko o swoich zachciankach !!!Ja staram sie jak nikt niewidzi jakiegos kundla usmiercic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: w miastach 1000zł mały,5000duzy-i surowo kara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:04 W 100% się zgadzam. psy trzeba tępić i już Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: w miastach 1000zł mały,5000duzy-i surowo kara 13.12.06, 01:53 tępić to się powinno takich kmiotków jak wy yoyo i ten drugi debilek przed tobą.Nie podoba się różnorodnosć w mieście ? to wypad na wieś ,tam sie opłotować i se żyć bez psów.Miasto jest dla kazdego,dla takiego z psem i dla takiego bez psa.Jak tego nie kumacie lamusy to powrót do swojej wioski.Mam to głęboko w d upie czy wam sie to podoba czy nie,że ja czy inni ludzie mamy psa .Możecie walić łbem o ściane i napisać jeszcze z tysiąc postów i tak nic się nie zmieni.Psy w mieście były są i będą!.Wbijcie se to do tych waszych pustych łbów. Odpowiedz Link Zgłoś