Dodaj do ulubionych

Najlepsze lody w Warszawie?

23.05.07, 16:10
Gdzie dostanę?
Obserwuj wątek
    • next_baby grycan 23.05.07, 16:23
      Arkadia na przykład
    • Gość: Lea Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.chello.pl 23.05.07, 17:47
      Ja uwielbiam te od Grycana (z ul. Puławskiej) d. Zielona Budka. Dobre też są w
      Malinowej w Al. Niepodległości.
      Pozdrawiam
      Lea
      • legwan4 Re: Najlepsze lody w Warszawie? 23.05.07, 18:04
        Złote Tarasy-Grycan
    • Gość: stały bywalec Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.chello.pl 23.05.07, 18:32
      w agenturze na puławskiej
      • Gość: taki sobie koleś Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 19:41
        O tak, zdecydowanie polecam Zuzie!
        • Gość: Gos Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 09:39
          Basia lodziara robi najlepiej.... z
    • Gość: bosman Najlepsze lody w Warszawie... IP: *.lublin.mm.pl 23.05.07, 21:05
      to kręci płetwołapy w ratuszu. Ale już niedługo :)
    • Gość: EWG Re: Najlepsze lody w Warszawie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 21:45
      Najlepsze w Warszawie sa na Starowce, tam gdzie zawsze kolejka.
      • siedem_z_dziewieciu Re: Najlepsze lody w Warszawie ? 23.05.07, 22:27
        Dokładnie! Na starówce, gdzie zawsze stoi duży ogonek. Ale warto postać i kupić, bo mają naprawdę smaczne lody.
    • Gość: sorbet Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 21:56
      Grycan!
      w roznych punktach miasta
      www.grycan.pl/indexflash.htm
      • roodziootka Re: Najlepsze lody w Warszawie? 23.05.07, 23:00
        La Fragola w Galerii Mokotów I pietro zaraz przy windzie!! Lody boskie!!!
        szczegolnie smietankowe, whiskey i malinowe. Polecam
        • Gość: Tommy Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:42
          Jak najbardziej! To są chyba najlepsze lody w Warszawie. Ale tylko te w Galerii
          Mokotów. W Złotych Tarasach są dwa punkty La Fragola, ale tam te lody są nieco
          gorsze. Mają mniej smaku. I, w przeciwieństwie do Galerii Mokotów, są
          sprzedawane na kulki, nie nakładane łopatką. To efekt zarządzania tamtejszego
          kierownika. Ma ten człowiek nawyki ze wsi. Widziałem go parę razy, wiem, co
          mówię. Oszukiwanie na lodach, które mają więcej wody, oszukiwanie na kulkach(za
          kulki liczy się drożej, niż za porcje nakładane łopatką). Wczoraj widziałem,
          jak odnosi się do personelu. To gbur i dureń. Nie wiem, skąd oni go
          wytrzasnęli. Pewnie rodzina kogoś z właścicieli/zarządzających.
          Ten niewątpliwie bardzo nieprzyjemny i na dłuższą metę szkodliwy zgrzyt nie
          zmienia faktu, że LaFragola ma jedne z najlepszych lodów w mieście. Bardzo
          dobre są też na Chmielnej 30 w podwórzu. Natomiast Grycany i cała żenująca
          reszta to chłam dla wieśniaków.
        • pompompom Re: Najlepsze lody w Warszawie? 02.08.07, 16:34
          La Fragola górą. Pyszne lody :)
    • Gość: Serwal Ta chemia wszędzie tak samo smakuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:07
      Niestety minęły już czasy,kiedy na lody chodzło się do Włocha na ul Hożą,do
      Zielonej Budki na Puławską,na Plac Trzech Krzyży,czy do Bristolu.Tamte lody
      miały swój rewelacyjny smak,bo były robione nie z chemicznego proszku,ale z
      naturalnych produktów.Niestety te czasy za sprawą salmonelli i przepisów
      sanitarnych minęły bezpowrotnie.
      A to co w tej chwili nam oferują producenci lodów to chemiczne proszki
      rozrabiane w różnych proporcjach z wodą.
      • Gość: NuttyBoy Re: Ta chemia wszędzie tak samo smakuje! IP: *.aster.pl 23.05.07, 23:24
        Ta jest! Zgodze sie, jeszcze uwielbialem lody na Mokotowskiej, szczegolnie
        pistacjowe, Wloch na Hozej jak ostatnio bylem (ca. 2-m-ce temu) jeszcze dzialal
        wiec zapraszam o odswiezniea smaku.
        • Gość: Serwal Re: Ta chemia wszędzie tak samo smakuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:35
          Dziękuję bardzo za informację,jutro się wybiorę.Na Mokotowską też chodziłem,ta
          lodziarnia nazywała się chyba Palermo,jak dobrze pamiętam.
          • Gość: NuttyBoy Re: Ta chemia wszędzie tak samo smakuje! IP: *.aster.pl 24.05.07, 12:23
            "Palermo" otwarte tylko w sezonie, waska i mala lodziarnia, smak dziecinstwa :)
            tak samo jak Bar koktajlowy przy pl. Unii, niestety pewien czas przemija i o
            takich miejscach nikt juz nie pamieta ;(
            A do Grycana mam mieszane uczucia, lody dobre ale to juz nie ten klimat jak dla
            mnie ;)
          • tierieszkowa Re: Ta chemia wszędzie tak samo smakuje! 10.09.07, 17:26
            Mieszkalam na przeciwko Palermo, wiec bedac dzieckiem latem biegalam
            tam prawie co dzien. Wtedy ich lody wydawaly mi sie pyszne, ale nie
            mam pojecia czy teraz tez by mi tak smakowaly. Czasem mieli smak
            kokakolowy (cocacolowy) i wg mnie byl przepyszny. Za to moja mama
            najbardziej lubila spumoni od Wlocha na Hozej. A moj tata i tak
            zawsze chcial jesc tylko lody Bambino, wiec nie obchodzily go zadne
            lodziarnie.
    • Gość: olo Między Rynkien Starego Miasta a Barbakanem IP: *.pgi.waw.pl 24.05.07, 07:50
      W cukierni-lodziarni nawet zimą sa kolejki. Oferują kilkanascie smaków lodów
      brdzo dobrej jakości.
      • Gość: Cynek Bzdura IP: *.crowley.pl 24.05.07, 09:39
        To, że są kolejki, o niczym nie świadczy. To jest kwestia mody a nie smaku.
        Prawdziwych lodów już nie ma. Teraz jest tylko spieniony proszekj do prania z
        dodatkiem syropu owocowego.
        • Gość: joj Re: Bzdura IP: *.u.itsa.pl 25.05.07, 14:24
          Dokładnie. Takie same są np. vis-a-vis katedry a kolejka duzo mniejsza.
    • Gość: jardo-g Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.inco-veritas.pl 24.05.07, 10:03
      nic nowego: oczywiście Grycan.
    • jhbsk Re: Najlepsze lody w Warszawie? 24.05.07, 11:23
      Mam takie zdanie, jak większość tutaj - Grycan.
    • Gość: Tośka Bar Biedronka - Ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 13:55
      Najlepsze i najtańsze - 1,20 zł gałka - lody w Wa-wie sprzedaje Hort-Cafe
      Coctail Bar:
      - ul. Górczewska 24 (róg ul. Syreny), nr tel.: 0 226 326 013
      - ul. Świetlików 3 (Osiedle Jelonki), nr tel.: 0 226 326 013

Natomiast najlepsze lody z automatu, gofry i coctaile truskawkowe na kefirze
      sprzedaje Bar Biedronka - ul. Grójecka 79 (obok Domu Kultury Ochota), nr tel.: 0
      228 226 417

Do Biedronki najlepiej przychodzić wtedy, gdy na zmianie jest Pani Basia - ma
      ona kręcone włosy miedzianego koloru.
      Pani Basia pracuje co drugi dzień (przez cały dzień): będzie jutro, w niedzielę,
      we wtorek, w czwartek itd.
      Pani Basia daje większe porcje lodów i śmietany do gofrów
    • Gość: ccc Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 16:08
      Na Pigalaku
    • Gość: corgan pl. Trzech Krzyży róg Żurawia >:)) IP: *.chello.pl 24.05.07, 17:28
      no... tak słyszałem :)
    • Gość: warszawski cwaniak Robi moja żona. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:44
      Ale od niej raczej nie dostaniesz...
      • jardo-g Re: Robi moja żona. 24.05.07, 21:47
        żebys się nie zdziwił czasami.....
      • Gość: jacek226315 Re: Robi moja żona. IP: *.proxy.aol.com 10.09.07, 17:18
        hi warszawski cwaniaku a ja myslalem ze ty pedal
    • Gość: anty - lodziarz Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.aster.pl 25.05.07, 01:38
      Najlepsze lody są u zuzanny na placu pigall
    • Gość: tartufo Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:28
      malinova w alejach niepodległości
      mimo wszystko grycan(w arkadii na piętrze świetna karta deserów)
      lodziarnia obok pędzącego królika na placu teatralnym
      lodziarnia naprzeciwko katedry św. Jana
      tuż pod Warszawą-dawny "Bolek i Lolek"-Józefów przy stacji PKP. truskawkowe,
      waniliowe, cytrynowe, czekoladowe, jagodowe i karmelowe.lody najlepsze na
      świecie, od lat tylko te smaki.
    • Gość: gosciu u włocha róg Chłodnej i Żelaznej IP: 195.94.198.* 25.05.07, 13:11
      ...drogie ale dobre....
    • Gość: Smakosz Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.centertel.pl 29.07.07, 23:08
      Najlepsze lody znajdziesz w La Fragola w Galerii Mokotów i Złotych Tarasach
      naprawdę super.
      • Gość: warszawianka Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.centertel.pl 01.08.07, 19:33
        Najlepsze lody sa w lodziarni Pertutti w Blue City. Nie sa tanie, bo 2 zl za
        galke, ale tam naprawde czuc owoce, i moje dziecko nie ma uczulenia po
        truskawkowych (a po tych w Grycanie ma zawsze uczulenie).
        • Gość: Julka Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.07, 17:23
          Skoro dziecko ma uczulenie po lodach od Grycana, to tylko dobrze swiadczy o
          tych lodach. Znaczy, ze dodaja prawdziwe truskawki a nie smakowy substytut jak
          w Blue City.
          • Gość: warszawianka Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.centertel.pl 05.08.07, 12:29
            To dlaczego moje dziecko nie ma uczulenia po zjedzeniu truskawek, tylko wlasnie
            po lodach od Grycana?
    • Gość: maniek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 00:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: maya Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.de.ibm.com 02.08.07, 14:24
      Na Starówce, idąc w kierunku Barbakanu po lewej stronie. Łatwo poznać po ogonku
      czekajacych smakoszy. I żadne cudowne punkty w centrach handlowych nie maja
      takich.
    • Gość: gosc Cukiernia ELSNER na Bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 21:32
      Najlepsze lody w Warszawie są w Cukierni "Elsner" znajdującej się przy ulicy
      Przy Agorze 19. Może nie są najtańsze, ale pyszne. Niech się schowa Zielona
      Budka i Grycan.

Z resztą nie tylko lody, ale i jagodzianki.
    • Gość: mi Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.aster.pl 06.08.07, 09:38
      Specjalnie poszłam wczoraj do Galerii Mokotów sprawdzić te zachwalane lody
      z "La Fargoli". Oto spostrzeżenia: wzięłam 2 kulki - whisky i orzechowe. Smak
      niezwykle wyrazisty. Żadne lody innych producentów nie mają tak intensywnego
      smaku. Cena b. wysoka: 1 kulka - 2,30 zł. Niesmaczny rożek - gruby i twardy.
      • Gość: divix Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: 212.160.106.* 06.08.07, 09:57
        Malinowa górą, zdecydowanie...

A ciekawe czy ktoś z forumowiczów pamięta lody z automatu z Bagatelki, róg
        Sobieskiego i Dolnej - koło stacji CPN (dzisiaj Bliska)
      • Gość: ritzy zaban. Nie wiem, Mi, czy masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:14
        > Niesmaczny rożek - gruby i twardy.

Rozne opinie panuja w tej kwestii. Boje sie, Mi, ze mozesz byc w mniejszosci.
      • Gość: Chemik Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.acn.waw.pl 06.08.07, 13:03
        Specjalnie poszłam wczoraj do Galerii Mokotów sprawdzić te zachwalane lody
        > z "La Fargoli". Oto spostrzeżenia: wzięłam 2 kulki - whisky i orzechowe. Smak
        > niezwykle wyrazisty. Żadne lody innych producentów nie mają tak intensywnego
        > smaku. Cena b. wysoka: 1 kulka - 2,30 zł. Niesmaczny rożek - gruby i twardy.

Nie wiem czy wiesz ale żeby uzyskać smaki typu whisky i temu podobne (które
        normalnie nie wytrzymują zamrażania) do lodów dodaje się ciekły azot. Smacznego.
    • bajkaturze Re: Najlepsze lody w Warszawie? 06.08.07, 17:32
      Zdecydowanie te na Starówce. Dla tych, co kochają słodkie, polecam smak
      ciasteczkowy i tiramisu, a tym, którzy wolą kwaśne i bardziej owocowe powinny
      spodobać się cytrynowe i grejpfrutowe. PYCHA!!!
    • Gość: warszawski cwaniak Najlepsze lody robią w Nieporęcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 12:22
      To pod Warszawą, niedaleko. Możesz się nawet targować, to będzie
      taniej.
      • voyager747 La Fragola w GM 09.09.07, 12:59
        Też polecam La Fragolę w GM. Nie kupuje się tam kulek, tylko mały za 4.5 i tam
        można wziąć 3 smaki,w dużym jest 5 nakładane łopatką. Pyszne są
        :kawowy,cytrynowy,grejfrutowy,miętowy,zielone
        jabłuszko,ciasteczkowy,orzechowy,whisky i jeszcze dużo innych, którym nie
        pamiętam.Podobno najlepsze lody na świecie robią na Sycylii i muszę przyznać,że
        te z La Fragoli przypominają w smaku te sycylijskie.Wafelka zwykle nie zjadam do
        końca, bo jest za słodki, ale wafelek to rzecz drugorzędna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka