Dodaj do ulubionych

Estakada na Alejach Jerozolimskich

IP: *.echo-press.com.pl 22.07.01, 14:52
Słyszałem, że w wakacje ma rozpocząć się budowa estakady na Alejach
Jerozolimskich nad rondem Zasra... pardon... Zesłańców Syberyjskich. Czy ta
inwestycja już się zaczęła? Jeśli nie, to kiedy się zacznie i ile potrwa? Wie
to ktoś? Żeby dawniej dojechać do Dworca Zachodniego, musiałem wyjeżdżać
kilkanaście minut wcześniej. Muszę wiedzieć, czy teraz mam wyjeżdżać
kilkadziesiąt a nie kilkanaście minut wcześniej. Ech, te korki...
Obserwuj wątek
    • Gość: Tony Re: Estakada na Alejach Jerozolimskich IP: 217.17.39.* 23.07.01, 12:48
      Oryginalnie miała się zacząć w lipcu/sierpniu, ale biorąc pod uwagę kryzys
      gospodarczy i zaległości skarbu państwa wobec miasta, to nie wiem...
    • Gość: TYP Re: Estakada na Alejach Jerozolimskich IP: *.we.mediaone.net 23.07.01, 14:29
      Gość portalu: MZ napisał(a):

> Słyszałem, że w wakacje ma rozpocząć się budowa estakady na Alejach
      > Jerozolimskich nad rondem Zasra... pardon... Zesłańców Syberyjskich.

stare nawyki z komunizmu latwo nie umieraja szcegolnie u UBekow
      • Gość: MZ Re: Estakada na Alejach Jerozolimskich IP: *.echo-press.com.pl 25.07.01, 11:22
        Gość portalu: TYP napisał(a):
        > > Słyszałem, że w wakacje ma rozpocząć się budowa estakady na Alejach
        > > Jerozolimskich nad rondem Zasra... pardon... Zesłańców Syberyjskich.
        >
        > stare nawyki z komunizmu latwo nie umieraja szcegolnie u UBekow

To nie są żadne stare nawyki tylko cytat zasłyszany (kilkakrotnie!) w autobusach
        stojących w korkach przed tymże rondem Zesłańców Syberyjskich (teraz napisałem
        poprawnie). To nie moja wina, że warszawiacy przekręcają tę nazwę...
        • Gość: TYP Re: Estakada na Alejach Jerozolimskich IP: *.we.mediaone.net 25.07.01, 14:32
          Gość portalu: MZ napisał(a):

> Gość portalu: TYP napisał(a):
          > > > Słyszałem, że w wakacje ma rozpocząć się budowa estakady na Alejach
          > > > Jerozolimskich nad rondem Zasra... pardon... Zesłańców Syberyjskich.
          > >
          > > stare nawyki z komunizmu latwo nie umieraja szcegolnie u UBekow
          >
          > To nie są żadne stare nawyki tylko cytat zasłyszany (kilkakrotnie!) w autobusac
          > h
          > stojących w korkach przed tymże rondem Zesłańców Syberyjskich (teraz napisałem
          > poprawnie). To nie moja wina, że warszawiacy przekręcają tę nazwę...

Bo dzisiejsi warszawiacy to prymitywy sciagniete z okolicznej wiochy, nie to co
          kiedys warszawiak znaczylo czlowiek z pelna kultura i nienagalnym wychowaniem.

• Gość: Piotr Re: Estakada na Alejach Jerozolimskich IP: *.deu.dupont.com 25.07.01, 16:01
            Gość portalu: TYP napisał(a):

>
            > Bo dzisiejsi warszawiacy to prymitywy sciagniete z okolicznej wiochy, nie to co
            > kiedys warszawiak znaczylo czlowiek z pelna kultura i nienagalnym wychowaniem.
            >

No wlasnie. Co mial wspolnego z kultura i dobrym wychowaniem ten komentarz o
            UBekach?

Pzdr
    • Gość: SI Re: Estakada na Alejach Jerozolimskich IP: *.*.*.* 25.07.01, 11:41
      Hi!
      Pewnie zacznie się po wakacjach, jak wszysko wróci no normy tj. do
      nienormalności.
      :((((
      • Gość: MZ Re: Estakada na Alejach Jerozolimskich IP: *.echo-press.com.pl 25.07.01, 12:31
        I właśnie tego się najbardziej obawiam. Najpierw aleja Prymasa Tysiąclecia, a
        teraz Aleje Jerozolimskie.
    • Gość: alek Re: Estakada na Alejach Jerozolimskich IP: *.dialup.tiscalinet.it 25.07.01, 20:05
      Zasrancem jestes ty i twoi kumple czerwone psy, tj Kwasniewski i Miller.
      • Gość: corson Re: Estakada na Alejach Jerozolimskich IP: *.echo-press.com.pl 26.07.01, 10:25
        Siedzisz za granica to nie zabieraj glosu obroncu moralnosci. Sam jestes
        zasraniec. Sycylijski.
    • Gość: Ted Re: Estakada na Alejach Jerozolimskich IP: 217.11.141.* 26.07.01, 20:01
      To kolejny komunikacyjny nonsens. A to dlatego ze srodkowy tunel przy dworcu
      zachodnim rezerwowany dotad dla tramwaju ma byc pzeznaczony na jezdnie do
      skretu w lewo. To skandal. Pozniej okaze sie ze tramwaju nie da sie zbudowac.
      Koszt poszerzenia Alej Jerozolimskich do granic Warszawy to 800 mln zl. Dla
      porownania modernizacja calego wezla warszawskiego do standardow szybkiej kolei
      miejskiej (z remontem torowisk, sterowania, wymiana taboru, dostosowaniem dla
      niepelnosprawnych) to 600-700 mln. Z jednej strony jedna inwestycja
      wprowadzajaca kolejne samochody do centrum z drugiej caly nowy system dla calej
      aglomeracji.
      Pozytywna sprawa jest natomiast to ze robienie alej oznacza wycofanie sie z
      tunelu pod Polem Mokotowskim - bo to byly dwa warianty poprowadzenia obwodnicy
      z trasy siekierkowskiej.
      • Gość: albert Pole Mokotowskie IP: 10.128.205.* / *.acn.pl 26.07.01, 21:35
        Sprawa tunelu pod Polem Mokotowskim (lub wykopu)
        jest nadal aktualna.
        Piszą w dzisiejszej Wyborczej w związku z przebudową Wołoskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka