Dodaj do ulubionych

Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be...

IP: 217.168.193.* 01.02.07, 00:10
Tak, to bardzo dobre zmiany. Widac, ze ZTM zatrudnia specjalistow!
Obserwuj wątek
    • Gość: geograf Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: *.columbus.res.rr.com 01.02.07, 02:53
      Tym razem nie mozna narzekac (choc tacy sie znajda). Dobrze przemyslany
      projekt. Trzeba go popierac, i miec nadzieje ze caly wejdzie w zycie
      • joannagrynfelder dobre? nie zgadzam się! 01.02.07, 08:48
        Zapraszam na Chomiczówkę. Mieszkam na Bogusławskiego. Od tygodnia nie mam jak
        logistycznie rozwiązać układanki - dom - przedszkole - praca. To znaczy mam
        jedno rozwiązanie. Kupno drugiego auta. Ale wtedy nie będę jeździć autobusami.
        Ale za to będę zwiększać zanieszczyszczenie i korki. A lubię jeździć
        autobusami...

pozdrawiam.
        • kszynka Re: dobre? nie zgadzam się! 02.02.07, 11:01
          zastanawia mnie celowość skrócenia trasy 178
          trasa do pl. Hallera była bardzo wygodna
      • Gość: tygi taaa... fantastyczny plan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 08:32
        szczególnie 126, które z Bródna przez Polfę będzie na Tarchomin jechało trzy
        dni... Przecież to jedyne bezpośrednie połączenie Bródna z Tarchominem a jeździ
        rzadko i powoli... Koszmar.
        • Gość: gizmo Re: taaa... fantastyczny plan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:25
          Gość portalu: tygi napisał(a):

> szczególnie 126, które z Bródna przez Polfę będzie na Tarchomin jechało trzy
          > dni... Przecież to jedyne bezpośrednie połączenie Bródna z Tarchominem a
          jeździ
          > rzadko i powoli... Koszmar.
          126 tylko w niektórych kursach podjedzie pod polfę, ale to nie jedyne
          połaczenie Tarchomina z Bródnem jest jeszcze 326,która teraz dojedzie również
          na acisze i Targówek i ominie korki naModlińskiej więc chyba lepsze połączenie
          Bródna i Targówka z Tarchominem niż 126
        • geograf Re: taaa... fantastyczny plan 02.02.07, 10:57
          A przeczytałes/-aś cały plan, czytylko rzuciłeś/-aś okiem i zapadł w pamięci tylko numer 126?
        • Gość: on Re: taaa... fantastyczny plan IP: 213.17.170.* 02.02.07, 12:41
          Zamiast narzekać to pokombinuj. Nie lepiej Z Bródna podjechać np. 524 lub 506
          Do Trasy Toruńskiej zejść na dół i z Modlińskiej pojechać na Tarchomin? Zajmie
          ci to nie więcej niż 20 min
          Pozdrawiam
          • Gość: frustrat Re: taaa... fantastyczny plan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:23
            Czekając na przesiadkę będziesz miał dużo czasu dla dalszego kombinowania
    • Gość: Marcin Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: *.acn.waw.pl 01.02.07, 05:57
      ZTM zabiera z Pragi 178, nie dając nic w zamian. Skierowanie 162 przez pl.
      Hallera nie zmienia tej oceny, bo przy niezmienionej częstotliwości tej linii
      ubędzie autobusów jeżdżących mostem Świętokrzyskim, który ma tę zaletę, że na
      ogól nie jest zakorkowany. A krótkie Solarisy jeżdżące na 178 i na odcinku
      praskim nie są puste.
      Połączenie 503 i 518 w jedną linię też budzi moje wątpliwości, bo na tak
      długiej trasie trudno będzie utrzymać regularność (punktualność) kursowania).
    • Gość: Anna Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.02.07, 06:45
      Ciekawa jestem co za "specjalista" to wymyślił. 105 i 384 to jedyne autobusy,
      które łączą Chomiczówkę z Bemowem i jeździ nimi naprawdę sporo ludzi. Ale co to
      kogo obchodzi zlikwidujmy 384, a 105 skróćmy trasę.... Brawo... Myślę,
      że "specjaliści" od rozkładów jeżdżą tylko własnymi samochodami....
      • Gość: rangiz Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.acn.waw.pl 01.02.07, 07:04
        Z tym Bemowem i Bielanami to faktycznie się nie popisali...Ja bym się jeszcze wziął za tych speców z PKP, bo wprowadzono wspólną kartę miejską, a pociągi na niektórych odcinkach to nawet raz na godzinę nie jeżdżą.
      • askazbielan nie bedzie autobusu chomiczówka - bemowo????? 01.02.07, 08:20
        Ratuuunku!
        Właśnie na czas nieokreślony zlikwidowano połączenia tramwajowe chomiczówka -
        bemowo, bo tramwaj 13 juz nie jeździ do Huty (podobnie jak 22 i 33). 384 i 105
        to były JEDYNE autobusy łączące Bielany z Bemowem bezpośrednio!!!! Jakiś kretyn
        to wymyslił!
        • Gość: obserwatorka Re: nie bedzie autobusu chomiczówka - bemowo????? IP: *.chello.pl 01.02.07, 08:48
          Zgadzam się.Bardzo ciężko wydostać się z Lazurowej (Człuchowska-Górczewska)do
          Śródmieścia (chodzi o ul. Wolską) i na odwrót. Jest tylko jedyny autobus 125 na
          tak długiej trasie Górczewska - Międzylesie. Tramwaj nas nie urządza, bo trzeba
          się przesiadać. Jak zlikwiduje się 106 w stronę Powstańców Śląskich, to nie
          można dojechać do Tesco po zakupy bez przesiadki. Bardzo prosimy o jakieś inne
          rozwiązanie, aby mozna było się poruszać z tej Lazurowej. Nie będzie 106 na tej
          trasie to znowu trzeba się przesiadać Górczewska - Lazurowa, gdzie jest tyle
          napadów.Młodzież często wraca wieczorami tą trasą i nie ma bezposredniego
          autobusu na tej trasie. Prosimy od lat o rozwiazanie tej kwestii, a ZTM jest
          nieublagalne i argumentuje, że jest tramwaj. Ale gdzie? Prosze zajrzeć w mapę.
          POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: ella Re: nie bedzie autobusu chomiczówka - bemowo????? IP: 83.238.72.* 01.02.07, 09:46
            Gość portalu: obserwatorka napisał(a):
            Tramwaj nas nie urządza, bo trzeba
            >
            > się przesiadać

Rozwalił mnie ten tekst...

Dla Twojej informacji, większość Warszawiaków w dojazdach do różnych miejsc się
            gdzieś przesiada. Takze po zakupy.

• osservatorepolacco bedzie autobus chomiczówka - bemowo 01.02.07, 09:43
          przeciez ma byc wprowadone połaczenie linia 106 ! - czytajcie ze zrozumieniem :)
          • askazbielan widzę, czytam, ale... 01.02.07, 09:50
            106 - Częstotliwość: co ok. 15 min w szczycie, co ok. 20 min poza szczytem, w
            sobotę i święto, zamiast dwóch autobusów 384 i 105
            • Gość: s_m Re: widzę, czytam, ale... IP: *.acn.waw.pl 01.02.07, 20:43

• Gość: s_m juz nie przesadzaj!!!! IP: *.acn.waw.pl 01.02.07, 20:46
              zeby te linie jeszcze kogos wozily, ale obecnie 105 od nowego bemowa to ma
              frekwencje moze z 15 osob, 384 niewiele wiecej.... tak wiec 106 oraz 184 i
              167, o ktorym zdalas sie zapomniec spokojnie tam wystarczy
              • Gość: Anna Re: juz nie przesadzaj!!!! IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.02.07, 22:30
                167 jedzie jedynie od pętli chomiczówka- od połowy conrada- nie zapominaj o
                ludziach którzy mieszkają między wólczyńską a pętlą. Jeżdżę codziennie rano do
                pracy 105 lub 384 i wsiadając na kwitnącej nigdy nie mam siedzących miejsc-
                więc o jakim powietrzu Ty mówisz?
              • Gość: Kolo Re: juz nie przesadzaj!!!! IP: *.pekao.com.pl 02.02.07, 08:17
                Człowieku, ja mieszkam od pętli jakies 30 minut piechotą! Po domem mam 121 co
                pół godziny, niedawno dali nam 105 - ale teraz zamieniają na 106 które zawsze
                jezdzilo ul. Grzybowską. 167 tu nie dojeżdża. Dlatego kupiłem auto i od wczoraj
                jestem szczęśliwym posiadaczem wytworu jednego z koncernów
                samochodowych...Szczególnie, że na jakieś dwa lata zlikwidowali nam tramwaje. I
                tyle. Sądzę, że należałoby, zwyczajnie zwiększyć częstotliwość kursowania 121,
                tak jak zaproponowano na forum.
              • askazbielan nie mieszkam na Bemowie 02.02.07, 08:22
                tylko na Chomiczówce. I nie jeżdżę spod petli na Nowym Bemowie. I dziwi mnie,
                że trasę Bielany-Powstańców będzie obsługiwał tylko jeden autobus 106. Tu
                zabrano wszystkie tramwaje, więc nie ma jak dojechać z Wólczyńskiej czy
                Tołstoja. 121 niby jeździ, ale raz na pół godziny. 106 3 razy na godzinę to za
                mało. Szybciej dojdę na piechotę. A tak w ogóle i w sczególe to w sobote kupuje
                samochód, bo nie wyrabiam czasowo z dojazdem do pracy, odwiezieniem dziecka, i
                powrotem do domu o jakiejs ludzkiej porze. Na Bemowie dojazd jest super, a na
                Chomiczówce od Wólczyńskiej do pętli - do bani. rezygnuję więc z komunikacji
                miejskiej.
                • geograf Re: nie mieszkam na Bemowie 02.02.07, 10:59
                  To napisz swoje uwagi do ZTMu.
                • Gość: wiki Re: nie mieszkam na Bemowie a na Wawrzyszewie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 10:21
                  to może o to chodzi żeby duzo ludzi zrezygnowało z komunikacji i kupiło sobie
                  drugie bądź kolejne auto, tylko nie wszystkich stac na te kolejne auta w
                  rodzinie
                  • mili28 Re: nie mieszkam na Bemowie a na Wawrzyszewie 06.02.07, 13:09
                    Oj się narobiło, i to porządnie. Ajajaj. Trza się będzie dostosowac do nowych tras.
                • Gość: MTM Re: nie mieszkam na Bemowie IP: *.chello.pl 16.02.07, 12:00
                  Kochana! Nie korzystaj z komunikacji miejskiej - nie ma takiego obowiazku. Po
                  prostu wroc na wies!!! To jest najlepsze rozwiazanie.
        • Gość: zaz Re: nie bedzie autobusu chomiczówka - bemowo????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:38
          nowe 106!
      • Gość: mario Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: 212.160.172.* 01.02.07, 14:54
        Czytaj ze zrozumieniem albo z mapą - w zamian bedzie autobus 106 - nikt nie
        likwiduje połaczen w zamian za nic. a to ze teraz sa 2 autobusy (to uwaga do
        postów nizej) ale jeden z nich jezdzi tylko w szczycie (384) - w zamian bedzie
        całodzienny.
        Panika niektórych jak tylko usłyszą cos o likwidacji jest smieszna - zwlaszcza
        przed pełnym przeanalizowaniem projektu ...

• askazbielan Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 02.02.07, 08:27
          105 też jest całodzienne. A może nie wiesz że właśńie w godzinach szczytu
          autobusy są najbardziej potrzebne??? Sam pewnie jeździsz samochodem, zgadłam?
          Zabranie 384 i 105 (które jeździ na Bielanu od 2 m-cy) jest formalnie zabraniem
          dwóch autobusów i danie w zamian jednego kursującego co 20 minut. Wiesz, tu
          zlikwidowano tramwaje, więc nie dziw się, że jestem przerażona.
          • Gość: mario Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: 212.160.172.* 02.02.07, 10:15
            ale tramwaje przeciez wrócą, a wiem 106 ma jezdzic w szczycie co 15 min,
            naprawdę nie wydaje mi sie zeby było potrzebne wiecej połaczen - nie liczy sie
            tylko ilosc :)
            a samochodu nawet nie posiadam :)
          • geograf Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 02.02.07, 11:01
            Jezu, jakie głupoty pleciesz.
            Tramwaje nie zlikwidowano, tylko zawieszono z powodu prac przy Hucie. Pewnie wrócą szybciej, niż wprowadzą te zmiany, a ty podnosisz larum.
            Jak często korzystałaś z linii 384 z tym jej specyficznym rozkładem? Tylko szczerze?
          • anika1983 Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 04.02.07, 11:23
            wielkie halo, zlikwidowali tramwaje, ale za to jets linia 201, dadzą Ci 106, z
            pętli Huta jets chyba z 15 autobusów, ja u siebie mam 2 autobusy (384 to nawet
            nie liczę, bo w takich godzinach jeździ praktyzcnie pusty) i bardzo się cieszę
            uruchomieniem linii 106 na tym odcinku
            • geograf Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 04.02.07, 13:13
              Tramwaje nie sa zlikwidowane, tylko mają zmienione trasy na czas budowy na pętli Huta, która nie będzie trwała wiecznie.
      • Gość: galera Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 02:30
        To nieprawda - a 167?
      • Gość: Ewa S. Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:33
        > Ciekawa jestem co za "specjalista" to wymyślił. 105 i 384 to jedyne autobusy,
        > które łączą Chomiczówkę z Bemowem i jeździ nimi naprawdę sporo ludzi. Ale co
        to
        Anno albo jesteś ograniczona i nie umiesz czytac ze zrozumieniem albo jesteś
        opóźniona w rozwoju.Chomiczówkę z Bemowem obecnie łączy 105 167 i 384 a także
        tramwaje jadące rantem osiedla jak i 112 i 184 na upartego. i w zamian za
        szczytowe żałosne 384 i wożące powietrze 105 na odcinku od bemowa do huty
        dostaniesz silne całotygodniowe 106 jeżdżące co 15 minut w szczycie i co 20
        minut poza szczytem i w weekendy!Najpierw czytać ze zrozumieniem a potem
        konstruktywnie krytykować!
      • anika1983 Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 04.02.07, 11:18
        a 106 to już nie zauważyłaś? ma co 15 minut jeździć
    • Gość: x Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.macrosoft.pl 01.02.07, 08:14
      Ze 162 zrobi się na Pradze i Targówku potworek. Pewnie będzie jeździł pusty. Na
      początek kółeczko po Targówku, potem po Pradze. (bo bo ma jechać tak jak teraz
      152) Można założyć, że przegubowce będą puste skoro wystarczają tam krótkie na 152.
      • Gość: ja 162 inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 02:32
        To nieprawda co piszesz; przeczytaj uważnie, 162 wcale nie będzie jeździło tak
        jak 152
        • Gość: x Re: 162 inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 06:28
          Gość portalu: ja napisał(a):

> To nieprawda co piszesz; przeczytaj uważnie, 162 wcale nie będzie jeździło tak
          > jak 152

Czytam uważnie:

skierowanie linii 162 na trasę:
          EC SIEKIERKI - ... - Targowa - al. Solidarności (powrót: Cyryla i Metodego) -
          Jagiellońska - pl. Hallera - Dąbrowszczaków - Namysłowska - Starzyńskiego
          (powrót: 11 Listopada - Namysłowska) - św. Wincentego - Kołowa - Ossowskiego -
          Barkocińska - Myszkowska - Handlowa - Pratulińska - Trocka - TARGÓWEK
          częstotliwość kursowania linii 162 nie ulegnie zmianie

Linia ta zastąpi linię 152 w relacji: pl. Hallera - osiedle Targówek. Nastąpi
          poprawa obsługi komunikacyjnej tego połączenia poprzez zwiększenie
          częstotliwości kursowania autobusów (większa częstotliwość kursowania niż
          obecnie dla linii 152).

Test ten jest na stronie ZTM: www.ztm.waw.pl/zmiany0307.php

Ossowskiego - Barkocińska - Myszkowska - Handlowa - czyli po okręgu

Ale co tam czytanie, wystarczy sprawdzić na narysowanej mapce
          www.ztm.waw.pl/images/schematy/proj_bialoleka_07.gif
          Też radzę bardziej uważnie zapoznawać się z wiadomościami, i sięgać do źródeł, a
          nie do półprawd z gazety.
    • joannagrynfelder to po co remontowali pętlę na Chomiczówce??? 01.02.07, 08:44
      będą tam po zmianach parkowały autobusy: 167 - jadący na Górczewską, 520 do
      metra i dalej, okresowy E-1, 170 do centrum i 116 do Gdańskiego i na
      starówkę...I to wszystko!!!! A do pętli nie jest daleko (15 min. piechotą, ale
      dla starszych osób, to juz problem.
      Z pętli na Bielany do metra jeździ tylko 116 i 520. Ale bzdura. Przecież
      powinno chodzić o to, aby skorelować autobusy z metrem i tramwajami. proszę,
      nie róbcie żadnych zmian, bo co zmiany - to na gorsze. Tym bardziej, że z
      Chomiczówki (nieczynna do odwołania pętla na Hucie) nie jeżdżą juz tramwaje!
      Ciekawe jak dzieciaki z Bielan będą dojeżdżały do Bemowskich szkół, bo raczej
      nie autobusem 121, który jeździ raz na pół godziny. A może by zwiększyć
      częstotliwość kursowania tego autobusu?
    • Gość: skandal Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: 80.51.237.* 01.02.07, 09:45
      2 kretynizmy w tym projekcie:

1. 178 i 194 - co to za linie jeżdżące do ścisłego centrum co 20 minut w szczycie!!!
      2. 503 plus 518. Już widzę jak to trzyma rozkład. W parze z wycofaniem 403 z
      Ursynowa, da to WYŁĄCZNIE totalne spierniczenie komunikacji ze Śródmieściem.

Poza tym niegłupie. Niemniej jednak 189 i tak powinien jechać do Górczewskiej,
      przynajmniej dyspozytura mogła kopnąć w tyłek spóźniające się autobusy a tak
      panowie stoją swoje czy się pali czy wali i potem jadą w czterech razem.

skandal
      • Gość: ella Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: 83.238.72.* 01.02.07, 09:50
        Mieszkańcy Ursynowa mają metro-dlaczego jest afera o połączenie ze Śródmieściem?
        POwinno się na całej długości linni metra usprawnić komunikację dojazów do
        stacji i zlikwidować długo trasy autobusowe w pobliżu nitki metra
        • Gość: Kottblum Hanna Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 09:55
          Jasne, najpierw dojechać do metra (przesiadka), później metrem gdzieś do
          centrum (przesiadka), następnie trmawajem do Muzeum Narodowego i spacerkiem do
          pl. Trzech Krzyży, albo na Nw. Świat.
          Z uniwersytetem podobnie, z tym że dojazd do stacji Świętokrzyska.

Normalnie rewelacja - 2 przesiadki.
          Nie wspomnę, że z Ursynowa przez dolny Mokotów metro nie jeździ.
        • Gość: gecko Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.aster.pl 01.02.07, 13:08
          503 i 403 to nie E-cośtam. Stają tez po drodze na Dolnej, gdzie wysiada gros
          pasażerów, jadących na Sadybę, Stegny i do Wilanowa!
        • Gość: Ala Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:52
          Metro jest już tak zapchane że rano i po południu szpilki nie włożysz! A ty
          jeszcze sugerujesz przerzucenie dodatkowch pasażerów z autobusów do metra !
    • Gość: dori.01 Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: 195.42.249.* 01.02.07, 09:48
      Zmiana trasy autobusu 145 bardzo mi się pododoba, gdyby tak jeszcze poprawila
      sie czestotliwość jego kursowania byłoby super. Teraz autobus jeździ co 15
      minut w szczycie, co 22 poza nim, a w święta co 30 minut. Biorąc pod uwagę jest
      to jedyna linia w okolicy Łodygowej, gdzie stale przybywa mieszkańców to chyba
      lekka przesada.
      • Gość: DarekWa Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.acn.waw.pl 01.02.07, 10:01
        no ja jestem bardzo nie zadowolony z tej zmiany. Nie dość że dojazd na bródno
        to był porażka i tak to teraz będzie tragedia.
        Zabrali biednym staruszkom połączenie do szpitala Bródnowskiego a spotykam ich
        bardzo dużo rano, jadących na badania, rehabilitacje itp. I co, mają drałować
        do 120 na Radzymińską czy Jurskiego? I tak beda musieli czekac 5-10 min. dluzej
        na nia czy na 326.

ZOSTAWCIE 145 w spokoju i niech czesciej jeszcze jezdzi!!
        • geograf Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 01.02.07, 13:49
          Skąd zabrali tym staruszkom połączenie ze Szpitalem?
          Z Targówka - 156 zostaje.
          Z Zacisza - 145.
    • Gość: ikarusbus Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.pzuzycie.pl 01.02.07, 10:11
      Nie prawda !!! Wycofanie 145 z Targówka to błąd, podobnie jak skierowanie 162
      przez pl. Hallera. Trzeba było 178 wydłużyc do Targówka.
    • Gość: shinma Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: *.unused.derbynet.waw.pl 01.02.07, 11:20
      w sumie zmiany są niezłe, nie licząc 120....
      swietna poprawa komunikacji na głębockiej od strony Białołęki(sarkazm)....
      kiedys mialam autobus do domu co 10-15 min, teraz bede miala do 20-30 min bo
      wycofali 120, po prostu super...
      jesli ktos tu chce zeby ludzie jezdzili komunikacją miejską a nie autobusami to
      w tym przypadku właśnie przegrali....
      • geograf Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 01.02.07, 13:50
        Z Białołęki Ci wycofali 120?
        Przecież będzie jeździł po obecnej trasie, ale jednokierunkowo. Na Grodzisk trzeba będzie wracać przez Ostródzką, ale jest to wydłużenie, a nie zabranie połączenia.
    • Gość: LOVE Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:43
      SWIETNY POMYSŁ, ŻE WŁAŚNIE 12-GO LUTEGO TE ZMIANY!!! AKURAT PO FERIACH MŁODZIEŻ
      DO SZKÓŁ NIE BĘDZIE MOGŁA DOJECHAĆ, BO O ZMIANACH NIC NIE BĘDZIE WIADOMO NA
      ZIMOWISKACH I WCZASACH. BRAWO ZTM! BRAWO ZA TERMIN WPROWADZENIA ZMIAN! CO DO
      LIKWIDACJI LINII - ZASTĄPIENIE TEJ CO JEDZIE OBECNIE PRZEZ TRAKT KRÓLEWSKI -
      TAKĄ KTÓRA JEDZIE PRZEZ BEMOWO - SUPER POMYSŁ. MOŻE DAŁOBY SIĘ JESZCZE ZASTĄPIĆ
      TAKĄ LINIĘ KTÓRA JEDZIE NA BIAŁOLĘKĘ - INNĄ JADĄCĄ PROSTO DO REMBERTOWA? ALBO
      WOŁOMINA? Specjaliści MZA - POMYŚLCIE NAD TYM.
      • Gość: DA Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.chello.pl 02.02.07, 01:07
        > Specjaliści MZA - POMYŚLCIE NAD TYM.

A Ty specjalisto zacznij rozróżniać przewoźnika od organizatora komunikacji, bo
        MZA ma tyle do powiedzenia w kwestii tras co ja o przyszłorocznym budżecie kraju.
    • Gość: Gumiś Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:54
      Na filmach z czasów wojny i późniejszych widać, jak Polacy podróżowali: jak
      bydło w przepełnionych wagonach...
      Ile to już lat powojnie? Przeszło 60!!! A w Warszawie podróżujemy tak samo:
      ściśnięci jak bydło! Jak śledzie w beczce! Jak nieludzie!
      Tak nas traktuje MZA!
      Tak nas szanuje władza.
      • Gość: fanka komunikacji Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: 194.181.197.* 01.02.07, 12:39
        Cóz za rewelacyjne zmiany, co nowsze propozycje ZTM to gorsze. Może lepiej nie
        psuć bardziej :):)

Linia 189 została zabrana z rejonu Powstańców Śląskich - Górczewska, jak
        obiecywał ZTM - TYLKO NA CZAS REMONTU pętli na Górczewskiej. Petlę
        wyremontowano a linię z czasowo zmienionej zrobiono "stale" zmienioną.
        Następnie po głosach Warszawiaków ZTM obiecał że przeanalizuje tę sprawę i nie
        wykluczał powrotu 189 na starą linię.
        Często korzystam z tej linii jadąc aż z Mokotowa prawie na sam koniec trasy.
        Jednak zaobserwowałam, że duża część pasażerów wysiada przy Ciepłowni Wola i
        idzie do tramwaju lub autobusu aby kontynuować jazdę w kierunku ul.
        Górczewskiej. A autobus na petlę przy Fort Wola jedzie najczęsciej poprostu
        PUSTY. W drugą stronę jadąc zresztą nie wygląda to lepiej. Sporo ludzi wędruje
        wysiadając na przystanku Ciepłownia Wola w kierunku centrum i idzie na
        przystanek w kierunku Włoch, gdzie przyjeżdża prawie PUSTY 189.

Panowie zmieniający trasy - wyjdźcie czasem na ulicę zobaczyć jak to w
        rzeczywistości wygląda, wsiądźcie w autobus, przejedźcie sie czasem i potem
        kombinujcie zmiany !!!!!!!!
      • geograf Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 01.02.07, 13:52
        Rzuć jakimś konkretem.
        O jakim bydle mówisz, na jakiej linii i jak to się ma do proponowanych zmian?

Boże, ile tu frustratów...
      • Gość: Mino Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: 217.153.39.* 02.02.07, 14:03
        Kolego po raz któryś z rzędu nie tylko Tobie trzeba wyjaśniać, że to nie od MZA,
        Connex'u, ITS MICHALCZEWSKI'ego, MOBILIS'u czy PKS Grodzisk Mazowiecki (to są
        przewożnicy na zlecenie ZTM) zależy jak często i jakiej wielkości autobusy mają
        kursować na danej trasie a od organizatora przewozów jakim jest ZTM! To tam jest
        adres do ewentualnych próśb, sugestii, skarg w wyżej wymienionych kwestiach.
        Także nie myl instytucji! MZA oraz pozostałe wymienione przedsiębiorstwa
        wykonują zadania zlecone przez ZTM i guzik mają do tego jak często ma jeżdzić
        autobus. Mają tylko wypełniać umowę zawartą z ZTM-em.
    • Gość: gecko "połączenie" 310 i 403? IP: *.aster.pl 01.02.07, 12:20
      W ZTMie są albo ociężali umysłowo, albo sadzą, że ociężali umysłowo są
      pasażerowie komunikacji miejskiej. Jak można wycofać autobus z jednej częsci
      miasta i nazywać to "połaczeniem w nową linię".

Zgodnie z tą logiką, jak połaczmy pociąg z Lublina do Warszawy z pociągiem z
      Warszawy do Gdańska, to będzie kursował z Krakowa przez Łódź do Bydgoszczy...
    • Gość: anecianin Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: *.pekao.com.pl 01.02.07, 12:33

1/Połączenie 503 i 518 jest logiczne, ale likwidacja 403 powinna spowodować
      znaczne zwiększenie częstotliwości 503 w godzinach szczytu. Jak trafnie
      piszecie w uzasadnieniu linia 403 jest obciążona na odcinku Natolin -Centrum
      (przede wszystkim młodzież szkolna i akademicka), tymczasem likwidując 403 nie
      zakładacie zwiększenia częstotliwości 503. To jest niedopuszczalne
      2/ Skierowanie 126 na stałe do Polfy (obecnie 6 kursów podczas ferii) jest
      błędem .
      Linia ta stanowi podstawowe połączenie Białołęki z Bródnem ( Szpital, centra
      handlowe,najbliższe kino,cmentarz). Ponadto jest podstawowym połączenie szybko
      rozwijającego się rejonu ul Mehoffera ( do przystanków przesiadkowych
      Konwaliowa i FSO).
      W tej sytuacji wydłużenie przejazdu o co najmniej 5 minut jest niedopuszczalne.
      Proponuję zrezygnowanie z zapuszczania się linii przelotowych 126 do Polfy i
      144 do Czajki, co znacznie wydłuża czas przejazdu z odległych i źle
      skomunikowanych rejonów Białołęki i uruchomienie obsługiwanej przez krótkie
      autobusy linii szczytowej z FSO przez Polfę i Czajkę do Bukowa (lub tylko do
      Czajki).Innym - choć gorszym wariantem jest skierowanie do Polfy linii 133,
      również obsługiwanej przez krótkie autobusy.
      3/ Odkąd żyję ,przez Grzybowską na Wolę jeździło 106. Stabiność numerów linii
      jest wartością nierespektowaną przez ZTM. Więć zmiany w tym rejonie ok, ale
      linia przez Grzybowską niech się nadal nazywa 106.
      • d.z Re: Poczytajcie argumentację i potem piszcie 01.02.07, 13:02
        Polecam
        Szczególy zmian od 12 lutego
        www.ztm.waw.pl/zmiany0207.php
        Szczegóły zmian od 1 marca
        www.ztm.waw.pl/zmiany0307.php
        tu jest jeszcze dodatkowe wyjaśnienie
        www.ztm.waw.pl/zmiany0207-152.php
        a tu szczegóły zmian w marcu (bz konkretnego dnia)
        www.ztm.waw.pl/zmiany0307b.php
        argumentacja wydaje się rozsądna a w ZTM widać już rękę nowego dyrektora.
        Zmiany są zapowiadane wczesniej (a nie na dzień przed) a ich wprowadzenie jest
        poparte badaniami i ankietami oraz opiniami mieszkańców.

Pozczytajcie i przekonajcie się.
      • Gość: fanka komunikacji Meile z propozycjami do ZTM - ważne ! IP: 194.181.197.* 01.02.07, 13:09
        KOCHANI, proponuję wysyłac nasze posty z propozycjami na adres @ ZTM - jak
        pisze gazeta: "Zmiany wynikają z propozycji mieszkańców - mówi Igor Krajnow,
        rzecznik ZTM. Pod adresem: konsultacje@ztm.waw.pl urzędnicy zaczną niedługo
        przyjmować opinie w sprawie roszad. Igor Krajnow nie wyklucza, że może to
        jeszcze wpłynąć na drobne korekty tras."
        Aby w ZTMie łatwiej sie czytało i potem szukało to proponuje: jak ktoś kto
        pisze na temat tylko jednej linii to aby jako tytuł meila dał "sensowna
        propozycja zmian - linia 189" :):)
        Łatwiej im będzie odszukać listy dot. konkretnej lini.
      • qnegunda Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 01.02.07, 17:55
        > Proponuję zrezygnowanie z zapuszczania się linii przelotowych 126 do Polfy i
        > 144 do Czajki, co znacznie wydłuża czas przejazdu z odległych i źle
        > skomunikowanych rejonów Białołęki i uruchomienie obsługiwanej przez krótkie
        > autobusy linii szczytowej z FSO przez Polfę i Czajkę do Bukowa (lub tylko do
        > Czajki).Innym - choć gorszym wariantem jest skierowanie do Polfy linii 133,
        > również obsługiwanej przez krótkie autobusy.

Tak... I namnozyc niepotrzebnych brygad.
        • Gość: anecianin Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:25
          Wszystko jedno, czy będą to brygady, czy dywizje, ale na pewno potrzene, bo
          pozwolą uniknąć przedłużenia mojej podróży do pracy o ponad 5 minut w jedną
          stronę. A nie oto chyba chodzi autorom "usprawnień".
          • Gość: DA Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.chello.pl 02.02.07, 01:13
            Te brygady czy "dywizje" kosztują, bo uruchamiając nowe połączenie należy brać
            pod uwagę, że kierowcy trzeba zapłacić. Chyba że ktoś ze sfrustrowanych ma prawo
            jazdy kategorii D i chciałby charytatywnie pozasilać w warszawskich autobusach,
            to niech założy fundację i zgłosi się do ZTM.
            • Gość: antypolfiarz Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.pekao.com.pl 02.02.07, 08:13
              Wydawało mi się ,że płacę za bilet i podatki , a władza miejska ma w zamian
              obowiazek zapewnić mi należytą komunikację, a nie wprowadzać zmiany powodujące
              jej pogorszenie dla znacznej grupy pasażerów. Bredzenie o kosztach nowego
              połączenia , dla którego potrzebny jest 1 kierowca, brzmi jak argumentacja
              władz PRL, które w swej łaskawości "dawały" obywtelom i mięso, i mieszkania
              i ...wszystko czego brakowało .
              • geograf Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 02.02.07, 11:07
                Kolejny frustrat.
                Potrafisz uargumentować swoją krytykę?
                Napisać, w którym miejscu Ci się pogorszy i na której linii?
                I jeszcze raz powtarzam: dlatego wcześniej pokazano te plany, aby móc uzyskać opinie od mieszkańców. Nie podoba się i masz jakieś argumenty, to napisz na konsultacje@ztm.waw.pl
              • Gość: DA Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.chello.pl 02.02.07, 11:33
                > Wydawało mi się ,że płacę za bilet i podatki , a władza miejska ma w zamian
                > obowiazek zapewnić mi należytą komunikację

I dobrze Ci się wydawało, tylko że to co płacisz wystarcza na to co jest. Zapłać
                więcej, to będzie więcej... To raczej Ty bredzisz nie znając podstaw ekonomii. 1
                kierowca? Przynajmniej dwóch, bo jeszcze zmiennik. A 1 autobus jeździłby na
                linii co 3 godziny, chyba że taka częstotliwość kogoś satysfakcjonuje. 2
                kierowców to już jest koszt około 7-8 tys dla przewoźnika (pensja i drugie tyle
                składek i podatków). Przy trzech brygadach na linii te koszty to już grubo ponad
                20 tys. zł. Jak widzisz, nie tak łatwo sobie uruchamiać co się chce.
                • Gość: frustrat Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.pekao.com.pl 02.02.07, 16:04
                  Oczywiście dużo łatwiej wydłużyć ludziom dojazd do pracy, , czyli ukraść
                  godzinę tygodniowo. A Twoja ekonomia jest PRLowska. Gomółka też mówił: "Każda
                  krowa kosztuje nasze państwo.." A ty: "Każdy autobus kosztuje...' Tak jest
                  wołowina i bilet kosztują. A ja za to płacę i wymagam. Rachunek wystawię w
                  wyborach
                  • Gość: DA Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.chello.pl 03.02.07, 02:33
                    > A Twoja ekonomia jest PRLowska. Gomółka też mówił: "Każda
                    > krowa kosztuje nasze państwo.." A ty: "Każdy autobus kosztuje...' Tak jest
                    > wołowina i bilet kosztują. A ja za to płacę i wymagam. Rachunek wystawię w
                    > wyborach

Moja ekonomia nie jest PRLowska, ja doskonale rozumiem Twoje i innych potrzeby.
                    Ale komunikacja kosztuje, a w Warszawie mamy jedne z najniższych cen. Kiedy tu
                    ostatnio była waloryzacja cen biletów? A ile w tym czasie cen poszło w górę?
                    Każdy kursujący autobus to są koszty - amortyzacja, paliwo, pensja obsługi. Nie
                    ma nic za darmo. Dlatego irytują mnie teksty w stylu "co to szkodzi uruchomić
                    dodatkowy autobus". Nie szkodzi, ale żeby go uruchomić po obecnych kosztach to
                    trzeba komuś zabrać. Komu?
                    • Gość: Ed Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 08:42
                      Zawsze można podliczyć, ile kosztuje stanie w korku osobę, która jedzie
                      samochodem. I ile będzie ją kosztowało stanie w dłuższym korku, gdy kolejne
                      osoby przesiądą się z autobusów do samochodów. Wbrew pozorom to nie tak trudno
                      zrobić, a korki będą rosły. Komunikacja miejska, to nie tylko koszty, ale
                      możliwość funkcjonowania miasta. Skoro miasto się rozwija powstają nowe osiedla,
                      to muszą iść za tym dodatkowe środki na komunikację, albo tak jak teraz gdzie
                      indziej się pogarsza, by coś tam rzucić na nowe osiedla. Czym droższa dla
                      prywatnej osoby komunikacja, tym więcej samochodów, więc droższe miejsce do
                      parkowania i dłuższy - droższy dojazd wszystkich ludzi.

A najlepiej sobie przypomnieć jak wyglądało miasto podczas strajków komunikacji.
                      • Gość: DA Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.chello.pl 03.02.07, 15:53
                        Ależ ja się z tym wszystkim zgadzam. Tylko po pierwsze primo - zachęcenie ludzi
                        do korzystania z komunikacji to nie tylko kwestia ceny, a także odpowiednich
                        rozkładów (niekoniecznie zapewniających bezpośrednie połączenia, ale
                        nastawionych na dużą częstotliwość) i komfortu podróży (a w tym to my jeszcze
                        prędko nie dogonimy Murzynów, niestety). Po drugie primo - kierowcy samochodów
                        sami będą rezygnować z podróży własnym samochodem, o ile nie będzie im to
                        potrzebne a komunikacja miejska będzie działała sprawnie. I nie ma tu większego
                        znaczenia, czy bilet będzie kosztował 2,4 czy 3 zł. O ile na obrzeżach nowe
                        trasy dla samochodów można budować (co też nie mało kosztuje) o tyle w centrum
                        jest to utrudnione. W innych miastach wprowadzono zakaz poruszania się
                        samochodem po centrum. Można wprowadzić strefy biletowe, jest naprawdę szereg
                        rozwiązań w tej kwestii.
                    • Gość: Naya Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.chello.pl 13.02.07, 13:10
                      Czytam te Twoje wypowiedzi i dochodzę do wniosku,że to Ty osobiście układałeś
                      ten nowy rozkład jazdy. A ceny biletów są najwyższe w całej Polsce. Rację mają
                      ludzie pisząc "płacę i wymagam", bo linie komunikacji miejskiej są dla nich a
                      nie dla układającego rozkład. Ja również widzę masę bzdur jak np. brak
                      przystanków na Woli linii 410, która ma łączyć miasto z m.in. Sądami dla Woli
                      znajdującymi się w okolicach Grotów. Jeśli sądy dla Woli to powinny być
                      przystanki na Woli.
      • Gość: Naya Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.chello.pl 13.02.07, 12:56
        Nowy rozkład jazdy układał pewnie ktoś NIE z Warszawy, dla którego stabilność
        numerów linii nic nie znaczy.
    • tamten24 Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. 01.02.07, 13:54
      "Zarząd Transportu Miejskiego ograniczy wówczas liczbę linii na Trakcie
      Królewskim. Wiąże się to z przebudową Krakowskiego Przedmieścia"

"- Zmiany wynikają z propozycji mieszkańców - mówi Igor Krajnow, rzecznik ZTM"

no nie wiem.
      slyszalem ostatnio o problemach mza z kierowcami, ktorzy zwalniaja sie z pracy
      a na ich miejsce nie ma chetnych. powodem tak malego popytu na zasiadanie za
      kolkiem jest zbyt mala stawka za godzine. kierowcy narzekaja tez na stare i
      zdezelowane autobusy. sytuacja ta zmusza mza do zatrudniania emerytow na pol
      etatu.
      slyszelam tez o gupowych zwolnieniach pracownikow biurowych i mechanikow.
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,805780.html
      ciekawe kto bedzie naprawial te stare ikarusy, ktore ledwo zipią?

czy te zmiany sa wywolane troska o mieszkancow, by jazda po miescie poprawila
      sie, czy jest to zwykle ciecie kosztow, bo brakuje monet w miejskiej kasie?
      raczej ta druga opcja, no ale co tam, kit sprzedany."Poprawić się ma dojazd do
      nowych osiedli na Białołęce"
      o zgrozo :/
    • Gość: rav Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.acn.waw.pl 01.02.07, 18:51
      tak... bardzo sprytnie - ladowac dodatkowe linie na zawsze zapchana dziwgowa...
    • mp84 503 co 7-10 minut 01.02.07, 18:57
      będzie kursowało w szczycie. Dotychczas 403 i 503 kursowały na przemian co
      12min czyli pojawiały się co 6min. To może spowodować wielkie zatłoczenie na
      jednej z najpopularniejszych linii.
      Ponadto trasa 503 się wydłuży co spowoduje opóźnienia. ZTM ostatnio chciał
      skracać trasy, bo zbyt długie powodowały spóźnianie się pojazdów. Teraz
      postępuje odwrotnie. Nie rozumiem tego.
      • Gość: Edek Re: 503 co 7-10 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:03
        To proste, skoro jest informacja, że ma się poprawić na nowych osiedlach, a nie
        zwiększa się ilości autobusów na mieście, to gdzieś się musi pogorszyć. Musi
        zajść równość.
        Widać 503 dostaje po tyłku.
        Tak samo było z wielką fetą przy 407, jaki to on nie super, ale przy okazji
        ścięto ostro 500.
        • Gość: Telimena Re: 503 co 7-10 minut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:53
          Szczere gratulacje dla ZTM, ponieważ przytłaczająca większośc zmian jest bardzo
          korzystna, dobrze przemyślana i jest pewne że ułatwi korzystanie z komunkacji
          publicznej.ZTMie jesteś wielki oby zmiany weszły w życie jak najszybciej. A Ci
          co tak bezmyślnie krytykują niech się dokładnie wczytają w projekt, to są
          naprawdę pozytywne zmiany dla wszystkich dzielnic objętych reformą
      • Gość: DA Re: 503 co 7-10 minut IP: *.chello.pl 02.02.07, 01:16
        > będzie kursowało w szczycie. Dotychczas 403 i 503 kursowały na przemian co
        > 12min czyli pojawiały się co 6min. To może spowodować wielkie zatłoczenie na
        > jednej z najpopularniejszych linii.

1 minuta to taka różnica? Weź też pod uwagę, że obecne 503 i 403 to solówki,
        krótkie autobusy, po połączeniu w nowe 503 będą to wozy wielkopojemne (czyli
        przeguby i solarisy). To też minus?
        • e-tam Re: 503 co 7-10 minut 02.02.07, 18:21
          Nie mówiąc już że te 6 minut to było w teorii. Często odstępy są 1-11, 3-9 itp.
          Na jednej linii łatwiej będzie zachować równomierne odstępy niż na dwóch.
    • geograf Chciałem tylko przypomnieć... 01.02.07, 22:45
      ... wszystkim sfrustrowanym zmianami bemowsko-ursuskimi, że te zmiany na stronie ZTMu mają termin "marcowy". Jeszcze są w fazie konsultacji, nie ma konkretnego terminu ich wprowadzenia (Wyborcza dopisała sobie), a ZTM prosi o uwagi do tych planów:

www.ztm.waw.pl/zmiany0307b.php
      Zatem piszcie, zamiast frustrować się tu na Forum!
    • pompompom Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 02.02.07, 19:15
      Proponuję jeden autobus objeżdżający Warszawę np. raz na trzy dni. I nie
      narzekajcie! To lepsze niż dyliżans. A jakie oszczędne. Jeden autobus, jeden
      problem. A jak komuś się nie podoba, to pozostają taksówki i prywatne
      samochody. Ewentualnie pieszką można. Zdrowo.
      I podnieść ceny biletów. Koniecznie!
    • msidlo Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 02.02.07, 23:13
      Może ktoś mi podpowie czym najlepiej dojechać z Bemowa (Ratusz) na Kampus UW. 310 skasowali, E-2 lada moment pewnie zmienią trase w związku z remontem (zresztą kursuje tylko w okreslonych porach). Byłbym wdzięczny gdyby ktoś miał jakieś dobre propozycje.
      • geograf Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 02.02.07, 23:53
        171 i przesiadka przy Świętokrzyskiej albo 190/26 i przesiadka przy Starym Mieście?
      • Gość: DA Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.chello.pl 03.02.07, 02:40
        No popatrz, a tacy pasażerowie korzystający z pętli Okęcie, a jest ich cała masa
        też nie mają bezpośredniego połączenia z kampusem UW i muszą się przesiadać nie
        rzadko nawet kilka razy. Straszne...

Nie chodzi o to, żeby wszędzie było bezpośrednio, tylko o to, aby przesiadki
        były jak najmniej problematyczne i czasochłonne. Bo jeżeli ktoś na przesiadkę ma
        czekać 20 minut, to jego frustrację zrozumiem. Ale jeżeli co chwila ma autobus
        czy tramwaj, to już jest lekko oszołomem dla mnie. Ty z Bemowa możesz dojechać
        sobie autobusem czy tramwajem na Stare Miasto a tam masz co chwilę jakiś autobus
        do UW. I o to chodzi, na Trakcie Królewskim powinno pozostać najwyżej 3-4 linie
        przelotowe, o dużej częstotliwości, tak aby nie trzeba było oczekiwać dłużej niż
        5 minut na połączenie. I starczy.
    • Gość: D.K. Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:28
      Tylko w Warszawie chyba panuje taki balagan ze zmianami tras komunikacyjnych a
      to linia jezdzi tak a za pol roku tak znow za 3 miesiace jeszcze inaczej
      ogolnie pie..ik i tumanienie pasazerow Moj brat nie chwalac sie mieszka w
      Szwecji w Sztokholmie od 1981 r.i jak tam kursowal autobus w 1981 r.do niego
      tak do tej pory ma taka sama trase chyba ze jest tam nowe budowane osiedle
      to wtedy tylko przedluzaja trase autobusu
      • Gość: DA Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.chello.pl 03.02.07, 15:59
        W zasadzie masz rację, tylko że w Warszawie osiedla się rozbudowują, a pojemność
        i elastyczność danej linii ma jednak swoje ograniczenia. Problemem jest to, że
        nowe obszary mieszkaniowe powstają tam gdzie nie ma żadnej komunikacji, zamiast
        na wolnych terenach w miejscach gdzie ona już funkcjonuje. W naszym mieście
        problemem jest to, że deweloperzy budują gdzie chcą, a potem niech się władze
        martwią co z tym zrobić... Ponadto, w kwestii Traktu Królewskiego, to przecież
        jeszcze do niedawna był on normalną ulicą tranzytową. Dopiero niedawno zaczęto
        wcielać pomysł stworzenia z niego salonu Warszawy. I komunikację trzeba do tego
        przystosować.
    • Gość: X Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: *.aster.pl 03.02.07, 22:20
      PROJEKT ZMIAN
      Linia 4 : Wznowienie kursowania na trasie: CZYNSZOWA - WYŚCIGI
      Linia 6 : HUTA - Nocznickiego - Wólczyńska - Broniewskiego - Al. Jana Pawła
      II -
      Słomińskiego - ... - GOCŁAWEK
      Linia 21 : WIATRACZNA - ... - Jagiellońska - Starzyńskiego - most Gdański -
      Słomińskiego - Międzyparkowa - Andersa - Mickiewicza - Słowackiego -
      Marymoncka -
      Zgr. AK "Kampinos" - HUTA
      Linia 32 : Kasacja linii
      Linia 35 : KOŁO - Radiowa - Powstańców Śląskich - ... - BANACHA
      Linia 43 : Połączenie z linią 25.

Linia 106 : PL. PIŁSUDSKIEGO powrót Moliera - Pl. Teatralny - Wierzbowa - Pl.
      Piłsudskiego -
      Królewska ) - ... Półczyńska - d. trasą linii 408 - Górczewska - ... - NOWE
      BEMOWO
      Linia 111 : ESPERANTO - ... - Pl. Piłsudskiego - Królewska - Pl.
      Małachowskiego -
      Kredytowa - Jasna - Zgoda - Krucza - Al. Jerozolimskie powrót Al.
      Jerozolimskie -
      Krucza - Szpitalna - Mazowiecka - Pl. Małachowskiego ) - ... - GOCŁAW
      Linia 117 : TARGÓWEK - d. trasą linii 517 - rondo Waszyngtona - ... -
      WILANÓW
      Linia 121 : Przywrócenie trasy przez Gdańską i Rudzką.
      Linia 122 : Połączenie z linią 195 w jedną linię 122 na trasie:
      STARE BEMOWO - .. - Pl. Na Rozdrożu - ... - NATOLIN PŁN.
      Linia 128 : SZCZĘŚLIWICE - d. trasą linii 512 - Al. "Solidarności" -
      Radzymińska - Gorzykowska - Handlowa - Trocka - Pratulińska -
      Radzymińska - PUSTELNIK
      Linia 131 : WILANÓW - Wiertnicza - Powsińska - ... - DW. CENTRALNY
      Linia 139 : NATOLIN PŁN. - d. trasą linii 165 - Wilanowska - ... - OGRÓD
      BOTANICZNY
      Linia 149 : ( uruchomienie linii: ) OS. OSTROBRAMSKA - Radziewiczówny -
      Ostrobramska -
      Al. Stanów Zjednoczonych - most Łazienkowski - Armii Ludowej - Waryńskiego -
      Pl. Konsty-
      tucji - Marszałkowska - Pl. Bankowy - Andersa - Mickiewicza - Pl. Wilsona -
      Krasińskiego -
      Broniewskiego - Prymasa Tysiąclecia - Powązkowska - CM. WOJSKOWY
      Linia 151 : MŁYNÓW - ... - Al. Ujazdowskie - Al. Szucha - Boya-Żeleńskiego -
      Waryńskiego - Puławska - Malczewskiego - Joliot-Curie - Woronicza -
      SPARTAŃSKA
      Linia 154 : Przywrócenie podjazdów na pętlę INSTALATORÓW
      Linia 174 : Połączenie z linią 178 w jedną linię 174 na trasie:
      REGULSKA - ... - rondo ONZ - ... - BOKSERSKA
      Linia 181 : NATOLIN PŁN. - d. trasą linii 185 - Krasińskiego - Pl. Wilsona -
      ... - CM. PÓŁNOCNY
      /BRAMA GŁÓWNA/
      Linia 183 : NOWY REMBERTÓW - ... - Grochowska - Zamieniecka - d. trasą linii
      301 -
      OKĘCIE
      Linia 186 : TARCHOMIN - ... - Al. Lotników - d. trasą linii 193 - URSYNÓW PŁD.
      Linia 192 : PL. HALLERA - d. trasą linii 178 - Świętokrzyska - ... -
      WYCZÓŁKI
      Linia 303 : HUTA - ... - Krakowskie Przedmieście - Królewska -
      Pl. Grzybowski - Twarda - Emilii Plater - DW. CENTRALNY
      Linia 304 : BRZEZINY - ... - Kondratowicza - Młodzieńcza - Łodygowa -
      Piłsudskiego - Chełmżyńska - Okularowa - Stepowa - Kościuszkowców -
      Bronisława Czecha - Trakt Lubelski - Zwoleńska - Patriotów - Bysławska -
      FALENICA
      Linia 319 : PKP JEZIORKI - ... - Puławska - Waryńskiego - Boya-Żeleńskiego -
      PL. UNII LUBELSKIEJ
      Linia 345 : MARYSIN - ... - Prymasa Tysiąclecia - Wolska - Półczyńska -
      Dźwigowa - Świerszcza - Traktorzystów - Jagiełły - Keniga - URSUS-
      NIEDŹWIADEK
      Linia 356 : MŁOCINY-UKSW - Wóycickiego - Pułkowa powrót Pułkowa - Żubrowa -
      Wóycickiego ) Zgr. AK "Kampinos" - Kasprowicza- Sokratesa - Conrada -
      Żeromskiego -
      Al. Zjednoczenia - Kasprowicza- Żeromskiego - Słowackiego - Pl. Wilsona - ... -
      Toruńska -
      Wysockiego - Bazyliańska - Annopol - Odlewnicza - Marywilska - Płochocińska -
      Modlińska - Ekspresowa - POLFA - Ekspresowa - Modlińska - Obrazkowa -
      Myśliborska -
      Światowida - NOWODWORY
      Linia 401 : URSUS NIEDŹWIADEK - ... - Marynarska - Wilanowska - Sikorskiego -
      Trasa Siekierkow-
      ska - most Siekierkowski - Trasa Siekierkowa - Ostrobramska - d. trasą linii
      408 - MOKRY ŁUG
      Linia 407 : STARE BEMOWO - Radiowa - Wrocławska - Piastów Śląskich - Powstańców-
      Śląskich - gen. Maczka - Powązkowska - Okopowa - Słomińskiego - ... - SKARBKA Z
      GÓR
      Linia 436 : NATOLIN PŁN - ... - Pl. Zawiszy - Grójecka - d. trasą linii 404 -
      TARCHOMIN
      Linia 500 : GWIAŹDZISTA - d. trasą linii 185 - Krasińskiego - ks. Popiełuszki -
      Al. Jana Pawła II - ... -
      BRÓDNO-PODGRODZIE
      Linia 501 : TARGÓWEK - d. trasą linii 517 - Al. Jerozolimskie - ... - OS.
      GÓRCZEWSKA
      Linia 502 : STARA MIŁOSNA - ... - Armii Ludowej - Wawelska - Grzymały-
      Sokołowskiego -
      Al. Jerozolimskie - Prymasa Tysiąclecia - Kasprzaka - Płocka - MŁYNÓW
      Linia 503 : OS. KABATY - d. trasą linii 505 - Marszałkowska - Andersa -
      Świętojerska -
      Bonifraterska - ... - NOWODWORY
      Linia 504 : EMILII PLATER - ... - Al. Niepodległości - Armii Ludowej - d. trasą
      linii 520 - MARYSIN
      Linia 505 : NATOLIN PŁN. - d. trasą linii 503 - Al. Ujazdowskie - Nowy Świat -
      Al. Jerozolimskie
      powrót Al. Jerozolimskie - Bracka - Al. Ujazdowskie ) DW. CENTRALNY
      Linia 512 : ZACISZE - ... - Pl. Bankowy - Marszałkowska - d. trasą linii 501 -
      STEGNY
      Linia 522 : WILANÓW - Wilanowska - Jana Sobieskiego - Belwederska - Spacerowa -
      Goworka - ... - ZNANA
      Linia 809 : Uruchomienie linii (przyspieszonej): PKP PIASECZNO - trasą linii
      709 -
      Pileckiego - Ciszewskiego - Al. KEN - Jastrzębskiego - URSYNÓW PŁN.
      Linia E-1 : METRO WILANOWSKA - Wilanowska - Sikorskiego -
      Św. Bonifacego - ... - Pl. Wilsona - d. trasą linii 520 - CHOMICZÓWKA
      ( Wprowadzenie kursowania w dni powszednie oraz w soboty przez cały dzień.)
      Linia E-2 : POWSIN-PARK KULTURY - d. trasą linii 519 - Wilanowska - ... - NOWE
      BEMOWO
      ( Wprowadzenie kursowania we wszystkie dni tygodnia. W soboty po godzinie 18
      oraz
      w niedziele i święta przez cały dzień obowiązuje trasa skrócona: POWSIN-PARK
      KULTURY - ... -
      Nowy Świat - Świętokrzyska - EMILII PLATER. )
      Linia E-3 : BRÓDNO-PODGRODZIE - ... - Krakowskie Przedmieście - Nowy Świat -
      Al. Jerozolimskie - d.trasą linii E-5 - URSUS-NIEDŹWIADEK
      ( Wprowadzenie kursowania we wszystkie dni tygodnia )
      Linia E-5 : SZCZĘŚLIWICE - d. trasą linii 521 - Al. Jerozolimskie - ... - GOCŁAW
      ( Wprowadzenie kursowania we wszystkie dni tygodnia.)
      Linia E-6 : PL. TRZECH KRZYŻY - Nowy Świat - Al. Jerozolimskie - d. trasą linii
      517 -
      URSUS NIEDŹWIADEK ( Linia E-6 będzie kursowała we wszystkie dni tygodnia. )
      Linia E-7 : FALENICA - d. trasą linii 521 - DW. CENTRALNY ( Linia E-7 będzie
      kursowała
      we wszystkie dni tygodnia. )
      ________________________________________________________________________________
      _

- Linie 165, 178, 185, 193, 195, 301, 305, 326, 384, 404, 406, 408, 517, 519,
      520, 521 i 805 : Kasacja linii
      • Gość: aaaaaaaa Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 22:38
        PROJEKT ZMIAN
        ale tragedia!1! człowieku idź po gumowy młotek..
      • Gość: leo Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 01:32
        Kompletny idiotyzm
    • Gość: bufetowy Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.02.07, 02:08
      Oczywiście, że tam pracują od lat specjaliści tacy jak pan Dziemieszczyk,
      Gałęzowski i wielu innych.
      Niech tylko im tem kolejarz nie przeszkadza w niczym, bo inaczej spieprzy
      wszystko. Sam niech się dalej zajmie medialną promocją i zatrudnianiem chłopców
      bez wykształcenia ze sztabu wyborczego tej baby.
    • anika1983 Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. 04.02.07, 11:12
      już polubiłam 106
      • anika1983 Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na 04.02.07, 11:16
        384 miał ciekawą trasę, ale dla mnie przydatną jedynie popołudniami i w
        weekendy, kieyd to nie kursuje, dobrze, że została zastąpiona linią 106,
        nareszcie jakiś nowy autobus na Młocinach, zapewne przymiarka do podwożenia
        pasażerów do ostatniej stacji metra Młociny (która to natabene nie jest na
        Młocinach)
        • Gość: moko Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 11:46
          Kasacja 517 i 521 ??? Co za oszolom!!! Czy ty czlowieku wiesz ile osob jezdzi
          tymi liniami ???
          • Gość: DOBRY POMYSL Re: Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na IP: *.aster.pl 04.02.07, 13:22
            Linie 517 i 521 byłyby zastąpione przez:
            517 - 117, 501 i E-6
            521 - E-5 I E-7
            E-5,E-6 I E-7 - EKSPRESOWE I CAŁODZIENNE !
            • Gość: K Zmiany w komunikacji miejskiej IP: *.aster.pl 04.02.07, 13:26
              W projekcie z liniami E-6 i E-7 wszystkie linie ekspresowe byłyby całodzienne
              i całotygodniowe. Zastąpiłyby linie przyspieszone, które mają coraz więcej
              przystanków.
    • Gość: Ala Duże zmiany komunikacyjne: w Śródmieściu, na Be.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:43
      Zwiększy się tłok i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka