Gość: Lea Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.chello.pl 23.05.07, 17:47 Ja uwielbiam te od Grycana (z ul. Puławskiej) d. Zielona Budka. Dobre też są w Malinowej w Al. Niepodległości. Pozdrawiam Lea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stały bywalec Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.chello.pl 23.05.07, 18:32 w agenturze na puławskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie koleś Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 19:41 O tak, zdecydowanie polecam Zuzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gos Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 09:39 Basia lodziara robi najlepiej.... z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Najlepsze lody w Warszawie... IP: *.lublin.mm.pl 23.05.07, 21:05 to kręci płetwołapy w ratuszu. Ale już niedługo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWG Re: Najlepsze lody w Warszawie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 21:45 Najlepsze w Warszawie sa na Starowce, tam gdzie zawsze kolejka. Odpowiedz Link Zgłoś
siedem_z_dziewieciu Re: Najlepsze lody w Warszawie ? 23.05.07, 22:27 Dokładnie! Na starówce, gdzie zawsze stoi duży ogonek. Ale warto postać i kupić, bo mają naprawdę smaczne lody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorbet Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 21:56 Grycan! w roznych punktach miasta www.grycan.pl/indexflash.htm Odpowiedz Link Zgłoś
roodziootka Re: Najlepsze lody w Warszawie? 23.05.07, 23:00 La Fragola w Galerii Mokotów I pietro zaraz przy windzie!! Lody boskie!!! szczegolnie smietankowe, whiskey i malinowe. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:42 Jak najbardziej! To są chyba najlepsze lody w Warszawie. Ale tylko te w Galerii Mokotów. W Złotych Tarasach są dwa punkty La Fragola, ale tam te lody są nieco gorsze. Mają mniej smaku. I, w przeciwieństwie do Galerii Mokotów, są sprzedawane na kulki, nie nakładane łopatką. To efekt zarządzania tamtejszego kierownika. Ma ten człowiek nawyki ze wsi. Widziałem go parę razy, wiem, co mówię. Oszukiwanie na lodach, które mają więcej wody, oszukiwanie na kulkach(za kulki liczy się drożej, niż za porcje nakładane łopatką). Wczoraj widziałem, jak odnosi się do personelu. To gbur i dureń. Nie wiem, skąd oni go wytrzasnęli. Pewnie rodzina kogoś z właścicieli/zarządzających. Ten niewątpliwie bardzo nieprzyjemny i na dłuższą metę szkodliwy zgrzyt nie zmienia faktu, że LaFragola ma jedne z najlepszych lodów w mieście. Bardzo dobre są też na Chmielnej 30 w podwórzu. Natomiast Grycany i cała żenująca reszta to chłam dla wieśniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Najlepsze lody w Warszawie? 02.08.07, 16:34 La Fragola górą. Pyszne lody :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serwal Ta chemia wszędzie tak samo smakuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:07 Niestety minęły już czasy,kiedy na lody chodzło się do Włocha na ul Hożą,do Zielonej Budki na Puławską,na Plac Trzech Krzyży,czy do Bristolu.Tamte lody miały swój rewelacyjny smak,bo były robione nie z chemicznego proszku,ale z naturalnych produktów.Niestety te czasy za sprawą salmonelli i przepisów sanitarnych minęły bezpowrotnie. A to co w tej chwili nam oferują producenci lodów to chemiczne proszki rozrabiane w różnych proporcjach z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NuttyBoy Re: Ta chemia wszędzie tak samo smakuje! IP: *.aster.pl 23.05.07, 23:24 Ta jest! Zgodze sie, jeszcze uwielbialem lody na Mokotowskiej, szczegolnie pistacjowe, Wloch na Hozej jak ostatnio bylem (ca. 2-m-ce temu) jeszcze dzialal wiec zapraszam o odswiezniea smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Serwal Re: Ta chemia wszędzie tak samo smakuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:35 Dziękuję bardzo za informację,jutro się wybiorę.Na Mokotowską też chodziłem,ta lodziarnia nazywała się chyba Palermo,jak dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NuttyBoy Re: Ta chemia wszędzie tak samo smakuje! IP: *.aster.pl 24.05.07, 12:23 "Palermo" otwarte tylko w sezonie, waska i mala lodziarnia, smak dziecinstwa :) tak samo jak Bar koktajlowy przy pl. Unii, niestety pewien czas przemija i o takich miejscach nikt juz nie pamieta ;( A do Grycana mam mieszane uczucia, lody dobre ale to juz nie ten klimat jak dla mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tierieszkowa Re: Ta chemia wszędzie tak samo smakuje! 10.09.07, 17:26 Mieszkalam na przeciwko Palermo, wiec bedac dzieckiem latem biegalam tam prawie co dzien. Wtedy ich lody wydawaly mi sie pyszne, ale nie mam pojecia czy teraz tez by mi tak smakowaly. Czasem mieli smak kokakolowy (cocacolowy) i wg mnie byl przepyszny. Za to moja mama najbardziej lubila spumoni od Wlocha na Hozej. A moj tata i tak zawsze chcial jesc tylko lody Bambino, wiec nie obchodzily go zadne lodziarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Między Rynkien Starego Miasta a Barbakanem IP: *.pgi.waw.pl 24.05.07, 07:50 W cukierni-lodziarni nawet zimą sa kolejki. Oferują kilkanascie smaków lodów brdzo dobrej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynek Bzdura IP: *.crowley.pl 24.05.07, 09:39 To, że są kolejki, o niczym nie świadczy. To jest kwestia mody a nie smaku. Prawdziwych lodów już nie ma. Teraz jest tylko spieniony proszekj do prania z dodatkiem syropu owocowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Bzdura IP: *.u.itsa.pl 25.05.07, 14:24 Dokładnie. Takie same są np. vis-a-vis katedry a kolejka duzo mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jardo-g Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.inco-veritas.pl 24.05.07, 10:03 nic nowego: oczywiście Grycan. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Najlepsze lody w Warszawie? 24.05.07, 11:23 Mam takie zdanie, jak większość tutaj - Grycan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tośka Bar Biedronka - Ochota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 13:55 Najlepsze i najtańsze - 1,20 zł gałka - lody w Wa-wie sprzedaje Hort-Cafe Coctail Bar: - ul. Górczewska 24 (róg ul. Syreny), nr tel.: 0 226 326 013 - ul. Świetlików 3 (Osiedle Jelonki), nr tel.: 0 226 326 013 Natomiast najlepsze lody z automatu, gofry i coctaile truskawkowe na kefirze sprzedaje Bar Biedronka - ul. Grójecka 79 (obok Domu Kultury Ochota), nr tel.: 0 228 226 417 Do Biedronki najlepiej przychodzić wtedy, gdy na zmianie jest Pani Basia - ma ona kręcone włosy miedzianego koloru. Pani Basia pracuje co drugi dzień (przez cały dzień): będzie jutro, w niedzielę, we wtorek, w czwartek itd. Pani Basia daje większe porcje lodów i śmietany do gofrów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 16:08 Na Pigalaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan pl. Trzech Krzyży róg Żurawia >:)) IP: *.chello.pl 24.05.07, 17:28 no... tak słyszałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawski cwaniak Robi moja żona. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:44 Ale od niej raczej nie dostaniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Robi moja żona. IP: *.proxy.aol.com 10.09.07, 17:18 hi warszawski cwaniaku a ja myslalem ze ty pedal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty - lodziarz Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.aster.pl 25.05.07, 01:38 Najlepsze lody są u zuzanny na placu pigall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tartufo Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:28 malinova w alejach niepodległości mimo wszystko grycan(w arkadii na piętrze świetna karta deserów) lodziarnia obok pędzącego królika na placu teatralnym lodziarnia naprzeciwko katedry św. Jana tuż pod Warszawą-dawny "Bolek i Lolek"-Józefów przy stacji PKP. truskawkowe, waniliowe, cytrynowe, czekoladowe, jagodowe i karmelowe.lody najlepsze na świecie, od lat tylko te smaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu u włocha róg Chłodnej i Żelaznej IP: 195.94.198.* 25.05.07, 13:11 ...drogie ale dobre.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.centertel.pl 29.07.07, 23:08 Najlepsze lody znajdziesz w La Fragola w Galerii Mokotów i Złotych Tarasach naprawdę super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.centertel.pl 01.08.07, 19:33 Najlepsze lody sa w lodziarni Pertutti w Blue City. Nie sa tanie, bo 2 zl za galke, ale tam naprawde czuc owoce, i moje dziecko nie ma uczulenia po truskawkowych (a po tych w Grycanie ma zawsze uczulenie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.07, 17:23 Skoro dziecko ma uczulenie po lodach od Grycana, to tylko dobrze swiadczy o tych lodach. Znaczy, ze dodaja prawdziwe truskawki a nie smakowy substytut jak w Blue City. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.centertel.pl 05.08.07, 12:29 To dlaczego moje dziecko nie ma uczulenia po zjedzeniu truskawek, tylko wlasnie po lodach od Grycana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 00:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maya Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.de.ibm.com 02.08.07, 14:24 Na Starówce, idąc w kierunku Barbakanu po lewej stronie. Łatwo poznać po ogonku czekajacych smakoszy. I żadne cudowne punkty w centrach handlowych nie maja takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Cukiernia ELSNER na Bielanach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 21:32 Najlepsze lody w Warszawie są w Cukierni "Elsner" znajdującej się przy ulicy Przy Agorze 19. Może nie są najtańsze, ale pyszne. Niech się schowa Zielona Budka i Grycan. Z resztą nie tylko lody, ale i jagodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.aster.pl 06.08.07, 09:38 Specjalnie poszłam wczoraj do Galerii Mokotów sprawdzić te zachwalane lody z "La Fargoli". Oto spostrzeżenia: wzięłam 2 kulki - whisky i orzechowe. Smak niezwykle wyrazisty. Żadne lody innych producentów nie mają tak intensywnego smaku. Cena b. wysoka: 1 kulka - 2,30 zł. Niesmaczny rożek - gruby i twardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divix Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: 212.160.106.* 06.08.07, 09:57 Malinowa górą, zdecydowanie... A ciekawe czy ktoś z forumowiczów pamięta lody z automatu z Bagatelki, róg Sobieskiego i Dolnej - koło stacji CPN (dzisiaj Bliska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Nie wiem, Mi, czy masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:14 > Niesmaczny rożek - gruby i twardy. Rozne opinie panuja w tej kwestii. Boje sie, Mi, ze mozesz byc w mniejszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chemik Re: Najlepsze lody w Warszawie? IP: *.acn.waw.pl 06.08.07, 13:03 Specjalnie poszłam wczoraj do Galerii Mokotów sprawdzić te zachwalane lody > z "La Fargoli". Oto spostrzeżenia: wzięłam 2 kulki - whisky i orzechowe. Smak > niezwykle wyrazisty. Żadne lody innych producentów nie mają tak intensywnego > smaku. Cena b. wysoka: 1 kulka - 2,30 zł. Niesmaczny rożek - gruby i twardy. Nie wiem czy wiesz ale żeby uzyskać smaki typu whisky i temu podobne (które normalnie nie wytrzymują zamrażania) do lodów dodaje się ciekły azot. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
bajkaturze Re: Najlepsze lody w Warszawie? 06.08.07, 17:32 Zdecydowanie te na Starówce. Dla tych, co kochają słodkie, polecam smak ciasteczkowy i tiramisu, a tym, którzy wolą kwaśne i bardziej owocowe powinny spodobać się cytrynowe i grejpfrutowe. PYCHA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawski cwaniak Najlepsze lody robią w Nieporęcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 12:22 To pod Warszawą, niedaleko. Możesz się nawet targować, to będzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 La Fragola w GM 09.09.07, 12:59 Też polecam La Fragolę w GM. Nie kupuje się tam kulek, tylko mały za 4.5 i tam można wziąć 3 smaki,w dużym jest 5 nakładane łopatką. Pyszne są :kawowy,cytrynowy,grejfrutowy,miętowy,zielone jabłuszko,ciasteczkowy,orzechowy,whisky i jeszcze dużo innych, którym nie pamiętam.Podobno najlepsze lody na świecie robią na Sycylii i muszę przyznać,że te z La Fragoli przypominają w smaku te sycylijskie.Wafelka zwykle nie zjadam do końca, bo jest za słodki, ale wafelek to rzecz drugorzędna. Odpowiedz Link Zgłoś