Gość: MisiekK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 23:30 Trzeba bylo ich rozpedzic palami! Wiecej by gnojki nie bawili sie w blokady! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vendor Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.acn.waw.pl 25.04.03, 23:43 Pfffffff chyba cie posrallo.Ja tam bylem i bylo lolowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg 25.04.03, 23:49 Nie wiem, czy forma protestu była skuteczna i zgodna z prawem, ale cel był słuszny: Most Grota jest wyjątkowo nieprzychylny rowerzystom: ścieżki rowerowej nie ma, na środku chodnika stoją latarnie obok których trzeba się dosłownie "przeciskać", brak jest podjazdów dla rowerów. Ciekawe, że most ten jest stosunkowo nową konstrukcją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.chello.pl 26.04.03, 00:01 "Nieprzychylny rowerzystom" to mało powiedzane, pajac, który zaprojektował tego potworka powinien dostać dożywocie. Ten kretyńskie słupy pośrodku chodniczka, prowadnice doprowadzone do połowy schodów... A przecież most ten łączy dosyć zroweryzowane dzielnice, już z rozbudowanymi sieciami ścieżek. W słoneczne dni widać jak ludzie kombinują, by przedostać się na drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.chello.pl 26.04.03, 00:27 "Cyklistów nie pilnowała policja, ale obyło się bez większych ekscesów" - no właśnie, po tych paru masach, na których byłem mam wrażenie, że burdy powoduje policja, a nie demonstranci. Pałkersi pojęcia nie mają o zabezpieczenia przejazdów rowerowych, wydają sprzeczne polecenia i stwarzają sytuacje konfliktowe zamiast im zapobiegać. A jak nie ma policji to jest spokój, autobusy są przepuszczane itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: ENERGIS* / 10.10.1.* 26.04.03, 00:37 Rozpędzanie powinni zacząć od ciebie! A później wziąć się za tych specjalistów co budują drogi - niech rowerzyści protestują jak najczęściej, to może w końcu dotrze do naszych władz, że tą tenatyką też trzeba się zająć i zrobi się w wawie trochę normalniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondzi Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.acn.waw.pl 26.04.03, 07:49 Co do przebiegu "imprezy", chcialbym zauwazyc ze praktycznie wszyscy zroweryzowanie uczestnicy ruchu poruszali sie zgodnie z przepisami, czekalismy na swiatlach, NIE PRZEKRACZALISMY DOZWOLONEJ PREDKOSCI oraz ustepowalismy pieszym na przejsciach, co zmotoryzowanym zdaza sie niestety ostarnio coraz zadziej. Niestety z wiekszej strony zmotoryzowanej czesci Warszawy nie spotkalismy sie z przyjaznym nastawieniem, choc troche bylo osob ktorzy nam dopingowali ze swoich czterech kolek ;-) Mysle, ze wszyscy dobrze sie bawilismy i o to chodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: ENERGIS* / 10.10.1.* 26.04.03, 09:57 > ustepowalismy > pieszym na przejsciach, co zmotoryzowanym zdaza sie niestety ostarnio coraz > zadziej. I pewnie to też bardzo niektórych z nich denerwowało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.statsbiblioteket.dk 26.04.03, 13:16 Gość portalu: MisiekK napisał(a): > Trzeba bylo ich rozpedzic palami! Wiecej by gnojki nie bawili > sie w blokady! TOBIE TRZEBA NAJPIERW WYJAC SZTYWNA PALE Z DUPY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallenrod Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.chello.pl 26.04.03, 14:03 Zapewne młoda dziennikarka{Sylwia Bartosek-Środa},powinna się za- poznać z planem W-wy i nie wprowadzać Czytelników tak znakomitej Gazety Wyborczej, w błąd: Rondo Zgrupowania"Radosław", to jest prawdziwa i poprawna nazwa skrzyżowania w którym zbiegają się ulice Okopowa,Jana Pawła II,Słomińskiego i Ks.Jerzego Popiełuszki. Od blisko roku poruszam problem utrudnień dla rowerzystów na moście Grota i może ta demonstracja przyśpieszy działania władz miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wa-wa Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.chello.pl 26.04.03, 16:06 Gość portalu: Wallenrod napisał(a): > Rondo Zgrupowania"Radosław", to jest > prawdziwa i poprawna nazwa skrzyżowania w którym zbiegają się > ulice Okopowa,Jana Pawła II,Słomińskiego i Ks.Jerzego > Popiełuszki. Może dla Ciebie, ale dla normalnych warszawiaków to jest nadal rondo Babka. I żadne głosowania, zwłaszcza z naginaniem prawa, żadne grupki kombatanckie nie spowodują, że będziemy na to rondo mówić inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wallenrod Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.chello.pl 27.04.03, 10:27 Kto jest "normalny Warszawiak" to jak widać rzecz względna...chciałbym tylko przypomnieć,że tzw."grupki Kombatantów" to byli własnie prawdziwi mieszkańcy Warszawy, z których wielu straciło życie właśnie w miejscu które jakiś przyjezdny "warszawiak" w pijanym widzie nazwał "babka"... Ale rozumiem, że dla "wiecznych tułaczy" nie ma miejsc świętych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldus Mr Walenrood IP: 213.76.133.* 28.04.03, 14:29 Gość portalu: Wallenrod napisał(a): > Kto jest "normalny Warszawiak" to jak widać rzecz względna...chciałbym tylko > przypomnieć,że tzw."grupki Kombatantów" to byli własnie prawdziwi mieszkańcy > Warszawy, z których wielu straciło życie właśnie w miejscu które jakiś > przyjezdny "warszawiak" w pijanym widzie nazwał "babka"... > Ale rozumiem, że dla "wiecznych tułaczy" nie ma miejsc świętych... To jest dylemat... Po pierwsze - czy należy narzucać ogółowi wolę mniejszości (nawet jeśli tej mniejszości należy sie duzy szacunek!!!). Na tym polega savoire vivre ze potomni pamietaja o tych którzy walczyli i ginęli a Ci którzy przeżyli szanuja to po co walczyli (między innymi wolnosć wyboru większości czyli demokrację). Po drugie czy skoro w całej warszawie miały miejsce bitwy i potyczki, ktoś ginąl, powinniśmy zmienic W-wę w cmentarzysko? Wszystkie ulice i domy w nazwać tak jak by chcieli Ci co tam walczyli? Absolutnie należy honorować poległych. Ale nie wszędzie! Stoja pomniki, sa miejsca pamiecie, i na tym sie skupmy. A nie pchajmy wszędzie nazwy kombatantów. Bo to sie nawet nie godzi. Dla mnei rondo babka pozostanie rondem bambka, a chołd poległym oddaję minuta ciszy w rocznicę wyzwolenia W-wy, rocznice powstania w-wskiego, rocznicę powstania w gettcie, 1 września, itd. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: 62.181.175.* 26.04.03, 17:24 Gość portalu: MisiekK napisał(a): > Trzeba bylo ich rozpedzic palami! Wiecej by gnojki nie bawili > sie w blokady! Ciebie to bym rozjebał pałą, a Twych rodziców, za to że spłodzili takiego idiotę to wpakowałbym za karę na dożywocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha gnojki! IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 27.04.03, 09:10 Zgadza się, gnojki. Dwa razy spotkałam tę szlachetną_kolumnę_odważnych_rowerzystów po drodze. Tarasowali całą jezdnię (3 pasy), złośliwie jechali jak najwolniej i jak najmniej przewidywalnie (swoją drogą im się dziwię, bo w razie pomyłki kierowcy - auto ma wgnieciony zderzak, a rowerzysta złamaną nogę), robili jazgot niewinnym ludziom pod oknami. Udało mi się na szczęście nie ugrzęznąć za nimi. Czy dlatego, że ktoś źle zaprojektował most Grota, ja mam obowiązek stracić dwa razy po pół godziny na al. Jana Pawła i potem na Marymonckiej? Mogli jechać jednym albo dwoma pasami. Najłatwiej to utrudnić życie innym (przypadkowym współpbywatelom). To mniej więcej tak, jak ja bym im w proteście przeciwko czemuś-tam poprzebijała opony. Można też rzucać zgniłymi pomidorami w okna przypadkowych ludzi w proteście przeciwko, na przykład, niedostatecznej działalności Straży Miejskiej. Jak patrzyłam na tę hałastrę, byłam pewna, że to jakiś ogólnorozwojowy protest przeciwko motoryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben kierowcy IP: *.chello.pl 27.04.03, 09:17 Jakby kierrowcy nauczyli się jeździć zgodnie z przepisami i rozsądnie, to pewnie nie trzeba by jechać całą szerokością jezdni, ani nawet urządzać mas krytycznych. Codziennie blokują i terroryzują miasto, a teraz biedactwa płaczą że ktoś im odpłacił podobną (choć znacznie mniej niebezpieczną) monetą... Odpowiedz Link Zgłoś
skeler Re: kierowcy - gnojki! 27.04.03, 09:53 > mi się na szczęście nie ugrzęznąć za nimi. Czy dlatego, że ktoś źle > zaprojektował most Grota, ja mam obowiązek stracić dwa razy po pół godziny na > al. Jana Pawła i potem na Marymonckiej? > Mogli jechać jednym albo dwoma pasami. I co jeszcze wymyślisz? Skoro jechali mostem Grota to jak mogli jechać ul. Marymoncką (od północy jechali, czy co?) A skoro udało ci się jakoś ich ominąć to jednak nie stwarzali takiego problemu jak by się wydawało. Pozatym jak tak durzo jeżdzisz po mieście i ciągle natykasz się na jakichś rowerzystów, to morze przesiądź się w ten ostatni piątek miesiąca na rower lub tramwaj - oszczędzisz trochę swojego czasu skoro jest tak cenny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: kierowcy - gnojki! IP: *.chello.pl 27.04.03, 10:08 Nawdychało się dziecko wyziewów ze swojego silnika i stąd te urojenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: kierowcy - gnojki! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 19:06 Przejezdzali pod moimi oknami na Slowackiego trabiac i blokujac cala ulice w strone Hali Marymonckiej. Proponuje aby w ramach odpowiedzi na "critical-mass" czy inne "critical b.s." skrzyknac kierowcow i zrobic taki sam rajd po sciezkach rowerowych. Zastanawiajaca jest takze nienawisc rowerzystow do samochodow oraz ich przekonanie o bezkarnosci. Drodzy wladcy rowerow, was tez obowiazuja przepisy ruchu drogowego - wiec stosujcie sie do nich. -- Michal Odpowiedz Link Zgłoś
skeler Re: kierowcy - gnojki! 29.04.03, 12:15 > Proponuje aby w ramach odpowiedzi na "critical-mass" czy inne "critical b.s." > skrzyknac kierowcow i zrobic taki sam rajd po sciezkach rowerowych. kolega chyba nie z tego swiata - przeciez takie cos odbywa sie juz na codzien, i pozatym taka jazda byla by na wiekszosci sciezek niemozliwa z powodu zaparkowanych tam samochodow. Mysle, ze jak rowerzysci robia w odpowiedzi na to mase krytyczna tylko raz w misiacu, do jest to dosc delikatna forma protestu. Pozatym sciezek w warszawie jest malo i nie sa ze soba polaczane, wiec ciekaw jestem waszej trasy - chyba wiekszasc odbywalaby sie po ulicach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: kierowcy - gnojki! IP: *.dostep.pl 27.04.03, 19:45 Skoro jechali mostem Grota to jak mogli jechać ul. > Marymoncką (od północy jechali, czy co?) Proszę bardzo: widziałam ich, jak dojeżdżali do skrzyżowania Słowackiego z Popiełuszki, koło Szkoły Pożarniczej. Jeśli mieli zamiar jechać Mostem Grota, musieli dalej pojechać Marymoncką (chyba, że ten odcinek do wiaduktu nadal nazywa się Słowackiego) A skoro udało ci się jakoś ich ominąć Nie tak ominąć, jak by Ci się zdawało. Na Jana Pawła za Feminą kilku wysforowało się przede mnie (i jeszcze ze 2 samochody na pasach obok) i zaczęli demonstracyjnie wolno jechać, stawać na tylnym kole itp. Pojechałam lewymi kołami po chodniczku przy torach - tego się nie spodziewali. Drugi raz: chciałam zawrócić pod Halą Marymoncką i jechać na Bielany (bo nadjechałam od Broniewskiego; samochód jest znacznie szybszy od roweru), kiedy ta hałastra pojawiła się w miejscu opisanym wyżej. Pojechałam zatem w prawo Popiełuszki i znowu do Broniewskiego. Musiałam w tym celu nieprzepisowo przejechać przed nosem kierowcom stojącym na światłach. > to jednak nie stwarzali takiego problemu jak by się wydawało. Jak wyżej. Stwarzali duży problem. Pozatym jak tak > durzo jeżdzisz po mieście przeczytaj raz jeszcze ten fragment zdania i zgadnij, co Tobie można by doradzić :-)) i ciągle natykasz się na jakichś rowerzystów, Na szczęście ciągle nie, tylko w ten dzień. to > morze Morze Bałtyckie? przesiądź się w ten ostatni piątek miesiąca na rower lub tramwaj - > oszczędzisz trochę swojego czasu Mimo wszystko straciłabym czas, a nie zyskała, bo kolumnę rowerzystów można na pierwszym skrzyżowaniu wykiwać, skręcając dwa razy i wyjeżdżając na równoległą trasę. skoro jest tak cenny. A żebyś wiedział, baranie. 1 godzina mojej pracy etatowej to 30 złotych netto. Wiem, bo obliczałam, ile wpłacić na akcję Godzina Równych Szans. Pozdrawiam wszystkich normalnych. Normalnych kierowców. Normalnych pieszych. Normalnych rowerzystów. Normalnych traktorzystów. Normalnych woźniców. I innych. Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: kierowcy - gnojki! 27.04.03, 21:28 Gość portalu: agulha napisał(a): > Mimo wszystko straciłabym czas, a nie zyskała, bo kolumnę rowerzystów można na > pierwszym skrzyżowaniu wykiwać, skręcając dwa razy i wyjeżdżając na równoległą > trasę. to moze trzeba bylo tak zrobic, a nie tracic pol godziny na lamanie przepisow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Rower a tracenie czasu IP: *.acn.waw.pl 28.04.03, 12:02 Gość portalu: agulha napisał(a): > A żebyś wiedział, baranie. 1 godzina mojej pracy etatowej to 30 złotych netto. > Wiem, bo obliczałam, ile wpłacić na akcję Godzina Równych Szans. > Robert: To nie zawiele. Zarabiam podobnie a mimo to dojezdzam do pracy na rowerze. Mnie po prostu nie stac na tracenie czasu w korkach ( rowerem do pracy jade 30 minut a samochodem od 45 do 1,5 godziny), a potem spedzanie wolnego czasu na silowni czy basenie. Rower mi zastepuje wszystko na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: Rower a tracenie czasu IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 28.04.03, 22:51 > Robert: To nie zawiele. Oczywiście, że są tacy, którzy zarabiają więcej (nawet wśród zwykłych etatowych pracowników, takich jak ja). Nawet znacznie więcej. Ja jednak zarabiałam jeszcze nie tak dawno 1100 zł na rękę, więc zarabianie 6000 na rękę (liczyłam godziny pracy, czyli 22x8 godzin, a poza tym jak się okazuje zaokrągliłam w dół) jest dla mnie miłą odmianą i jestem z tego zadowolona. Co gorsza, fiskus niestety nie zgadza się z Tobą - uważa, że to za wiele, bo stale muszę dopłacać do podatku [mam poza ww jeszcze inne dochody], a poza tym jestem w strefie 40%. Wrr. Wytłumacz im, że to nie za wiele. Będę wdzięczna. Zarabiam podobnie a mimo to dojezdzam do pracy na > rowerze. Mnie po prostu nie stac na tracenie czasu w korkach ( rowerem do pracy > > jade 30 minut Ja bym z Bielan na Służewiec chyba jednak w pół godziny nie zajechała na rowerze :-((. Szkoda, swoją drogą. Nie mam nic przeciwko temu, że ludzie jeżdżą do pracy na rowerze, przysięgam! U mnie za samochodem przemawiają jeszcze i takie względy: wożę do pracy i z pracy dość często różne papiery (w dużych ilościach), i w ogóle sporo rzeczy; poza tym w samochodzie nie pada mi na głowę, nie wieje i mam regulowaną temperaturę (w tramwaju można nieźle zmarznąć, nie tylko w czasie zimy, no a rower - szkoda gadać :-((. Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
skeler Re: kierowcy - gnojki! 29.04.03, 12:28 > musieli dalej pojechać Marymoncką (chyba, że ten odcinek do wiaduktu nadal > nazywa się Słowackiego) Tak wlasnie sie nazywa > Pojechałam lewymi > kołami po chodniczku przy torach - tego się nie spodziewali. Widzisz, jaka sprytna jestes ;) Ciekawe tylko, czy był to bezpieczny manewr... > Mimo wszystko straciłabym czas, a nie zyskała, bo kolumnę rowerzystów można na > pierwszym skrzyżowaniu wykiwać, skręcając dwa razy i wyjeżdżając na równoległą trasę. Więc jest to duzy problem, tak jak pisalas, czy nie? > A żebyś wiedział, baranie. gratuluję kultury prowadzenia dyskusji - świadczy to o braku posiadania lepszych argumentow - tak samo jak czepianie sie bledow ortograficznych, bo doskonale wiem, ze robie ich duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
skeler Re: kierowcy - gnojki! 27.04.03, 10:02 > Mogli jechać jednym albo dwoma pasami. Niestey może poza kilkoma wyjątkami warszawscy kierowcy to stado baranów, co potwierdzi każdy kierowca ;) Więc jakby rowerzyści zostawili 1 czy 2 pasy dla samochodów, to było by to dla nich bardzo niebezpieczne - zresztą kiedyś była taka próba, która szybko zakończyła się wypadkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: gnojki!.. Czy aby na pewno? IP: *.acn.waw.pl 28.04.03, 11:55 Gość portalu: agulha napisał(a): > Zgadza się, gnojki. Robert: Dlaczego tak sadzisz? Czy uwazasz ze jak ktos jedzie samochodem to jest powaznym i szanowanym obywatelem? Dwa razy spotkałam tę > szlachetną_kolumnę_odważnych_rowerzystów po drodze. Tarasowali całą jezdnię (3 > pasy), złośliwie jechali jak najwolniej Robert: Na tym wlasnie polega protest. Czy dlatego, że ktoś źle > zaprojektował most Grota, ja mam obowiązek stracić dwa razy po pół godziny na > al. Jana Pawła i potem na Marymonckiej? Robert: Czy dlatego, ze ktos zle zaprojektowal most to rowerzysci maja ciagla narazac sie na potracenie? Dlaczego wygoda kierowcow ma byc wazniejsza od bezpieczenstwa rowerzystow? > Mogli jechać jednym albo dwoma pasami. Robert: Moglismy ale wowczas nie bylibysmy zauwazeni a nam wlasnie chodzi o to aby wladze miasta oraz inni zwrucili uwage na potrzeby rowerzystow. > Jak patrzyłam na tę hałastrę, byłam pewna, że to jakiś ogólnorozwojowy protest > przeciwko motoryzacji. Robert: I mialas racje. Masa jest protestem przeciwko zmotoryzowanym miastom. Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg 27.04.03, 10:45 w kwestii formalnej - masa krytyczna ma juz swoje wlasne forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13129 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sheckley Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 27.04.03, 11:07 Gość portalu: MisiekK napisał(a): > Trzeba bylo ich rozpedzic palami! Wiecej by gnojki nie bawili > sie w blokady! wyślijmy tego pana na rowerku w godzinach szczytu przez Most Grota ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.abo.wanadoo.fr 27.04.03, 12:14 Dlaczego macie takiego fotografa? Mowicie o kilkuset rowerzystach, a widac tylko..../ 6 - 8 /! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 20:56 > Trzeba bylo ich rozpedzic palami! Wiecej by gnojki nie bawili > sie w blokady! Wszystkim "swiecie oburzonym" "rowerzytom" dedykuje 25 minutowe stanie w autobusie miejskim (ktore oni "podobno przepuszczali"), ktorego doswiadczyla moja znajoma. Tak samo jezdze rowerem i tak samo jezdze KM - samochodu nie mam i nie planuje. Dzialania robione przez "mase krytyczna" nie sa zachecaniem do jezdzenia rowerem. Sa idiotycznym blokowaniem ulic, skrzyzowan i mostow. Takie zabawy nie beda przez nikogo dobrze przyjmowane. Jesli drodzy "ekolodzy" zamierzacie cos zyskac, to podejmijcie dzialania bardziej przemyslane. Zacznijcie przeprowadzac masy krytyczne po miejscach do tego przeznaczonych - sciezkach rowerowych - pokazcie, ze sa one potrzebne i wykorzystywane. Zacznijcie nekac ludzi zarzadzajacych miastem, ze sciezki dla rowerow, pasy dla autobusow i najwyzszy priorytet w ruchu miejskim dla KM sa potrzebne i powinny sie znalezc na to srodki. Jak do tej pory tylko zrazacie do siebie mieszkancow. Nie dziwcie sie, ze kiedys policja po prostu was rozpedzi palami za bezrozumna blokade jakiegos miejsca. Zreszta jestem zdania, ze ruch rowerowy powinien odbywac sie po sciezkach rowerowych, a tam gdzie ich nie ma po chodnikach. Zwolennikom jezdzenia po jezdniach przy takim natezeniu ruchu jakie jest w Warszawie dedykuje widok jaki doswiadczylem wczoraj na krzyzowce Reymonta i Conrada. W czarnym worku lezal mlody czlowiek, obok stal jego rower. Niewazne jest kto zawinil - mamy w stolicy bardzo duzy ruch, a zycie jest wazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg 27.04.03, 21:24 Gość portalu: MisiekK napisał(a): > Zwolennikom jezdzenia po jezdniach przy takim natezeniu ruchu jakie jest w > Warszawie dedykuje widok jaki doswiadczylem wczoraj na krzyzowce Reymonta i > Conrada. W czarnym worku lezal mlody czlowiek, obok stal jego rower. Niewazne > jest kto zawinil - mamy w stolicy bardzo duzy ruch, a zycie jest wazniejsze. po raz kolejny wykazales, ze nie masz pojecia o czym piszesz. wymieniony przez Ciebie wypadek mial miejsce na przejezdzie dla rowerzystow przez jezdnie, a czlowiek, wcale nie taki mlody, jechal wlasnie po _sciezce rowerowej_. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 22:57 > > Zwolennikom jezdzenia po jezdniach przy takim natezeniu > > ruchu jakie jest w Warszawie dedykuje widok jaki doswiadczylem > > wczoraj na krzyzowce Reymonta i Conrada. W czarnym worku > > lezal mlody czlowiek, obok stal jego rower. Niewazne > > jest kto zawinil - mamy w stolicy bardzo duzy ruch, a > > zycie jest wazniejsze. > po raz kolejny wykazales, ze nie masz pojecia o czym > piszesz. Bez komentarza. > wymieniony przez Ciebie wypadek mial miejsce na > przejezdzie dla rowerzystow przez jezdnie, a czlowiek, > wcale nie taki mlody, jechal wlasnie po _sciezce > rowerowej_. Skrzyzowanie Conrada / Reymonta jest krzyzowka o rozkladzie ksiazkowym. Wszystko widac ze wszystkich stron + dobrze ustawione swiatla. Niestety wlazenie na "czerwonym" i wjazdy ze strony rowerzystow sa tam nagminne... Wieku natomiast po worku nie bylo widac. Zasugerowalem sie sportowym ubraniem czlowieka. Ale nie ma to zadnego znaczenia w tym kontekscie. Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg 27.04.03, 23:07 Gość portalu: MisiekK napisał(a): > Skrzyzowanie Conrada / Reymonta jest krzyzowka o rozkladzie ksiazkowym. > Wszystko widac ze wszystkich stron + dobrze ustawione swiatla. jesli wziac pod uwage tylko samochody - to tak. jesli wziac pod uwage wszystkich uczestnikow ruchu, to jest to typowy przyklad blednej organizacji ruchu. > Niestety > wlazenie na "czerwonym" i wjazdy ze strony rowerzystow sa tam nagminne... nagminne jest tez np. niezatrzymywanie sie przed "zielona strzalka" czy skrecanie w prawo bez przepuszczania idacych / jadacych na wprost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckieg IP: *.acn.pl 27.04.03, 22:43 Czy uda nam się kiedyś zrobić coś razem? Czy skończy się kiedyś udowadnianie kto ma większą rację? Kiedy Ty będzie znaczyło bracie a nie gnojku? Chcę dożyć takich czasów a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikzzz Re: Protest rowerzystów na moście Grota-Roweckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.03, 23:31 witam wszystkich na tym forum... Ja mieszkałem ostatnio długo w Zurichu, tam takie przejazdy kończą się wielkim piknikiem razem z kierowcami na środku miasta, które w dużej mierze i tak jest zamknięte dla ruchu "spalinowego" a ścieżki rowerowe są niemal wszędzie...dlaczego tam jakos nikt się nie spieszy i nikomu nie przeszkadza to, że się spóżni. Kierowcy rozmawiają z rowrzystami i wszystko odbywa się po ludzku! Brałem udział w takiej masówce chyba 2 lata temu w Wawie (takiej co to się kończyła w Fiolecie-czy jakos tak)i było w miarę! spokojnie, więc niepokoją mnie te agresywne akcje przez Was opisywane...absurd...Ktoś pisał żeby gnębić decydentów, a ja pamiętam jak pani z ZDM obiecywała, że nowe ścieżki będą z kostki niefazowanej takiej która nie powoduje mikrowstrząsów i co zobaczcie co się dzieje koło Tesco(d. Hit'u) na Jelonkach - piękna nowa, rozpadająca się ścieżka z fazowanej kostki...kto dał na to pieniądze, kto ją odebrał!!!! acha ktoś też pisał, że w odpowiedzi zacznie jeździć samochodem po ścieżkach - przecież to jest już dawno w Warszawie praktykowane, Okolice stadionu Olimpii (Wola) w każdą niedzielę ścieżka zamienia się w wielki parking, to samo trasa Łazienkowska i ścieżka koło wydział Inżynierii Lądowaj PW codziennie jest wielkim parkingiem i drogą dojazdową...Kierowcy zrozumcie nas, a i nam i wam będzie wygodniej...szkoda tylko, że jest coraz gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś