Dodaj do ulubionych

Ginger raz jeszcze.

22.03.07, 07:56
Witam.
Pozwalam sobie poinformowac Szanownych Forumowiczow, ze juz niedlugo dojdzie
do otwarcia nowej knajpy w Srodmiesciu. Bedzie oparta na sprawdzonej
koncepcji (2 lata dzialalismy przy N. Swiecie, ale sie nie udalo z powodu
kosztow). Bedzie klimat, umiarkowane ceny, dobrze dobrany personel i wszystko
na tip top :) Knajpa na ok 70 miejsc, czynna bedzie 24 godz./na dobe, 2
poziomy, 2 bary, adres - ul. Zgoda 12 (lokal po czyms co sie nazywalo
Ramzes). Mamy entuzjazm, pomysly i duzo zapalu. Prosimy o sugestie, opinie i
rady. Nie mamy w dalszym ciagu kompletnej ekipy, poszukujemy barmanow i
kelnerki - oferujemy zdrowe warunki pracy i godne wynagrodzenie.
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Ginger raz jeszcze. 22.03.07, 23:47
      Szef kuchni pozostał ten sam?
      A menu?

Mam nadzieję, ze sie uda.. poczatki Gingera były udane.. z czasem było jednak
      coraz gorzej
      • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 23.03.07, 06:57
        Menu bedzie to samo, wymienimy tylko to co "nie chodzilo". Kucharzy bylo kilku,
        nie wiem o kim mowisz. Szefem kuchni bedzie mlody, zdolny kucharz, ktory owszem
        pracowal przy N. Swiecie.
      • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 23.03.07, 12:18
        marghe_72 napisała:

> Szef kuchni pozostał ten sam?
        > A menu?
        >
        > Mam nadzieję, ze sie uda.. poczatki Gingera były udane.. z czasem było jednak
        > coraz gorzej

Rzeczywiscie tak bylo jak mowisz. Przyczyny, to horrendalne koszty
        funkcjonowania przy tej ulicy. Byla tylko ciezka praca, placz i zgrzytanie
        zebow. Teraz bedziei naczej, uda sie na pewno. Nasza ambicja jest zeby bylo co
        najmniej tak dobrze jak na poczatku za pierwszym razem.
        Co Cie sie podobalo? Co zmienic?
    • marghe_72 Re: Ginger raz jeszcze. 26.03.07, 14:24
      sałatka ze szpinaku mi sie podobała :)
      zupa z krewetkami
      mus czekoladowy
      itp ,
      dużo tego było
      ogólnie pomysł na kuchnię fusion jak najbardziej trafiony

Bardzo miła obsługa mi się podobała
      wnętrze takoż

bardzo żałowałam, że sie zepsuło
    • marghe_72 Re: Ginger raz jeszcze. 26.03.07, 14:27
      znalazłam stronkę dawnego Gingera

ginger.com.pl/acms/2/
      moje typy :
      Sałatka
      z grilowanych polędwiczek wieprzowych, orzeszków ziemnych z dodatkiem sosu
      ponzu*

Sałatka
      ze świeżego szpinaku z bekonem i suszonymi pomidorami

Cesarska sałataz sosem jogurtowym, kurczakiem i grzankami czosnkowymi

Kremowa zupakokosowa z warzywami

Pikantna zupa z kurczakiem i śmietaną kokosową

Bulion tajski z warzywami

Serowa zupa z krewetkami

Sałatka z wędzonego indyka, chińskiego makaronu z sosem ze słodkiego chili

Grilowany ananas z pieprzem i różą

Śliwki zapiekane z orzechami makadamia**

* sos ponzu bardzo mnie frapuje ;)
      ** robiły furorę
      • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 26.03.07, 15:19
        Ta stronka byla tylko tymczasowa i jakos juz tak zostalo ;)
        Wlasnie pracujemy nad nowym/starym menu - wezmiemy pod uwage wskazowki sliwki
        wracaja na pewno.
        Wnetrze nie bedzie takie bambusowe jak bylo, ale z elementami egzotycznymi jak
        najbardziej :)
        • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 06.04.07, 20:25
          Jeny ale to stresujace zajecie! Pozdrawiam firme Markus (www.komisgastro.pl) -
          przeklinam dzien w ktorym trafilem na Was.
          A tak poza tym to wszystko dobrze :) Nowy termin to 20-25 kwietnia...
          • gosia05 Re: Ginger raz jeszcze. 16.04.07, 03:06
            :) obiecuję, że jak już "odpalicie" to wpadnę.
            Znów spędziłam kawałek nocy w szpilce/ szparce.
            Szpilkę lubię rano (śniadania są naprawdę ok., ale mogłabym pomyśleć o
            konkurencji :) ), a z kolei w Szparce ceny są astronomiczne w porównaniu do
            jakości jedzenia i obsługi.
            A może jakieś zniżki dla forumowczów na zachętę :)))) ?
            • Gość: gruby Re: Ginger raz jeszcze. IP: *.aster.pl 16.04.07, 18:41
              gosia05 napisała:
              > A może jakieś zniżki dla forumowczów na zachętę :))))

jestem za ! albo jakies zaproszenie na otwarcie
              • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 20.04.07, 10:30
                Mam kolejny termin otwarcia - 28 kwietnia. No powiedzmy tak na 97 % ;) Chce
                ruszyc jeszcze przed weekendem majowym, aby podczas tego tygodnia kiedy
                Warszawa wyjedzie spokojnie sobie "pocwiczyc" i dopracowac wszystko.
                Jesli chodzi o ceny to wiem ze to bardzo wazny element i obiecuje, ze bede nad
                tym pracowal :) Jesli zauwazymy ze dany gosc odwiedza nas czesto to z pewnoscia
                otrzyma karte klubowa i bedzie korzystal ze znizek.
                Wydaje mi sie ze wiem o co chodzi w biznesie i mowiac krotko bede robil
                wszystko aby goscie wychodzili od nas zadowoleni.
                Oficjalne otwarcie, takie z zaproszonymi goscmi chcemy zrobic w pierwszy piatek
                albo sobote po weekendzie majowym.
                • gosia05 Re: Ginger raz jeszcze. 28.04.07, 16:54
                  Czy dziś to TEN dzień? Jeśli tak, istnieje spora szansa, że wpadniemy :)
                  • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 30.04.07, 07:33
                    5go maja.
    • sinistra80 Widzę, że można pomarudzić ;) 25.04.07, 10:19
      Będzie jakaś sałatka wegańska? Choćby ze szpinaku z dodatkiem tylko warzyw/owoców?

Ginger mam pod nosem, więc żywotnie jest zaiteresowana
      • barribal Re: Widzę, że można pomarudzić ;) 27.04.07, 06:42
        Bedzie kilka pozycji veganskich. Jesli chodzi o salatke to mamy: "salaty rozne
        z pomidorem, ogorkiem, papryka w sosie vinegret - 10 zl" :)
        • Gość: jan Re: Widzę, że można pomarudzić ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:07
          Czy to bedzie prawdziwy vinegret czy takiz cukrem jak wszedzie?
          jan
          • Gość: jan Re: Widzę, że można pomarudzić ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 20:09
            I druga rzecz, dlaczego nie ma cen na www, przeciez tak nie wolno :-)?
            • barribal Re: Widzę, że można pomarudzić ;) 30.04.07, 07:36
              Ta strona www, ktora jeszcze jest widoczna to pozostalosc po Gingerze na Nowym
              Swiecie. Jak otworzymy przy Zgoda 12 to powstanie nowa strona www - beda ceny
              podane.
    • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 05.05.07, 12:58
      Ufff! Drzwi zostaly otwarte. Od dzisiaj, czyli od soboty 5go maja zapraszamy
      wszystkich, starych i nowych naszych gosci w nasze progi. Prosimy o uwagi, rady
      i ewentualne slowa krytyki.
      • hmmm Re: Ginger raz jeszcze. 05.05.07, 17:16
        a strona już uaktualniona? daj znać jak będzie aktualne menu. to dosyć ważne
        przy podejmowaniu wyboru co do miejsca na kolację :-)
        • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 05.05.07, 17:53
          Zeby strone uaktualnic, musielismy zakonczyc adaptacje lokalu (zdjecia). Robimy
          nowa strone, mysle ze powinna byc za tydzien, dwa...
          Jesli chodzi o menu, to trzon jest podobny. Mysle ze mozesz wpasc "w ciemno" :)
          • fmp2 Re: Ginger raz jeszcze. 08.05.07, 00:35
            super gratuluje , ze wracacie. A jak ze śniadaniami??? beda? pracuje obok wiec
            nawet nowa lokalizacja jest lepsza.
            • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 08.05.07, 07:59
              Oczywiscie! Mamy 8 zestawow sniadaniowych. Serdecznie zapraszam na rekonesans :)

• marghe_72 Re: Ginger raz jeszcze. 08.05.07, 14:38
                to to wkrótce Was odwiedzę :)
                sałatka ze szpinaku jest?
                bom na diecie :D
                • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 08.05.07, 16:19
                  Sałatka ze świeżego szpinaku
                  z bekonem i suszonymi pomidorami 17 zł
                  Fresh spinach salad with bacon and sun-dried tomatoes

Daj znac kiedy bedziesz to przygotuje fanfary ;)
                  • marghe_72 Re: Ginger raz jeszcze. 09.05.07, 10:37
                    barribal napisał:

> Sałatka ze świeżego szpinaku
                    > z bekonem i suszonymi pomidorami 17 zł
                    > Fresh spinach salad with bacon and sun-dried tomatoes
                    >
                    >
                    >
                    > Daj znac kiedy bedziesz to przygotuje fanfary ;)

:)))
                    Fanfary zbędne
                    a wpaśc wpadnę z pewnoscią
                    niedługo
                    • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 09.05.07, 11:03
                      Fajnie. Aha i przyprowadz duzo znajomych ;)
                      • marghe_72 Re: Ginger raz jeszcze. 10.05.07, 10:00
                        barribal napisał:

> Fajnie. Aha i przyprowadz duzo znajomych ;)

za dobrych czasów dawnego Gingerza sporo znajomych bywało
                        teraz wrócą

Kartę Stałego Klienta poprosze :DDD
                        • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 10.05.07, 14:23
                          Mowisz i masz :)
                          Karty klubowe bedziemy wreczac jak zauwazymy ze gosc nas regularnie odwiedza,
                          ale dla Ciebie juz czeka i lezy :)
                          • fmp2 Re: Ginger raz jeszcze. 10.05.07, 15:45
                            a ja wlasnie bylem na lunchu - w sumie super i milo oraz elastycznie - dostalem
                            lunch z kurczakiem mimo , ze pierwotnie byl tylko warzywny :). Tylko smaki
                            mniej wyraziste niz kiedys. Ale powroce - o karte tez prosze ;). tylko tygrysek
                            czy lampart na kolumnach i kartach gryzie. Może warto troche podzielic wnetrze
                            chyba to na Nowym Swiecie bylo milsze - bardzoej kameralne.
                            • barribal Re: Ginger raz jeszcze. 10.05.07, 18:51
                              Ale mnie ciesza takie slowa - dziekuje.
                              Pewnie ze jest elastycznie, w koncu gosc jest najwazniejszy. Ja daje prace
                              ludziom a goscie daja prace mnie. Nie bedzie gosci, nie bedzie mnie - rozumiem
                              to doskonale.
                              • fmp2 a jutro test sniadania 10.05.07, 23:42
                                a co z muzyka??? jakos bylo cicho dzisiaj? a i chyba cena wody mineralnej jest
                                troche przegieta. a moze woda w dzbankach - nawet dar natury - do wiekszych
                                posilkow gratis lub po jakiejs ludzkiej cenie ?
                                • barribal Re: a jutro test sniadania 12.05.07, 11:54
                                  Uwagi zapisalem :)
                                • fmp2 sobota :) 12.05.07, 16:23
                                  Że uwagi zapisane to milo. Dzisiejszy hamburger ok i a zupa pikantna z
                                  kurczakiem super i milo ;).
                                  • barribal Re: sobota :) 12.05.07, 18:52
                                    Ok czyli kucharz pracuje dalej ;)
                                    • marghe_72 Re: sobota :) 14.05.07, 12:14
                                      no dobra
                                      wrażenia:
                                      lokal miły, wygodne krzesła i kanapy (te same co w starym Gingerze, prawda?),
                                      piekna podłoga
                                      cętki na lampach, filarach hmmm.. jakies takie cętkowane :D, nie w moim guście
                                      (ale nie to jest najważniejsze)
                                      sałatka z polędwiczkami jak zwykle fajna.. ale skąd w niej az tyle warzyw -
                                      rzodkiewka, papryka, ogórek, pomidor, sałatka, kiełki, orzeszki.. o ile mnie
                                      pamięc nie myli w poprzedniej wersji była "uboższa" co wcale jej nie
                                      szkodziło. Darowałabym sobie np rzodkiewkę ;-)
                                      sałatka ze szpinaku.. no własnie.. miała być z boczkiem, a była z grzankami
                                      zwróciliśmy na to uwagę, kelnerka boczek doniosła .. ale przepraszam nie
                                      usłyszeliśmy, a szkoda. Sałatka jako taka b. smaczna
                                      pikantna zupa z kurczakiem pyszna

Super, że uchowały sie herbaty Ronenfeldta..
                                      • barribal Re: sobota :) 14.05.07, 13:32
                                        Krzesla inne i kanapy inne. W starym G. byly takie z IKEI ;), teraz sa lepsze
                                        skorzane. Czyli salatka za bogata? ;)
                                        Personel sie dopiero ksztaltuje, dzialamy kilka dni, malo spimy a duzo
                                        pracujemy ;) Moge obiecac ze nie bedziemy dazyc do tego aby to miejsce bylo
                                        jednym z lepszych w Warszawie!
                                        • Gość: marghe_72 Re: sobota :) IP: *.acn.waw.pl 14.05.07, 14:45
                                          tak, za bogata, zwłaszcza, ze w karcie nic nie ma na temat papryki i ogórka :D
                                          mni ena przykład ogórek nijak do polęwiczek i do sosu ponzu nie pasuje

co do personelu, wystarczyło powiedziec "przepraszam" albo"faktycznie,
                                          nastąpiła pomyłka", niczego więcej nie wymagam :)
                                          • barribal Re: sobota :) 14.05.07, 15:28
                                            Jak ta kelnerka wygladala? Juz ja jej dam! ;)
                                            • Gość: marghe_72 Re: sobota :) IP: *.acn.waw.pl 15.05.07, 13:07
                                              nie powiem :P
                                              • barribal Re: sobota :) 15.05.07, 18:45
                                                Jesli nie powiesz to nadal bedzie ryzyko ze nie powie "przepraszam" wtedy kiedy
                                                powinna ;)
                                                • fmp2 wieczory 17.05.07, 00:34
                                                  Tylko czemu tak pusto - przechodzilem dzis wieczorem i zionelo pustka. szczerze
                                                  mowiac nie zachecalo to do wieczornego zajscia do Was? Moze jakas muzyczka,
                                                  moze koncert maly na gorze, moze jakas fajna fabula na wieczor?
                                                  • barribal Re: wieczory 17.05.07, 09:30
                                                    Formatujemy wlasnie muzyke odpowiednia do dnia, pory dnia itd. Robimy
                                                    wizualizacje, fabule, efekty multimedialne. Z muzyka na zywo troche sie boje,
                                                    bo sasiedzi, chociaz moze jak sie przyzwyczaja to bedzie tez.
                                                    Robi sie trona www, rozmawiamy na temat promocji, reklamy. Ruszylismy 5go wiec
                                                    to dopiero 10 dni.
                                                    Moje kelnerki mi mowia ze w innych restauracjach czekalo sie po kilka miesiecy
                                                    na klientow, a ja wczoraj mialem rekordowy dzien wlasnie - 55 gosci :)
    • fmp2 Re: Ginger raz jeszcze. 24.05.07, 22:12
      kolejny test - przedwczoraj, wczoraj i dzis. generalnie ok - dzis nie ok na
      gorze goraco. super mrozona herbata i generalnie napoje. Choc dzisiaj mrozona
      herbata juz z mniejsza iloscia cytryny i miety. jedzenie nie rowne. dobry lunch
      2 dni temu - paleczki z kurczaka - zupa marchewkowa tez. Przebojowa zupa z
      kurczakeim. Ale salatka wczoraj bez sosu to kleska - nie jestem krolikiem. a
      dzisiejsze pierogi z kurkami mialy super nadzienie, ale ciasto nazbyt suche.
      A pustki coz - chyba kwetsia cen. Porcje za wielkie to nie sa , a ceny zostaly
      z Nowego Swiatu.
    • Gość: rozczarowana :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 19:24
      Pięknie to wszystko napisane. Zachęta jest, ale dlaczego to wszystko tylko w internecie??? Może jest otwarte 24h, ale w nocy zjesc się nie da, a szkoda. Wychodzi na to, ze troche nas kołujecie, tych zgłodniałych nocnych marków. Cóż nie szanujecie siebie i chętnych do wejscia nocną porą.
      • barribal Re: :( 07.06.07, 10:55
        Hmmm,
        krytyke przyjmuje. Bije sie w piersi. Owszem bylo pare dni tak ze nie bylo
        kucharza od 3ciej w nocy. Teraz juz mam komplet. Co sie porobilo w tym kraju.
        Nie chca pracowac za 2,5 tys na reke!
        Obiecuje solenna poprawe :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka