Dodaj do ulubionych

Aster telefon

25.04.07, 11:38
Wczoraj zalozylem sobie telefon w Aster City.
Wszystko niby działa,ale jest jeden problem,na który podobno nic ta firma nie
moze poradzić-mam za cichy poziom dźwieku w sluchawce,zarowno wychodzący jak
i przychodzący.Mam 10 bodaj dni na rezygnację i powrot do Tepsy,ale ponieważ
jestem pochodzącą z Poznania sknerą to wolałbym jednak zostać w Asterze-suma
korzyści w stosunku do
Tpsy jest kolosalna.Jak myślicie ,da sie obejść jakoś ten problem,może w
jakiś sposób próbować wymusić na Asterze poprawę dźwieku,może zakup jakiegoś
telefonu z mozliwością podnoszenia poziomu dźwięku,ale to chyba zadziała
tylko
u mnie,rozmówca z drugiej strony nadal bedzie miał kłopoty
Obserwuj wątek
    • jardo-g Re: Aster telefon 25.04.07, 14:59
      hm do aster, aby oszczędzać....

moim zdaniem, źel trafiłeś ;-)
      • antoni_rozpylacz Re: Aster telefon 25.04.07, 19:43
        Niewiele wiesz.Za łącze 2 mb,telewizję cyfrową,pakiety C+ i HBO,telefon z
        darmowymi rozmowami po 18-ej ,w niedziele i weekendy przez 3 miesiące placić
        będe po 160 zł,potem 220.Wg mnie to niedrogo
        • Gość: madzia Re: Aster telefon IP: *.aster.pl 25.04.07, 22:11
          ja jak zmienilam telefon tpsa na aster to odczulam lepszy i glosniejszy dzwiek
          w telefonie bezprzewodowym, pierwsze slysze ze w zwyklym slabo slychac!
        • jardo-g Re: Aster telefon 25.04.07, 22:52
          wiem chyba lepiej od Ciebie, bo z Aster uciekłem.
          Czy to taka rewelacja?

- nawet TP SA ma porównywalne warunki:
          www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/internet/multipakiet/603198/603233/

PS a telefon z 30 minutami rozmów lokalnych, bez poczty głosowej i z
          połączeniami do Poznania po 35 groszy/min przez całą dobę (taktowanie co
          minutę)?
          • antoni_rozpylacz Re: Aster telefon 26.04.07, 08:02
            > wiem chyba lepiej od Ciebie, bo z Aster uciekłem.
            > Czy to taka rewelacja?
            >
            > - nawet TP SA ma porównywalne warunki:
            > www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/internet/multipakiet/603198/603233/
            >
            > PS a telefon z 30 minutami rozmów lokalnych, bez poczty głosowej i z
            > połączeniami do Poznania

Nie wiem,czy wiesz lepiej ,ale wydaje mi się,że nie.W twoich pakietach
            telewizyjnych brak ,Polsatu,Discovery i paru innych.Internet u mnie jest dwa,a
            w porywach 4 razy szybszy,telefon darmowe wieczory i weekendy w godzinach od 18-
            ej(a nie tak jak w Tepsie od 20-ej) za polowe tego co w Tepsie.W Tepsie więc za
            podobny pakiet ,ale z dwa razy wolniejszym internetem,z planem 60 minut za
            darmo_czyli dużo gorszym)oraz niekompletną ofertą telewizyjną płaciłbym o 50 zł
            więcej.Choć porównywać można wszystko,faktycznie.Ale trzeba umieć.
            • jardo-g Re: Aster telefon 26.04.07, 09:40
              Choć porównywać można wszystko,faktycznie.Ale trzeba umieć.

no więc właśnie, trzeba też umieć czytać (np umowy) - zobacz, sobie zapis w
              umowie w Aster, że przez pół roku po okresie promocyjnym nie możesz skorzystać
              z innej oferty promocyjnej. Albo Ci zaproponują jakieś sensowne warunki po tym
              okresie, albo nie (na tak dobrą ofertę jak teraz raczej nie licz).
              Nie twierdzę, że oferta TP S.A. jest rewelacyjna - ale porównaj sobie np ofertę
              Aster, z ofertą UPC.
              A jak nie masz Aster, to sprawdź sobie ofertę cyfry + (pakiet prestiżowy przez
              satelitę oraz ofertę multipakiet w TP S.A. z telefonem darmowe weekendy i
              wieczory).
              PS - a na telefon w Aster radzę uważać - mają ograniczenie darmowych 1800
              minut, o czym nie informują (a więc godzinę dziennie).

PS a z telefonem nie przesadzaj - masz ograniczenie 1800 minut miesięcznie.
              • antoni_rozpylacz Re: Aster telefon 26.04.07, 10:25
                Krótka ,bo chyba się nie przekonamy:)
                >
                > no więc właśnie, trzeba też umieć czytać (np umowy) - zobacz, sobie zapis w
                > umowie w Aster, że przez pół roku po okresie promocyjnym nie możesz
                skorzystać
                > z innej oferty promocyjnej. Albo Ci zaproponują jakieś sensowne warunki po
                tym
                > okresie, albo nie (na tak dobrą ofertę jak teraz raczej nie licz).

z obecnej promocji skorzystałem podczas korzystania z poprzedniej -tej dla
                klientów rezygujących z usługi.A wiec regulamin sobie,życie sobie.Zreszta po
                okresie promocji zawsze mogę z nich zrezygnować i przenieść sie do innej firmy-
                razem z numerem oczywiście.

> Nie twierdzę, że oferta TP S.A. jest rewelacyjna - ale porównaj sobie np
                ofertę
                >
                > Aster, z ofertą UPC.

UPC jest lepszy cenowo,ale jakość tv jest dużo gorsza,a ich dekodery to chyba
                są z demobilu z wojny koreańskiej

> A jak nie masz Aster, to sprawdź sobie ofertę cyfry + (pakiet prestiżowy
                przez
                > satelitę oraz ofertę multipakiet w TP S.A. z telefonem darmowe weekendy i
                > wieczory).

Chyba jednak nie-po okresie promocji -po 3 miesiącach będę płacił o 18 żl
                wiecej niż bez telefonu.Darmowe rozmowy śa od 18-ej ,a nie od 20-ej ,jak w TPSA
                > PS - a na telefon w Aster radzę uważać - mają ograniczenie darmowych 1800
                > minut, o czym nie informują (a więc godzinę dziennie).
                >
                >
                >
                > PS a z telefonem nie przesadzaj - masz ograniczenie 1800 minut miesięcznie.

Z tego co się orientuję to ograniczenie jest 1500 minut
                • jardo-g Re: Aster telefon 26.04.07, 11:13
                  "z obecnej promocji skorzystałem podczas korzystania z poprzedniej -tej dla
                  > klientów rezygujących z usługi.A wiec regulamin sobie,życie sobie.Zreszta po
                  > okresie promocji zawsze mogę z nich zrezygnować i przenieść sie do innej
                  firmy-
                  > razem z numerem oczywiście"

zobaczymy za jakiś czas (zresztą to nie moj interes)
                  • Gość: Alutek Re: Aster telefon IP: *.spray.net.pl 27.04.07, 07:22
                    Aster suxxx!!!!
                    MOja sio zalozyla sobie neta z Aster i okazalo sie ze nie mozna kozystac z
                    Osla!!! I nie mozna z serwerow ftp!!!!
                    Chciala zrezygnowac (w czasie 7 dni) to sie okzazalo ze musi placic za
                    instalacje oraz aktywacje!!!! Rezygnacja z neta w Aster (wziela go bo chciala
                    tel) kosztowala ja prawie 3 stowki.
                    NIGDY WIECEJ ASTER!!!!!
                    • Gość: kixx Re: Aster telefon IP: *.acn.waw.pl 27.04.07, 08:00
                      z tym Oslem to chyba niemozliwe
                      korzystalem z Kaazy,Donkeya i teraz Beara i nigdy nie mialem zadnych problemow
                      ftp kiedys,fakt ze dosc dawno, tez uzywalem
                      pewnie wiedza twojej siostry sucks
        • Gość: lu Re: Aster telefon IP: *.acn.waw.pl 08.05.07, 13:27
          To BARDZO drogo. We Francji za:
          - lepszy zestaw kanalow,
          - internet 4Mbit
          - i darmowe rozmowy, bez zadnych ograniczen czasowych, na terenie kraju i 36
          panstawach swiata ( w tym Stany Zjednoczone, cala Unia, Japonia, Chiny)
          placi sie 24 euro (ok. 100 zl)

W Polsce powstaly chyba kartele dostawcow internetu, bo ceny sa od lat
          najwyzsze w Europie, drozsza jest tylko Japonia. A jak to zestawic z dochodami,
          to w ogole kosmos.
    • weekenda Re: Aster telefon 25.04.07, 22:27
      dzwonek znaczy? jak dzwonek to przecież to sprawa telefonu a nie linii
      telefonicznej. Chyba, że czegoś nie kumam.
    • Gość: kris Re: Aster telefon IP: *.aster.pl 27.04.07, 23:36
      ludzie nie porównujcie operatorów. Antoś odwrotnie trzyma słuchawkę. ot i
      problem
    • Gość: lu Re: Aster telefon IP: *.acn.waw.pl 08.05.07, 13:28
      Czy ktos korzysta z internetu Netii? Jaka jakosc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka