Dodaj do ulubionych

Wyższe podatki za psa

• Gość: agnik Wyższe podatki za psa IP: *.aster.pl 01.12.06, 20:23
      sprawa odchodów kotów. Chociaz koty załatwiają sie w domu, to przecież wymienia
      się kiedyś ten żwirek z odchodami. A w końcu ląduje on na śmietniku. Właściciel
      kota płaci za śmieci od osoby anie od kota. Więc odchody kocie ze żwirkiem są
      śmieciami dodatkowymi
      • Gość: jac a gdzie to wyrzucać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:06
        tak sobie czytam o tym sprzątaniu po psach i słyszę w tv, że jest akcja miasta
        i można dostać darmowe woreczki papierowe na psie odchody - dzisiaj nawet
        wziąłem w sklepie - i już widzę oczyma wyobraźni jak wszyscy posiadacze psów
        biorą te woreczki, napełniają je kupą i ......... idą z tą kupą na spacer, bo
        nie ma jej gdzie wyrzucić.
        To czego brakuje, to oprócz ochoty do sprzątania to tak na prawdę też miejsc
        gdzie te kupy można wyrzucić. Na pewno wiele osób się zastanawia po co im
        woreczek, jeżeli później muszą iść z tą kupą kilkaset metrów, aż wreszcie
        trafią na kosz przy przystanku autobusowym, bo tylko tam są one na
        pewno.Woreczki to już niezły krok. Tylko to trochę za mało, nawet jak na
        początek.
    • Gość: DOROTELLA Re: Wyższe podatki za psa IP: *.bsk.vectranet.pl 01.12.06, 23:50
      cZŁOWIEKU W CHINACH PSY TO SMAKOŁYK DLATEGO NIE MA ICH NA ULICACH-I NIE JEST TO
      POWIAZANE Z OPŁATAMI
      • beti222 Re: Wyższe podatki za psa 02.12.06, 10:48
        Jestem za płaceniem wyższych podatków za posiadanie psa. Sama mam psiaka,
        którego znalazłam na ulicy i zawsze za niego płaciłam podatek, stałam w
        kolejkach i straciłam masę czasu aby zapłacić podatek (1 zł). Wolę zapłacić 54
        złote i wiedzieć, że stoję w tych kolejkach aby zapłacić w miarę normalne
        pieniądze. Jeżeli rzeczywiście te pieniążki wspomogą bezdomne zwierzęta to taką
        kwotę mogę nawet co miesiąc płacić, bo uważam, że schroniska mają za mało
        pieniędzy na utrzymanie zwierzaków, ja jedna im nie pomogę, bo to za mało, jak
        się wprowadzi obowiązkowy podatek to może te przytułki staną jakoś na nogi i te
        zwierzaki będą miały normalne warunki. Boję się tylko masowego omijania
        płacenia podatku za psa czyli zwyczajnie porzucenia zwierząt przez ich
        właścicieli, boję się, że posiadacze psów wyrzucą swoje pociechy, a to byłoby
        straszne dla tych zwierzaków. Mam nadzieję i wierzę w to, że tak się nie stanie
        i że ten podatek (po raz pierwszy jestem za płaceniem wyższego podatku)
        przyniesie jakieś dobre skutki dla zwierzaków, że tylko i wyłącznie miejsca
        gdzie są bezdomne czworonogi będą dofinansowywane i że wreszcie nasze
        schroniska będą normalnym przytułkiem z dobrymi warunkami. Pozdrawiam.
        • bullowy Re: Wyższe podatki za psa 04.12.06, 10:56
          Na schroniska niech płacą ci co sie nad zwierzętami pastwią.miłośnicy
          psów,dbający o nie nie mogą być jeszcze przez "państwo" gnębieni.Ludzie
          posiadający zwierze są mniej chorowici,potrafią się cieszyć życiem, jak mało kto
          są z socjalizowani z otoczeniem.lokalny patriotyzm u psiarzy jest bardzo wysoko
          rozwinięty.tym osobom nie jest wszystko jedno,że ktoś dewastuje dobro wspólne
          na podwórku.
          i zeby nie było to mam psa i po nim sprzatam,ale w zwykłe torebki
          foliowe ,które się dostaje w sklepie, z tymi "specjalnymi" jest za dużo
          zachodu..
    • Gość: kilerkundlow w miastach 1000zł mały,5000duzy-i surowo karać deb IP: *.tvk.torun.pl 07.12.06, 20:00
      w miastach 1000zł mały,5000duzy-i surowo karać debili co niepłaca!!!Wytepic
      debili myslacych tylko o swoich zachciankach !!!Ja staram sie jak nikt niewidzi
      jakiegos kundla usmiercic:)
      • Gość: yoyo Re: w miastach 1000zł mały,5000duzy-i surowo kara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 21:04
        W 100% się zgadzam.
        psy trzeba tępić i już
        • bullowy Re: w miastach 1000zł mały,5000duzy-i surowo kara 13.12.06, 01:53
          tępić to się powinno takich kmiotków jak wy yoyo i ten drugi debilek przed
          tobą.Nie podoba się różnorodnosć w mieście ? to wypad na wieś ,tam sie
          opłotować i se żyć bez psów.Miasto jest dla kazdego,dla takiego z psem i dla
          takiego bez psa.Jak tego nie kumacie lamusy to powrót do swojej wioski.Mam to
          głęboko w d upie czy wam sie to podoba czy nie,że ja czy inni ludzie mamy
          psa .Możecie walić łbem o ściane i napisać jeszcze z tysiąc postów i tak nic
          się nie zmieni.Psy w mieście były są i będą!.Wbijcie se to do tych waszych
          pustych łbów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka