Dodaj do ulubionych

Uczelnia narzuciła studentom, gdzie zakładać konta

IP: *.acn.waw.pl 04.02.07, 22:30
Tak samo było na AWF!!
Obserwuj wątek
    • Gość: a SWPS to hurtownia i przechowalnia przglupow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:49
      uczelani ktora jedyne na czym sie koncentruje to dojenie z kasy jaknajwiekszej
      ilosci ludzi
      • Gość: kasia Re: SWPS to hurtownia i przechowalnia przglupow IP: *.chello.pl 05.02.07, 20:09
        a skąd taka opinia? jeżeli nie jesteś studentem SWPSu, to skąd wiesz jak tam
        jest? a jeżeli jesteś, to co Ci tak naprawdę nie pasuję? SWPS to uczelnia na
        której jeśli się chce, to można się wiele nauczyć - a jeżeli jest się
        córką/synkiem bogatego Tatusia, których jest tam mnóstwo, to można się trochę
        polansowac i poświecić głupotą... Niestety...
        ja jednak bardzo się cieszę z wybory uczelni i jestem z nij naprawdę zadowolona.
        • Gość: Em Re: SWPS to hurtownia i przechowalnia przglupow IP: *.chello.pl 07.02.07, 13:47
          Popieram. Poza tym są tam ludzie którzy ciężko pracują na zaoczne na SWPS!
          Fakt że wiele osób to przygłupy z kasą, ale nie wszyscy. Gro ludzi idzie na tę a nie inną uczelnię aby coś osiągnąć a nie zdobyć papier!
    • Gość: Gosc Re: Uczelnia narzuciła studentom, gdzie zakładać IP: 194.29.160.* 05.02.07, 08:58
      identycznie jest na Politechnice Warszawskiej
      • Gość: kamil Re: Uczelnia narzuciła studentom, gdzie zakładać IP: 88.220.32.* 05.02.07, 15:59
        nic podobnego , na PW można podać numer konta na który są przelewane stypendia!
        chyba że Ty studiujesz na innej PW niż ja :)
      • Gość: zuzka Re: Uczelnia narzuciła studentom, gdzie zakładać IP: 80.72.40.* 05.02.07, 21:19
        > identycznie jest na Politechnice Warszawskiej

Bzdura kompletna. Można podać numer konta w dowolnym banku lub odbierać gotówkę
        w oficynie obok gmachu głównego. Wiem, bo dostawałam na konto stypendium przez
        parę ładnych semestrów.
    • Gość: Sylwia Uczelnia narzuciła studentom, gdzie zakładać kont IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:13
      Tak samo jest w WSM na Kawęczyńskiej!!! Porażka! A po co bankomat na terenie
      uczelni? To chyba lepiej już tak, jak było kiedy odbierało się w kasie uczelni.
      Co za różnica?!
    • Gość: oliwka Re: Uczelnia narzuciła studentom, gdzie zakładać IP: *.aig.pl 05.02.07, 10:15
      Uczelnia psychologiczna, która uczy studentów, że podstawową wartością jest
      podmiotowe traktowanie ludzi, sama potraktowała swoich studentów przedmiotowo.
      I jeszcze próbuje nami manipulować, że jest to dla naszego dobra - szukać
      bankomatu na drugim końcu miasta.
      • Gość: Ola i podobno jest lepiej IP: *.com.pl 05.02.07, 12:00
        Jestem jednym ze "szczęśliwych" posiadaczy karty BISE. Kiedy ją odbierałam Pani
        zajmująca się stypandiami przekonywała mnie, że to fantastyczny pomysł bo teraz
        uczelnia będzie się wyrabiać z wpłacaniem stypendiów w terminie.
        Miało pyć pięknie a pieniądze dalej przychodzą po terminie i nawet nie można
        sprawdzić salda żeby zobaczyć czy już są bo za to też się płaci!
        • Gość: Em Re: i podobno jest lepiej IP: *.chello.pl 07.02.07, 13:53
          Również posiadam nieszczęsną kartę BISE. Wcześniej było znacznie wygodniej. Przelewano mi kasę na moje konto. Jeśli tak strasznie bolała ich prowizja to mogli mi już potrącić tę wielką kwotę (prawdopodobnie 1 PLN) od stypendium!
          Najśmieszniejsze jest że w FAQ do karty BISE jest pytanie: czy ogłoszono przetarg na karty? odp. Nie ponieważ jest to uczelnia prywatna i nie musi robić przetargu. Innymi słowy: cmoknijcie nas w 4 litery bo i tak zrobimy co chcemy.
          Przykre. Dział marketingu w szkole jest do bani! To podstawowy minus naszej kochanej uczelni :P
    • Gość: Asia Re: Uczelnia narzuciła studentom, gdzie zakładać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:08
      Problem w tym, że musimy płacić za sprawdzanie ile pieniędzy jest na kocie.
      Problem jest w tym, że bankomat miał być w styczniu i go nie ma!!! Nie odebrałam
      stypendium od 3 miesięcy, bo czekałam na bakomat i ciekawe na czyje konto idą
      odsetki od tego, bo raczej nie na moje. Ja nie karzę robic przelewów na moje
      konto skoro szkoła na tym traci. Proszę tylko o możliwość odebrania pieniędzy w
      kasie w szkole, bo moim zdaniem to jest obowiązek uczelni. Dla mnie jeżdżenie po
      Warszawie wiąże się z większymi kosztami niż szkołe kosztował przelew na moje
      konto. Ale jak już mówiłam - nie chę więcej przelewów. Chcę mieć prawo do
      odbioru pieniędzy w kasie. To moim zdaniem jest skandal!!! I dobrze, że gazeta o
      tym pisze, bo studentów potraktowano bardzo nieładnie, kiedy spróbowali domagać
      się o minimum przywoitości.
      • Gość: mike Re: Uczelnia narzuciła studentom, gdzie zakładać IP: *.aster.pl 05.02.07, 12:10
        a u nas na uczelni mamy euronet i pko i nikt nie ma problemu z wypłatą pieniędzy
    • Gość: Mirek Do redaktora: problem jest na innych uczelniach! IP: 217.116.110.* 05.02.07, 12:16
      Proszę o zbadanie problemu szerzej. To tyczy się też innych uczelni!
      • Gość: a i tak swps to dojarnia nie uczelnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 13:11
        a
    • pavle wielka ściema! bankomat tańszy od przelewów? 05.02.07, 12:59
      ktoś niezłą łapówę za to bierze, przecież te "fakty" nie trzymają się kupy!

ileż kosztuje masowy przelew? 50 groszy? złotówkę? a ile utrzymanie bankomatu?
      litości...
    • Gość: ala Re: Uczelnia narzuciła studentom, gdzie zakładać IP: *.aig.pl 05.02.07, 15:26
      To bardzo ciekawa promocja dla banku BISE - promocja negatywna - wielu
      studentów się tak zniechęci, że w przyszłości będzie unikać takiego banku ;)
      • Gość: lajkonik Re: Słowo o BISE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:02
        Mam w nim rachunek firmowy i muszę przyznać, że jedynym tego małego banku jest
        liczba bankomatów. Jeden przy Forum, jeden w siedzibie na Dubois i jeden w
        Broniszach (jeśli to Warszawa, ale raczej nie). Wiem, że coś jest w Grójcu.
        Widziałem tam chyba dwa punkty. Ostatnio otrzymałem od nich informację, że
        można za nikłą, jak na nich, opłatą wypłacać pieniądze w WBK (1 lub 2 zł?). Ale
        tylko klienci indywidualni czyli nie ja. Za to teraz, gdy bank z rąk francuzów
        przejeli duńczycy, pewnie będzie tego więcej. Dla firm wypłata z konta w BISE z
        obcego bankomatu to minimum 30 zł!!!
    • Gość: UOKiK UOiKK? Czy UOKiK IP: *.acn.waw.pl 06.02.07, 03:01
      Jaki to urzad??? Urzad Ochrony? I Urzad Konkurencji Konsumentow? Proofreadera nie macie zatrudnionego?

"Studenci napisali pismo do Urzędu Ochrony i Konkurencji Konsumentów, by stanął w ich obronie."
      • Gość: zlodziejstwo prowizje i oplaty w BISE IP: *.acn.waw.pl 06.02.07, 03:13
        zdzierstwo...

np. 5 zlotych miesiecznie za prowadzenie konta osobistego???? Inteligo/PKO BP sie nic nie placi, o wiele wiecej bankomatow, etc., MBank... byle nie BISE.

www.bise.pl/publicity/bise/internet.nsf/0/5E9934C740AF3AC5C12572090032F8CF/$FILE/Taryfa%20indy16pazdz06.pdf?OpenElement
        • Gość: studentka bank na nas zarabia bez naszej zgody!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:30
          Poza tym, ze jest to upiornie niewygodne, trzeba jezdzic na koniec miasta po
          kase, potem jechac z nia przez miasto by wplacic na wlasne konto, traci sie
          odsetki itp itd to przede wszystkim jakim prawem ten bank na nas zarabia??? Nikt
          z nas nie wyrazil na to zgody. Po to wybieram taki a nie inny bank i podpisuje z
          nim umowe, zeby to wlasnie on mogl nimi obracac..
          Hope, ze sprawa szybko sie wyjasni!!!
    • Gość: studentka Malgorzata Piasecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:38
      Niestety gazeta jest niedoinformowana, Mgr Małgorzata Piasecka NIE JEST
      dyrektorem biura rektora Szkoły tylko zastępca dyrektora w Instytucie Filologii
      Angielskiej. Chyba warto byloby podpytac Pania dyr finansow, ona ma duzo do
      powiedzenia w tej sprawie...
      • Gość: bank Re: Malgorzata Piasecka IP: *.acn.waw.pl 06.02.07, 23:46
        podaj namiary
        • Gość: studentka Re: Malgorzata Piasecka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.07, 00:20
          Namiary do dyr finansow? Oto ta pani: Halina Adamiak - Dyrektor Finansowy (tak
          przynajmniej jest na stronie swps..), nr tel nie znam, ale chyba wystarczy
          zadzwonic na info i podadza...
    • Gość: oszukana Uczelnia narzuciła studentom, gdzie zakładać kont IP: *.chello.pl 07.02.07, 13:42
      Panie w BiSE wypłaciły mi pieniądze po czym poinformowały mnie, że zapłacę
      prowizję, bo mają maszynkę PKO!!!! To już kompletny absurd. Zdebetowały mi
      konto i powiedziały, że nie mogę go zaisilić bo nie mam u nich konta, a poza
      tym nawet nie ma mnie w systemie! Jak spytałam kto udzieli mi info w psrawie
      karty to powiedziały, że nikt! One nawet nie mają pojęcia co to za karta.
      Jedyne co na nie działa to napis Master Card- nie wiem czemu, ale stoją we
      cztery nad kartą i mówią "oooo Master Card". Hmmmm.
      Pracują tam nie mili, leniwi i niekompetenti ludzie- przynajmniej na Jana Pawła
      i na Dubois.
      • Gość: kolejna studentka Re: Uczelnia narzuciła studentom, gdzie zakładać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:53
        Czy jeszcze ktoś ma wątpliwości co do tego jak karta umiliła nam życie? Nie
        ważne czy tracimy na tej karcie 5zł czy 50 gr, nie mieli prawa nas do tego
        zmusić. Ani szkoła ani bank nie mieli prawa zarabiać na naszych stypendiach, bo
        karta zmusza nas do wydawania pieniędzy i płacenia za to bankowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka