Gość: Ciekawusek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 09:58 Swego czsu słyszałem o projekcie aby połączyć Bielany z Bemowem linią tramwajową .Czy ktoś co kolwiek wie na ten temat czy to tylko plotka . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Włochman Re: Tramwaje Bemowo Bielany IP: *.compensazycie.com.pl 26.08.03, 09:19 Nie tak dawno czytajac prasę o zasadności kierowania metra do Młocin zetknąłem się z informacją, że dla potrzeb mieszkańców Bemowa rozważa się (a może nawet że już zapadła decyzja) aby jedną ze stacji metra na Bielanach połączyć z Bemowem linią tramwajową. Z tego punktu widzenia wydaje mi się to nieekonomiczne ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Tramwaje Bemowo Bielany 31.08.03, 00:56 Oczywiście, istnieje taki projekt. Tory na Powstancow Slaskich maja byc przedluzone do Broniewskiego. Zreszta jest nawet miejsce na to zrobione, tylko kasy nie ma. W momencie dojscia metra do Bielan sens mialyby tory do Krasinskiego, ale na to nie ma ani miejsca ani kasy. Poza tym tam nie byloby ich jak zakonczyc. Inna zupelnie sprawa to szybki tramwaj przy koncowej stacji metra - w jedna strone ma leciec na Tarchomin a w druga? Bemowo wydaje sie byc naturalnym kierunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
multumesc Re: Tramwaje Bemowo Bielany 04.09.03, 12:21 O tym, że tory dojdą do Broniewskiego słyszy sie co jakiś czas. Ale czy są plany, by pociągnąć trasę w drugą strone - do Jelonek? Odpowiedz Link Zgłoś