stefan701 16.06.07, 21:17 Czy ktoś z was bierze thybon , z tego co czytałem jest to substytut ft3 ??( droga na skróty) Kiedy można go dostac ? Tylko na recepte? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajacowna Re: Thybon 16.06.07, 22:18 Stefan , ja wiem ze to jest forum i tematy moga sie powtarzac... i to forum jest do dyskusji... ale wybacz.... wbij do wyszukiwarki thybon i zmieniaj lata i ci wyskoczy ze 10000000000000000 watkow i czytaj i czytaj i czytaj... dowiesz sie wszystkiego. Odpowiedz Link
stefan701 Re: Thybon 16.06.07, 22:56 faktycznie przeczytałem ,jest troche info na forum , chyba jednak najpierw przemecze sie miesiac , lub dwa i spradze te nedzne moje ft3 jak sie nic nie bedzie dzialo to zaczne szukac tego thybonu , co nie jest w polsce łatwe , po drugie cieżko chyba ustalic sobie dawke , ale to juz mniejszy problem. wnioskuje ze biora jakies dwie kolezanki i czuja sie dobrze,a ty nie bierzesz !! w jednym poscie doczytalem ze jest jeszcze odmiana ft3 w kroplach , ale nie znalazlem nazwy ?? wiesz o co chodzi , pewnie wiesz , bo ty duzo wiesz ?? Ty szukasz tego thybonu czy spasowalas ?? Czy Ty w ogole czujesz sie dobrze i nie potrzebujesz nic oprocz Lewotroxu?? Odpowiedz Link
zajacowna Re: Thybon 16.06.07, 23:20 w kropelkach to jest lixin.... zwykla tyroksyna tylko ze w kroplach, do kupienia tylko w niemczech.Thybon tez. Na rynku pl WOGOLE go nie ma. U mnie stytuacja jest tak,, ze mialam niskie ft3, pozniej sie podnioslo.. teraz spadlo.. czyli przemiana jest....czyli nie potrzeba thybonu. jak u Ciebie bedzie? za pare miesiecy bedziesz znal odpowiedz... ja jestem w euthyrozie. Czuje sie dobrze...duzo lepiej niz przed rokiem... znalazlam ( chyba ) pozmiom ft4 ktory mi odpowiada jesli chesz szybko dojsc do wuthyrozy to : chodz co miesiac na badania.. ustalaj dawki odpowiednie do wynikow i samopoczucia....jedz selen!!!!! to bardzo wazne przy twoim ft3. Odpowiedz Link
stefan701 Re: Thybon 16.06.07, 23:40 ale teraz piszesz ft4 , to co mam ustalic w koncu , bo troche mnie zakolowalas poziom ft3 czy ft 4 przy ktorym bede sie dobrze czul ?? ktory ft4 mialem ok 70 % ft3 3,75 % bylo to tydzien temu ????i czuje sie zle z tymi wynikami Odpowiedz Link
stefan701 Re: Thybon 16.06.07, 23:42 a jeszcze jedno przy jakim poziomie %% masz ta nirvane tzn euthyroze. wiem ze kazdy przy innej , ale mniej wiecej chcialbym sie zorientowac czego szukam Odpowiedz Link
zajacowna Re: Thybon 17.06.07, 10:11 pisze o ft4 bo ono ma zwiazek z ft3 ft3 postaj w wyniku procesu przemiany ft4.... u mnie nirwana jest przy ok 80% ft4.... to troche nie typowo... bo wiekszosci wystarcza z 50, 60 %...... tak t teroretycznie ujmujac... Odpowiedz Link
stefan701 Re: Thybon/zajacowna 17.06.07, 21:15 no tak ale ja mam teraz ft4 70 % a ft3 tylko 3 % to co teraz?? zeby osiagnac ft3 chciaz 50% musialbym miec ft4 200 %% jak to dziala chyba nie tak ?? Odpowiedz Link
zajacowna Re: Thybon/zajacowna 17.06.07, 22:07 no wlasnie niektorzy maja zaburzona przemiane i potrzebuja thyonu... ale tez na poczatku leczenia czesto sa takie niskie poziomy... Odpowiedz Link
stefan701 Re: Thybon/zajacowna 19.06.07, 10:54 No dobra czyli na razie poczekam ten miesiac i potem zrobie badania , zobaczymy czy to sie choc troszke podnioslo i czy u mnie ta przemiana jest prawidlowa wiec lykam selen i czekam pozdrawiam Cie Odpowiedz Link
stefan701 Nowe wyniki 13.07.07, 20:24 Witam ! Po miesiacu od wizyty u endo zrobilem nowe badania i sa dziwne Ft3 wyszlo na minusie , ostatnio bylo + 3,7 % a teraz wychodzi minus 15 % czy to mozliwe zeby bylo gorzej zanim bedzie lepiej. Nowe wyniki Tsh jest 1,28 bylo miesiac temu 3,1 Ft3 jest 1,43 a bylo 1,89 a wiec spadlo mimo ze tsh jest lepsze !!! - 15% Ft4 jest 1,8 to jest 90 % Tak wiec Ft4 mam wysoko a to co ma byc przetworzone czyli ft3 bardzo nisko. Czy mozecie mi powiedzic dlaczego tak mam , czy to za krotko zeby ft3 sie podnioslo. Aha jeszcze TPO mi sie podnioslo bylo okolo 1000 a teraz skoczylo na 1500 ?? Co dalej czy powinienem isc do lekarza , czy jeszcze poczekac miesiac na pozytywne zmiany ?? Odpowiedz Link
aada1 Re: Nowe wyniki 14.07.07, 09:42 Witaj Stefanie 701 No i juz widac, ze raczej przemiany u Ciebie nie bedzie. Wyniki sa niby super bo i TSH i FT4 piekne. Ale jesli napiszesz mi, ze nie za dobrze sie czujesz - wiem. Mozesz miec dalej objawy niedoczynne. Nie masz FT3 widac, ze przemiana lezy u Ciebie. THS opadlo dlatego, ze masz dopchane tyroksyna. 90% to jest juz bardzo duzo. Z tymi wynikami do lekarza musisz isc. Powina przepisac Ci Novothyral albo Thybon. Po Thybon musiabys jechac do Niemiec. On jest lepszy w dawkowaniu. Poradzisz sobie z nim o wiele szybciej. Jesli bedziesz mial juz recepte na T3 to ja Ci moge odsprzedac jedno opakowanie Thybonu 100 tabletek. Napisze Ci na priva moje gg. Pozdrawiam Ada Odpowiedz Link