Dodaj do ulubionych

"Chooje precz" - sms Halbera

28.05.03, 18:30
Dziś Rokita ujawnił publicznie jeden z smsów wysłanych przez Halbera do
Kwiatkowskiego:

"Może byś wrócił do Piotrka Urbankowskiego. To jest świetny koleś - pracowity
i lojalny, lubię go i cenię. Precz z siepactwem. Chwała nam i naszym kolegom.
Chuje precz!"

Sms dosyć mocny istotnie, ale nie w tym rzecz. Wygląda, że jesteśmy
podsłuchiwani i podglądani a wszystko jest skrupulatnie gromadzone a potem na
jedno szczeknięcie przekazywane jest psiarni i innym zasrańcom.

Ja się na to nie godzę. TO JEST, KURWA, PERMANENTNA JEBANA INWIGILACJA!
Domagam się informacji publicznej, który to z operatorów komórkowych był
taki "usłużny"! Może wy wiecie u kogo urzędasy wykupują sobie abonamenty?

Dziś oni a jutro my... Coś tu kurwa jest bardzo nie w porządku...
Obserwuj wątek
    • Gość: dupa niecha [...] IP: *.acn.pl 28.05.03, 19:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • indris Skąd się wziął SMS u Rokity ? 28.05.03, 19:12
      Czy Rokita nie mówił, jak wszedł w posiadanie owego SMS-u ?
    • Gość: A Wojtek Re: 'Chooje precz' - sms Halbera IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 28.05.03, 19:23
      Oburzenie Pedzelka słuszne ale slownictwo!
      Skad u Ciebie tyle agresji? miałeś ciężkie dzieciństwo?
      • kinado Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 29.05.03, 11:57
        Gość portalu: A Wojtek napisał(a):
        > Oburzenie Pedzelka słuszne ale slownictwo!
        > Skad u Ciebie tyle agresji? miałeś ciężkie dzieciństwo?
        Oj, mial, mial. Sam czesto o tym pisywal (powolujac sie na tzw. "zly dotyk")
        Choc zarzuty co do zlamania poufnosci korespondencji rzeczywiscie sluszne.
    • omar1 Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 28.05.03, 19:30
      pan_pndzelek napisał:

> Dziś Rokita ujawnił publicznie jeden z smsów wysłanych przez Halbera do
      > Kwiatkowskiego:
      >
      > "Może byś wrócił do Piotrka Urbankowskiego. To jest świetny koleś - pracowity
      > i lojalny, lubię go i cenię. Precz z siepactwem. Chwała nam i naszym kolegom.
      > Chuje precz!"
      >
      > Sms dosyć mocny istotnie, ale nie w tym rzecz. Wygląda, że jesteśmy
      > podsłuchiwani i podglądani a wszystko jest skrupulatnie gromadzone a potem na
      > jedno szczeknięcie przekazywane jest psiarni i innym zasrańcom.
      >
      > Ja się na to nie godzę. TO JEST, KURWA, PERMANENTNA JEBANA INWIGILACJA!
      > Domagam się informacji publicznej, który to z operatorów komórkowych był
      > taki "usłużny"! Może wy wiecie u kogo urzędasy wykupują sobie abonamenty?
      >
      > Dziś oni a jutro my... Coś tu kurwa jest bardzo nie w porządku...

Drogi p_ndzlu!
      Wróciłem dzisiaj z berlina.Nie było mnie zaledwie parę dni.I co?
      kurwa głowa mi peka co sie tu dzieje.Afera goni aferę.jeden ch00j podaje do
      podpisania ministrowi dokument po podpisaniu ktorego państwo traci (chyba) 2,5
      mid zł.
      Pytanie:
      dlaczego takiego skurwysyna sie nie wiesza np. na Pl.Zamkowym
      Były szef ślaskiej kasy chorych zbierał haracz na odudowe zamoku z Chudowie(
      mianował sie dożywotnim prezesem)
      Pytanie:
      Dlaczego nikt go nie posadzi ?
      Halber wysyła super sms do jakiegos chuja - ktos go upublicznie.
      Chuj z PSL wysyła listy insirujące do powstania "nowego" rządu.No
      przepraszam ,wszyscy tylko nie kalinowski
      Pytannie:
      czy ten chuj znowu oszalał?
      Mógłbym te pytania mnożyc bez przerwy,ale wole spytac.Czy w tym kraku można życ
      normalnie?Dlaczego kazdego dnia RZepa ujawnia nastepne afery i nic wielkiego
      się nie dzieje.
      A może powiedziec chuj ze wszystkim ?
    • pan_pndzelek [...] 28.05.03, 19:33
      • omar1 [...] 28.05.03, 20:15
        • Gość: kpt Ziobro [...] IP: *.acn.pl 28.05.03, 20:22
          • omar1 [...] 28.05.03, 20:44
    • ad_vocem Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 28.05.03, 21:56
      Forum też jest archiwizowane, i emaile. Tak stoi w ustawie (nie pomnę nazwy).
      Zobowiązani są do tego wszyscy operatorzy sieci teleinformatycznych
      (telekomunikacyjnych i informatycznych).
      • pan_pndzelek Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 28.05.03, 22:01
        ad_vocem napisał:
        > Forum też jest archiwizowane, i emaile. Tak stoi w ustawie (nie pomnę nazwy).
        > Zobowiązani są do tego wszyscy operatorzy sieci teleinformatycznych
        > (telekomunikacyjnych i informatycznych).

Jest różnica! Na forum piszesz W CELU UPUBLICZNIENIA swojego poglądu, sms
        wysyłasz raczej BY ZACHOWAĆ DYSKRECJĘ!

Zapisywanie, przechowywanie i upublicznianie sms-ów W JAKIMKOLWIEK CELU to jest
        kurwa GRANDA!!!
        • omar1 Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 28.05.03, 22:22
          pan_pndzelek napisał:

> ad_vocem napisał:
          > > Forum też jest archiwizowane, i emaile. Tak stoi w ustawie (nie pomnę nazw
          > y).
          > > Zobowiązani są do tego wszyscy operatorzy sieci teleinformatycznych
          > > (telekomunikacyjnych i informatycznych).
          >
          > Jest różnica! Na forum piszesz W CELU UPUBLICZNIENIA swojego poglądu, sms
          > wysyłasz raczej BY ZACHOWAĆ DYSKRECJĘ!
          >
          > Zapisywanie, przechowywanie i upublicznianie sms-ów W JAKIMKOLWIEK CELU to
          jest
          >
          > kurwa GRANDA!!!

Tak jest ,zgadzam się ,ze jest to GRANDA!
          • Gość: Tom [...] IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 22:36
            • Gość: s a IP: *.man.polbox.pl 29.05.03, 22:39
              s
        • ad_vocem Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 28.05.03, 23:37
          pan_pndzelek napisał:

> Zapisywanie, przechowywanie i upublicznianie sms-ów W JAKIMKOLWIEK CELU to
          jest
          >
          > kurwa GRANDA!!!

Wręcz przeciwnie - super! Twoimi sms-ami i mailami nikt się przecież nie
          zainteresuje. Tak jak i moimi. Niech się martwią ci, co wypisywali takie rzeczy
          jak Halber. Albo używają tych środków komunikacji do planowania i popełniania
          przestępstw. Do niedawna środki te służyły m.in. do bardziej efektywnych
          działań przestępczych. Skończyło się. I bardzo dobrze.
          • pan_pndzelek Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 29.05.03, 07:49
            A jednak się mylisz. Po pierwsze w sms-ie Halbera nie było nic karalnego
            (zastrzegam, że nie wiem kto to jest ten Urbankowski i co to znaczy "może byś
            wrócił do...", ale tego nam nie wytłumaczono).

Po drugie: nie musisz popełniać przestępstwa, by czuć się zagrożony ujawnieniem
            sms-a. Wszyscy mamy przecież np. kochanki, jakże łatwo dać się w takiej
            sytuacji zaszantażować policji czy komuś innemu. Niby nie przestępstwo, ale nie
            chcemy rujnować sobie życia i zrobimy co każą. To tylko jeden z przykładów. Nie
            chce mi się mnożyć następnych.

Mam jeszcze inne mieszane uczucia w tej sprawie. Rokita to jedyna sensowna
            osoba w tej komisji. Zmierza bezwzględnie ale w białych rękawiczkach do celu.
            Jest bezlitosny ale zawsze z uśmiechem, to mi się naprawdę podoba. Tym razem
            jednak w moim odczuciu popełnił przestępstwo naruszenia tajemnicy
            korespondencji. Wszak odczytał publicznie treść LISTU podając adresata i
            nadawcę...
    • atob Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 28.05.03, 23:18
      hehehehe ....czy ktos pamieta moje slowa wypowiedziane w zartach dlaczego nie
      mam tel kom ;)))
      • Gość: niech Re: 'Chooje precz' - sms Halbera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 02:01
        Ja.
        • pan_pndzelek Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 29.05.03, 07:53
          A ja nie...
          • Gość: shocked Re: 'Chooje precz' - sms Halbera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 09:25
            ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY

z dnia 24 stycznia 2003 r.

w sprawie wykonywania przez operatorów zadań na rzecz obronności,
            bezpieczeństwa państwa oraz bezpieczeństwa i porządku publicznego

(tylko fragmenty)

§ 4. Systemy, o których mowa w § 2 ust. 1 pkt 1, zapewniające dostęp do
            treści zapewniają również dostęp do danych z nią skojarzonych przesyłanych w
            sieci operatora:

1) identyfikujących abonentów i użytkowników uczestniczących w połączeniu,
            ze wskazaniem strony inicjującej połączenie oraz wszystkich uczestników
            połączenia konferencyjnego, a także ich lokalizację, wraz z kategorią
            połączenia zgodnie z kryteriami stosowanymi przez operatora;

2) dotyczących daty oraz czasu rozpoczęcia i zakończenia połączenia oraz
            długości jego trwania;

3) dotyczących niepełnych lub niezrealizowanych połączeń;

4) dotyczących przeniesień, przekierowań, dostępu do poczty głosowej,
            połączeń zwrotnych, połączeń do zlecania i realizacji usług sieciowych,
            modyfikacji i włączania funkcji sieciowych, zmiany kodów i numerów.

§ 5. Systemy, o których mowa w § 2 ust. 1 pkt 1, zapewniają niezwłocznie w
            ciągu całej doby:

1) przechwytywanie, odbiór, przesyłanie, odczyt, rejestrację i
            przechowywanie treści oraz danych;

2) dostęp do treści i danych w taki sposób, aby treści i dane nie uległy
            zakłóceniu lub zniekształceniu, a treści i dane z nimi skojarzone były
            prezentowane w czasie rzeczywistym;

3) wprowadzanie przez uprawniony podmiot do sieci operatora danych lub
            wykonywanie innych czynności niezbędnych do uzyskania lub anulowania dostępu
            do treści i danych;

4) przechwytywanie treści i danych skojarzonych z tą treścią;

5) przekazywanie treści i danych między tymi systemami a elementami sieci
            telekomunikacyjnych;

6) jednoczesną i niezależną realizację czynności, o których mowa w pkt 3-5,
            na potrzeby uprawnionych podmiotów przy spełnieniu wymagań, o których mowa w
            pkt 2;

7) dostęp do danych posiadanych przez operatora, w tym danych posiadanych
            przez innego operatora świadczącego usługi telekomunikacyjne przy
            wykorzystaniu sieci operatora z ostatnich 12 miesięcy.

I mam pytanie, czy jak pójdę do mojego operatora i mu powiem, że chcę
            przeczytać wszystkiem smsy, które w ciągu ostatniego roku wysyłałem po pijaku
            i ich nie pamiętam - pójdą na to ? Ile kasiory trzeba będzie wywalić?

Nie ma tu przypadkiem jakiegoś przedstawiciela Plusa czy innej Ery?
            • pan_pndzelek Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 29.05.03, 09:31
              No tak... OKURWIAŁY SOCJALISTYCZNY MINISTRZYNA STANOWI OKURWIAŁE SOCJALISTYCZNE
              PRAWO (prawko?)...

Jak się potem dziwić, że ludzie nie mają życzenia tego prawa przestrzegać?

PS. Zdaje się, że min. infrastruktury jest ta kurwa markpol - duży tłuk z małej
              dUP-y...
          • atob Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 29.05.03, 22:47
            pan_pndzelek napisał:

> A ja nie...

Juz ktos to poruszyl ;) piszac sms e-maila i uzywajac slow kluczy takich jak np
            prezydent,zamach,9mm,detonator ...itd powodujesz ze Twoja wiadomsc jest ...
            moze byc przechwycona .A hameryce to sluzy do tego cezar ....
    • czorny10 Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 29.05.03, 10:12
      Pndzelku, masz rację. To jest jebany faszyzm. Powiedziałem to sieci Idea, gdy
      zaproponowali, że mogą mi lokalizować drugi aparat w moim abonamencie, i
      odwrotnie. Żeby stara mnie mogła namierzyć, tak? Niedługo będą nam chcieli
      wpierdolic pod skórę jakiegoś cipa, i będziemy popierdalać na wirtualnej smyczy
      państwa i koncernu. Precz z faszystowskimi wymysłami. Wolność jednostki jedyną
      wartością.
    • kropka Re: temat fajny i na czasie, ale 29.05.03, 11:15
      jak mawiał mój dziadek-ułan "kto gębę otworzy, to gównem rzygnie". I po co?

A merytorycznie: można wszystko - na zlecenie prokuratury. Nie sądzę, żeby
      Rokita pozwolił sobie na bezprawne zdobywanie i ujawnianie informacji.
      A wiecie, że zgodnie z ustawą o policji skarbowej, Urząd Skarbowy ma prawo
      wejść do każdego domu (bez policji) i grzebać nam po szafach w poszukiwaniu
      (domniemanych) dowodów przestępstwa skarbowego? To jest dopiero cudo!!!
    • Gość: kolega_pndzelka Re: Pndzel sie boi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.03, 12:58
      ...i trzesie portami, że wyjdą jego brudne machloje! A
      może nawet zostaną ujawnione prawdziwe preferencje
      seksualne Pndzla - homoseksualizm, transwestycyzm, S/M,
      pedofilia, zoofilia, nekrofilia, coprofilia, piss...
      • ad_vocem Re: Totalna inwigilacja 29.05.03, 14:19
        Trzeba pisać szyfrem. I nie używać brzydkich słów. Bo i tak wcześniej, czy
        później namierzą ;).
      • Gość: omar1 Re: Pndzel sie boi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 10:14
        Dlaczego chooju piszesz o sobie.
        Miało byc o P_ndzelku,nie?
        Bujaj sie.
    • Gość: Piort Re: 'Chooje precz' - sms Halbera IP: *.man.polbox.pl 29.05.03, 14:29
      Skale inwigilacji Polaków trudno wyobrazic. Każdy posiadacz włączonego telefonu
      komórkowego może być lokalizowany i jego przemieszczanie się może być
      rejestrowane. Kamery instalowane w miastach moga odczytywać numery wszystkich
      przejeżdżających samochodów i oczywiscie rejestrować ich przejazdy. Wystarczy
      niezbyt skomplikowany program komputerowy aby odtworzyć ruchy i rozmowy każdego
      obywatela. Wieki Brat czuwa!
    • pan_pndzelek Bojkot PLUS'a!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.05.03, 15:47
      Piszę to jeszcze raz bo admini wycięli. Pewnie jakaś menda z PLUS'a zadzwoniła
      z pretensjami.

Panie z PLUS'a! Masz pretensje?! To trzeba było kurwa chronić dane swoich
      klientów. Można było prokuraturze powiedzieć że się wykasowało. Prokuratura to
      nie Bóg i chuj może...

BOJKOT PLUSA ZDRAJCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • pacio Re: Bojkot PLUS'a!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.05.03, 12:12
        pan_pndzelek napisał:

> Piszę to jeszcze raz bo admini wycięli. Pewnie jakaś menda z PLUS'a
        zadzwoniła
        > z pretensjami.
        >
        > Panie z PLUS'a! Masz pretensje?! To trzeba było kurwa chronić dane swoich
        > klientów. Można było prokuraturze powiedzieć że się wykasowało. Prokuratura
        to
        > nie Bóg i chuj może...
        >
        > BOJKOT PLUSA ZDRAJCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak by chcieli, to by nie pokazali.
    • Gość: gg Re: 'Chooje precz' - sms Halbera IP: *.chello.pl 29.05.03, 17:58
      > Dziś Rokita ujawnił publicznie jeden z smsów wysłanych przez Halbera do
      > Kwiatkowskiego:

Wystarczylo, zeby obaj mieli POPa/TakTaka/Simplusa i nigdy nic by sie nie
      wydalo... Mafia tak robi od dawna (jeden telefon na abonament na normalne
      rozmowy i pre-paid na interesy).
      • kitop Re: 'Chooje precz' - sms Halbera 29.05.03, 22:18
        Panie Pndzelku i pozostali Państwo! W pełni podzielam Wasze oburzenie z powodu
        czynu jakiego publicznie dopuścił się poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej
        Jan Maria Rokita. Jestem tak jak i Wy wk....ny, przepraszam Panie, mam
        nadzieję, że wyjatkowo czuły tym razem cenzor z Gazety Wyborczej nie usunie mi
        tej wiadomosci. Moze jak powiem coś brzydkiego o komuchach to bedzie bardziej
        łaskawy. Mam do Państwa pytanie - pomijając względy prawne i proceduralne, czy
        ktoś z Szanownych Państwa zechce jeszcze kiedykolwiek nazwać Pana J.M.Rokitę
        człowiekiem przyzwoitym? Odpowiedzi nie oczekuję.
        To jak panie cenzor, usuwamy?
        • ad_vocem Re: sms Halbera - fałszywy alarm 30.05.03, 09:28
          "Wszystko wskazuje jednak na to, że te obawy nie są uzasadnione. Dlaczego?
          Rokita zacytował treść SMS, jaki w materiałach dostarczyła sejmowej komisji
          prokuratura. Badała ona - na prośbę komisji - nie tylko wykaz połączeń
          telefonicznych Roberta Kwiatkowskiego, ale też zabezpieczyła laptopy, twarde
          dyski, dokumenty oraz telefony stacjonarne i komórkowe obu tych panów. Wszystko
          to analizowali biegli informatycy, których prokuratura poprosiła o pomoc. I
          właśnie oni z pamięci telefonu komórkowego prezesa TVP po prostu spisali treść
          SMS Halbera. Ta wiadomość zachowała się więc dlatego, że Kwiatkowski jej nie
          skasował."

całość: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030530/kraj/kraj_a_6.html
          • pacio Re: sms Halbera - fałszywy alarm 30.05.03, 12:10
            ad_vocem napisał:
            Ciach /
            Wszystko
            > to analizowali biegli informatycy, których prokuratura poprosiła o pomoc. I
            > właśnie oni z pamięci telefonu komórkowego prezesa TVP po prostu spisali
            treść
            > SMS Halbera. Ta wiadomość zachowała się więc dlatego, że Kwiatkowski jej nie
            > skasował."
            >
            > całość: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030530/kraj/kraj_a_6.html

I ja mam uwierzyć że jakiś tam poseł wiadomość SMS tej treści wpisał do
            archiwum wiadomości wysłanych lub do szablonu ???
            Wolne żarty, operatorzy komórkowi mogą wyciągnąć wszystko, dla pre-paidu nie ma
            wyjątku. Imformatyk nie może wyciągnąć SMSów wysłanych prawie rok temu.
            Podadzą prawie dokładną lokalizacje gdzie i kiedy dana karta SIM przebywała.

Polkomtel, PTC, PTK, mogą to zrobić w każdej chwili.
            Informacją się handluje itd,itd
            • waldek79 Re: sms Halbera - fałszywy alarm 30.05.03, 12:59
              pacio napisał:

I ja mam uwierzyć że jakiś tam poseł wiadomość SMS tej treści wpisał do
              > archiwum wiadomości wysłanych lub do szablonu ???

pacio, czytac nie umiesz? to Kwiatkowski jej nie wykasowal.
              • pacio Re: sms Halbera - fałszywy alarm 30.05.03, 16:38
                waldek79 napisał:

> pacio napisał:
                >
                > I ja mam uwierzyć że jakiś tam poseł wiadomość SMS tej treści wpisał do
                > > archiwum wiadomości wysłanych lub do szablonu ???
                >
                > pacio, czytac nie umiesz? to Kwiatkowski jej nie wykasowal.

Poziom Kwiatkowskiego to poziom naszego posła, nie widze różnicy.
                • ad_vocem Re: sms Halbera - fałszywy alarm 30.05.03, 16:59
                  Poziom ten sam. Ale nie zapisać to na pewno nie to samo, co nie wykasować.
                  • pedro44 Re: sms Halbera - fałszywy alarm 30.05.03, 17:18
                    A najlepsze że trzeba było biegłych informatyków by odczytać smsy z simkarty ;-
                    ))). Kwiatkowi widocznie sie esemesik spodobał to i go sobie zostawił na
                    pamiątke...

A poza tym jak to Nokia (a pewnie tak) i Kwiatek choć raz skorzystał na
                    laptopie z date suite'a to wszystkie smsy z pamięci telefonu poszły na
                    twardziela laptopa i tam zostały póki ktoś by ich nie skasował. Znając
                    Kwiatkowskiego to jest to lebiega informatyczny i nawet o tym nie wiedział.
                    Więc z simkarty mógł skasować a na laptopie nawet nie wiedział że ma kopię.
                    Myśle że mogło tak być.
    • zoska8 Re: "Chooje precz" - sms Halbera 26.11.03, 11:52
      cudo
    • srk76 Re: odkrycie :D 26.11.03, 16:14
      pan_pndzelek napisał:

> Sms dosyć mocny istotnie, ale nie w tym rzecz. Wygląda, że jesteśmy
      > podsłuchiwani i podglądani a wszystko jest skrupulatnie gromadzone a potem na
      > jedno szczeknięcie przekazywane jest psiarni i innym zasrańcom.

tez mi odkrycie! chcielismy zyc w "matriksie" to zyjemy
      czlowieku kupujesz bulke w sklepie karta a wszczyscy co chca wiedza gdzie jestes
      ogladales "teorie spisku" jak nie to obejrzyj
      • Gość: s Re: odkrycie :D IP: *.toya.net.pl 27.11.03, 09:45
        pięknie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka